31.3.07

QUÈ PASSA AMB EL TORRENT DE VESPELLA?


L'Alternativa Baix Gaià es vol reunir amb representants de l'Agència Catalana de l'Aigua per conèixer de primera mà les actuacions que s'estan realitzant al Torrent de Vespella. A primera vista es pot comprovar que s'estan realitzant accions que res tenen a veure amb la restauració del bosc de ribera i l'ecosistema pertinent.

NO A LA URBANITZACIÓ DE L'ANTIAERI


L'afany constructor està portant a límits insospitats. Avui hem conegut que els veïns de La Móra denuncien l'imminent construcció de cases damunt el refugi antiaeri de Tamarit. Des de l'Alternativa volem fer pública la nostra posició contrària a la urbanització massiva de Tamarit i a la destrucció del patrimoni històric. Anant més enllà, defensem que el l'antaeri hauria de quedar inclòs dins una ruta comarcal per escenaris de la darrera guerra civil (Mas d'en Blanc, refugis de la Torre, antaeri de Tamarit, etc.).

L'ALTERNATIVA OMPLE A LA POBLA


L'acte de l'Alternativa a La Pobla de Montornès ha resultat ser un èxit. S'ha aconseguit convertir l'acte en una trobada dels diferents caps de llista de la comarca i a l'hora una eina d'informació i de debat. Cal dir que hem pogut confirmar que la candidatura de La Pobla tira endavant i que la cap de llista serà una dona. La sala d'actes de l'Ajuntament s'ha quedat petita per per encabir tot el públic. Hem quedat que enviarem una còpia del documental sobre el canvi climàtic a tots els que ho han demanat.

PER UNA POLÍTICA SOCIAL


Una política per a les persones

És prou clar que cal modificar la manera com s’ha desenvolupat l’urbanisme a la nostra Vila. Però també és car que cal apostar per polítiques destinades directament a les persones. Una ampliació dels serveis socials, una potenciació del teixit associatiu i un control de les pràctiques abusives de relloguer d’habitacions suposarien un pas endavant cap a la desitjada cohesió social.
Són diverses les experiències i els treballs que han posat damunt la taula la nova situació social. En primer lloc, voldria destacar el Premi Tarragonès L’Altra Riba: trajectòries de vida i migració de dones d'origen marroquí al Camp de Tarragona (Arola, 2002) de l’antropòloga Marta Alonso a partir del treball de camp realitzat a municipis com el nostre. En segon lloc, el treball “Els moviments migratoris” de la Magda Solé inclòs dins L’Aventura Democràtica: Torredembarra 1979-2004, que quantifica objectivament el canvi que tots copsem de manera subjectiva. Aquests dos llibres els podeu cosultar a la Biblioteca Municipal. En tercer lloc, el treball dels serveis socials municipals, que fan tot el que poden per atendre a tots els ciutadans que arriben. En quart lloc, el protocol de benvinguda als nousvinguts, fet que demostra la regularitat de les entrades. En cinquè lloc, les aules d’acollida dels centres educatius impulsades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Són unes aules molt dinàmiques que ajuden als alumnes a integrar-se al grup. Finalment, cal destacar l’aparició d’entitats impulsades per grups d’immigrants per a fer activitats de lleure i de formació.
En tot cas, caldrà reforçar totes les iniciatives que funcionen però sobretot garantir un bon finançament dels projectes socials. Cal que els pressupostos municipals reflecteixin aquestes necessitats que, al cap i a la fi, revertirà a la llarga a tothom. És cert que les inversions més visibles són les infraestructures però si no vetllem per la cohesió social les problemàtiques lligades a les conductes de risc, la integració i la convivència poden anar en augment. Cal donar suport també a les entitats culturals, de lleure i esortives de la Vila ja que són elements actius d’integració.

30.3.07

CAMPS ESPORTIUS


"La Unió Esportiva Torredembarra, donant continuïtat a la tasca que va desenvolupant mitjançant les diferents seccions durant tot l'any, posa en funcionament els Camps Esportius de Setmana Santa, amb l'únic objectiu que els nens i nenes gaudeixin practicant i coneixent l'esport (...)" VEIEU www.udtorredembarra.es

