4.6.05

ALTERNATIVA 134

VISCA L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ! QUE NO ENS ENGANYIN: UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE!

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Coses:
-Aquest mes de juny: assemblea de les EPM a Torredembarra (11 DE JUNY), acte públic sobre muntanyans II de l´abg (16 DE JUNY, 20H) i jornada tècnica sobre urbanisme organitzada per l´abg (18 de juny).

3) Ha sortit al carrer el TDB número 7. L´adjuntem amb pdf perquè el feu córrer.

4) Ens arriba d´Altafulla que l´acte de l´ABG que van organitzar divendres va ser un èxit total de participació i de contingut.
5) DIMARTS 7 DE JUNY A LES 22H BUSTIADA DE TDBs A BAIX A MAR. QUEDEM A LES 22H A L´AUCA I A LES 22:10H AL BAR SPORT (CAL FEDE)
6) AQUEST DIJOUS 9 DE JUNY HI HA PLE MUNICIPAL.
7) Benvolguts/des companys/es, Tal com s’havia acordat en la darrera reunió de les EPM, tot seguit us convoco per la IV Assemblea de l’Entesa de Progrés Municipal, que es realitzarà el proper 11 de juny (dissabte) a Torredembarra. Les dades de l’Assemblea són les següents: IV ASSEMBLEA DE L’ENTESA DE PROGRÉS MUNICIPAL Dia: Dissabte 11 de juny de 2005 Lloc: CAN BOFILL Barri Marítim s/n,
TORREDEMBARRA (BAIX GAIÀ) L’Ordre del Dia es el següent: ORDRE DEL DIA 09.30 h. Recollida de material i acreditacions. 10 h. Presentació de l’Assemblea i benvinguda a càrrec de Lluís Suñé (Regidor i Conseller Comarcal de l’Alternativa del Baix Gaià-EPM. 10.15 – 10.45 h. Proposta de finançament de l’ENTESA, Jaume Salmeron, Tresorer. 10.45 – 11.45 h. Situació territorial al Baix Gaià i Tarragona, Lluís Suñé, Situació territorial Lleida, Antoni Moreno, Situació territorial Girona, Pere Garriga, Situació Territorial Àrea Metropolitana, Josep Antoni Rubio. 11.45 – 12.00 h. Pausa, cafè. 12.00- 12.45 h. Nova Llei d’Urbanisme. 12.45-13.15 h. Preguntes. 13.15 a 14.00 h. Nova Llei d’Habitatge. 14.00 a 14.30 h. Preguntes. 14.30 h. Acte de clausura amb Jordi Fàbrega, president EPM i Dolors Comes, Diputada.
15.00 h. Dinar (Cal reservar al telèfon 93.402.21.23 (Marisa) preu 10/12 euros).
Més endavant rebreu informació ampliada de l’assemblea. Pere Garriga Solà
Secretari d’organització d’EPM

8) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

9) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

10) Al Periódico de dissabte surt com es finançava C. Daurada.

11) 29 de juny (Sant Pere) ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

12) Dissabte hem fet la permanent i hem tractat els següents temes:
-Treballs per fer complir a l´empresa constructora del Canyadell tots els acords que en el seu dia es van fer amb l´ajuntament (vessaments…) i NO S´HAN FET (!)
-Campanya pel reciclatge. Generem 10.500 tones de merda a l´anya a la Torre i mai s´havia fet res per evitar-ho (!). Dilluns presentem en roda de premsa la campanya. Hem preparat una exposició. L´1 de juliol comença el porta a porta informatiu., etc.
-Consorci del Transport al Camp de Tarragona. Les nostres propostes (bitllet únic, tramcamp, etc). Dilluns o divendres participem en un debat radiofònic amb Santi Pallàs a Ona Catalana. Serà a la 13h.
-Dimecres passat vam participar en un debat radiofònic sobre noves tecnologies a Ona Catalana.
-Hem aconseguit la subvenció per a “4 policies ambientals” (els que volgueu portar currículum ho podeu fer a cal Bofill). Contracte de 4 mesos.
-Dissabte 11 de juny Rafael Ribó (Síndic de greuges) a la Fonda de la Riera. Membres de la Plataforma hi assistiran. Es fa una crida a participar-hi.
-La Plataforma portarà les signatures al Parlament de Catalunya. Estaria molt bé que els companys d´ICV els poguessin rebre aquell dia.
-Estudi encarregat pel Ministeri de Medi Ambient (2001) proposant la protecció de Muntanyans I i II. On són les còpies que es van enviar cap a Tarragona llavors?
-El dia 15 de juny tenim reunió amb el Conseller Milà. (riu Gaià, Muntanyans II, etc)
-Proposta de crear un centre d´interpretació mediambiental a la zona de muntanyans II pel futur gran EIN dels muntanyans/gorg…
-10 arguments per no construir a Muntanyans II (hiperresumidament): 1) Legislació de la UE 2) Informe de Medio Ambiente 3) Pacte de Tinell i els corredors biològics 4) Gorg i Generalitat 5) Llei d´Urbanisme 6) Informe de l´ACA 7) Informe de Risknat 8) Agenda 21 9) Manifest del Consell de Sostenibilitat 10) 3100 signatures
-La propera Junta de Govern aprovarà demanar informació sobre Muntanyans II
-Trobada d´EPMs a Cal Bofill. En acabar anirem a dinar. Els que hi vulguin anar cal apuntar-se a l´Auca abans de dijous.
-Proposta de de democratitzar l´accés a internet. El Gerard cercarà més informació.
-Divendres vam tenir reunió amb skaters, enginyer i tècnic d´spoko.
-Què passa amb la Malla XIII?

