6.6.05

ALTERNATIVA 141

AQUEST DISSABTE DIA 9 DE JULIOL PERMENENT!
1) “Un grup de vigilància ambiental vetllarà perquè es respecti l’entorn del poble aquest estiu
La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torredembarra ha posat en marxa una iniciativa per tal de vetllar pel cumpliment de les normes mediambientals bàsiques a la zona. Amb la subvenció que la Generalitat de Catalunya ha otorgat a aquest Ajuntament s’han contractat 4 vigilants mediambientals per intentar evitar les possibles infraccions que es poden cometre per part de la població. Aquests vigilants, coneguts com Policia Verda, estaran en funcionament durant quatre mesos, encara que, com explica Lluís Suñé, regidor de Medi Ambient, el seu objectiu és demostrar que aquest servei és necessari per a tot l’any. Entre d’altres aspectes, intentaran impedir que es cometin actes vandàlics, que no es lliurin residus que no tinguin la categoria d’escombraria, que es dipositin les deixalles fora dels contenidors i que es compleixi la normativa de la platja. En aquest sentit està prohibit: que entrin animals, fer foc, cuinar o rostir, fer acampades, la circulació de qualsevol tipus de vehicle i disparar cohets a la platja i la utilització de sabó a les dutxes. La Policia Verda no pot imposar les sancions pertinents als infractors però s’ocuparà d’informar als agents locals els incumpliments de les normatives. Tot i que les multes poden ser des de 60 fins a 300 €, depenent de la gravetat, la policia local només aplicarà les multes en cas de reincidència. La normativa també preveu la possibilitat de condonar els pagaments per la reparació del mal i amb accions cíviques.

A banda d’això, 6 educadors es dediquen a informar porta a porta de la correcta selecció de la brossa i de la futura implantació de la selecció de l’orgànica, per tal de consolidar el model de selecció i avaluar els pros i contres que troba la població. S’intenta aconseguir la participació de la ciutadania per tal de definir un nou model de recollida selectiva. Entre les opcions es distingeixen tres models: continuar amb els contenidors als carrers, recollida porta a porta i un sistema mixt. Els informadors portaran un tríptic informatiu que fa de suport a la informació que facilitaran. A més, parlaran amb 100 empreses del municipi per tal que col•laborin amb la campanya i els oferiran solucions i faran informes sobre les col•laboracions i resultats. Paral•lament, els agents de la Policia Verda vigilaran que aquestes empreses compleixin amb la normativa.

Una altra de les activitats que durà a terme la Regidoria de Medi Ambient, a través de l’Àrea de Medi Natural, és la promoció de l’espai natural de la platja dels Muntanyans. El GEPEC és l’entitat encarregada de programar aquestes activitats, entre les quals destaquen les visites guiades gratuïtes, els punts d’informació permanents a Call Bofill, les activitats mediambientals d’estiu per a infants, neteja de l’espai natural, dues campanyes populars informatives, activitats amb motiu del Dia Mundial Marítim i els cursos de formació de voluntariat, informadors ambientals i sobre legislació de l’EIN, entre d’altres. “
2) Enquesta a www.torredembarra.org Quin projecte de futur considera prioritari?

Rehabilitació de l'edifici del Patronat Antoni Roig
Rehabilitació de l'antic edifici de l'Escorxador
Musealització de la Vil.la Romana del Moro
Rehabilitació de la Sala de Caixa Tarragona
Ampliació del Centre d'Assistència Primària
Construcció de la piscina coberta
Construcció del minipavelló
Construcció d'un teatre auditori
Rehabilitació de la Sala Gran del Casal Municipal




3) Vàries :
-Del 17-20 d´agost Mostra de Circ al Baix Gaià.
-Cada dimecres a les 19h (Juliol-agost) visites guiades pels muntanyans. Des de Cal Bofill.
-Proper ple: 13 de juliol a les 19:30h Tota la documentació a www.torredembarra.org
-23 de juliol: STOP! AKÍ STEM (grafitis, malabars, percusions...) al pg Marítim, on fan l´aeròbic. Org. Regidoria de Joventut.
-S´estan distribuint 1000 tríptics informatius per la Torre adreçats als joves sobre el cannabis. Estan editats per la Conselleria de Sanitat de la Gene. Van casa per cas els informadors. Obriu les portes!
-16 de juliol gimcama nocturna. Cal apuntar-se al Punt d´Informació Juvenil.
-30 de juliol: II Mostra de DJ´S a la Platja. Org. La Regidoria de Joventut.

