13.5.07

ESPORTS


16.- ESPORTS
Calen més espais per a fer esport. És necessari per al desenvolupament físic, psíquic i social de les persones. És una manera de fer poble. És una manera de possibilitar el fet social. Crear punts de trobada, sans i no consumistes. Crear espais de lleure constructiu, espais a l’aire lliure, espais sense blocs de pisos. Per tot això, l’Alternativa proposa:

-Espais per a fer esport a cada barri.
-Promoció de l’esport de base.
-Piscina coberta.
-Ampliació de l’Skate park.
-Instal·lació de gespa artificial al camp de futbol de la zona esportiva, d’acord amb el Pla d’equipaments esportius que promou la Generalitat (A Catalunya, l’abril de 2007, un 12% de camps disposen de gespa artificial)

És un fet l’ampli teixit associatiu esportiu que la Torre gaudeix i ha estat la feina dels diversos col·lectiu que al llarg dels anys han desenvolupat en les diferents línees esportives les que fan possible un bon nivell de pràctica esportiva al nostre municipi.
L’actual consistori ha aconseguit endegar les infraestructures per donar un pas endavant.
La gestió pública de les infraestructures amb col·laboració amb les diferents entitats que porten les federacions s’han de basar en una total trasparència i impuls per part de la Regidoria d’esports.
Les línees bàsiques de l’ABG., serien consolidar la gestió a partir de les infraestructures tot impulsant-ne la pràctica i avançar allà on hi hagin mancances.
Ens referim en l’esport d’àmbit informal.
L’ESPORT ALS BARRIS:
ÉS aquest àmbit que cal potenciar d’una manera planificada perquè tant aquells que ja estan federats com els que no puguin gaudir i practicar l’esport.. L’impuls de l’esport als barris ha de ser un punt més per a la pràctica del joc/esport intergeneracional i poder practicar basketball,ping.pong,petanca etc...en qualsevol època de l’any.
El projecte d’esports als barris ha de servir per conectar i establir ponts de convivència entre els vilatans i els que ens visiten en èpoques de vacances.
Cal realitzar un projecte que contempli dotació de les infraestructures i manteniment.
També cladrà una agenda seqüencialitzant les diferents competicions. Al mateix temps realitzar un calendari, amb col·laboració amb les diferents federacions perquè un cop acabat el curs i arribades les vacances es pugui continuar en aquests espais interiors (poliesportius) i a l’aire lliure competicions que impliquin els visitants.
En aquest projecte cal contemplar tres àmbits localitzats:
Els barris tant el nucli històric com els diferents barris residencials on es troben algunes de les places aprofitables per jugar.El basquet pot ser l’esport que divulgui més aquests espais si es doten amb la infraestructura i senyalització ad hoc (3x3)
La platja: Seguir amb els torneigs de futbol.platja/tenis platja etc...
Club de Vela.Seguir impulsant torneigs de Vela durant tot l’any.
Submarinisme: Crear la carta/mapa de visites i elaborar un calendari de trobades.
Circuit de bicicicletes per a tota la comarca del Baix Gaià. Aquest és un aspecte del projecte que caldrà sentar les bases per impulsar el carril de via verda Roda de B./Reus,
Els circuits rurals que ja són utilitzats pels amants de la bicicleta que caldrà arranjar, senyalitzar i promoure conjuntament amb la regidoria de Turisme. Caldrà realitzar el projecte escoltant els diversos clubs de la bicicleta que ja utilitzen els diferents circuits per acordar tipus d’asfaltat/empedrat.
Senderisme de caps de setmana i circuits informatius pels iteneraris elaborats en l’anterior legislatura (De la platja dels Muntanayns a la serralada del prelitoral)
Divrsos col·lectius han impulsat calendaris de passejades pels diferents indrets del Baix Gaià del litoral a l’interior. Donar suport perquè tinguin el màxim de difusió. Unir els esforços perquè esdevinguin eines de promoció del turisme de qualitat.
Hip-Hop/Funky/Tai –Chi/Arts Marcials...Donar oportunitat perquè es facin diades de demostració i quan arribi el bon temps impliquin els vilatants i visitants.
Tots aquest aspectes es podran acabar de potenciar si en el futur aconseguim un centre cívic polivalent per poder fer tallers de salut del cos.