12.6.05

ALTERNATIVA 136

VISCA L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ!

1) ACTE PÚBLIC DE L´ABG
Dijous 16 de juny a les 20h a la Sala de Reunions del Casal Municipal. El tema central serà Muntanyans II
Dilluns a la nit, 22h a la Plaça del Castell, farem l´encartellada. Quants més siguem més riurem.
Dilluns (Rosa) convindria fer roda de trucades.

2) JORNADA D´URBANISME
Dissabte vinent, dia 18, farem la jornada d´urbanisme amb tècnics de l´UPC. Serà a Cal Bofill. Al ser una jornada de formació és oberta a la gent de les alternatives, de candidatures cosines de la comarca, i simpatitzants. Serà cap a les 12h. Cal que ho confirmem. Si us voleu quedar a dinar aviseu i si aviseu quedeu-vos a dinar!

3) TROBADA D´EPMs
Dissabte vam fer la IV Assemblea d´Enteses de Progrés Municipals a Torredembarra. Va ser una jornada molt interessant on a part d ´intercanviar informació entre regidors, alcaldes i militants, vam podem comptar amb tècnics especialitzats que ens van assessorar. Cal destacar l´apartat dedicat a l´habitatge i a la nova llei d´urbanisme.
4) “La Regidoria de Medi Ambient de Torredembarra presenta la campanya “Participa en el nou model de recollida selectiva”
La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torredembarra, a través de l’Àrea d’Ecologia Urbana, posa en marxa aquest estiu la campanya “Participa en el nou model de recollida selectiva” amb dos objectius bàsics: consolidar l’actual sistema de recollida selectiva de residus i introduir la recollida de matèria orgànica.

El regidor de Medi Ambient, Lluís Suñé, ha explicat que es parteix d’una situació poc favorable ja que l’Ajuntament no havia dut a terme mai a Torredembarra una campanya sobre residus i, de fet, les dades mostren com el municipi només recicla un 11,12% de les 10.500 tones de deixalles que genera cada any, quan la mitjana catalana és del 20%. Aquest baix índex de reciclatge és el que ha motivat, en bona part, la campanya tenint en compte una vessant moral i de sensibilitat en el sentit que no es pot parlar d’una ciutat sostenible si la ciutadania no és capaç de fer recollida selectiva, i una vessant econòmica ja que actualment el municipi ha de pagar 10 € per tona de brossa no reciclada que es porta a incinerar o a l’abocador, al voltant de 93.000 € anuals.

La campanya comptarà amb una exposició itinerant, del 15 de juny al 15 de setembre, que sota el lema “Fes dels residus un recurs” explicarà la problemàtica actual, consells per a millorar la situació i la introducció a la futura recollida de matèria orgànica. A més, de l’1 de juliol al 31 d’agost es realitzarà un porta a porta, amb la participació de sis educadors mediambientals que informaran sobre la recollida selectiva i realitzaran 1.500 enquestes a la ciutadania sobre els hàbits en relació als residus i també se’ls demanarà la seva opinió sobre quin és el millor sistema per a implantar a la Torre en la recollida de matèria orgànica. Aquest porta a porta es concentrarà a les zones del Nucli antic, Babilònia, Sant Jordi i Molí de Vent, que és on viu la major part de la població fixa i Cal Bofill actuarà com a punt d’informació per atendre tots els ciutadans.

Els grans generadors de residus com ara establiments de restauració i hostaleria o fruiteries i peixateries, en el cas de la matèria orgànica, també seran subjectes d’aquesta campanya i rebran visites dels educadors mediambientals per a establir un sistema propi de recollida selectiva.

D’altra banda, Lluís Suñé, ha anunciat que l’any vinent ja es posarà en marxa la recollida de matèria orgànica, al menys pel que fa als grans generadors, i ha destacat que a partir d’aquest mes de setembre, quan finalitzi la campanya, es valorarà l’opinió de tota la ciutadania per així implantar un sistema que tingui en compte l’opinió dels seus usuaris i garantir que es pugui millorar sensiblement a l’alça el percentatge de recollida selectiva.

La campanya compta amb la col•laboració d’Ecologistes en acció de Catalunya.”
5) DIMARTS 7 DE JUNY A LES 22H vam fer una bustiada de tdbs a Baix a Mar. Va ser un èxit perquè hi vam anar colla i va ser un moment
11) 29 de juny (Sant Pere) ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

ALTRES HERBES:
1) He publicat a “Cooperació catalana” un article de dues pàgines sobre Miquel Mestre. L´han penjat al web: www.rocagales.org/hist277.htm (Jordi S.)

2) Ja coneixeu el web dels TRES? http://dimweb.net/tres
3) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 3 de juliol (invertebrats terrestres).
4) http://www.fsmed.info
5) Hola, de nou us convoquem en nom dels nostres companyes i companyes de Vila-seca, en aquest cas a una conferencia col-loqui sobre Energia Nuclear i Seguretat a les Comarques de Tarragona, amb la intervenció de Joan Herrera, Diputat al Congres de Madrid per ICV-EUA. La presentació anirà a càrrec de Antonio Ruiz Marchante . Dia, 16 de juny a les 20 hores Lloc, Saló d’Actes de la Biblioteca Carrer, Rambla Catalunya, C/ Tarragona

6) Objecció fiscal http://www.tinet.org/~tgnapau