10.2.07

ALTERNATIVA 266Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- ENS VEIEM!
17: 11:30h reunió pels muntanyans pl. Castell
24: Caravana de vehicles contra muntanyans II
25: calçotada contra muntanyans II

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ (veieu canvis al web)
http://francescmercade.blogspot.com/ http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat http://ajbg.blogspot.com
http://francescfarreabg.blogspot.com/

2.- MUNTANYANS II
-Hem publicat un escrit al darrer Som-hi fent una crida a les mobilitzacions.
FRONT COMÚ:
A) “Us poso les adreces dels diaris per enviar a la secció de cartes dels lectors. Adjunto arxiu amb cartes publicades.
C. El Periòdico cartalector@elperiodico.com Avui bustia@avui.com El Punt cartes@elpunt.com La Vanguardia cartas@lavanguardia.es El Pais cartasdirector@elpais.es
Aquí www.aqui.cat /web@aqui.cat (és la general) Diari de Tarragona opinio@diaridetarragona.com Més Tarragona mestarragona@mestarragona.com (és la general) Metro cartas_al_director@metrospain.com La Razon cartas@larazon.es
ABC cartas@abc.es El Mundo cartasddirector@elmundo.es Diari de la Torre toni.vila@diaridelatorre.com / redaccio@diaridelatorre.com Diari el Mònic diarielmonic@terra.es”
B) Ja s’ha encartellat el poble amb el cartell que va dissenyar la Imma.
C) Avui dissabte hi ha hagut reunió per a determinar els carrers de la caravana (pg cal Serafí, av. Catalunya, c Tarragona, pl, catalunya, c pompeu fabra, nacional i tornar pel soterrani de creixell fins pl monges), trucar a España directo (rosa), cartell (toni?), acció del mes de març (disfraç de submarinistes), Caiga quien caiga (Jordi v.), etc.

3.- TURISME
La nostra proposta per a modificar els estatuts del Patronat de Turisme de cara a fer-lo més participatiu sembla que és força acceptada.

4.- CMST
S’estan estudiant diverses reformes dels seus estatuts.

5.- Candidatures
La comarca gaudirà de 6 candidatures d’abg a banda d’altres candidatures germanes. Estem pendents d’una reunió conjunta.

6.- ENDEUTAMENT
Continua baixant l’endeutament de l’Ajuntament.

7.- ENTREVISTA
Dijous el Diari de Tarragona va publicar una entrevista a un membre de l’ABG.

8.- CANVI CLIMÀTIC
Ens vam adherir a l’apagada simbòlica del dijous. Veieu la crònica a http://francescmercade.blogspot.com/

9.- FEM POBLE!
Ja hem rebut 58 adhesions de torrencs al manifest Fem Poble! En suport a la candidatura que presentarem a les properes eleccions municipals.

10.- VESPELLA
Veieu la imatge que va sortir a l’Aquí i al Diari de Tarragona a http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

11.- ALTAFULLA
Veieu el darrer comunicat d’ABG sobre la moció de Vandellòs i la presa de possessió del Francesc. http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

12.- PEL CONSORCI DELS MUNTANYANS:
“El Punt, 05-02-07 Un consorci per tot l'EIN El Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra ha fet arribar al Departament de Medi Ambient de la Generalitat una proposta per crear un consorci que gestioni conjuntament tot l'EIN Muntanyans, que des que la Generalitat va decidir protegir el Gorg l'abril del 2005 inclou també la zona humida del terme municipal de Creixell. Segons el regidor de Medi Ambient de Torredembarra i membre del Consell, Lluís Suñé, la proposta permetria «tenir un interlocutor únic per tot l'EIN, i fins i tot crear un centre d'interpretació comú». (...) Veieu el web: http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

12.- GAIÀ
-“Benvolguts i Benvolgudes, L’ Agència Catalana de l’ Aigua i el Departament d’ Interior, Relacions Institucionals i Participació estan duent a terme el procés de participació ciutadana per a la redacció dels plans de gestió de la Conca del Gaià i Francolí.
Des de la regidoria de Medi Ambient s’han fet els tràmits oportuns per tal que el Consell Municipal de Sostenibilitat pugui participar en l’ esmentat procés incloent la hidrologia de Torredembarra (rieres, rases, torrents, zones humides,..).
És per aquest motiu que, us convidem a participar en el procés els dies 13 de febrer i 13 de març a les 18 hores a la Sala de Plens de l’ Ajuntament de Torredembarra.
Us hi esperem. Cordialment, El president de la Comissió Permanent Lluís S Torredembarra, 8 de febrer de 2007”
-El Més Costa Daurada ens ha publicat una carta d’opinió parlant del tema (veieu el web de l’abg).

