10.7.07

ALTERNATIVA 297


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ - TORREDEMBARRA

http://alternativabaixgaia.blogspot.com

Sobre el funcionament d’aquest butlletí electrònic:
Actualment el reben directament 165 persones.
Es pot reenviar a tothom que creieu que pot interessar-li.
Ens podeu fer arribar adreces de persones que voleu que el rebin.
És gratuït i interactiu.
Això vol dir que la informació no només va sinó que també pot tornar. Podeu escriure opinions i enviar informació per a ser inclosa.
Té, actualment, 3 apartats.
El 0.- és de temes relacionats amb l’abg de la Torre.
L’1.- és de temes relacionats amb totes les candidatures de l’ASSEMBLEA COMARCAL DEL BAIX GAIÀ (ACBG)
L’Altres Herbes és un recull d’altres qüestions culturals, d’agenda, etc que poden interessar a tothom.
Bon profit!

0.- TORREDEMBARRA

MUNTANYANS II, ARRASSAT
-MANI PRO MUNTANYANS 16 JULIOL, 18h “Com segurament ja estareu informats vivim per diversos motius un moment important en la lluita contra Muntanyans II. Per una banda hi ha una moció pendent d'ésser votada el proper ple del ajuntament la qual demana la suspensió cautelar de Muntanyans II. Per l'altre n'hi ha una altre pendent d'ésser aprovada al parlament de Catalunya a Barcelona la qual demana la inclusió en el PEIN de Muntanyans.
L'aprovació d'aquestes mocions, les quals no està clar que siguin aprovades degut a interessos que tampoc acaben d'estar clars, sería un avenç importantíssim en la lluita contra la urbanització al Pla Parcial Muntanyans II. Per aquest motiu ens trobem en un moment idoni en el qual és molt important i necessàri la presència de la població al carrer per demanar un cop més i presionar a la classe política per a que facin passos ferms i valents en la preservació de Muntanyans. També instem al present lector a aconseguir enganxines que serviran per finançar la mateixa campanya.
Acabar fent el comentari que aquesta és una iniciativa d'un front comú fet per moltes entitats del poble de manera que no hi hauràn colors de partits polítics per enmig i es tractarà simplement de visualitzar la oposició real que hi ha a la vila de Torredembarra contra aquesta urbanització aprovada en circumstàncies de molt dubtosa legalitat.
EL DIA DILLUNS 16 A LES 18:00H TOTHOM A LA CASA DEL CARME DEL PASSEIG
MARÍTIM (PATRONAT DE TURISME). DIFONGUEM-HO TANT COM PUGUEM, PASSEM-HO A TOTS ELS NOSTRES CONTACTES, PENJEM-HO A BLOGSPOTS I FOTOLOGS.
SI EL PRESENT ÉS LLUITA: MUNTANYANS II ES POT ATURAR!!!” AJBG
-Dijous passat vam participar a la reunió convocada per l’AJBG.
-Les enganxines es proposa que siguin venudes en establiments a 1€ per cobrir costos i els diners que sobrin aniran per la Plataforma.
A PARTIR DE DEMÀ PER LA TARDA QUI VULGUI ENCARTELLAR JA POT AGAFAR CARTELLS AL FONT. SI HO FEU, ENVIEU UN EMAIL A TOTHOM ESPECIFICANT QUIN BARRI DE TORREDEMBARRA O QUINA POBLACIÓ DEL BAIX GAIÀ FAREU.
Pel que fa la resta de cartells QUEDEM TOTS, DIMECRES A LES 18:30 HORES A LA PORTA DEL CASAL PER REPARTIR-NOS-ELS I REPARTIR TAMBÉ ZONES PER ENCARTELLAR.
La manifestació surt de la Casona del Carme, al Patronat de Turisme i anirà fins Cal Bofill.
Permís de Manifestació. El demana demà la Iris G a la Subdelegació del Govern.

-Llegiu al Carles al seu blog: “Vistes les ultimes notícies sobre l'espai Muntanyans II, he vist que en el món terrenal no trobarem la solució per protegir l'espai, així que he decidit fer una travesia pel Pirineu de 5 dies a veure si trobo un geni de lampara màgica i hem concedeixi 5 desitjos. (...)” http://carlesrico.blogspot.com/

ASSEMBLEA
Oberta, popular i de tots. Dimecres 18 de juliol a les 21h.

ARTICLES
Divendres el Més Costa Daurada ens va publicar l’article del Jordi R.

PARTIT DE FUTBOL
De cara a la festa major gran preparem un nou partit de futbol. Vista la derrota de l’any passat contra Amurrio, proposem que el partit sigui casats contra solters, torrencs i amurriencs barrejats...

