9.5.07

COMUNICAT DE LA POBLA


ABG-EPM DE LA POBLA DE MONTORNÈS REIVINDICA SOLUCIONS DES DE L’AJUNTAMENT PER ACABAR AMB EL MAL FUNCIONAMENT DE CORREUS

§ La cap de llista, Montserrat Garcia, diu que la situació causa ‘perjudicis a les empreses i sensació d’incomunicació als veïns’

Alternativa Baix Gaià de la Pobla de Montornès ha denunciat el ‘mal funcionament’ de Correus al municipi i ha reivindicat el paper de l’Ajuntament per acabar amb aquesta situació. Un greuge, segons ha explicat l’alcaldable d’ABG-EPM Montserrat Garcia, “per a molts usuaris particulars, però també per a empreses i autònoms. La correspondència tradicional encara és necessària, per exemple, per a les gestions laborals, perquè per poder complir amb les noves normatives de contractació les empreses precisen certificats que arriben per aquest mitjà, tant de la Tresoreria de la Seguretat Social com de l’Agència Tributaria. Tenir-los amb tant de retard els pot provocar greus perjudicis”. Garcia ha posat de manifest la indignació de molts veïns afectats per aquesta situació, que veuen com l’oficina de Correus de la Pobla de Montornès només obre una hora al dia, durant el matí, de dilluns a dissabte, i que les hores de repartiment assignades al municipi no són suficients per cobrir tota la demanda.

L’alcaldable d’AGB-EPM ha ironitzat amb el fet que “amb les noves tecnologies, des de la Pobla de Montornès es poden rebre correus electrònics en temps real des de la Xina o participar en un fòrum mundial per saber sobre les veracitats o falsedats de ‘El Código da Vinci’, però has d’esperar 20 dies per rebre un certificat que s’expedeix a Tarragona”. També ha recordat, a més, que la solució al mal funcionament del correu ordinari no són les noves tecnologies “perquè no estan a l’abast de tothom, i perquè les institucions públiques encara no fan un ús regular de les mateixes”.

Davant aquesta situació, la cap de llista ha assegurat que l’Ajuntament hauria de garantir el bon funcionament de Correus, “ja que s’ha convertit en un problema per als ciutadans i el conjunt del municipi. El consistori hauria d’implicar-se en la recerca de solucions i evitar que els veïns de la Pobla de Montornès tinguin la sensació de viure en un lloc recòndit i incomunicat del món. Aquest serà un dels compromisos d’ABG”.