5.5.07

ALTERNATIVA 278


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Amplieu totes les notícies a través del nostre web!
http://alternativabaixgaia.blogspot.com

0.- ENS VEIEM!
5: 18h Biblioteca Altafulla. Comarcal
5: 19h Cafè L’Auca preparació de material
6: 19h Reunió amb col•lectiu àrab
7: 16:30h Roda de premsa Col•legi de Periodistas
9: 21h Comissió electoral

1.- CAMPANYA
Agenda de Campanya eleccions 2007
A partir d'avui anireu rebent l'Agenda de Campanya, habitualment serà enviat als vespres. L'Agenda de Campanya anirà recordant el programa d'actes i reunions de l'ABG, un programa que es podrà veure modificat i alterat a darrera hora a proposta de qualsevol membre de l'ABG.
En aquest correu, va adjunt el calendari acordat en la darrera Comissió Electoral de l'ABG, però insistim, és un calendari viu i transformable en qualsevol moment.
Avui havíem que haver muntat el Papamòbil a Baix a Mar i a dalt la Torre, però encara no disposem de tot el material de campanya que ens ha d'arribar, (demanem disculpes per les persones que heu anat al lloc del Papamòbil aquest matí), així doncs el calendari més immediat es el següent:
Avui dissabte 5 de maig:
• 19h a l'Auca per reciclar els plafons de l'anterior campanya.
Demà diumenge 6 de maig:
• 19h a l'Auca reunió amb el col.lectiu Àrab.
Altres coses:
• Els cartells arribaran el dimarts 8 de maig.
• En el calendari adjunt, veureu el nom de persones que s'han compromès per estar en els diferents actes, necessitem més gent apuntada per poder garantir tots els actes.
"Tot està per fer i tot es possible"
2.- ARTICLE D’OPINIÓ
Eleccions municipals
En aquesta campanya electoral que s’apropa, Torredembarra hauria d’aconseguir que es parlés del model de ciutat que es vol construir. Davant les promeses electorals més llamineres, que tots tenim al cap en forma d’infraestructura, podria ser que ens quedéssim sense un debat més profund sobre el futur econòmic i social de la nostra Vila. Com podem atendre a les necessitats reals de les persones? Com podem desenvolupar una democràcia participativa? Com gestionem la necessitat d’espais lliures de ciment i la necessitat de finançar l’administració local? Com diversifiquem l’economia?
Sens dubte serà molt interessant la taula rodona que organitza el Centre d’Estudis Sinibald de Mas de cara al dissabte 19 de maig. Serà una bona oportunitat per posar damunt la taula aquests i altres temes. Si tinguéssim ràdio municipal seria un esdeveniment que s’hauria de transmetre en directe. De la mateixa manera, els plens municipals també haurien de transmesos per ràdio a fi i efecte que tothom pogués conèixer la tasca de cada candidatura. En cas contrari, únicament rebem publicitat en forma d’eslògan i imatges prefabricades. És per això que cal valorar positivament la iniciativa d’una publicació local que ha inclòs un reportatge en el seu darrer exemplar on cada candidatura ha tingut el mateix espai, amb una imatge, un text i els noms de la llista electoral. Sens dubte ha estat una bona manera de donar el tret de sortida a la precampanya amb igualtat d’oportunitats.
Com veurem la major part de candidatures emprarà les grans paraules de moda com sostenibilitat, integració, transparència, participació, etc. Un bon exercici serà preguntar als candidats que defineixin aquests conceptes amb exemples propers. Promoure la sostenibilitat voldrà dir que es farà tot el possible per salvar Muntanyans II? Integració voldrà dir destinar molts més diners als serveis socials municipals? Transparència voldrà dir assistir a les comissions del Consell de Sostenibilitat sempre que sigui necessari? Participació voldrà dir poder presentar mocions als plens municipals? Etc. Proposo fer aquest exercici dialèctic i, llavors, treure les conclusions.

Jordi S.

3.- FIFEUÀ
Dijous 10 de maig fem el sopar d’inici de campanya. Tots els que us vulgueu apuntar cal que us apunteu ja! Ho podeu fer contestant aquest correu i indicant el nombre de persones que vindreu.

4.- al carrer!
.Vols que les teves companyes i els teus companys rebin aquest butlletí? Doncs fes-nos arribar les seves adreces.
.Vols que les activitats de la teva entitat apareguin a l’agenda? Doncs envia-les!

ALTRES HERBES

a) AGENDA

7: Roda de premsa: Presentació candidatures de l'Alternativa Baix Gaià-Entesa pel Progrés Municipal (ABG-EPM) amb la presència dels seus caps de llista Altafulla Francesc Farré La Pobla de Montornès Montserrat García Renau Robert Adserà Roda de Barà Encarna Ramírez Torredembarra Lluís Suñé Vespella de Gaià Diana Aparicio
LLOC: COL•LEGI DE PERIODISTES DE CATALUNYA A TARRAGONA
DIA: DILLUNS 7 DE MAIG DE 2007 HORA: 16:30h
10: Sopar inici de campanya. Fideuà (100 places màxim)
11: Encartellada
12: Acte a Baix a Mar
12: "DESCOBREIX LES PAPALLONES DE L'ESPAI NATURAL DE LA PUNTA DE LA MÓRA” Durada: 2,5 h Lloc i hora: Aparcament de la Platja Llarga 10.00 h. Per apuntar-se puntadelamora@depana
13: 10.00 h Aparcament de Cal Bofill Tornada 14.00 h aprox. PASSEJADA
Al jardí botànic de cactus d’Antonio D (soci del Centre) Bonastre CESM
13: Festa els 10 anys de la Sínia
18: Acte a dalt la Torre
19: 19 h, sala de reunions del Casal Municipal TAULA RODONA Amb els partits que es presenten a les eleccions municipals
19: Acte a Vespella 12h
19: Acte a La Pobla 22h
20: Acte a Altafulla
25: Acte de final de campanya a la Torre
27: Eleccions municipals
27: Sortida al Teatre. Teatre Nacional de Catalunya - 4 de la tarda ,passeig de la Sort (parada bus) EL VENTALL DE LADY WINDERMERE. D’Oscar Wilde - Data límit per reserves i pagament : 26/4/07.Joan P - Perruqueria ANNA .

Juny
9: IV Trobada de les terres del Gaià a la Sínia
10: 9.30 h Parada autobús de Correus Tornada aprox. a les 19 h SORTIDA CULTURAL AL PRIORAT Visitarem les mines de plom de Bellmunt, el celler modernista de Falset amb cata de dos vins, anirem a Escaladei, primer al poble o conreria, on dinarem, i després visitarem La Cartoixa origen del Priorat històric. Finalment pujarem fins a Siurana, on podrem gaudir d’una gran vista panoràmica Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)
17: Els Hereus ,amb Amparo Moreno: SORTIDA AL TEATRE DEL NUS.
22: 20.00 h a la Biblioplatja VETLLADA LITERÀRIA Presentació del llibre de David Nel•lo, Geografia de les veus. L’autor, amb ascendents de Torredembarra i que hi passa les vacances des que era petit, ha recollit en aquest llibre moltes vivències, records, expressions i paisatges de la nostre vila. CESM


b) http://www.todoscontraelcanon.es/