2.6.05

ALTERNATIVA 133

Pel juny la falç al puny

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Coses:
-Aquest mes de juny: assemblea de les EPM a Torredembarra, acte públic sobre muntanyans II de l´abg i jornada tècnica sobre urbanisme organitzada per l´abg (18 de juny).

3) Aquesta mena de reflexió en veu alta podria anar a un tdb (potser també el podeu reciclar pel butlletí d´altafulla). De mentres per començar a fer boca aquí el teniu. He recollit diversos pensaments expressats en assemblees i permanents i altres que he compartit amb el Jordi P. Són idees només. Però crec que ja toca començar a donar-hi voltes. Salut i Alternativa! Jordi S.

Alternativa 2007
No se´ns escapa a cap de nosaltres que les properes eleccions municipals són molt importants per a l´ABG. El punt fonamental és que podem donar un pas endavant en la construcció de candidatures alternatives al joc de partits tradicionals a diferents municipis del Baix Gaià. I no podem oblidar que amb la feina feta i la tasca de divulgació realitzada aquesta legislatura pot portar a les candidatures que ja tenen representació a obtenir-ne encara més. Això suposaria, per exemple, que a Altafulla podríem guanyar les eleccions i a Torredembarra, doblar o triplicar representació, cosa que ens donaria més força davant un hipotètic futur govern d´esquerres.

Cal, ara mateix, posar-se a treballar amb unes línies consensuades i clares per vertebrar aquest projecte. Els valors de fons han de continuar com sempre: treball col.lectiu, humiltat, fermesa, valentia, actitud positiva, etc.

En primer lloc, cal reiterar l´objectiu: oferir una alternativa al model tradicional de fer política, buscant la participació i la corresponsabilitat de la societat en l´afer públic. A partir d´aquí cal veure les nostres candidatures com a simples mitjans per a assolir objectius reals que repercuteixin a la societat.

En segon lloc, l´objectiu més proper per a fer efectiva la tasca a realitzar és assolir més representació als ajuntaments que ens vam presentar a les darreres eleccions i presentar candidatures allà on no ho vam fer (Salomó, Roda de Berà, Creixell, Vespella, etc.).

En tercer lloc, cal destriar bé del nostre tarannà aquells aspectes que podem suggerir més adhesions. Aquests perfils s´haurien de basar en el nostre caràcter participatiu i en la nostra defensa del territori.

Per fer-ho caldrà seguir aprofundint en l´elaboració d´un programa marc que englobi de manera analítica un projecte social, econòmic i mediambiental global i obert per al Baix Gaià.

En aquest sentit, cal destacar l´esforç dut a terme per recollir les reivindicacions ciutadanes i portar-les a les instàncies pertinents. També són interessants els documents de l´ABG “Baix Gaià és comarca”, el projecte mediambiental per a Torredembarra (la redacció del qual s´ha iniciat recentment), els butlletins editats a Torredembarra, Altafulla i La Riera de Gaià, i el correu electrònic setmanal que es penja regularment a la xarxa d´internet.

A partir d´ara hem de ser capaços d´obrir un nou procés de participació en el si de la nostra entitat. Els eixos podrien ser: la redació de l´esmentat programa global per al Baix Gaià (procés que s´iniciarà el setembre del 2005 i que clourà el febrer del 2006), la creació de nous nuclis per crear noves candidatures, la recollida de noves lluites ciutadanes per tal de buscar solucions i la col.laboració i l´adhesió als moviments socials.

Cal reiterar la nostra col.laboració i suport de les CUP (Candidatures d´Unitat Popular), d´ICV (Iniciativa per Catalunya Verds), Els Verds (Els Verds, Esquerra Ecologista). Alternativa Verda, EuiA (Esquerra Unida i Alternativa) i les EPM (Entesa de Progrés Municipal). Amb aquest context volem encapçalar aquesta experiència unitària de l´esquerra alternativa que pretén un món diferent treballant des d´aspectes locals.

Ara és el moment que totes/s, cadascú en la mesura que pugui, dins i fora de l´Alternativa, amb esperit crític i constructiu, bastim aquest projecte.


