27.10.07

ÈXIT DEL SOPAR TERTÚLIA SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC

COMUNICAT DE PREMSA 27-X-2007

40 PERSONES ASSISTEIXEN AL PRIMER SOPAR TERTÚLIA DE L’ABG

Ahir divendres va tenir lloc el primer sopar tertúlia organitzat per l’Alternativa Baix Gaià. L’acte va tenir lloc al Restaurant El Esmero de Torredembarra i el ponent va ser Esteve Corbera.

Corbera és Doctor en Estudis pel Desenvolupament per la Universitat d'East Anglia al Regne Unit i llicenciat en Ciències Ambientals per l'UAB. és investigador del Tyndall Centre for Climate Change Research del Regne Unit, on desenvolupa estudis relacionats amb la Convenció Marc pel Canvi Climàtic, el Protocol de Kyoto i el Mecanisme de Desenvolupament Net, i membre del Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC). Ha publicat articles en diverses revistes científiques, llibres i altres mitjans de divulgació escrita. També ha estat professor assistent per a la llicenciatura i el Màster en Medi Ambient i Desenvolupament a la Universitat d'East Anglia. Actualment, analitza els reptes i les oportunitats de l'expansió d'energies renovables a Kènia i Sud-àfrica i coordina un projecte sobre mercats de serveis ambientals a Mèxic. És coautor d'un estudi en elaboració sobre el Metabolisme Energètic de Catalunya.

L’acte va comptar amb l’assistència de més de 40 persones que van debatre, a partir de la pel·lícula d’Al Gore, els efectes del canvi climàtic.

L’ABG va recollir amb interès la proposta d’implementar una quota individual de consum energètic que incentivaria l’estalvi i la reducció de la contaminació.

D’altra banda, l’ABG prepara per al proper trimestre un nou sopar tertúlia amb la finalitat de portar la política i el debat al carrer.