DECLARACIÓ DE VILARODONA


"DECLARACIÓ DE VILA-RODONA per LES TERRES DEL GAIÀ

Nosaltres, dones i homes que vivim, treballem i gaudim de la Conca del riu Gaià, després d’haver estat la tarda i vespre del proppassat dissabte 3 de març del present 2007 al Casal de la Cooperativa de Vila-rodona, declarem que: Valorem la capacitat de cohesió social del riu, i en la seva preservació ens trobem doncs en un mateix fòrum veïns i veïnes de diferents municipis amb diverses motivacions, ambientalistes, estudiosos, excursionistes, pagesos, caçadors i altres usuaris, representants d’entitats i administracions, tots plegats amb un llenguatge comú, esperonats per l’horitzó anhelat de salvaguardar la vida que gira entorn del riu Gaià, sosteniblement, tot garantint-ne l’ús dels seus recursos preuats. Reconeixem la capacitat vertebradora del nostre riu. El Gaià ens interrelaciona tant hidrogeològicament, com florística, faunística, històrica, paisatgística i, socialment. És palès el valor especialment transcendent del riu Gaià encara en l’actualitat com a connector biològic de primer ordre de les comarques de Tarragona amb les terres de l’Urgell, Segarra, Anoia i Solsonès, permetent per tant el desplaçament de la fauna més septentrional del país vers la baixa muntanya mediterrània i el seu litoral. La protecció del riu s’ha d’estendre més enllà dels límits marcats per la pròpia Conca hidrogràfica. Una connexió àmplia amb els sistemes naturals adjacents és el que confereix al Gaià la seva funció de connector biològic i paisatgístic. Tanmateix aquest territori es dibuixa com a una estructura frontera en l’espai altament eficaç com a ordenant dels diferents usos perimetrals. Tot i que som plenament conscients de la necessitat de relacionar la Conca hidrològica amb els sistemes naturals adjacents, entenem que la nostra lluita s’ha d’estructurar en el marc del Gaià com a eix central de referència, i cercar a partir d’aquí interrelacions amb les terres veïnes per tal de sumar esforços i així generar sinèrgies. Constatem la greu amenaça que significa el creixement urbanístic actual de les àrees metropolitanes veïnes de Tarragona i Barcelona. L’augment de sòl urbanitzat és una pèrdua d’hàbitats naturals de difícil reversibilitat, que afecta també la dinàmica fluvial i provoca la desaparició global de la fauna. Ens preocupa així mateix el perill imminent de la instal·lació de centrals eòliques a les Terres del Gaià, fet que representa certament la degradació del paisatge. El moment en què ens trobem és decisiu. El Camp de Tarragona reclama des de fa temps un Pla Territorial, document que ha de marcar el desenvolupament dels diferents Plans d’Ordenació Urbana Municipal de cada poble i ciutat. És per tant vital llavors que les dones i homes que prioritzem la conservació del riu i la natura, hi fem sentir el nostre clam amb més força que mai.

 i per tot això reclamem: Una vegada més el retorn de l’aigua al riu avall de l’embassament de Repsol, així ho va acordar ja fa temps el Parlament de Catalunya i així ho ha recordat reiteradament el Síndic de Greuges. La definició d’una figura legal de protecció per la Conca del riu Gaià i els espais naturals que s’hi interrelacionen, ensems els seus valors ecològics, històrics i paisatgístics. És també acord nostre protegir aquest territori sota la denominació de Parc Natural de les Terres del Gaià; els límits del marc físic del qual es proposaran en la planigrafia que suara elaborem. Incloure el Parc Natural de les Terres del Gaià en el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona, així com en el Pla de Connexions Biològiques en curs i a càrrec de la Generalitat de Catalunya. Reunir-nos amb els consellers dels Departaments de Medi Ambient i Habitatge i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, per tal de fer-los saber les nostres conviccions.

 Cal definir i aplicar estratègies de sensibilització i conscienciació ambiental per a apropar les persones al riu i els seus valors. Nosaltres continuarem cohesionant-nos arreu dels municipis de les Terres de Gaià establint lligams entre pobles per a què la nostra reivindicació flueixi com l’aigua del nostre riu. I seguint llavors en la línia endegada en el primer Fòrum de Renau, continuada a Querol i a Vila-rodona, en el IV. Fòrum de les Terres del Gaià, el qual es concelebrarà en la desembocadura del riu, a Tamarit, el proper dissabte 9 de juny de 2007, seguirem treballant per promoure la recuperació de la Conca del riu Gaià, el litoral associat i la seva mar, que tots recordem i somiem."

VOLEM MILLORES AL CAP


Fa uns mesos des de l'Alternativa ens vam interessar per escrit per saber com estava funcionant el CAP de Torredembarra. L'empresa que gestiona el Centre no ens va contestar. Veient les mancances en el seu funcionament l'Alternativa proposa un gran pacte per a desenvolupar els serveis sanitaris que necessita la nostra Vila. D'altra banda, des de l'Alternativa proposem una sanitat participativa que disposi d'un ens ciutadà que faci un seguiment del dia a dia.

DES DE VILANOVA


"Els ecologistes ja tenen mostres de la presència aquest any del corriol a la platja Llarga. I és que la conservació de les zones humides és completament necessària perquè diverses espècies hi estableixin les seves colònies. A més del corriol, a la platja Llarga es veu habitualment el bernat pescaire i el cabussó emplomallat. Són tres dels ocells que fan especial aquesta zona humida, i també espècies com ara la salicòrnia, una planta de sòls salins. Per tot això, la plataforma té ara una nova meta: «Volem que d'aquí a quatre o cinc anys, la platja Llarga sigui un espai modèlic, seguint els passos del que s'ha fet a la dels Muntanyans, a Torredembarra»." VEIEU: WWW.ELPUNT.CAT

CONGRÉS INTERNACIONAL


"Benvolguts/Benvolgudes,
Us escric per informar-vos que els dies 5-7 de juliol de 2007 celebrarem a QueenMary College, University of London el Congrés Internacional Cultura iIdentitatCatalana a l'Era Digital. Actualment i fins el dia 4 de maig resta obert eltermini per presentar propostes de comunicacions. Trobareu tota lainformació a:http://www.modern-languages.qmul.ac.uk/hispstudies/catstudiesconf07_cat.shtml
Més endavant hi penjarem el full d'inscripció.Agrairem que en feu difusió a totes les persones que cregueu que hi podenestarinteressades.
Cordialment, Roser P."

