21.2.07

BAIX GAIÀ ÉS COMARCA


Fa uns mesos vam presentar a diversos municipis de la comarca la nostra proposta de mancomunació de serveis. La proposta va generar debat i creiem que algunes idees han contribuit a madurar la idea més enllà dels cercles de l'Alternativa. Us oferim a continuació la introducció a la proposta. En tot cas sapigueu que a l'Auca trobareu còpies gratuïtes de l'opuscle:


1) Introducció:

Teniu a les mans una proposta concreta i oberta al debat per a una futura mancomunació de serveis als pobles que formen el Baix Gaià. Aquest treball és fruit de moltes reflexions expressades en veu alta i altres en veu baixa a revistes, entitats, tertúlies i debats que s’han esdevingut aquests darrers anys.

Mapa de les cases de turisme rural que hi ha al Baix Gaià. Imatge extreta de www.turismerural.comAmb la imminència de grans canvis en l’organització territorial de Catalunya hem cregut oportú recollir i repensar les idees i les experiències que funcionen a nivell de comarca. Creiem que si no movem fils i no surt aquest debat als mitjans de comunicació perdrem el tren de la unió d’esforços i de l’estalvi econòmic que pot representar la futura comarca del Baix Gaià.

En aquest opuscle hi trobareu materials per al debat però també per a la informació. El futur proper és més obert del que sembla i la ciutadania i les entitats hi tenim molt a dir. Cal aprofitar la vivesa de la nostra societat per acabar de donar un impuls definitiu a aquests pobles per tal que assoleixin el desenvolupament i el benestar que desitgem.

Amb aquest context plantegem de manera agosarada, i humil alhora, un canvi radical en l’organització administrativa dels nostres pobles. Ho plantegem des d’aquest opuscle, des de la “gira” de presentació de la nostra proposta, des de les cartes d’opinió publicades als diferents mitjans, amb els cartells de benvinguda que hem col·locat a les entrades de la comarca (BENVINGUTS AL BAIX GAIÀ!), amb l’edició de la postal on es resumeix aquesta campanya, amb l’edició de l’enganxina BAIX GAIÀ ÉS COMARCA, etc.

Volem agrair la col·laboració desinteressada de tots ciutadans de la comarca que han tingut la paciència de revisar el text i fer moltíssimes aportacions. Aquest treball col·lectiu ha enriquit enormement el text inicial. Per últim, volem afegir que tenim la intenció de reeditar aquesta “proposta” una vegada finalitzem la roda de presentacions pels pobles amb tota la informació que recollim dels debats oberts i del que ens vulgueu fer arribar a través de qualsevol dels mitjans dels que disposem.