26.6.05

ALTERNATIVA 139

1) Fa uns dies es va presentar la CUP de Vilanova i la Geltrú. www.cupvilanova.org

2) Dissabte pel matí hem fet permanent i hem parlat els següents temes :

-Pla local de joventut. Hem estat insistint en la seva redacció i aprovació. Finalment ha estat aprovat i ens correspondran diverses subvencions. N´hem demanat 4. Una per crear la sala de joventut, com a centre cívic.

-Concert de dissabte passat al Casal va anar molt bé. Es repetirà a la Carpa de Cal Bofill.

-Ens han concedit una subvenció de 30.000 euros per actuacions als Muntanyansl.

-Dilluns comença la “policia ambiental”: Hem dividit el poble en 4 parts. Informar al ciutadà, vigilar el bosc del canyadell, senyalització del canyadell…

-Ja tenim els 6 informadors de la campanya de residus.

-S´ha fet el negociat amb el GEPEC. A partir de la setmana que ve estaran amb una situació estable i podran treballar tranquilament.

-Cal Bofill estarà obert en cap de setmana. Malgrat tot, aquest estiu per fi s´obrirà, hi haurà molta més gent treballant-hi. Cal un esforç per donar a conèixer els valors que representa l´EIN.

-Hem editat 7000 tríptics de la campanya de residus.

-Conveni amb Generalitat i Consell Comarcal “Nous Veïns” per integrar immigrants: curs de “pinche” de cuina, conveni amb restaurants perquè donin feina i la generalitat subvenciona les primeres 50 hores de treball. En 15 dies comencen. Setembre nous cursets.

-Muntanyans II: Informe 2001, dilluns reunió amb la Dolors C., dilluns trucarem a costes (Madrid) per parlar del tema, hem demanat ajuda al Joan Herrera (diputat a Madrid), podríem demanar ajuda al Raül Romeva? Reunió amb conseller Milà, molt positiva.

-En Lluís B. s´ofereix per assessorar qüestions d´imatge i color de la campanya de residus.

-Aquest estiu es faran 100 contactes amb empreses per implantar l´1 de gener l´orgànic primer a les empreses.

-L´Agència Catalana de Residus ens financia el cubells i les bosses per regalar (orgànic). Crearem l´ecopunt per donar material i informar.

-Aquest estiu portarem uns inflables per jugar que representen els contenidors de reciclatge. Hi haurà els informadors per informar a pares/mares i nens/es.

3) 29 de juny (Sant Pere) ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

4) Vàries :
-Del 17-20 d´agost Mostra de Circ al Baix Gaià.
-Cada dimecres a les 19h (Juliol-agost) visites guiades pels muntanyans. Des de Cal Bofill.
-Proper ple: 13 de juliol a les 19:30h Tota la documentació a www.torredembarra.org
-23 de juliol: STOP! AKÍ STEM (grafitis, malabars, percusions...) al pg Marítim, on fan l´aeròbic. Org. Regidoria de Joventut.
-S´estan distribuint 1000 tríptics informatius per la Torre adreçats als joves sobre el cannabis. Estan editats per la Conselleria de Sanitat de la Gene.
-16 de juliol gimcama nocturna. Cal apuntar-se al Punt d´Informació Juvenil.
-30 de juliol: II Mostra de DJ´S a la Platja. Org. La Regidoria de Joventut.

5) Ens arriben bones notícies des de Barcelona. Sembla que tira endavant l´edició de l´opuscle “Baix Gaià és comarca”

6) No ens funciona la impresora. Llavors hi ha una colla de gent que no té correu i que no li arriba aquesta info setmanal. Convindria que els/ens tinguéssim informats com fos. Són els següents : Pere A, Francisco F., Lin P., Manuel E., Josep F., Miguel, Fede, Joana E. i Susana C.

ALTRES HERBES:
1) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 3 de juliol (invertebrats terrestres).
2) CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT DE TORREDEMBARRA En data d’avui, per Decret núm. 1403 dictat pel President del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra, es convoca la reunió del Ple, que tindrà lloc el dia 1 de juliol de 2005, a les 20 hores, a la Sala de Plens de la Casa de la Vila.
3) El Jordi R. Morera té quadres a Ca La Padrina (Plaça de La Vila), a la cafeteria que hi ha al costat del restaurant Les Palmeres (Platja) i properament inaugura expo a Mont-Roig del Camp. Serà el 30 de juny (divendres) a les 9h del vespre. Hi serà fins el 21 de juliol al Casal Cultural. És similar a la que va fer a Cal Bofill, un xic ampliada amb obra nova. Tothom hi és convidat.
4) NOTA PREMSA TORNEM A LA CARRETERA PER SEGUIR PRESSIONANT A FAVOR D’UN ACCÉS DIRECTE ALS CINEMES D’ALTAFULLA

L’Associació de Veïnes i Veïns Ronda d’Altafulla-Safranars veu positivament la predisposició de la Comissió Territorial d’Urbanisme a facilitar el reivindicat accés directe als cinemes Les Bruixes des de l’antiga N-340 que eviti als usuaris donar un tomb per carrers interiors de la població però comprova que les presses no han aconseguit que el projecte pugui ser aprovat en la darrera sessió de l’ens provincial. Així s’haurà d’esperar com a mínim fins el 20 de juliol per aconseguir el vist-i-plau de la Generalitat a aquest accés que requereix prèviament l’aprovació de Carreteres de l’Estat. També valorem l’esforç d’obrir un pas alternatiu des del vial de Caprabo per descongestionar l’entrada als cinemes, si bé no suposa cap solució al principal problema que és el de la sortida.
Tota aquesta sèrie d’avanços segurament s’han accelerat per la nostra pressió que no hem de deixar. Per tant segueix vigent el lema “Volem l’accés als cinemes per la N-340, Ja!” que tornarà a posar-se de manifest aquest DISSABTE 25 DE JUNY però amb UN CANVI D’HORA PER L’ARRIBADA DE L’ESTIU: ara la concentració en el voral de la carretera es retarda i serà de 19:30h a 20h

Una La concentració pacifica però amb samarretes, xiulets i alguna traca de Sant Joan festiva finalitzarà amb el repartiment d’octavetes en les que s’explica que la protesta no va adreçada contra els usuaris ni contra els cinemes que tenen unes de les sales més modernes, còmodes i de millor qualitat del conjunt de la demarcació tarragonina sinó per aconseguir uns accessos dignes per a tothom.

DISSABTE 25 DE JUNY 19:30h a 20h CONCENTRACIÓ A L’ANTIGA N-340 p.k. 1173 ALTAFULLA

ASSOCIACIÓ DE VEÏNES I VEÏNS RONDA D’ALTAFULLA-SAFRANARS

5) Expo de Lluís Barba a Galeria Antoni Pinyol de Reus (Carrer del Vidre, 11) fins l´1 de juliol. Hi trobareu de refiló alguns temes torrencs.