PUNTA DE LA MÓRA


"Des del Projecte de gestió sostenible de la punta de la Móra, pel proper dia 22/04/2007, hem organitzat l'activitat:
"CAMPANYA D'ERADICACIÓ DEL CARPOBROTUS EDULIS”
Durada: 2h
Responsable: Blanca L
Lloc i hora: Aparcament de la Platja Llarga 10.00 h.
Aquesta activitat està oberta a tothom que estigui conscienciat amb la conservació del medi natural i vulgui participar en la campanya d’eradicació de l’espècie al·lòctona Carpobrotus edulis. Abans de començar l’activitat s’explicarà als participants el projecte que DEPANA-Tarragona porta a terme a l’espai natural, així com la metodologia a utilitzar.
L’activitat es realitzarà a les dunes de la platja Llarga, on portarem a terme l’extracció d’aquesta espècie al·lòctona.
Observacions:
Portar roba i calçat còmode.
L’activitat és gratuïta.
És indispensable inscriure’s prèviament adreçant un e-mail a puntadelamora@depana.org , indicant les dades personals i número de telèfon

Informació i inscripcions:
Oficina del Projecte de gestió sostenible de la punta de la Móra.
C/ Salines, 6 Baixos 43003 - Tarragona"

29.3.07

TETERIA AL CARRER AMPLE


Fins dissabte! recordeu que a les 6 de la tarda la Suat E., us espera en la inauguració del seu establiment de Cafès, Tès i pastisseria, al carrer Ample.

28.3.07

ALTERNATIVA 273


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Amplieu totes les notícies a través del nostre web!
http://alternativabaixgaia.blogspot.com

0.- ENS VEIEM!
31 març: ACTE A LA POBLA DE MONTORNÈS 12h (Els de la Torre quedem a les 11:30h a la Pl. Castell)
10 abril: Comissió Electoral 21h

1.- WEB
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

2.- REVISTA
Canvis! Havíem parlat de quedar dijous per a distribuir la revista. Finalment ho farem d’una altra manera.

3.- CANDIDATURA
Dimarts ens vam reunir i vam conèixer les noves incorporacions a la candidatura.
Vam fer un debat per tal de prioritzar els missatges que volem llençar a la opinió pública (mancomunar serveis, problemàtiques relacionades amb el lloguer de l’habitatge, CAP, urbanisme, diversificació de l’economia local, participació ciutadana, serveis socials, suport a les entitats, etc.).
Una colla de joves volen ser els representants de les CUP dins la candidatura. Aquesta setmana mouran fitxa.
Avui surt al Mònic la notícia de la presentació. És una bona oportunitat per a donar a conèixer la candidatura.

4.- MUNTANYANS II
“Darreres notícies:
- Vam presentar el recurs contra el projecte de compensació del pla
parcial Muntanyans II que havia aprovat la Junta de Govern Local. Ja
veurem si ens responen alguna cosa o continuen fent-se els sords. Ja se sap, els recursos...
- Dissabte que vé, dia 31 de març visitarem els Muntanyans amb la Rosa M. Bonàs, presidenta de la Comissió de Medi Ambient del Congrès dels
Diputats. (…)
- Medi Ambient de la Generalitat. Continuem a l’espera sobre la petició que van fer un munt d’entitats per ampliar el PEIN. Els hi vam tornar a enviar les propostes que ens van demanar per escrit. Ja se sap, la burocràcia…
- Els alumnes de la Clínica ambiental de la Universitat Rovira i Virgili continuen treballant el tema de Muntanyans II. Esperem que aviat tinguem alguna cosa per escrit. Ja se sap, la universitat…
- Moció Ajuntament. En principi el ple és el dia 19 d’abril, però com
sempre encara no tenim confirmació oficial (que jo sapiga). Ja se sap,
Torredembarra! C’est la vie! (…)” C. DE LA PSM


ALTRES HERBES

AGENDA

Març
31: Ball pro Fundació Vicent Ferrer

Abril

4: Atenció als ciutadans a la Biblioteca d’Altafulla (ABG)
14/15: Cap de setmana republicà
14: Jornades portes obertes al Pavelló
19: Ple municipal
20: Nit de l’esport
20 i 21: II Jornades de Salut
21:a les 10 de la nit. Pati del castell Lectura dramatitzada “IMATGES DEL BAIX GAIÀ”, sobre textos de Ferran de Querol. A càrrec de: Grup d’Aficionats a l’Art.
Organitza: El NUS ESCÈNIC
23: Celebració infantil del Sant Jordi Pl. Castell 17h Teat 21h
27: Lliurament Premis Torredembarra
28. Dia Internacional de la Dansa 19h Pl Castell

Maig
4 i 5: Trobada de Conta contes dels PPCC
27: Eleccions municipals

Juny
9: IV Trobada de les terres del Gaià a la Sínia

PREMIS DE SOSTENIBILITAT


"(...) D'altra banda, el jurat dels Reconeixements va decidir concedir ex aequo el guardó de la categoria Societat Civil, donada la qualitat dels projectes presentats. La Casa de l'Aigua, amb la seva iniciativa Estalvi d'aigua a les Terres de l'Ebre, i Ecologistes en Acció amb la campanya d'estalvi d'aigua a l'Ampolla i Torredembarra van ser les entitats guanyadores. (...)" VEIEU www.elpunt.cat