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org 4) LES RESTES DE PODA ES PODEN DUR (MENTRE NO HI HAGI ELS CONTENIDORS ESPECIALS) A LA DEIXALLERIA 15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h. 5) He publicat a “Cooperació catalana” un article de dues pàgines sobre Miquel Mestre. Si a algú li interessa el puc enviar per correu electrònic (Jordi S.) 6) Presentació del llibre “Miquel Mestre Avinyó i el Cooperativisme a Torredembarra” al local de l´Assocació Cultural La Fornal (Vilafranca, carrer Sant Julià) Dijous 9 de juny 20h. // DIMARTS A LES 13:20H A ONA CATALANA // El llibre ja es ven a cal Sonsona 7) Dissabte 18 de juny, Culturaviva 2005 a Sant Sadurní d'Anoia Obrint Pas, Dijous Paella i Marcel Caselles i la Principal de la Nit són el cartell del concert d'enguany. 8) Ja coneixeu el web dels TRES? http://dimweb.net/tres 9) NOTA PREMSA

EL VEÏNAT AFECTAT PER LA PROPERA OBERTURA DELS CINEMES D’ALTAFULLA TALLARÀ LA CARRETERA AQUEST DISSABTE 4 DE JUNY PER EXIGIR UN ACCÉS DES DE LA N-340
L’Associació de veïnes i veïns Ronda d’Altafulla-Safranars ha convocat per aquest dissabte 4 de juny a les 18 h. (sis de la tarda) una concentració de 30 minuts en el punt quilomètric 1173 de l’antiga carretera nacional 340 que és per on s’hauria de produir l’entrada al complex lúdic i de cinemes “Les Bruixes” que te previst obrir a finals del mes de juny. Amb el lema “VOLEM ELS ACCESSOS ALS CINEMES PER LA N-340, JA”, el veïnat vol seguir presionant per evitar que els centenars de vehicles i motocicletes hagin de passar per zones residencials per la inexistència d’un accés directe i independent des de la N-340, tal com sempre havia promès l’alcalde Manel Ramon.
El darrer ple ordinari d’Altafulla del 27 de maig, els veïns i veïnes ja van exhibir una pancarta amb aquest lema expressant la preocupació que després de més de dos anys des de l’aprovació del projecte s’hagi hagut d’esperar al darrer moment per solucionar el problema de les connexions. En aquest sentit des de l’Associació es valora positivament la predisposició de Carreteres del Ministeri de Foment per atendre la possibilitat de concedir l’accés sense esperar que la competència de l’antiga N-340 passi al municipi, però preocupa que fins ara no s’hagi fet res per aconseguir-ho i que calguin una sèrie de tràmits administratius que puguin dificultar l’execució de l’accés.
Davant aquesta situació l’assemblea de veïns i veïnes va decidir presionar els propers dissabtes amb concentracions de 30 minuts a la carretera en considerar innegociable cap altra opció d’accés als cinemes que no sigui per la carretera. Per tant si no hi ha una solució i els accessos no estan fets demanem que s’ajorni la inauguració, prevista inicialment pel 16 de juny, o únicament que s’habilités un accés provisional només per davant del centre comercial Caprabo, però mai per darrera.
DISSABTE 4 DE JUNY 18h-18:30h CONCENTRACIÓ A L’ANTIGA N-340 p.k. 1173
Francesc Farré President de l’AAVV Ronda d’Altafulla-Safranars 630025827