13.- RESIDUS
Del Punt: “Sala també va destacar que el servei es completarà el 2 de març vinent amb la inauguració de la deixalleria de Roda de Berà, a més de construir la del Morell i ampliar la de Torredembarra, on el 2006 hi va haver prop de 20.000 usuaris.”

14.- PAVELLÓ I PISCINA
Del punt: “EL PAVELLÓ, A L'ABRIL
D'altra banda, ahir es va obrir el camí per a la licitació de la primera piscina coberta de Torredembarra, que es construirà junt al nou pavelló poliesportiu. El ple va aprovar l'estudi de viabilitat, en què es proposa que l'empresa concessionària (que ho serà per un període de 30 anys) inverteixi prop de cinc milions d'euros en el condicionament del servei, a què se sumarien els 950.000 euros de subvenció de la Generalitat. La concessió i la decisió final sobre el model de gestió hauran d'esperar fins després de les eleccions municipals.
Pel que fa a l'altre gran projecte de l'actual equip de govern, el pavelló poliesportiu, la regidora d'Esports, Susanna Navarro, va avançar que se celebrarà una jornada de portes obertes a l'equipament i una exhibició d'entitats esportives el dissabte 14 d'abril, i el dia 20 serà el nou escenari de la Nit de l'Esport.”

15.- BAIX GAIÀ
Del Punt: “El Baix Gaià posa en marxa un estudi sobre les potencialitats turístiques E.P.. Roda de Berà.
Els municipis que formen el Baix Gaià han posat fil a l'agulla per millorar els seus atractius turístics, i han encarregat un estudi a la URV sobre les possibilitats del turisme en aquesta zona del Tarragonès. Un dels principals punts forts és l'existència de set castells (la Nou de Gaià, Tamarit, Vespella de Gaià, el Catllar, la Riera de Gaià, Ferran i Altafulla), sobre els quals el Consell Comarcal del Tarragonès ha editat un DVD i unes fitxes descriptives que s'han presentat en la darrera edició de Fitur. També en el marc d'aquesta fira internacional es va presentar el web «portal turístic del Tarragonès». Els 11 alcaldes dels municipis del Baix Gaià signaran un conveni de col•laboració demà per unir esforços en matèria de promoció turística conjunta.”

ALTRES HERBES
1) AGENDA
Febrer
13: Comssió de treball pel Gaià a Torredembarra. “Qualitat hidromorfològica i biològica” Sala de plens 18h- 21h
Del 19 al 22: dilluns a dijous De 19.00 a 22.00 h Cal Bofill, Sala Polivalent i Cosmobus CURSET D’ASTRONOMIA Sinibald de Mas (CESM) CESM: inscripcions: 627 452 726
24: Inauguració skate park.
24: CARAVANA CONTRA MUNTANYANS II.
25: CALÇOTADA
17: "DESCOBREIX LA VEGETACIÓ DE LA PUNTA DE LA MÓRA". www.depana.org

Març
2: Conferència-projecció-col•loqui: "La Maternitat d'Elna, bressol dels exiliats." Assumpta Montellà 20h Biblioteca
3: III TAULA-FÒRUM PEL GAIÀ I LES SEVES TERRES A VILA-RODONA
4: Concentració d'embarcacions de 13 a 14 del migdia. Sortida de Platja Llarga a les 12h., arribada al Balcó Mediterrani sobre la 1, MANIFESTACIÓ a les 18h
4: Visita als muntanyans 9h www.gepec.org
10: Visita guiada Hort de la Sínia. www.gepec.org
13: Comssió de treball pel Gaià a Torredembarra.
18: Sortida al Teatre. TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA
DON GIL DE LAS CALZAS VERDES de Tirso de Molina Compañía Nacional de Teatro Clásico. Versió i direcció Eduardo Vasco. Passeig de la Sort (parada bus ) a les 4 de la tarda. Preus socis 26 € No socis 30 €. Reserves :Joan P –Telèfons 977.64.07.08 –977.64.00.63 Data límit per reserves i ............pagament 16.02.2007 NUS

2.- MOLT CURIÓS!!!!!
http://www.mir.es/DGPI/Partidos_Politicos_y_Financiacion/Registro_Partidos_Politicos/registro_partidos_politicos.html
Mireu on és l’adreça oficial del partit AGRUPACIÓ DEMOCRÀTICA TORRENCA! NO SERÀ UNA IMMOBILIÀRIA?

3.- S’ha editat el DVD “Pels castells del Baix Gaià”
4.- www.larieradegaia.cat/biblioteca
5.- “Se constituye la primera Coordinadora estatal por la República“
www.annanoticies.com/laRepublica.es
6.- http://www.lagavillaverde.org/
7.-http://web.partal.cat/oleguer/
8.- “Els Verds apoya Oleguer y critica Kelme por 'no respetar libertad expresión'”