JOVENTUT


"Torredembarra farà parcs infantils i de joventut per Setmana Santa EL PUNT. Torredembarra.La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Torredembarra organitzarà durant les properes vacances de Setmana Santa activitats gratuïtes per a nens i joves. (...)" veieu www.elpunt.cat

ANTIGA N-340


"L'Ajuntament de Torredembarra espera aprovar abans del final de la legislatura la primera fase de la conversió en avinguda de l'antiga nacional N-340, que afectarà el tram entre el passeig de l'Estació i el carrer Pescadors. En aquest espai, l'objectiu de l'equip de govern és, segons l'avantprojecte amb què treballen actualment, aconseguir prioritzar el vianant amb un passeig central, voreres més amples i zones enjardinades. A més, es podrà travessar tot l'espai a través de carrils bici, (...)" VEIEU www.elpunt.cat

DISSABTE, A LA POBLA DE MONTORNÈS


27.3.07

104 VISITES AL DIA


El nostre humil blog cada dia és més visitat. Ahir vam arribar a les 104 entrades. Si continuem amb aquesta mitjana arribarem a les més de 700 visites a la setmana i a les 3000 mensuals.

26.3.07

AL PAÍS VALENCIÀ JA EN TENEN PROU!


LES DESPESES DE ZAPLANA!


"El uso del presupuesto para atenciones protocolarias del Ministerio de Trabajo con Zaplana presenta singularidades: el listado de personalidades a las que con dinero público se envió regalos navideños incluye a su familia (sus hermanas Luisa y Carmen, su madre Rosario y su cuñada Rosa Barceló (...)" MIREU L'ARTICLE SENCER A:

Regalos/familia/elpepunac/20070326elpepinac_21/Tes

DISSABTE, A LA POBLA DE MONTORNÈS


Tenim confirmada la sala de la Biblioteca de la Pobla per a l'acte de dissabte. Volem agrair a l'Ajuntament de la Pobla que ens hagi cedit aquest espai. D'altra banda, demà dimarts es reunirà la comissió electoral de l'Alternativa.

IES TORREDEMBARRA


"El Departament de Socials de l’IES Ramon de la Torre conjuntament amb els alumnes de 4t d’ESO han organitzat l’exposició “Racons d’història” amb l’objectiu de mostrar el període històric que inclou la II República fins a la transició democràtica. (...)" veieu la NOTÍCIA SENCERA A www.torredembarra.cat

SETMANA SANTA


"Setmana Santa Divendres 30 de març, a les 20.30 h, al Pati del Castell: Presentació de l’Opuscle, a càrrec de Montserrat Rovira, cap de Premsa i Protocol de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Organitza la Confraria de la Creu – Armats de Torredembarra amb la col·laboració de l’Ajuntament. Diumenge 1 d’abril, a les 11 h, a l’església de Sant Pere Apòstol: Diumenge de Rams. (...)" veieu LA NOTÍCIA SENCERA a www.torredembarra.cat

JOVENTUT


"La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Torredembarra ha organitzat una completa oferta per a les vacances de Setmana Santa dirigida a nens i joves. Per un costat, es durà a terme el XVII Parc de Jocs de Setmana Santa destinat a nens i nenes de 3 a 12 anys i per un altre, el II Parc de Joves 4x4, tot un seguit d’activitats d’oci alternatiu. (...)" VEIEU LA NOTÍCIA SENCERA A www.torredembarra.cat

SÍ A LA PAU


"CAMPANYA SI AL PROCÉS DE PAU
Conferència de OHTSAK - Veu de dones per la Pau-
Demà dia 27 a les 19:30 a l'Aula Magna de la Facultat de Lletres.
ITZIAR GÓMEZ - CONTXI BILBAO (presenta: Jordi Tiñena)
CCOO, CGT, Ciutadans pel Canvi, Coordinadora d'ONG pel Desenvolupament, la
Defensa dels Drets Humans i la Pau de Tarragona, Comité Oscar Romero
Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, Entrepobles, ERC, EUiA, IAC,
ICV, Revolta Global, Secció Sindial de CCOO de la URV, SETEM, UGT"

25.3.07

EL DNI, A LA TORRE


"UN NOU SERVEI
El 16 i 23 d’abril es posa en marxa el servei d’expedició de DNI a TorredembarraEls pròxims dies 16 i 23 d’abril es posarà en marxa a Torredembarra el servei d’expedició de Documents Nacionals d’Identitat de la Comissaria del Cos Nacional de Policia de Tarragona en col·laboració amb l’Ajuntament de Torredembarra. (...)" VEIEU L'ARTICLE SENCER A: http://grangelllop.blogspot.com/

31 MESOS DE GESTIÓ


"TRENTA-UN MESOS D’ACCIÓ DE GOVERN

Parc públic de Els Munts (zona de petanca, jocs infantils i zona de descans).Parc públic de Comarques Catalanes (zona de descans).Parc públic de Cal Llobet (jocs infantils i zona de descans).Parc públic del Passeig Marítim (jocs infantils i pista d’exercicis per a adults)Parc públic plaça Aragó (jocs infantils).La Casona (zona de descans).Construcció del Mini pavelló Els Caus.Construcció d’una pista d’Skate.Construcció del Casal Social de la Marítima Residencial. (...)" VEIEU L'ARTICLE SENCER A: http://grangelllop.blogspot.com/

24.3.07

JOVENTUT


Des de la regidoria de joventut hem estat treballant per tenir una setmana santa plena d'activitats. Tenim apunt l'skate park, el Parc de Jocs infantil i el Casal de Joves. Cal destacar la feina del Grup de Joves en l'orgnització de totes les activitats. D'altra banda, per setmana santa hi haurà altres activitats organitzades per altres entitats amb la col·laboració d'altres regidories.