4) Calendari de reunions de l´ABG per aquest estiu. A banda de totes les extraordinàries que convinguin, les ordinàries seran : JULIOL permanents 9, 23, assemblea mensual 27 (22h a la Sala de Reunions del Casal Municipal). AGOST : assemblea mensual el 31 d´agost.

5) Jornada sobre el canvi climàtic a Catalunya 12 de juliol de 2005, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra. Organitza: Ajuntament de Torredembarra – Regidoria de Medi Ambient
Col•labora: Generalitat de Catalunya – Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible. Departament de la Presidència
En els darrers anys s’ha posat de manifest, amb molt poc marge de dubte, que les activitats antròpiques produeixen canvis en els sistemes que determinen el clima de la Terra. El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible ha impulsat i coordinat la realització d’un estudi sobre els possibles efectes del canvi climàtic al nostre país, junt amb el Servei Meteorològic de Catalunya. Aquest estudi ha pretès recollir en un únic document l’estat del coneixement sobre la qüestió del canvi climàtic d’origen antròpic a Catalunya, per tal de posar-lo a disposició del públic i, especialment, d’aquelles persones responsables de la planificació i la gestió pública al nostre país. A més, es proposen fórmules per intentar minimitzar-ne els efectes negatius i adaptar-nos amb la màxima eficiència.
PROGRAMA: A les 17 h. Presentació de la jornada, a càrrec del Sr. Lluís Suñé, regidor de Medi Ambient i 4t tinent d’alcalde de Torredembarra.

De 17.10 h a 17.55 h. Una visió de l’esdevenidor climàtic a Catalunya, a càrrec del Sr. Josep Enric Llebot, professor de Física de la Matèria Condensada de la Universitat Autònoma de Barcelona, membre del CADS i coordinador de l’Informe sobre el canvi climàtic a Catalunya.

A les 17.55 h. PaUsa –cafè. De 18.15 h a 19 h. Turisme i canvi climàtic; algunes hipòtesis per a Catalunya, a càrrec del Sr. David Saurí, professor del Departament de Geografia de l’Institut de Ciències Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona i autor de l’Informe sobre el canvi climàtic a Catalunya.

De 19 h a 19.30 h. Taula Rodona El canvi climàtic a nivell local

19.30 h. Cloenda, a càrrec de l’Il•lm. Sr. Manuel Jiménez, alcalde de Torredembarra.

Places limitades. Cal confirmar l’assistència al tel. 977 641 672.

6) Ahir dimarts vam fer la bustiada del tdb a Sant Jordi i va anar molt bé i ràpid.

7) Propera assemblea mensual la farem a la Sala de Reunions del Casal. L´anunciarem amb cartells. 27 de juliol a les 22h.

8) Adjuntem l´últim tdb per tal que el reenvieu.

ALTRES HERBES:
1) A www.pobleviu.org trobareu la 6a Declaració de la Selva Lacandona de l´EZLN.
2) A l´Auca ja es poden comprar samarretes, pins i estelades.
3) El Jordi R. Morera té quadres a Ca La Padrina (Plaça de La Vila), a la cafeteria que hi ha al costat del restaurant Les Palmeres (Platja) i expo a Mont-Roig del Camp. Hi serà fins el 21 de juliol al Casal Cultural. És similar a la que va fer a Cal Bofill, un xic ampliada amb obra nova. Tothom hi és convidat. Per qui vulgui passar-se podem quedar qualsevol dia. Només cal que em truqui 977642262 (jordi morera.)
4) A finals de juliol trobareu a l´Auca samarretes per comprar que seran negres i posarà Baix Gaià amb un estel vermell.
5) El 23 al vespre a l´Auca sopar i teatre amb l´Oriol Grau.