25.8.06

ALTERNATIVA 232


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

(fotografia cedida per Joan Víctor de Barberà)

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

2.- SEGUIU EL DIA A DIA DE LA PREPARACIÓ DE LA MANIFESTACIÓ A TRAVÉS DEL WEB. EL MAIL SETMANAL QUE US ENVIEM POTSER FARÀ VACANCES UNS DIES. JA HO VEUREM.
10 de setembre: Manifestació contra la urbanització de muntanyans http://muntanyans2no.blogspot.com

3.-L’assemblea mensual no es farà perquè el mateix dimecres 30 (però a les 20h) farem la reunió preparatòria de la manifestació.

17.- PARTIT DE FESTA MAJOR ENTRE L’AUCA I EL BALL DE DIABLES. Dissabte 26 d’agost. A les 10h al bar la Baixada i a les 11h a l’UDT.

ALTRES HERBES

1.- DEMÀ DISSABTE, INICI DE LA FESTA MAJOR DE SANTA ROSALIA!

Us adjuntem els actes de festa major d'aquest cap de setmana, us hi esperem!

DISSABTE 26 D'AGOST * El pregó de Festa Major

A les 7 de la tarda * De la pl. Mossèn Joaquim Boronat a la plaça del Castell, La Capta de la Festa Major, precedida de la Cercavila de 10è aniversari del Ball de Bastons amb les següents colles bastoneres: Llorenç del Penedès, Vilanova i la Geltrú, l’Espluga de Francolí, Altafulla, la Riera de Gaià, el Vendrell, l’Aleixar, Vilafranca del Penedès, Esbart Dansaire de Santa Tecla de Tarragona, Sant Cugat del Vallè i Torredembarra i el grup folklòric anglès The Gloucestershire Morris Men. En el decurs de la capta es vendran els domassos de Festa Major. Preu domàs: 15 €

En acabar * A la plaça del Castell, Tronada d'obertura a càrrec de Pirotècnia Igual.

A 2/4 de 9 de la tarda * Al Pati del Castell, Lectura del Pregó de Festa Major a càrrec de Lluís Solsona.
Funcionari públic, llicenciat en Dret, ara ja jubilat, va néixer a Torredembarra l’any 1927 i, encara que no hi ha viscut permanentment, sempre hi ha estat vinculat combinant les seves estades a la nostra vila amb d’altres a Vilafranca i Barcelona. Lluís Solsona és molt conegut i estimat pel món casteller. El mes de setembre passat, el Patronat Municipal de Cultura va presentar el seu llibre "La festa major de Torredembarra (1849-1950), segons la premsa."

A les 11 de la nit * A la Plaça del Castell, Los Bezoya - Grup Guanyador II Concurs Baix Gaià Sound :
“Los Bezoya" Grup format els anys 1998/1999, sempre han mantingut la mateixa formació: veu, guitarra solista, guitarra rítmica, baix i bateria. Inicialment els seus membres eren: Jaume Rofàs, “el Meti” (veu), Gerard Fernández (guitarra rítmica), Xavi Llort (baix), Sergi Navarro (bateria). Després s’incorporaren Jose López “Travol” (guitarra solista) i Miquel Prats “Miqueló" (en substitució de Sergi, bateria). A mitjans de l’any 2005, s’incorpora Aaron Villamana Allande al baix.
El grup ha creat el seu propi estil “de combate”, una formula pròpia “lo habido y por haber” amb ritmes frenètics.
Han actuat amb nombrosos artistes: Paquita’s Nippes, la Troba Kung Fu, Band del Palo, Efectos Secundarios, Beaturia, La Thorpe Brass, Movemento, Rosendo, Medina Azahara Mojinos Escocidos, The Violet, entre d’altres...

En acabar Hotel Cochambre - Guanyadors Premis Arc 2005 al millor grup de ball
Hotel Cochambre és un vell hotel que volen enderrocar per fer un banc.
Un hotel exempt d'estrelles, exceptuant les que han passat per les seves habitacions, les millors estrelles de la cançó.
Un hotel abandonat per tots menys pels botons que, carregats d'enyorança, busquen fons imitant -com poden- les estrelles fulgurants que antany van ocupar les seves habitacions: Roberto Carlos, Raffaela Carrá, Julio Iglesias, Rafael, El Puma.
Evitaran la demolició de l'hotel? Això ja ho veurem, per la falta d'esforç dels fidels grum no serà. Hotel Cochambre, el nou projecte de Benito Inglada, exPor Narices.
La diversió està assegurada.

DIUMENGE 27 D'AGOST Els dots

A les 12 del migdia * Al Patronat Antoni Roig, Tradicional Lliurament de dots.
El tradicional lliurament de dots arrenca del testament d'Antoni Roig i Copons atorgat el dia 3 de juliol de 1878. Aquest prohom de la vila de Torredembarra va fer fortuna dins del col.lectiu d'emigrants que van marxar al segle XIX a fer les amèriques. En testament, va decidir deixar la seva fortuna per a la constitució d'una fundació destinada a donar educació als nens i les nenes i proveir també un fons per dotar les donzelles pobres de la vila. Una tradició que s'ha mantingut fins a l'actualitat de manera simbòlica. Les dones han de complir els requisits de ser nascudes al municipi de Torredembarra, haver-se casat entre el 16 de juliol del 2005 i el 15 del juliol del 2006 i, per aquest motiu, haver presentat la sol•licitud per obtenir el dot. Aquest dot té una dotació màxima de 4,51 € (750 pessetes)

A la 1 del migdia *A la plaça de la Vila, Vermut a càrrec del Ball de Diables de Torredembarra, amenitzat pel grup The Summer Scarfs.

A les 6 de la tarda * A la plaça de la Vila, Partides simulatànies d'escacs, a càrrec de la mestre internacional bulgara Tatiana Phachkinova.
Organitza: Club d'escacs Torredembarra

A les 8 de la tarda * A la Plaça del Castell, acte de cloenda del 10è aniversari del Ball de Bastons. Actuació del grup folklòric anglès The Gloucestershire Morris Men. Actuació de Ball de Bastons de Torredembarra, amb un repàs de tots els seus balls i l’estrena d’un ball nou.

A les 9 del vespre * A la plaça del Castell, en commemoració del 10è aniversari del Ball de Bastons, concert amb el grup TXALA
Després d’un intens treball, Txala es presenta en societat a la Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional i Popular de Manresa el dia 31 d’octubre de l’any 2003, amb un directe potent, carregat d’intencions i qualitat, que va fer que els assistents disfrutessin no només escoltant, sinó també ballant de valent. Així el projecte de Txala representa l'obertura de mires i inquietud dels seus membres, que, transgredint tabús i prejudicis, fusionen d’una forma natural i absolutament desenfadada la cultura tradicional catalana i la basca per una banda, i el món de la música tradicional i moderna per l’altre, creant un projecte no només sonor, sinó també visual, on la paraula fusió agafa tot el sentit.