La foto és la casa que ha tapat tot el nucli històric de Clarà i que l'Ajunament va haver d'aturar (les obres) per diferents irregularitats. Mai diríeu qui és la promotora de l'edifici?

RESSÒ DE LA PRESENTACIÓ


Avui dissabte el Diari de Tarragona es fa ressò de l'acte de presentació d'ahir. La notícia inclou l'adreça del blog. Per cert, anant a reciclar ens hem trobat amb el Siscu A. que ens ha anunciat la presentació del disc de TXALA al Metropol (6 de juny). Allí serem!

JA ÉS AL CARRER EL NOSTRE BUTLLETÍ


Ahir divendres va arribar de la imprempta la nostra nova revista que sortirà un cop al mes. Es tracta d'una revista de 4 pàgines amb moltes imatges i alguns articles. Cal destacar la publicació del manifest de suport i un article sobre els residus.

ÈXIT DE LA PRESENTACIÓ!


Ahir divendres vam presentar públicament la nostra candidatura. Va ser un èxit. Vam plenar el Cafè amb més de 100 persones i l'ambient va ser fantàstic. Vam presentar la candidatura de 27 dones i homes de la Torre i un manifest de suport signat per 100 veïnes i veins. La llista estarà encapçalada pel Lluís, la Iris, el Siscu, el Jordi R, la Sònia, el Pau A. i l'Enric. La feina tot just comença i avui dissabte estarem junts per a fer-nos la fotografia de grup, dimarts treballant en comissió i dissabte que ve a la trobada de la Pobla de Montornès.

Un record ben especial per la regidora Susanna N. que ha passat aquests dies pel quiròfan. Esperem que et recuperis molt aviat!

23.3.07

MUNTANYANS II NO!


"Presenten un recurs de reposició a l'Ajuntament de la Torre per MuntanyansII

EL PUNT. Torredembarra

La Plataforma Salvem els Muntanyans ha presentat un recurs de reposiciócontra la resolució de la junta de govern local de Torredembarra del 8 defebrer passat, en què es va aprovar definitivament la modificació delprojecte de compensació del pla parcial Muntanyans II. Ara serà l'alcaldedel municipi, Manuel Jiménez, qui haurà de resoldre les al·legacionspresentades contra l'acord. (...)" www.elpunt.cat

ALTERNATIVA 272


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Amplieu totes les notícies a través del nostre web!

0.- ENS VEIEM!

23: PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA 20:30h
24: FOTOGRAFIA DE LA CANDIDATURA 14:30h
27: COMISSIÓ ELECTORAL 21h
31: ACTE A LA POBLA DE MONTORNÈS 12h

1.- WEB
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

2.- ACTE
Bon dia a tothom. Avui al vespre és l’acte de presentació de la candidatura.
Us hi esperem mitja hora abans. Cal que porteu la fotocòpia del DNI els
candidats que encara no l’heu entregat. També cal que ompliu un full amb les
vostres dades personals.
Podeu entrar al web i xuclar la imatge del cartell i reenviar-la per correu.
Demà dissabte ens veiem a les 14:30h per a fer la foto de la candidatura.
S’hi pot apuntar tothom que vulgui donar suport a l’Alternativa.
Dissabte 31 serem a la Pobla. Hi esteu tots/es convidats/des.

3.- DIVERSOS
Des de Joventut hem preparat el Parc de Jocs per a nens/es i un casal per a
joves. Aquests dies han passat per les escoles diversos tallers impulsats
des de Medi Ambient.

ALTRES HERBES

AGENDA

Març

24: Concert d’orgue a l’església
25: Espectacle infantil al casal
25: Jornada portes obertes a l’IES Ramon de la Torre

Abril

14/15: Cap de setmana republicà
21:a les 10 de la nit. Pati del castell Lectura dramatitzada “IMATGES DEL
BAIX GAIÀ”, sobre textos de Ferran de Querol. A càrrec de: Grup d’Aficionats
a l’Art.
Organitza: El NUS ESCÈNIC

21.3.07

RIU GAIÀ!


"Grups ecologistes reclamen «un riu Gaià amb vida»MIREIA L. Tamarit
Per commemorar el Dia Internacional de l'Aigua, que va ser el 15 de març passat, trenta persones de l'Associació Mediambiental de la Sínia i el grup ecologista GATA van plantar ahir una vintena d'arbres per restablir l'antic bosc de ribera.
L'acte també reivindicava la restitució del cabal ecològic del riu Gaià, que segons el president de GATA, Lluís Gurrera, està «segrestat» per REPSOL des del 1975, i ha convertit el riu en un barranc.
La desembocadura del riu Gaià es caracteritza per tenir un sòl molt fèrtil. Per aquest motiu, Gurrera, plantejava que aquest terreny s'hauria de convertir en sòl agrícola i no deixar que els càmpings de la zona n'anessin ocupant cada vegada més terreny.
Les dues associacions que van convocar la plantada estan contactant amb els partits polítics perquè l'espai es converteixi en el parc agrari de les Terres del Gaià." WWW.elpunt.cat

LA CANDIDATURA DE RENAU


A la gent de Renau,

Som un grup de veïns/es compromesos en mantenir el benestar i la qualitat de vida privilegiats de Renau, i que volem l’oportunitat de dinamitzar i de fer coses novedoses pel nostre poble, convençuts que entre tots podem assolir un futur sostenible, compatible amb un creixement de qualitat, integrat i consensuat.

