18.2.07

MUNTANYANS II NO!

Pere A
Jordi S
C/
Torredembarra – 43830
Telèfon
a/e

Sr. Sixte M
Assessor del conseller de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya

Benvolgut senyor Sixte Moral,

Ens adrecem a vostè com a persona que coneix el territori i que té sensibilitat pel medi ambient. Som de Torredembarra però havent tingut vincles amb Vilanova i la Geltrú sabem de la seva tasca ciutadana al capdavant de l’Ajuntament i d’altres iniciatives.

A Torredembarra s’està a punt de construir una nova urbanització al litoral. Seran 550 habitatges a tocar de l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans. Li diran Oasis Torredembarra i actualment és el pla parcial Muntanyans II. En aquests terrenys desemboca el Torrent del Gibert i és una zona catalogada d’alt risc d’inundació.

Tot i que els permisos estan donats, fa uns mesos l’Ajuntament de Torredembarra va aprovar una moció a favor de les negociacions iniciades entre el Ministerio de Medio Ambiente (Narbona) i el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. El Consell Comarcal també va aprovar una moció semblant. Hi ha hagut tres manifestacions multitudinàries, una d’elles, la del 10 de setembre de 2006 és la més gran que es recorda a la nostra Vila.

L’any 2001 el govern estatal va presentar una proposta per a comprar els terrenys i ampliar la zona protegida. La proposta escrita es va perdre misteriosament.

Hem pensat que el teu nou càrrec i la teva sensibilitat et pot permetre intentar convèncer al conseller Joaquim Nadal per tal que canviï d’actitud en aquest tema. Va ser la seva conselleria, a través de la Comissió d’Urbanisme de Tarragona, qui va aturar el pla parcial perquè no preveia una espai prou ample per al torrent.

S’acaba el temps i les màquines han començat a arrasar més de 6.000 metres quadrats per a construir el pas soterrat.

Esperem que la seva bona obra pugui ajudar al nostre malmès litoral. Disculpi les molèsties.


Pere A
Jordi S
Torredembarra, Baix Gaià, 18 de febrer de 2007