25.6.05

ALTERNATIVA 138

1) L´ABG d´Altafulla ha tret al carrer el seu butlletí número 34. Si el voleu llegir el podeu demanar i us l´enviem en pdf.

2) NOTA PREMSA ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DEMANA MESURES ESTRICTES PER EVITAR EL RISC D’INCENDIS PER LES FESTES DE SANT JOAN EN LES ZONES FORESTALS D’ALTAFULLA
Davant el fort risc d’incendi forestal que pateix aquestes setmanes la major part de les nostre comarques, agreujat per la sequera i les altes temperatures i veient les mesures adoptades per altres municipis davant el perill d’utilitzar material pirotècnic en zones forestals, el grup municipal d’Alternativa Baix Gaià-Entesa pel Progrés Municipal d’Altafulla s’ha adreçat a l’alcalde d’Altafulla, Manel Ramon, per demanar-li que apliqui mesures especial i que dicti un ban d’urgència per recordar a la població i estiuejants que cal actuar amb la màxima prudència i que prohibeixi la utilització de focs pirotècnics en les àrees més susceptibles de patir incendis forestals com la muntanya de Sant Antoni, l’entorn de la urbanització de Brises del Mar i alguns punts dels Munts com el conegut de l’antic càmping dels alemanys. ABG també demana als municipis veïns de Torredembarra, la Riera de Gaià i especialment Tarragona, que compten amb una espessa zona forestal que vigilin especialment per evitar qualsevol destrucció de la riquesa del Medi Natural.
Fèlix Alonso Cantorné i Robert Aceña Alonso
Regidors del grup municipal ABG-EPM d’Altafulla
Fèlix Alonso 655800568 Robert Aceña 977652989
3) El dia 29 hi ha assemblea de regidors d´ICV i EPM. Un dels dos temes que es tractaran serà el de Muntanyans II. A les 20 hores, al local de Tarragona.
4) Dissabte 25 a les 12h PERMENENT de l´ABG.

5) Hem preparat un nou TDB que presentarem dimecres que ve a l´ASSEMBLEA MENSUAL.

6) S´ha fet una proposta de diseny de samarreta de l´ABG. Si el voleu veure envieu un correu i us enviem un arxiu adjunt.

29 de juny (Sant Pere) ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

8) Dissabte 18 de juny des de la regidoria de joventut vam donar support al concert organitzat per 4 grups de la comarca al casal municipal. Hi van assistir 250 persones.

9) Vàries :
-Ha sortit al carrer el número 5 del butlletí del Consell de Sostenibilitat
-Hem iniciat la campanya informativa sobre els residus.
-El Ministeri de Medi Ambient invertirà 1100000 euros pel camí de ronda del roquer.
-El 25 comença l´aplicació del programa som.nit als llocs d´oci nocturn per sensibilitzar i informar sobre les drogues.
-Del 17-20 d´agost Mostra de Circ al Baix Gaià.
-Cada dimecres a les 19h (Juliol-agost) visites guiades pels muntanyans. Des de Cal Bofill.
-L´ajuntament de Torredembarra s´ha adherit a la Commemoració Internacional per a gais, lesbianes i transexuals del 28 de juny.
-Proper ple: 13 de juliol a les 19:30h Tota la documentació a www.torredembarra.org
-El ple municipal ha aprovat la moció del Consell de Sostenibilitat per catalogar i protegir el patrimoni arquitectònic mentre no s´aprovin els PEMUs.
-23 de juliol: STOP! AKÍ STEM (grafitis, malabars, percusions...) al pg Marítim, on fan l´aeròbic. Org. Regidoria de Joventut.
-Sortida per anar al Festival d´Art al Carrer de Torelló. 2i 3 de juliol. 6 euros. Informació al Punt d´Inf. Juvenil.
-des de Medi Ambient hem demanat una ajuda a la Generalitat per col.laborar amb la recollida d´ampolles dels Salats que fan cada Nadal.

