15.3.07

EL VIATGE A MADRID EXPLICAT PEL LLUÍS


"Ja estic a Torredembarra, l’AVE triga 2 hores i 50 minuts. Ha estat tota una experiència personal, aquest viatge “llampec” a Madrid. Cal dir que el tracte dels madrilenys ha estat extraordinari. Això sí, no toquis gaire el fet nacional de Catalunya, que no l’entenen. I en part es lògic, viuen al melic de l’Estat. I al melic és on es deideixen moltes coses que acaben afectant a tots els territoris de l’Estat espanyol. Tenen una sola llengua, la que unifica el sentiment espanyol… El poc que he vist de Madrid m’agrada. He vist poc per què el motiu del viatge era Muntanyans II. La sensació, abans de la reunió, és que les coses no estaven gens fàcils. El pla parcial està aprovat definitivament, la seva reparcelació també…

En la reunió m’ha acompanyat el diputat d’ICV al parlament espanyol, en Joan Herrera. Ens esperaven el sr. Fernández, que és el Secretario General de Costas (el número dos de la Ministra Narbona) i el responsable d’administrar els diners (no m’enrecordo del seu nom) per adquirir terrenys afectats urbanísticament del litoral de l’estat.

L’acord assolit de la reunió: El Ministerio de Medio Ambient farà un estudi d’impacte ambiental per poder avaluar els efectes que podria produir el desenvolupament dels 550 habitatges al voltant del PEIN Muntanyans II. Des de Costes diuen que el Pla Parcial Muntanyans II no està en espai marítimo-terrestre i que, per tant, no hi poden intervenir. Però que si que poden intervenir fent l’estudi d’impacte ambiental. En el cas que l’estudi confirmi que el Pla Parcial Muntanyans II pot afectar a la supervivència del PEIN Muntanyans, Costes podria intervenir demanant l’implicació de l’Ajuntament i del Govern Català per tal de trobar sol·lucions que evitin el pla parcial. Aquest estudi es farà malgrat que quan es va qualificar Muntanyans II de zona urbanitzable l’any 1989, any que encara no existia el PEIN Muntanyans II, no era obligatori fer l’estudi d’impacte ambiental. Tenint en compte que tots sabem que es una zona inundable i que també tots sabem que edificar serà tancar l’únic conector biològic del PEIN, Costes assumeix el paper de ser l’administració racional en aquest afer, i farà l’estudi. La setmana que ve Costes es posarà en contacte amb el Govern Català i l’Ajuntament, per comunicar que faran l’estudi d’impacte ambiental. Demà especificaré millor la reunió. El text segur que té errors d’expresió.


Salut!"