1.- BAIX GAIÀ
COMARCAL
-L’Aquí de divendres es va fer ressò de l’assemblea.
-“hola , ja que no escric mai, avui vull fer-ho per felicitar per la bona tasca que feta en convocar a totes les ABG. crec que és molt important la unió de tots per aconseguir un creixement important en tots els àmbits. m`agradaria aportar el meu granet de sorra col•laborant en el que calgués en qüestió de treball. no vull enrollar-me més, només dir que no perdem mai aquestes il•lusions de treball que tenim ja que les encomanem a tots, i això és molt positiu. felicitats i bona nit.” R.
-DEL PUNT: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2471923
-Podeu veure les fotos de l’ACBG als blogs: http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ http://gerardfotos.blogspot.com/
-VALORACIONS DE L’ASSEMBLEA COMARCAL DEL LLUÍS B.: http://blocs.tinet.cat/blog/el-bloc-de-llus-balart-bogues/ DEL FRANCESC M. http://francescmercade.blogspot.com/ EUiA: http://www.euia.cat/
-Resum de l’ACBG de dissabte 7 de juliol:
L’assemblea va començar amb una relativa puntualitat. Els minuts de retard també van ser profitosos per lligar diferents mogudes com el Big Jump o per intercanviar impressions dels primers dies de la nova legislatura als diferents municipis.
L’assistència va ser un èxit i vam comptar amb la presència d’unes 50 persones.
Algunes van excusar la seva assistència tot prometen la seva implicació en el projecte.
En primer lloc es va fer una roda per valorar els resultats electorals i la situació de cada candidatura. Cal dir que a tots els pobles es treballarà de manera regular durant els propers 4 anys.
Després vam debatre el model organitzatiu. Vam decidir fer dues assemblees anuals i crear una comissió executiva per donar interlocució al col•lectiu i continuïtat en la feina. En aquesta comissió hi haurà dos representants de cada candidatura. Les reunions seran obertes i comptaran amb la participació dels experts necessaris segons els temes que es tractin. ES PROPOSA QUE LA PRIMERA REUNIÓ D’AQUESTA COMISSIÓ SIGUI EL DISSABTE 15 DE SETEMBRE A LES 12h A LA POBLA DE MONTORNÈS. I es proposa FER LA SEGONA ASSEMBLEA ANUAL EL 27 D’OCTUBRE A LES 11H A LA RIERA DE GAIÀ. Es va decidir el nom que englobaria a totes les candidatures que seria el d’ASSEMBLEA COMARCAL DEL BAIX GAIÀ.
L’Assemblea va acabar puntual a la 13h i van quedar moltes coses al tinter: conèixer els materials que podem compartir, les persones disposades a fer cursets, la preparació d’unes jornades de formació, la creació de comissions de treball, el repartiment de tasques dins la comissió, etc. Però ES PROPOSA QUE ALGUN VOLUNTARI/ÀRIA FACI LOTERIA DE NADAL EN NOM DE L’ABG PER PAGAR LES DESPESES DE LA COMARCAL. Si hi ha algú disposat que contesti aquest correu.

A PEU DE CARRER
Hi serem presents tot posant una parada amb el nostre material.

PLATJA LLARGA
“ToöO.........................CADENA HUMANA a la Platja Llarga el proper dissabte 21 de juliol a les 12 del migdia!¡!
(per expressar el nostre desig de que es preservi la naturalitat de les nostra platja)
A les 12 serà la cadena humana. Cal procurar omplir les zones on hi hagi menys gent. Avisarem a la gent dels campings per tal que ajudin a cobrir el fons de la platja. Ho fem a prop de l'aigua, que s'està més fresquet... A la 1 es llegirà un manifest per la zona de l'Iot (tardem una hora per que dongui temps a arribar des dels extrems de la platja). De 12 a 1 farem temps amb música, poesia, etc., us invitem a la gent que feu música, poetes etc. a participar-hi.
SINTÈTICAMENT.............................................................................................innegociable:
a la Platja Llarga de TGN
-Ni formigó ni pedra ni fusta, cap passera de forma paralel•la a la línia de mar, o sigui, CAP PASSEIG al llarg de la costa, ja que JA ESTÀ FET, i que és la pròpia sorra prop de l'aigua per on ja passeja la gent, cercant, per lògica, el microclima que hi confereix la brisa marina a primera línia de mar!¡!
-NO a possibilitar l'accés ni amb cotxe, NI AMB "SABATES", ni a la platja, ni al Bosc de la Marquesa; per anar a qualsevol espai natural cal caminar sobre el terra natural, i cal poder gaudir de trepitjar directament el sòl... Tot i que sí que cal arranjar urgentment els accessos al Bosc de la Marquesa, però de manera molt minimalista i integrada.
-NO a l'aparcament previst sobre els reductes de la rara "jonquera amb cesquera" entre el IOT i el MIRALL: cal traslladar-lo a la part interior, entre el FFCC i la N340 on certament hi ha prou espai per gran nombre de vehicles (tot conservant l'arbrat prexistent per ombra, ensems algunes illes de vegetació natural és clar), reservant però sí unes poques places en la part sud d'ús per a minusvàlids, serveis públics d'urgències, i de possible ús minoritari durant els mesos d'hivern.
...............................................................................................................a reclamar:
-SÍ a suficients accessos dignes a la platja, des de les zones d'aparcament i d'arribada a la platja, de forma sempre perpendicular a la línia de costa, amb encordats i/o passeres amb parts elevades sobre les dunes, delimitades per evitar la dispersió de la gent sobre els ecosistemes dunars, etc.
-SÍ a un, o dos, itineraris naturalístics, localitzats vora les zones principals d'accés, entornant els hàbitats naturals recuperats, amb retolació educativa i sensibilitzadora, amb passeres de fusta i/o encordats delimitants, petits recorreguts de disseny sinusoïdal i molt localitzats, etc.
-SÍ a la recuperació ambiental dels hàbitats de duna i rera-duna: muntanyans, savinars i jonqueres; cal projectar la restauració no prevista de les 2 àrees amb presència de jonqueres!”
BIG JUMP
Recordeu: Ens veiem aquest diumenge 15 al riu Gaià. Hi haurà una performance, piscolavis i més coses. El cartell el podeu veure al nostre blog.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

