5.10.07

DEMÀ A REPSOL


COMUNICAT DE PREMSA 5-X-07

SALVEM EL GAIÀ CONVIDA A REPSOL A PARTICIPAR EN EL PROCÉS DE CERCA D’UNA SOLUCIÓ PER AL RIU GAIÀ

L’Assemblea d’ahir dijous va servir, d’entre d’altres temes, per a ratificar l’acció prevista per demà dissabte dia 6 d’octubre. D’aquesta manera, 20 membres de Salvem el Gaià aniran a les instal·lacions de Repsol a les 11 del matí per entregar una carta on es convida a participar a l’empresa propietària del pantà del Catllar en el procés que ha de dur al consens per tal de retornar la vida al riu Gaià.

Salvem el Gaià considera indispensable que Repsol accedeixi a seure a taula amb les diferents parts implicades i solucionar d’una vegada aquest atemptat ecològic i social que vulnera totes les normatives europees, estatals i catalanes referents a l’aigua.
D’altra banda, Salvem el Gaià ha obert nous contactes amb diferents parts implicades per tal de cercar el màxim consens.


Salvem el Gaià valora positivament la moció a favor del parc natural de les Terres del Gaià que ja s’ha aprovat en municipis com Renau, Vespella o Altafulla.
Salvem el Gaià valora positivament la propera taula d’alcaldes del Baix Gaià que tindrà lloc a mitjans d’octubre ja que ha inclòs en el seu ordre del dia la problemàtica de la manca de cabal al riu Gaià.


Salvem el Gaià vol més informació sobre la proposta del Consorci d’Aigües de Tarragona d’emprar el pantà del Catllar com a magatzem d’aigua. Es tracta d’una proposta que genera molts dubtes. En primer lloc, el pantà del Catllar està ubicat en terrenys permeables. En segon lloc, és ecològicament incongruent barrejar aigües de diferents conques. En tercer lloc, possibilitarà tenir més aigua al Camp de Tarragona per a seguir creant noves urbanitzacions, de manera gens planificada, que estan malmetent irreversiblement el nostre territori.

Finalment, Salvem el Gaià fa una crida a tota la societat civil catalana a participar a la gran marxa pel cabal ecològic prevista el 9 de març de 2007.

SALVEM EL GAIÀ
http://blocs.tinet.cat/blog/salvem-el-gaia