Així doncs presentem a Robert A com alcaldable al capdavant d’una candidatura amb esperit jove i amb il·lusió d’iniciar una etapa nova amb maneres realment participatives i transparents de fer poble.

Us convidem doncs a transmetre’ns
les vostres inquietuts i idees!

ABG-EPM és una agrupació municipalista que es presenta també en diversos pobles del Baix Gaià amb l’objectiu de trobar solucions compartides a problemes comuns del nostre mateix àmbit geogràfic.

DIVENDRES 23, PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA


Ahir dimarts va tenir lloc la darrera reunió de la candidatura abans de la seva presentació pública. Es va decidir que la presentació de l'acte la farien el Jordi S. i la Sònia. També intervindran el Jordi R., la Rosa, el Siscu, la Iris i tots els caps de llista de l'Alternativa al Baix Gaià. Es llegirà el manifest de suport i el centenar d'adhesions. Clourà l'acte el nostre cap de llista.

20.3.07

L'ABG A LA POBLA DE MONTORNÈS


L'Alternativa Baix Gaià convoca un acte públic de cara al dissabte 31 de març a les 12h a La Pobla. En aquest acte es passarà el vídeo d'Al Gore sobre el canvi climàtic i intervindran els diversos caps de llista de l'Alternativa a la comarca. El permís s'ha demanat avui i estem a l'espera de rebre resposta per tal d'editar els cartells. La imatge és de l'Encarna, de Roda de Berà.

AVUI, TROBADA DE LA CANDIDATURA


Avui dimarts es reuneix la candidatura per a les properes eleccions municipals per a preparar l'acte de presentació d'aquest divendres. Podem avançar que mentre va arribant la gent, divendres anirem passant alguns vídeos relacionats amb les mogudes pel territori que hem tingut els darrers 4 anys. També us podem avançar que la candidatura estarà encapçalada pel Lluís.

19.3.07

EL 14 D'ABRIL A VESPELLA


El Pere ja ha parlat amb l'alcalde de Vespella. El Daniel s'ha mostrat entusiasmat amb la idea. Per tant, el 14 d'abril serem a Vespella per a descobrir una placa a la fossa comuna del cementiri on hi ha diversos republicans enterrats. Estem a l'espera de la ressolució de la petició d'una ajuda per a la recuperació de la memòria històrica entregada fa un parell de setmanes.

MUNTANYANS II NO


Espai protegit a Torredembarra

Al poble de Torredembarra hi tenim un greu problema: volen ofegar l'únicespai protegit del terme, la platja natural de Torredembarra i Creixell, iho volen fer construint 550 habitatges en una zona annexa a l'espainatural i que a més és inundable.El projecte s'anomena Muntanyans II i ha mobilitzat la gent del poble comcap altre assumpte ho havia fet fins ara. Fa unes setmanes ens vammanifestar més de 500 persones, hem recollit més de 5.000 signatures i hemencarregat estudis d'inundabilitat i d'impacte ambiental a la Universitatde Barcelona. Però malgrat la pressió popular i els informes científics,la urbanització no s'atura. La pressió econòmica i la irresponsabilitatdels polítics poden més que el sentit comú i els estudis. (...)" Publicat a l'Avui de diumenge

Jordi V.

DEL PUNT DE DIUMENGE


"Un estudi del govern estatal congela, per ara, la urbanització dels Muntanyans. El nou compromís de la direcció general de Costes pot retardar l'inici

El moviment social en contra de la urbanització de Muntanyans II està davant de gairebé l'última oportunitat per aturar el polèmic pla parcial que afecta l'únic espai encara verge a la costa del Camp de Tarragona, concretament a Torredembarra. El director general de Costes, José Fernández, s'ha compromès a elaborar des del Ministeri de Medi Ambient un estudi de l'impacte ambiental que la urbanització provocaria sobre l'espai d'interès natural Muntanyans. Segons Suñé, aquest pas podria suposar que l'inici de les obres de construcció dels 550 habitatges del pla s'endarrereixi fins que es presentin els resultats d'aquest nou estudi. (...)"

18.3.07

PREPARATIUS DE LA PRESENTACIÓ


Avui serem en un acte públic a Creixell. També passarem per les sardanes de Torredembarra. Ahir diversos membres de l'Alternativa van participar als actes solidaris amb la Fundació Vicent Ferrer i a la Trobada de Customs pro Esplai Matinada. Dimarts toca la reunió de la comissió electoral. Intentarem ser-hi tota la candidatura. Tindrem sevei de fotocopiadora per als DNIs.
A l'acabar la reunió de dimarts anirem a enganxar cartells. Hem demanat els permsos corresponents a aquesta acció. De totes maneres creiem que les entitats polítiques, esportives o culturals no haurien de pagar res per a expressar-se i haurien de gaudir d'espais adhients on anunciar els seus actes. És de justícia i necessari.

