9.3.07

OPINIÓ


Participació
El poder tremola davant la baixa participació a les darreres eleccions i referèndums. Es tracta del qüestionament de la seva pròpia legitimitat. Es fan estudis i desenes d’articles analitzant la situació. Salvador Cardús (La Vanguardia, 3-7-2007) parla d’una societat Low Cost desvinculada de l’estat del benestar, dedicada exclusivament al consum.
En canvi els pobles i ciutats viuen aquestes setmanes reunions, debats de carrer, publicacions de revistes, actes públics i demés relacionats amb les eleccions municipals.
Veient aquest moviment i com la gent, per exemple, ha sortit al carrer massivament quan algun tema com la guerra li ha tocat els nassos de veritat, penso que sí que participa.
El que passa és que no es pot esperar una resposta multitudinària a referèndums descafeïnats o eleccions a parlaments llunyans com l’europeu. Que ens preguntin en un referèndum d’autodeterminació quin autogovern volem tenir. Que ens preguntin en referèndum si volem seguir encimentant tot el país. Que ens preguntin coses realment importants i no sobre estatuts descafeïnats. Ja veuríeu com una gran majoria aniríem a votar.


Jordi S.