17.3.07

RESUM DE LA I TROBADA


Resum de la I TROBADA D’ABGs

Avui dissabte 17 de març de 2007 ha tingut la I Trobada d’ABGs. Cal agrair la predisposició, la rebuda, les llavors de freixe de flor i aglans, l’esmorzar i el bon ambient dels amfitrions de Renau.

Temes que s’han tractat i algunes opinions recollides:

.El roure és el símbols dels companys/es de Renau.
.Cal incloure en els programes electorals la proposta d’estendre el wimax per tal d’universalitzar les connexions a internet. Cal enfocar-ho des del punt de vista d’afavoriment del desenvolupament econòmic.
.Cal preveure servei de d’atenció a la canalla en cada trobada de les alternatives de cara a que puguin venir tots/es aquells/es que els toqui estar amb els fills/es.
.Volem créixer com a pobles però ho volem fer amb consens, de manera participada. Cal donar respostes positives a les problemàtiques urbanístiques. Habitatge integrat.
.Cal parlar en termes socials, no només urbanístics. Cal promocionar la xarxa social, donar ús als espais, etc.
.Cal preveure els canvis socials, el futur. Cal posar els serveis socials necessaris per les necessitats actuals i les que vindran.
.Els companys d’Altafulla presenten el seu model de carta que s’enviarà a totes les cases. S’ofereixen a maquetar totes les cartes de les 6 candidatures.
.Els companys de Renau comenten els trets principals del programa electoral.
.Quedem que compartirem els esborranys de programa per tal d’aprofitar idees i assessorar en tot allò que sapiguem cadascú.
.Cometem les idees de campanya de cada municipi.
.El dia 25 de març, Altafulla fa una jornada de treball per tancar el programa electoral. També organitzen una taula de gent de l’Alternativa dins la festa de l’Olla que es fa al seu poble. Si algú es vol apuntar que parli amb el Francesc.
.Altafulla proposa que la comarca disposi d’una sala de cine en versió original.
.Cal mancomunar els serveis de ràdio. Cal arribar a acords de col·laboració.
.Cal potenciar al identificació amb el territori. Som en uns pobles que hem crescut molt i que sovint treballem fora. El Gaià ha de ser un referent.
.Ens adherim a la declaració de Renau i següents.
.Les companyes/s de Vespella comenten la carta que han preparat pel tema de la pedrera.
.Cal crear una xarxa/consell de municipis del Baix Gaià.
.Cal tenir molt en compte la redacció del Pla de connexions biològiques i del Pla Territorial del Camp.
.Convoquem la II Trobada oberta a cosins, amics i oberta a tothom de cara al dissabte 31 de març de 2007 a les 12h a La Pobla de Montornès. Passarem el vídeo d’Al Gore sobre el canvi climàtic.
.L’abg.cat serà el portal d’entrada a tots els blogs i webs de l’abg. Si algun poble no té blog el podem obrir i penjar el material editat.
.El 23 de març serem tots a la presentació de la candidatura de Torredembarra. 20:30h Intervindrà un membre de cada poble.

http://alternativabaixgaia.blogspot.com/