17.5.07

EDITORIAL


Editorial

Ja són al carrer les candidatures que fan la cursa per arribar al 27 de maig amb el màxim de forces possible. Estem llegint les primeres promeses electorals i no ens desagraden. Creiem que sobre els grans temes que afecten a la Vila caldrà fer un gran exercici de consens i de participació. Des d’aquí volem saludar a totes les veïnes i veïns que es presenten a les properes eleccions municipals.
Davant el gran nombre de sigles i dels missatges quasi idèntics, què representa l’Alternativa Baix Gaià? En primer lloc, un perfil de persones treballadores vinculades amb el teixit associatiu i amb els moviments socials de la comarca. En segon lloc, una defensa dels valors ecologistes, de participació ciutadana, de planificació i de transparència.
I què ha fet l’Alternativa fins ara? Ens vam presentar a les darreres eleccions municipals i vam obtenir un regidor a Torredembarra i dos a Altafulla. A la Torre vam estar a l’oposició la primera part de la legislatura i després al govern gestionant medi ambient, joventut i cooperació. No ha estat una tasca senzilla. Eren regidories minoritzades que hem intentat revitalitzar. Més enllà de les nostres àrees, hem intentat crear ponts de diàleg tot participant al Consell de Sostenibilitat i parlant amb tots els veïns que ens ho han demanat. Hem portat propostes del carrer a l’Ajuntament i hem creat una empatia amb molta gent que ens ha vist disposades/ts a treballar.
Els encerts i els errors ens han fet madurar i ara ens presentem de nou amb moltes ganes de seguir treballant per Torredembarra des d’aquesta agrupació d’electors.
Obrim de bat a bat les nostres portes i us convidem a participar a les nostres assemblees de cara a decidir tots i cadascun dels passos de la nostra candidatura plegats.
Aquesta legislatura, la que ara acabem, pot ser considerada de transició. Després de molts anys dels mateixos colors polítics al poder ha estat possible un canvi. Han estat però quatre anys convulsos amb llums i ombres. Esperem que triomfi la Torredembarra emprenedora, activa i dialogant. L’episodi viscut arran de les obres al carrer “Nou” no beneficia a ningú. Torredembarra necessita veïns i veïnes al capdavant de l’Ajuntament que tinguin paraula, que escoltin als ciutadans i que treballin colze a colze amb les entitats.