Divendres serem totes/s a l'acte de presentació de la candidatura. Ja han anunciat la seva presència els caps de llista d'Altafulla, Renau i Vespella.

LA CGT PROPOSA SERVEIS FERROVIARIS


"El sindicat, que ja s'ha reunit amb representants d'ICV, EU i CiU (DE REUS), té la intenció de transmetre a l'alcalde (DE REUS) les seves inquietuds arran de la supressió de serveis ferroviaris a l'estació, a més de presentar-li algunes propostes que permetrien millorar la qualitat del servei. Entre aquestes, destaquen la reobertura de la línia ferroviària en desús Roda de Berà-Reus, la prolongació del servei de rodalies que uneix Barcelona amb Sant Vicenç de Calders fins a Tarragona i Reus o crear una xarxa circular de material lleuger que permetés connectar amb més freqüència Tarragona i Reus amb la línia Alcover, Plana Picamoixons-Valls-Salomó-Roda-Sant Vicenç de Calers i Torredembarra."

17.3.07

AVUI, TROBADA DE HARLEYs


"El programa de la concentració motera és el següent:
10 h, a Cal Bofill (final del passeig Marítim). Concentració de motos.
A les 10.30 h. Volta per Torredembarra, la Mora, Altafulla i Cal Bofill.
A partir de les 14 h. Totes les motos quedaran exposades al públic al passeig Marítim, davant de Cal Bofill.
A les 14 h, a l'envelat ubicat als Jardins de Cal Bofill. Calçotada per als participants.
A partir de les 17 h i fins a les 24 h, a l'envelat amb entrada lliure: Música en viu amb els grups Jack Daniel's Band, Poker de Ases, Kissess for Misses, Vielaya Varomma, La Espuela i Jack Gasolina. Durant el concert, se sortejaran diferents obsequis. Amb els beneficis, l'organització farà una donació a l'Associació de Pares i Mares amb fills disminuïts La Matinada.
L'organització compta també amb la col·laboració cuines Sfera, Maystar, Restaurant Noi, Restaurant Cal Quim, Bar Delicias, Stradivarius Bar, Bar Nose, Bar Hecatombe, Bar-Gelateria Xaloquell, Guamar 2002 S.L., Estrella Damm, Vins Padró-Exclusives Sardà, Carnisseria Esther, Maes, Forn Cristià, Hotel Morros, Estanc de Baix a Mar, Electrodomèstics Pijuan, Estudi Gràfic Eloi Figuerola i Biker Only."

RESUM DE LA I TROBADA


Resum de la I TROBADA D’ABGs

Avui dissabte 17 de març de 2007 ha tingut la I Trobada d’ABGs. Cal agrair la predisposició, la rebuda, les llavors de freixe de flor i aglans, l’esmorzar i el bon ambient dels amfitrions de Renau.

Temes que s’han tractat i algunes opinions recollides:

.El roure és el símbols dels companys/es de Renau.
.Cal incloure en els programes electorals la proposta d’estendre el wimax per tal d’universalitzar les connexions a internet. Cal enfocar-ho des del punt de vista d’afavoriment del desenvolupament econòmic.
.Cal preveure servei de d’atenció a la canalla en cada trobada de les alternatives de cara a que puguin venir tots/es aquells/es que els toqui estar amb els fills/es.
.Volem créixer com a pobles però ho volem fer amb consens, de manera participada. Cal donar respostes positives a les problemàtiques urbanístiques. Habitatge integrat.
.Cal parlar en termes socials, no només urbanístics. Cal promocionar la xarxa social, donar ús als espais, etc.
.Cal preveure els canvis socials, el futur. Cal posar els serveis socials necessaris per les necessitats actuals i les que vindran.
.Els companys d’Altafulla presenten el seu model de carta que s’enviarà a totes les cases. S’ofereixen a maquetar totes les cartes de les 6 candidatures.
.Els companys de Renau comenten els trets principals del programa electoral.
.Quedem que compartirem els esborranys de programa per tal d’aprofitar idees i assessorar en tot allò que sapiguem cadascú.
.Cometem les idees de campanya de cada municipi.
.El dia 25 de març, Altafulla fa una jornada de treball per tancar el programa electoral. També organitzen una taula de gent de l’Alternativa dins la festa de l’Olla que es fa al seu poble. Si algú es vol apuntar que parli amb el Francesc.
.Altafulla proposa que la comarca disposi d’una sala de cine en versió original.
.Cal mancomunar els serveis de ràdio. Cal arribar a acords de col·laboració.
.Cal potenciar al identificació amb el territori. Som en uns pobles que hem crescut molt i que sovint treballem fora. El Gaià ha de ser un referent.
.Ens adherim a la declaració de Renau i següents.
.Les companyes/s de Vespella comenten la carta que han preparat pel tema de la pedrera.
.Cal crear una xarxa/consell de municipis del Baix Gaià.
.Cal tenir molt en compte la redacció del Pla de connexions biològiques i del Pla Territorial del Camp.
.Convoquem la II Trobada oberta a cosins, amics i oberta a tothom de cara al dissabte 31 de març de 2007 a les 12h a La Pobla de Montornès. Passarem el vídeo d’Al Gore sobre el canvi climàtic.
.L’abg.cat serà el portal d’entrada a tots els blogs i webs de l’abg. Si algun poble no té blog el podem obrir i penjar el material editat.
.El 23 de març serem tots a la presentació de la candidatura de Torredembarra. 20:30h Intervindrà un membre de cada poble.

http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

LA VIRGÍLIA AL CANAL CATALÀ


Canal Català Tarragona.09.00 Telepromocions. 09.30 Tot va bé. Magazín. 13.00 Rutes misterioses. Repetició. La Virgília de Torredembarra.