4) Hola, demà divendres l'ABG d'Altafulla farà una projecció d'un documental, tenen problemes tècnics, empalmar el canó amb el DVD... Em demanen que em posi en contacte amb vosaltres per si teniu idea de com funciona el tema tècnic, especialment el Siscu Mercadé. Us deixo el mòbil del Francesc X. Ferre 630 025 827

5) La Plataforma ens ha fet arribar l'estudi que va fer el Ministerio de Medio Ambiente l'any 2001, el tindré avui i demà dijous a l'auca per qui el vulgui veure. El divendres el porto al Departament de Medi Ambient de Tarragona per que volen fer còpia. L'estudi proposa l'expropiació. ICV està preparant una nota de premsa per fer públic el posicionament sobre muntanyans. Salut!
6) 10 DE JUNY : SOPAR- DEBAT VOLEM L`ESTATUT: CAP UNA CATALUNYA SOBIRANA JUSTA I ECOLÒGICA Amb: JAUME BOSCH Vicepresident d' ICV Presenta: Antoni Garcia. Portaveu dels Verds-Esquerra Ecologista a les nou del vespre al Restaurant Via Fora! .C.A.T dins el Centre Artesà Tradicionarius situat a la trv. Sant Antoni 6-8 del barri de Gracia de la ciutat de Barcelona. El preu del sopar és de 17 euros i podeu confirmar la vostra assistència mitjançant correu electrònic ( info@elsverds-catalunya.org ) o al tel. 647 773 295. www.elsverds-catalunya.org
7) Benvolguts/des companys/es, Tal com s’havia acordat en la darrera reunió de les EPM, tot seguit us convoco per la IV Assemblea de l’Entesa de Progrés Municipal, que es realitzarà el proper 11 de juny (dissabte) a Torredembarra. Les dades de l’Assemblea són les següents:
IV ASSEMBLEA DE L’ENTESA DE PROGRÉS MUNICIPAL
Dia: Dissabte 11 de juny de 2005
Lloc: CAN BOFILL
Barri Marítim s/n,
TORREDEMBARRA (BAIX GAIÀ)
L’Ordre del Dia es el següent:
ORDRE DEL DIA
09.30 h. Recollida de material i acreditacions.
10 h. Presentació de l’Assemblea i benvinguda a càrrec de Lluís Suñé (Regidor i Conseller Comarcal de l’Alternativa del Baix Gaià-EPM.
10.15 – 10.45 h. Proposta de finançament de l’ENTESA, Jaume Salmeron, Tresorer.
10.45 – 11.45 h. Situació territorial al Baix Gaià i Tarragona, Lluís Suñé,
Situació territorial Lleida, Antoni Moreno,
Situació territorial Girona, Pere Garriga,
Situació Territorial Àrea Metropolitana, Josep Antoni Rubio.
11.45 – 12.00 h. Pausa, cafè.
12.00- 12.45 h. Nova Llei d’Urbanisme.
12.45-13.15 h. Preguntes.
13.15 a 14.00 h. Nova Llei d’Habitatge.
14.00 a 14.30 h. Preguntes.
14.30 h. Acte de clausura amb Jordi Fàbrega, president EPM i Dolors Comes, Diputada.
15.00 h. Dinar (Cal reservar al telèfon 93.402.21.23 (Marisa) preu 10/12 euros).
Més endavant rebreu informació ampliada de l’assemblea.
Pere Garriga Solà
Secretari d’organització d’EPM

8) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

9) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

10) Segueix l’Operació Pinotxo!
Contra el nepotisme, la negligència i la manipulació informativa SÍ hi ha Alternativa

