23.2.07

CIUTADANS PER LA REPÚBLICA




"Benvolguts companys/yes:

A Catalunya durant els últims anys s'han donat importants passos per a l'avanç de les idees republicanes. Coincidint amb el 75 Aniversari de la proclamació de la II República, hem assistit a una gran proliferació d'associacions, grups i entitats de l'àmbit de l'esquerra social i/o política, que, sumant-se a les que ja venien treballant des de fa uns anys, han realitzat diverses i importants activitats sobre múltiples aspectes de les idees republicanes i sobre la recuperació de la memòria històrica.

Aquest treball, pendent i inajornable des de feia dècades, es va convertir abans de res en un acte de justícia per als centenars de milers de víctimes del cop d'estat de 1936 i la repressió franquista. Però aquest gran treball de recuperació de la nostra memòria aniquilada pel franquisme, àdhuc sent d'enorme importància per a recuperar la consciència democràtica en el nostre país, corre el risc de quedar com un fet testimonial, com una cosa pròpia dels museus i dels llibres de text, com un conjunt de fets històrics anecdòtics.

Aquesta gran tasca realitzada per totes les associacions no es pot deixar perdre encara que el 75 Aniversari ja fa mesos que queda enrere. El nostre país, la nostra societat, reclama que les diverses manifestacions de les idees republicanes adquireixin la majoria d'edat, reclama que els grups i les associacions de la recuperació de la memòria històrica juntament amb la resta d'associacions republicanes donin un pas més enllà i es proposin reivindicar permanentment devant la societat i les institucions els valors democràtics que va portar la II República.

Des de Ciutadans per la República pensem que no podem deixar de banda una data significativa com el 14 d'Abril. És per això que fem una crida per tal de establir mecanismes unitaris que permetin celebrar unitàriament aquest dia tant important pels republicans i pels veritables demòcrates.Devant de tot això, us proposem tenir una reunió entre les diverses associacions republicanes i les de la recuperació de la memòria històrica per tal de reivindicar unitàriament i col.lectiva la República el dia 14 d'abril d'aquest any, fent un gran acte popular seguint la tradició republicana de sempre a la Plaça de Sant Jaume.

Esperant la vostra resposta, rebeu les salutacions de la nostra associació.



María José C., presidenta de Ciutadans per la República.



Contacte:

mariajosecabanillas@hotmail.com"