11: 20h a la sala de plens de l’ajuntament convocatoria informativa sobre els pressupostos participatius (CMST).
11: 20h sala de plens sessió informativa sobre tres propostes de modificació del PGOU
12: CONFERÈNCIA La Meteorologia: de l’escala local a l’escala global a càrrec de Santi S., tècnic Responsable de Vigilància del Servei Meteorològic de Catalunya 19.30 h Sala d’Actes del Casal Municipal CESM
14. Jornades “A peu de carrer”
15: Big Jump al Gaià. 12H sinia@siniadelgaia.com PODEU VEURE EL CATELL AL NOSTRE BLOG
15: FESTA DEL QUADRE (http://grallers.cat/festamajor)
18: Assemblea oberta 21h ABG
21: 10h Port de Torredembarra PASSAJEDA AMB BARCA FORA BORDA per la costa de garbí (cap a Tarragona), punta de la Galera, platja d’Altafulla, desembocadura del riu Gaià, platja de Tamarit ...CESM
21: CADENA HUMANA a tot el llarg de la Platja Llarga per dissabte 21 a les 12h
19: Ple municipal 20h
28: PERMANENT DE L’ABG 12h. Ordre del dia provisional: 1.- Valoració dels tallers 2.- Repàs del repartiment de tasques
28-29: CAP DE SETMANA DELS RATS PENATS 28-29 de juliol (programa específic) S'estan programant activitats per a la canalla i els adults al voltant dels rat penats, aquestes bestioles nocturnes, cadascuna de les quals es menja 300 mosquits per nit. Una sortida nocturna i tallers de manualitats són alguna de les idees que estem preparant. Escriu a litoral@gepec.org i et mantindrem informat/da. GEPEC
29: Possible acte de l’AJBG a La Riera de Gaià

agost
8: Visita guiada gratuïta en Torredembarra sobre “Cens de lliri del mar”. Punt de Trobada: Cal Bofill 9h GEPEC
17: 19.30 h Sala d’Actes del Casal Municipal OBSERVACIÓ DE PEIXOS: TEORIA
A càrrec del Dr. Pere Abelló i d’Iris Gual En aquesta sessió es presentarà en fotos i dibuixos què es el que es ve el que es veurà demà, tan de la flora com de la fauna. CESM
18: 11h davant de Cal Bofill OBSERVACIÓ DE PEIXOS: PRÀCTICA
Immersió en les aigües poc profundes, fins arribar al bloc, entre Cal Bofill i la plaça de l’església.
Es sorprenent el gran nombre d’espècies que es poden identificar poden identificar en unes aigües tan poc profundes. CESM
31: 19.30 h Pati del Castell de l’Ajuntament PRESENTACIÓ LLIBRE
“Societat, urbanisme, i serveis públics a la Torredembarra del segle XIX” de Lluís C.
La presentació serà a càrrec del Dr. Oriol N., geògraf, Secretari per a la Planificació Territorial. Generalitat de Catalunya CESM

SETEMBRE
15: 10H aparcament mercadet (prop de l’ajuntament) Tornada a les 14.00 aprox. VISITA GUIADA la bellesa que tenia la casa en els seus millors temps
A la Ciutadella Ibèrica de Calafell, jaciment i reproducció de les muralles, carrers i cases de fa uns 2500 anys, i a la Vil•la Casals de Sant Salvador CESM (Centre d’Estudis Sinibald de Mas)
29 I 30: MARXA PER LES TERRES DEL GAIà "Marxa per la sostenibilitat ambiental i territorial del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre"

B.- L’escriptor de La Nou de Gaià, el Pep Puig, està presentant la seva darrera novel•la. Dimecres va sortir a l’Avui i dijous al Periódico.

C.- http://www.cerap.net/mailing/cartell_90004.pdf

D.- www.rafaguilar.com/morera

E.- La Riera de Gaià Festa Major 2007
http://diablesriera.100webspace.net/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=1