15.7.07

BIG JUMP AL GAIÀ!

Comunicat de premsa
EL BIG JUMP AL RIU GAIÀ

Grups que han participat: Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua, Ecologistes en Acció de Catalunya, Alternativa Baix Gaià, Grup d’Amics de Toni Achón, Associació Mediambiental la Sínia, GEPEC, Iniciativa Rierenca, Assemblea de Joves del Baix Gaià i Kaleidoscopio.

Participants acció: 50 persones

Coordinador: Hèctor H Móvil:
e-mail: sinia@siniadelgaia.com

Lloc Big Jump: Tram baix del riu Gaià. Punt del riu Gaià on es creua amb el camí d’Altafulla a Ferran.

Tipus d’Acció: Denúncia de la manca total de cabal al riu des de l’any 1975 per la construcció d’un embassament propietat de REPSOL. Pancartes de “Salvem el Gaià” i “Aigua pel riu Gaià”. L’alcalde d’Altafulla, el senyor Francesc Farré, ha llegit el manifest. S’ha fet una performance on han actuat tots els assistents. S’ha representat la construcció de l’embassament i el seu futur allberament.

Dia: 15 de juliol

Hora: 12 hores. L’acte ha acabat a les 13h.

Comentari: El Big Jump s’ha celebrat a tota Europa i per primera vegada a 15 diferents rius de Catalunya. El Big Jump és un acte festiu que consta en banyar-se a tots els rius d’Europa. Per informació general de l’esdeveniment podeu consultar: http://www.rivernet.org/bigjump/welcome.htmEl Big Jump de Catalunya 2007 ha estat coordinat per la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua http://www.xnca-cat.org/. Aquesta moguda forma part de la campanya Water Our Common Future - Euro-Med Big Jump que per primera vegada involucrarà a entitats de països diferents de la regió Euro-Mediterrània sota el lema del diàleg intercultural sobre els temes d’aigua i desenvolupament sostenibleLa iniciativa, impulsada per la Fundació euro-mediterrània Anna Lindh pel diàleg entre cultures, recull sis experiències pilot de Big Jump que tindran una especifitat pròpia.
Més informació: http://www.euromedalex.org/Networks/en/Water.htmA Catalunya, però, aquest acte festiu també és converteix en reivindicatiu. Només en 5 punts dels 15 on s’ha celebrat el Big Jump ha estat possible el bany. A Europa milers de persones han pogut gaudir d’un bany festiu i a Catalunya només ho han pogut fer uns pocs a les capçaleres dels rius.El principal objectiu del Big Jump a Catalunya és sensibilitzar a la població del deteriorat estat de les aigües o el poc cabal de la gran majoria de trams dels nostres rius. Instem al Govern de la Generalitat de Catalunya a què compleixi els seus compromisos envers la Nova Cultura de l’Aigua a Catalunya i vetlli pel bon estat ecològic dels nostres rius tal com fixa la Comissió Europea mitjançant la Directiva Marc de l’Aigua.

Fotografies: Us fem arribar imatges per si les voleu emprar.