18.5.07

JOVENTUT


11.- JOVENTUT
El jovent de la Torre està patint els problemes de l’habitatge i de l’especulació urbanística. Els joves demanen solucions per aquests temes i demanen espais de lleure i polítiques de participació. És per això que l’ABG proposa:

-Crear la borsa d’habitatge jove. L’Ajuntament farà d’intermediari entre joves llogaters i propietaris. Buscarà ajudes per a rehabilitació d’habitatges buits que es disposin a llogar. Avalarà als joves de cara a assegurar als propietaris el lloguer de cada mes. En una primera fase es farà amb joves i després s’estendrà a tota la població.
-Ampliar l’oferta d’informació sociolaboral. Crear una borsa de treball per tal d’ajudar al jovent a trobar feina en cas que ho necessiti, i impulsar la creació de dispositius municipals d’acompanyament als adolescents i joves en el pas dels estudis al món del treball remunerat.
- Elaborar un pla formatiu que doni respostes a les necessitats de formació dels i les joves de la vila.
-Promoure l’habitatge social. Sortejar entre els aspirants, habitatge a un preu assequible per a aquells qui més ho necessitin tenint en compte les condicions de cadascú, de manera que els pisos s’adjudiquin a aquells qui més ho necessiten.
-Promoure la masoveria urbana i si es donés el cas, rural. La masovería consisteix a donar a persones que ho necessitin un habitatge que porta molt de temps desocupat a canvi de que els masovers es facin càrrec del manteniment, de manera que la casa en qüestió mantingui un bon aspecte.
-Obrir el Casal per a joves. L’Ajuntament coordinarà un Casal de cara a que els joves trobin un espai on reunir-se i tirar endavant projectes, ja siguin de tipus cultural o de tipus social. Es buscarà amb el projecte del Casal, poder dinamitzar totes les iniciatives que surtin d’aquells joves emprenedors que participin d’aquest, com concerts muntar de música, un espai per a jocs de rol, xerrades educatives de tot tipus de temes d’interés, activitats de tipus artístic en el sentit més ampli de la paraula, des de les lletres fins a la plàstica, així com és necessàri un espai per als grups de música novells que esporàdicament van apareixent per les terres del Gaià i que no disposen la majoria de cops d’aquest espai. El fet d’unir les i els joves en activitats de tot tipus no sols és una qüestió de satisfer les seves necessitats en si, si no que tenir aquest espai, és tenir també un punt de trobada per a la convivència en la diversitat i l’intercanvi d’experiències de tot tipus. Per altre banda un Casal d’aquestes característiques podría ésser un element de cohesió social importantíssim alhora que es fomenta la participació en la vida social del poble, doncs aquest podria participar tant en la festa major com en altres festivitats. A més es podríen involucrar altres entitats no estrictament formades per joves, com els elements del seguici així com tots els grups del poble vinculats a la cultura popular o l’associació d’immigrants del poble.
- Activar un oci alternatiu de qualitat. Reforçar les activitats lúdiques dirigides al jovent (mostra de DJs, etc.) i promoure espais de participació on els i les joves puguin aportar les seves pròpies inquietuds.
-Garantir espais gratuïts per a practicar esport a tots els barris. Tenir espais habilitats a tots els barris de la vila per a poder practicar esports com el futbol o el bàsquet.
-Tirar endavant polítiques d’informaciò i conscienciació sobre les problemàtiques associades al consum de drogues.