AVUI, TROBADA D'ABGs


Avui dissabte tindrà lloc la Trobada d'ABGs al municipi de Renau. Són sis les candidatures que es trobaran de les quals dues ja s'han presentat públicament, les d'Altafulla i Roda. La següent en fer-se pública serà la de la Torre (23 de març, 20:30h, al Cafè).

EL DARRER FULL DEL NUS


"EL NUS ESCÈNIC

FULL INFORMATIU Març 2007

TEATRE A REUS
-Teatre Fortuny. Plataforma.12/4
TEATRES DE BARCELONA

-Biblioteca de Catalunya. Antígona Fins al 29/3 i El carter del rei.( Fins a l’1/4).
-Brossa Espai Escènic. El alemán. .Fins al 25/3.
-Club Capitol. La auténtica cocina de los monólogos.(Sala 1)Los Modernos(Sala 2).
-Guasch Teatre. Els 10 negrets.
-Teatre Apolo. La mujer de negro.
-Teatre Borràs . Pels pèls .
-Teatre Condal . Òscar ,una maleta ,dues maletes tres maletes. Amb Joan Pera i Lloll Bertran
-Teatre Nacional de Catalunya. Tornar a casa .Fins al 8/4 (Sala Petita).
-Teatre Poliorama. El mètode Grönholm.
-Teatre Romea. Plataforma. Fins al 8/4.
-Teatre Tívoli. Ballet imperial rus. Fins al 8/4.(Ballet ) .
-Teatre Victòria . Grease.
-Villarroel Teatre. L’altra guerra. Fins al 8/4.
_____________________

Torredembarra: Pati del castell. Dissabte 21 d’abril de 2007 ,a les 10 de la nit. Lectura ...........dramatitzada “ IMATGES DEL BAIX GAIA “ ,Sobre textos de Ferran de Querol .a càrrec de ...........Grup d’Aficionats a l’Art .Organitza: EL NUS ESCÈNIC.

Sortida al Teatre.
TEATRE CONDAL- BARCELONA.
Dia 29 Abril 2.007. Sortida a les 4 de la tarda, passeig de La Sort .(parada bus ).
ÒSCAR ,una maleta ,dues maletes ,tres maletes...
Amb Joan Pera ,Mireia Aixelà ,Anna Azcona ,Lloll Bertrán ,Eva de Luis ,Mont Plans, Damià ........... Plensa i Miquel Sitjà. Direcció: Abel Folch.
Preu: Socis 28 € ,no socis 32 €.
Reserves : Joan P. Data límit per pagar-les 07-04-2.007"

16.3.07

CANDIDATURA A RODA DE BERÀ


ENCARNA RAMÍREZ ENCAPÇALA LA CANDIDATURA d'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ (ABG) A RODA DE BERÀ
La cap de llista de la formació d'esquerres ha estat presentada avui, en roda de premsa, per la diputada de la coalició ICV-EUiA, Mercè Civit16/03/07. Avui al migdia s'ha donat a conèixer, en roda de premsa, la candidatura de l'Alternativa Baix Gaià (ABG) que es presentarà a Roda de Barà a les properes eleccions municipals del 27 de maig. La cap de llista, Encarna Ramírez, és la coordinadora de l'assemblea local d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), que ara fa un any es va constituir a la població. Ella mateixa ha explicat als mitjans de comunicació presents que la candidatura que encapçala és "jove", amb una mitjana d'edat de 40 anys, "plural", perquè l'integren afiliats i persones properes a la coalició ICV-EUiA a més d'independents, i "representativa", doncs hi ha treballadors, professionals, autònoms i estudiants. Ramírez també ha destacat que s'han adelantat a la recent aprovada llei d'igualtat, perquè la llista d'ABG de Roda és paritària. Així mateix, Encarna Ramírez s'ha referit a les propostes de la formació d'esquerres que es presenta per primera vegada a Roda, les quals es basen en una política municipal transparent i participativa, que prioritzi les persones: "Volem serveis per a tothom, que es primi el treball i l'habitatge per als joves i les persones amb dificultats i que hi hagi equilibri territorial, és a dir, que el medi ambient estigui per sobre de la cultura del 'totxo'", segons paraules de Ramírez, que ha acabat dient que aspiren a treure representació al consistori.La cap de llista d'ABG ha esta acompanyada per Mercè Civit, la portaveu d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i portaveu adjunt de la coalició ICV-EUiA al Parlament de Catalunya. La diputada ha destacat la trajectòria política d'Encarna Ramírez, que va ser regidora de l'Ajuntament de Sabadell, i que "la candidatura d'ABG és imprescindible per a propiciar un govern d'esquerres a Roda de Barà, que garanteixi més polítiques socials".