25.7.07

ERC I PSC VOTEN EN CONTRA DE L'ATURADA DE MUNTANYANS II


En el ple municipal d'ahir dimarts es va discutir una moció presentada per l'Alternativa per tal d'aturar les obres que estan destrossant Muntanyans II mentre no es pronuncia el Parlament, extrem previst de cara a l'octubre. Vam explicar extensament l'error del famós pla parcial i vam oferir prou erguments a tothom com per votar-hi a favor. L'equip de govern, però, ens va fer arribar el dilluns un informe del secretari on es deia que qui votés a favor de la moció seria denunciat perquè l'aturada no tenia fonament. Tot i el poc temps que vam tenir vam aconseguir assessorament jurídic i vam poder oferir en la rèplica prous arguments legals com per aturar les obres. La contraoferta dels partits, excepte CiU que va defensar les mateixes postures que naltrus, era que retiréssim dos punts de la moció. Ràpidament vam valorar que si trèiem els dos punts demanats ens quedàvem amb una mostra de bones intencions, semblants a les dues mocions aprovades el ple a favor de rescatar Muntanyans II que fins ara no han portat cap resultat positiu. A més, vam oferir nous arguments legals per tal d'aturar les obres. D'aquesta manera vam decidir tirar endavant amb la moció tot i l'amenaça de l'equip de govern. Finalment vam demanar al secretari que emetés un informe que digués si l'ajuntament cauria en una il·legalitat si donava permís d'obres a Muntanyans II per construir damunt duna zona humida. Estem a l'espera. El resultat de la votació és el següent: a favor de parar les obres de manera cautelar CiU (4) i ABG (2), en contra PSC (5) i ERC (2) i abstencions PP (1) i ADT (2).
Més
Diversos membres de l'ABG van participar a l'acció preparada per la PSM consitent en ensenyar la portada de l'"INFORME 2001".
No ens quedarem aquí. A partir d'ara mourem fitxa per intentar consensuar una nova moció que intenti aturar el pla parcial que s'està desenvolupant a la desenvocadura del Torrent d'en Gibert. Entre el públic vam poder veure els diferents portaveus de l'ABG (La Riera, Altafulla, Renau, La Pobla de Montornès, etc).
El carrer Nou, tal i com el coneixem, té els dies comptats. La majoria de partits van votar a favor de tirar cases a terra per obrir un nou carrer. L'ABG hi vam votar en contra per diversos motius.