30.6.05

ALTERNATIVA 140

1.- SAMARRETA D´ESTIU DE L´ABG. Algunes aportacions: “Bones! es podrien fer tres samarretes diferents amb frases diferents en comptes de fer només la de Brams? Ho dic perquè podríem posar una frase del Ovidi Montllor (que en té un gran repertori) o a mi molt personalment m'agradaria alguna d'Inadaptats. En fi, si és possible fer-ne vàries (fent la mateixa quantitat de samarretes però amb diferents textos) puc enviar unes quantes suggerències. Salut! » P.R. RESPOSTA : Per qüestió de pressupost només podem fer una samarreta.
« Home, no està mal, però i si en comptes de blanc fos un color cru o grisós? Fashion? Aiaiai que t'estàs modernitzant massa!! » J.G. RESPOSTA : Collonut. « Bé, pos faig unes suggerències, algunes no són molt bones la veritat, la frase de Brams m'està bé, però faig aquestes propostes a veure que els sembla a la gent (es poden reenviar, potser el Pau A. o algú altre té més suggerències). La primera penso que és la millor de les que hia per aquí, però no si es si es pot posar tant de text a la samarreta. Ovidi Montllor -"Serà blava i tranquil.la la mar. Serà espessa i verda la vall. Serà gran i dolça la muntanya. Serà un dia que durarà anys." o si és molt llarg -" Serà un dia que durarà anys." (idem)
-"L'ensenyança era com era, els ensenyats el què som" (l'escola de ribera) -"Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer. Vostra raó es va desfent, la nostra força creixent. Les molles volen al vent!"
o si és molt llarg -"Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer. Les molles volen al vent!" (tot explota o pel cap o per la pota) -"Vam viure un món preciós. Perquè vull! Perquè tinc ja ganes de viure! " (perquè vull)
Inadaptats -"Canviarem la història" (idem) -"Treballant en el que penso, m'augmento la dignitat" (Festa sí, lluita també!)
-"Per tots els mitjans" (idem, en realitat es una cita marxista)
Salut! Pau R. RESPOSTA: M´encanta (Jordi S.) la primera que has posat de l´Ovidi. Esperem respostes i ho portem a imprimir

3) Vàries :
-Del 17-20 d´agost Mostra de Circ al Baix Gaià.
-Cada dimecres a les 19h (Juliol-agost) visites guiades pels muntanyans. Des de Cal Bofill.
-Proper ple: 13 de juliol a les 19:30h Tota la documentació a www.torredembarra.org
-23 de juliol: STOP! AKÍ STEM (grafitis, malabars, percusions...) al pg Marítim, on fan l´aeròbic. Org. Regidoria de Joventut.
-S´estan distribuint 1000 tríptics informatius per la Torre adreçats als joves sobre el cannabis. Estan editats per la Conselleria de Sanitat de la Gene.
-16 de juliol gimcama nocturna. Cal apuntar-se al Punt d´Informació Juvenil.
-30 de juliol: II Mostra de DJ´S a la Platja. Org. La Regidoria de Joventut.

4) Calendari de reunions de l´ABG per aquest estiu. A banda de totes les extraordinàries que convinguin, les ordinàries seran : JULIOL permanents 9, 23, assemblea mensual 27 (22h a la Sala de Reunions del Casal Municipal). AGOST : assemblea mensual el 31 d´agost.

5) PREMSA :Hem rebut El Treball I l´ARREL. Els deixem a la Biblioteca de l´Auca perquè tothom ho pugui llegir.

6) Assemblea mensual de l´ABG 29-VI-05 Una mica de resum:
-Hem estat avui a la reunió d´ICV del Camp per explicar el cas de Muntanyans II.
-Avui presentació de la vigilància medioambiental. 4 persones en total. Dividides en 4 zones. Enllaçats amb la Guàrdia Urbana.
-Avui hem presentat els 6 educadors ambientals per la campanya dels residus, amb la intenció d´implantar l´any vinent l´orgànica.
-Faran 1500 entrevistes a individuals i 100 a empreses. A part de preguntar informaran.
-S´han fet 7000 tríptics.
-Es canviaran els contenidors.
-Hem presentat el negociat amb el GEPEC. Així aquest estiu faran moltes activitats.
-A partir d´ara Cal Bofill s´obrirà 7 dies a la setmana.
-Ple Municipal setmana que ve, entrarà l´ordenança de funcionament de Cal Bofill. Es buscarà sempre la flexibilitat i facilitar les activitats.
-Ara a Cal Bofill hi ha 17 pesones.
-Muntanyans II: Divendres hi ha reunió a nivell d´ICV per decidir l´estratègia arran de la decisió d´urbanisme.
-Es comenten algunes de les mancances de l´atual equip de govern i possibles maneres de solventar-ho.
-Es debat sobre la manca d´aparcaments i el projecte de peatonalització del carrer nou.
-Fins el 2 de juliol es poden presentar suggeriments al Pla de Viabilitat. Comentem les mancances d´aquest Pla.
-S´acorda empendre accions per solventar els problemes urbanístics i d´arbrat del Pg de l´Estació.
-DIMARTS DIA 5 DE JULIOL A LES 22H BUSTIAREM EL TDB A SANT JORDI. QUEDEM A L´AUCA.
-Propera assemblea mensual la farem a la Sala de Reunions del Casal. L´anunciarem amb cartells. 27 de juliol a les 22h.
-Dissabte 2 de juliol no hi ha permanent.
-Properes permanents: 9 i 23 de juliol a les 12h.

ALTRES HERBES:
1) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 3 de juliol (invertebrats terrestres).
2) CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT DE TORREDEMBARRA En data d’avui, per Decret núm. 1403 dictat pel President del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra, es convoca la reunió del Ple, que tindrà lloc el dia 1 de juliol de 2005, a les 20 hores, a la Sala de Plens de la Casa de la Vila.
3) El Jordi R. Morera té quadres a Ca La Padrina (Plaça de La Vila), a la cafeteria que hi ha al costat del restaurant Les Palmeres (Platja) i properament inaugura expo a Mont-Roig del Camp. Serà l´1 de juliol (divendres) a les 9h del vespre. Hi serà fins el 21 de juliol al Casal Cultural. És similar a la que va fer a Cal Bofill, un xic ampliada amb obra nova. Tothom hi és convidat. Per qui vulgui passar-se podem quedar qualsevol dia. Només cal que em truqui 977642262 (jordi morera.)
4) Expo de Lluís Barba a Galeria Antoni Pinyol de Reus (Carrer del Vidre, 11) fins l´1 de juliol. Hi trobareu de refiló alguns temes torrencs.
5) Ep! Nou sistema per organitzar actes culturals a la Torre. Informeu-vos. Molt interessant. Hi ha un model de sul.licitud per demanar material al patronat de Cultura (cadires, megafonia, projector, etc).
6) S´ha inaugurat el local social de l´Associació de Veïns de la Marítima Residencial.
7) “Hola, com molt probablement sabreu, la Generalitat ha re-elaborat una proposta d'ampliació a la Xarxa Natura 2000 (ara en exposició pública): cal dir que en aquesta darrera proposta oficial, la Conca del Gaià és on s'amplia més superfície a protegir de tot Catalunya (a banda de l'àrea Pirinenca), potser arran de la nostra pretèrita proposta (!). Tot i així, el GEPEC i altres entitats i persones naturalistes hem elaborat un seguit d'al•legacions per tal de millorar-ne encara més la qüestió...” Més info al.legacions: Toni Bara, Renau (Baix Gaià) abara@pie.xtec.es