5.7.07

COMARCAL


Comunicat de premsa

DISSABTE ES CREA LA COMARCAL DE L’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Dissabte 7 de juliol a les 11h s’iniciarà l’assemblea constituent de l’Alternativa Baix Gaià-Entesa de Progrés Municipal (ABG-EPM).
L’objectiu de l’Assemblea és crear un òrgan de coordinació efectiu per tal de treballar pels nostres municipis.
Si durant l’anterior legislatura l’ABG-EPM disposava de dos nuclis, actualment existeixen 6 candidatures (Renau, La Pobla de Montornès, Vespella de Gaià, Roda de Berà, Altafulla i Torredembarra). A més a més, l’ABG-EPM manté una relació de col·laboració amb altres tres candidatures de la comarca: Iniciativa Rierenca-EPM, ICV-EUiA del Catllar i ICV-EUiA de Creixell.
La suma de les 9 candidatures estan convocades a l’assemblea constituent del proper dissabte.
L’ASSEMBLEA tindrà lloc al Casal La Violeta d’Altafulla.
L’ASSEMBLEA començarà amb una roda de valoracions de la situació i dels resultats electorals per part de representants de cada candidatura. El segon punt de l’ordre del dia és el debat del model organitzatiu de la COMARCAL per tal de cercar la fórmula que doni el màxim d’efectivitat. Finalment, el tercer punt, s’informarà de les diverses mogudes comarcals en defensa del territori (Big Jump, Cadena Humana a la Platja Llarga, Marxa del 16 de setembre, etc.) i es votaran diverses resolucions que s’estan debatent (Muntanyans II, Cabal Ecològic, Pedrera de Vespella de Gaià i proposta de Parc Natural de les Terres del Gaià.
L’Assemblea acabarà a la una del migdia quan es faran públiques les conclusions de l’ASSEMBLEA i es farà un vermut a la mateixa Violeta.
Les 9 candidatures sumen un col·lectiu d’uns 125 membres.
Les dues úniques poblacions que no tenen assegurada la seva representació a l’Assemblea seran La Nou de Gaià i Salomó. És per això que l’ABG-EPM vol fer pública una crida per tal que les persones de La Nou i de Salomó que comparteixen la nostra sensibilitat vinguin a l’Assemblea.
Actualment, l’ABG-EPM disposa de dos regidors a l’oposició de Torredembarra i 3 regidors al govern d’Altafulla, un dels quals, Francesc Farré, exerceix les funcions d’alcalde. També disposa d’un conseller comarcal. D’altra banda, un membre de l’ABG-EPM, Fèlix Alonso, és el director general de Relacions Institucionals. ICV-EUiA té un regidor a Creixell i un a El Catllar. Finalment, Iniciatia Rierenca-EPM té dos regidors.

http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://abg.cat/
http://abgrenau.blogspot.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://abgvespella.blogspot.com/
http://abgpoblamontornes.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/