ALTRES HERBES:
1) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 3 de juliol (invertebrats terrestres).
2) CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT DE TORREDEMBARRA En data d’avui, per Decret núm. 1403 dictat pel President del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra, es convoca la reunió del Ple, que tindrà lloc el dia 1 de juliol de 2005, a les 20 hores, a la Sala de Plens de la Casa de la Vila. ORDRE DEL DIA 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra duta a terme el dia 17 de desembre de 2004. 2. Relació d’altes i baixes 3. Informació de les activitats realitzades per les comissions, d’acord amb l’article 27è del Reglament del Consell Municipal de Sostenibilitat 4. Seguiment de l’estat de compliment de les mocions i acords d’anteriors plenaris del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra. 5. Lectura i aprovació de les següents propostes de moció: • Proposta moció per tal de sol•licitar una solució pels abocaments d’aigües residuals a la platja de la Paella, de la Comissió de Medi Litoral per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra • Proposta moció per tal d’aprovar una ordenança d’estalvi domèstic d’aigua, de la Comissió d’Aigua, Residus i Energia per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. • Proposta moció per tal de delimitar l’àrea privada de la pública en la urbanització que està tocant a la platja del Canyadell, de la Comissió de Medi Rural, Agrícola i Forestal per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. • Proposta moció per tal de conservar l’arbrat autòcton en les noves zones urbanitzables, de la Comissió de Medi Rural, Agrícola i Forestal per a què el Ple de Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. • Proposta moció per tal de proposar un projecte d’acompanyament per a gent gran en la propera convocatòria de plans d’ocupació del Departament de Treball i Indústria, de la Comissió de Benestar Social i Salut per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. 6. Donar compte de la proposta moció del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra per tal d’aprovar una normativa que permeti protegir els elements arquitectònics d’interès patrimonial que va ser aprovada pel Ple de la Corporació en la sessió del dia 9 de juny de 2005. 7. Precs i preguntes La secretària accidental Ma. Josefa Ramos Ruiz
3) El Jordi R. Morera té quadres a Ca La Padrina (Plaça de La Vila), a la cafeteria que hi ha al costat del restaurant Les Palmeres (Platja) i properament inaugura expo a Mont-Roig del Camp. Serà el 30 de juny (divendres) a les 9h del vespre. Hi serà fins el 21 de juliol al Casal Cultural. És similar a la que va fer a Cal Bofill, un xic ampliada amb obra nova. Tothom hi és convidat.

4)Celia Llousas Ferreiro Àrea Programàtica Iniciativa per Catalunya Verds Ciutat, 7 08002 Barcelona Telèfon 93 301 06 12 Fax: 93 412 42 52 ambits@ic-v.org www.ic-v.org Hola a totes i a tots, Estaria bé que abans de les vacances d’estiu féssim una reunió de l’àmbit de moviments socials i cooperació d’ICV. Per això us convoco pel proper dimarts dia 28 de juny a les 19h.L’ordre del dia que us proposo és el següent: Jornades de polítiques de cooperació d’ICV. Campanya “Qui deu a qui?” Web de l’àmbit de moviments socials i cooperació. Altres: Valoració del FSMed Reunions diverses Roger Morales i Puig
5) Els nostres amics i amigues de Vila-seca s’han ofert per organitzar el sopar d’estiu de d’ICV, del Camp de Tarragona. Com ja sabeu es una trobada oberta i familiar, per tant podeu venir acompanyats/ades de les vostres famílies. Serà el dia 1 de juliol, divendres, a les 9 del vespre. El sopar tindrà lloc al Restaurant, “ 4 Carreteras” i el menú està compost de : PRIMER PLAT : ENSALADA MIXTA O ENTREMES ESPECIAL SEGON PLAT : LLONGANISSA, XULETES DE XAI, POLLASTRE O LLOM POSTRE : GELAT CAFES I BEGUDES ( no cava), preu 18 euros. Es necessari que com a màxim el dia 27 de juny, ens feu arribar la reserva, i el menú que heu elegit. Aquest dia hem de ser força gent, tant per passar-ho bé, com per donar una bona imatge de creixement territorial. Una abraçada a tots i totes. INTERCOMARCAL ICV CAMP DE TARRAGONA