17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres). 23) http://www.fsmed.info 24) La propera inauguració d´una exposició a la Fonda serà el proper 4 de juny. L´Art de l´orfebrería és una mostra de peces d´un art antiquíssim, tant com l´existència humana. A partir de juny , a la Fonda tindreu oportunitat de veure peces dels orfebres Roger Borràs (Torrenc) i d´Ignasi Garreta (Rierenc). Amb motiu d´aquesta exposició s´han posat a la venta tires de deu números a un euro, per rifar durant la inauguració del dia 4 de juny d´un collar de plata de disseny exclusiu d´en Roger Borràs. Si us interessa, els números els podeu adquirir a Torredembarra, a les botigues “LookZone” , “Ignasi garreta” , “Roger Borras, orfebres” o bè a La Riera a la mateixa Fonda Riera. 25) Ens ha sigut concedida una subvenció per contractar a través dels plans d'ocupació a quatre persones que estiguin a l'atur i vulguin treballar com a "policia mediambiental" durant quatre mesos a incorporar-se immediatament. tel. 977 64.16.72 mediambient@ajtorredembarra.org 26) Benvolguts contertulianos/nes:
Per aquesta primera quinzena de Juny hi han programades dues activitats culturals mès a la Fonda Riera.
Aquestes sòn les propostes:
-Dissabte 4 de Juny, inauguració a les 20:00h de l´expocició "L´Art de l´orfebreria" amb peces d´Ignasi Garreta i de Roger Borràs. L´Art de l´orfebrería ès una mostra de varies peces de dos orfebres del Baix Gaià, un torrenc i un rierenc.
Aquestes joies actuals sòn d´alguna manera hereves d´un art antiquíssim, tant com l´existència humana. La història, l´artesanía, la funcionalitat i el simbolisme es donen la mà quan parlem d´aquest "art".
Durant la inauguració es sortejarà un collar de plata de disseny exclusiu d´en Roger Borràs.
També es posaràn al a venta tires de deu números a un euro per rifar el dia 20 de Juliol - el dia de la Festa Major de La Riera- d´una peça d´orfebreria de disseny exclusiu del rierenc Ignasi Garreta.
Per si us interessa, els números els podeu adquirir a Torredembarra, a les botigues "LookZone" , "Ignasi garreta" , "Roger Borras, orfebres" o bè a La Riera a la mateixa "Fonda Riera" o al botiga de roba "Montse".
Hi esteu tots convidats.
-Dissabte 11 de Juny, a les 21:15h, 22è. Sopar -tertúlia amb el tema "El síndic de greuges: el defensor de les persones" per Rafael Ribó, Síndic de Greuges.
El síndic de greuges ès una de les figures institucionals mès antigues i representatives de la societat catalana -ja des d´època medieval- al servei de les persones i del ciutadà. Aquí a la Fonda, tindreu l´oportunitat de conèixer com funciona la sindicatura en un nou impuls que l´actual síndic ha iniciat per donar a conèixer aquesta institució i fer-la mès propera a la gent.
Aquest serà l´ultim sopar-tertúlia del curs 2004-2005 i de cara al curs vinent ja s´estan buscant nous temes per nous sopars. Si voleu proposar-ne algún ho podreu fer per escrit en el paper que us passarem el dia 11 de Juny durant el sopar.
El menú:
-Entremés d´estiu. ( Timbal d´ensaladilla, varietat de verds, tomàquets xerry, ou dur, pebrot i i olives)
-Cuixa d´ànec al forn amb guarnició de prunes, panses i poma.
-Pastisset de llimona.
Vi, aigua, pa i café.
Preu 15€

RESERVES als telèfons 977.655057 (matins) i al 977.655118 (vespres) o al l´adreça de correu electrònic
fondariera@gmail.com. Aforament limitat! FONDA RIERA, ès al carrer Sant Antoni, n.11. Aixi que ja ho sabeu, si us interessa... truqueu!
27) Bones people !!!!!! Us faig saber que aquet Diumenge 5 a les 18:00 h juguem a Torredembarra el 1er partit de promoció a 1a Regional que ens enfrontarà al Reddis. En teoria l'entrada valdrà 5 € per l'espectador en general, xo no se si faran alguna història pq el jovent no hagi de pagar tant. Només us ho dic x si us animeu a venir, xo entenc que l'entrada és cara, que teniu feina, opos, etc.Així que, no patiu que no m'enfadaré si no veniu. Jejeje. Molts petons a tots i sort en tot allò en el que estigueu enredats. O.