L’alcalde Ramon s’està transformant en un estruç que amaga el cap i la seva, cada cop més, llarga nàpia sota l’ala. Sobre la destrucció d’elements protegits del Castell d’Altafulla per part de l’Hotel Gran Claustre gestionat per BCN Mediterrània 2002 SL, l’alcalde segueix insistint que ell no té res a veure ni tampoc cap tipus de responsabilitat. Tampoc deu tenir responsabilitats en el control de les obres i per evitar la destrucció del patrimoni d’Altafulla. També com un calamar escup la tinta contra l’oposició. Així sembla que som l’Alternativa Baix Gaià els culpables d’haver destruït el Castell, tacat el nom d’Altafulla i en definitiva d’aconseguir que la marquesa impedeixi l’ús del castell a la població.
Manel Ramon s’oblida que qui governa és ell i que les destrosses en el fossar i el pont medieval, la manca de control i d’arqueòlegs durant les obres en un recinte declarat Bé d’Interès Nacional i la conculcació del decret d’alcaldia s’han produït sota el seu mandat. En cap moment assumeix responsabilitats ni tampoc fa sortir el nom de l’Hotel en l’acusació, no sigui que els poderosos es molestin. Tot això ho diu utilitzant espais públics del butlletí municipal (que paguem tots) amb un ús partidista i sense rèplica per part dels demés. I ho fa signant col•lectivament fent així co-partícips de la seva ineptitud i negligència a la resta de l’equip de govern: Fuensanta Castro, Carme Vives, Luís Lorenzo, Josep Maria Gené i Pep Muntades.
Ara s’han vist obligats per llei a convocar un ple extraordinari que l’alcalde es negava sota l’excusa que el cas estava “sub judice”. Perquè es resisteix tant a donar explicacions oficials?, que potser té por dels poders econòmics? Perquè actua, va als jutjats, a cultura i al ple, sota pressió i no per iniciativa pròpia i d’immediat en el moment en que té coneixement de greus irregularitats. Això no és prudència i demostra l’incompliment del seu lema “Primer Altafulla”. Si estima la població d’aquesta manera més val que plegui i doni el relleu a altres que mostrin més eficàcia, transparència i que governin a favor de la ciutadania i no d’altres interessos.

Breu cronologia dels fets del Castell d’Altafulla
27 gener BCN Mediterrania sol•licita la llicència.
9 febrer decret alcaldia d’autorització obres d’anivellament i neteja
17 març pregunta d’Olga Arnau (CIU) al ple sobre les obres
22 març arriben sospites de destrosses dins el pati
12 abril informe de l’arquitecte recomanant paralització obres
13 abril aturada obres amb inspecció de destrosses per part alcalde i reg.urbanisme
20 abril regidor ABG reclama informe
21 abril nova aturada de les obres que s’havien reprès (un mes després de tenir sospites de destrosses)
27 abril ABG notifica als mitjans que al dia següent anirà a la Fiscalia
28 abril l’equip de govern registra als jutjats del Vendrell una denúncia
28 abril ABG denúncia a la Fiscalia danys irreversibles en el Castell
29 abril Ramon es nega en un Ple extraordinari a poder tractar les destrosses
27 maig ABG CIU i ERC obliguen a fer Ple extraordinari que es negava Ramon

Curs bàsic de gramàtica:
Anivellar: posar en posició horitzontal. Fer que una superfície esdevingui plana fent desaparèixer la inclinació que hi hagi en el terreny
Nepotisme: qualsevol abús de poder comès a favor de parents o amics.
Negligència: manca de la deguda diligència.
Assumir responsabilitats o dimitir: ?????????? (Sembla que no existeix a Altafulla)



ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org 4) LES RESTES DE PODA ES PODEN DUR (MENTRE NO HI HAGI ELS CONTENIDORS ESPECIALS) A LA DEIXALLERIA 15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h. 5) Si a algú li interessa el puc enviar per correu electrònic (Jordi S.) 6) Presentació del llibre “Miquel Mestre Avinyó i el Cooperativisme a Torredembarra” al local de l´Assocació Cultural La Fornal (Vilafranca, carrer Sant Julià) 20h 7) Dissabte 18 de juny, Culturaviva 2005 a Sant Sadurní d'Anoia Obrint Pas, Dijous Paella i Marcel Caselles i la Principal de la Nit són el cartell del concert d'enguany. També hi haurà sopar amb Al-Mayurqa i, durant tot el dia, cultura popular, taules rodones i activitats infantils. Un any més, en el marc de la significativa i simbòlica setmana dels Focs de Sant Joan, la festa nacional dels Països Catalans, celebrarem el Culturaviva. Aquesta jornada arriba enguany a la seva cinquena edició i, després de visitar Igualada, Martorell, Amposta i Ripoll, enguany es celebrarà a Sant Sadurní d'Anoia. El programa d'activitats es realitzarà durant tot el dissabte 18 de juny i inclou: - Actuacions de cultura popular d'arreu dels Països Catalans, cercavila i correfoc. - Xerrades, una de les quals dedicada a Ovidi Montllor i Guillem d'Efak. - Paella popular per dinar i sopar amb l'actuació d'Al-Mayurqa. - Espectacles d'animació infantil - Concert amb: Obrint Pas, Dijous Paella, La Fera Ferotge i La Principal de la Nit El Culturaviva és un projecte de la CAL que té per objectiu donar un impuls a la llengua i la cultura catalana a la població on es realitzi i a les seves rodalies. Consisteix en realitzar un acte anual itinerant de mobilització ciutadana, musical, lúdica i a favor de la llengua i la cultura dels Països Catalans , prenent com a referent les jornades que es fan des de fa uns anys a altres territoris de llengua catalana, com poden ser Tirant de Rock (al País Valencià) o l'Acampallengua, (a les Illes). Es tracta d'organitzar, en paraules de T. Strubell (1997) “...grans jornades festives dedicades a la celebració de la catalanitat, de manera massiva, regular i participativa...que creen un clima social favorable a la recuperació cultural i lingüística...”. Al Culturaviva hi ha dos elements definidors que són fomentar la coneixença i la interrelació entre gent d'arreu dels Països Catalans i l'altra element són presentar novetats culturals, folklòriques, musicals i gastronòmiques d'arreu de la nostra nació a la població que acull el Culturaviva
17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres). 23) http://www.fsmed.info 24) La propera inauguració d´una exposició a la Fonda serà el proper 4 de juny. L´Art de l´orfebrería és una mostra de peces d´un art antiquíssim, tant com l´existència humana. A partir de juny , a la Fonda tindreu oportunitat de veure peces dels orfebres Roger Borràs (Torrenc) i d´Ignasi Garreta (Rierenc). Amb motiu d´aquesta exposició s´han posat a la venta tires de deu números a un euro, per rifar durant la inauguració del dia 4 de juny d´un collar de plata de disseny exclusiu d´en Roger Borràs. Si us interessa, els números els podeu adquirir a Torredembarra, a les botigues “LookZone” , “Ignasi garreta” , “Roger Borras, orfebres” o bè a La Riera a la mateixa Fonda Riera. 25) Ens ha sigut concedida una subvenció per contractar a través dels plans d'ocupació a quatre persones que estiguin a l'atur i vulguin treballar com a "policia mediambiental" durant quatre mesos a incorporar-se immediatament. El perfil d'aquestes persones és el següent: - un/una major de 45 anys
- 2 dones - un major de 25 anys que no hagi assolit els 12 mesos en situació d'atur i que encara no hagi accedit a cap mesura formativa En tots els cassos es valora experiència en el camp del medi ambient i també saber anar en bicicleta.
El treball consistirà, majoritàriament, en informar a la ciutadania en general del compliment de l'ordenança de policia i bon govern en el camp de la protecció mediambiental i la gestió dels residus, tant en la zona rural, urbana com litoral i en dur a terme neteges puntuals.
Tothom que estigui interessat pot posar-se en contacte amb mi al més aviat possible a la meva adreça de correu o telèfon. Cal que estigueu apuntats/ades a l'atur abans de demà, atès que això és un requisit imprescindible per poder procedir a la contractació.
Elisenda Forés Tècnica de Medi Ambient Ajuntament de Torredembarra Cal Bofill. Centre d'Activitats Mediambientals
tel. 977 64.16.72 mediambient@ajtorredembarra.org