18.8.06

ALTERNATIVA 228


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) PROPOSTA DE MANIFEST A ESMENAR:

“DEFENSEM LA TERRA!
NO A MUNTANYANS II

La costa catalana viu un boom urbanístic que està acabant amb el perfil que identificava les nostres ciutats i els nostres pobles. Aquest model urbanístic extensiu es menja el territori, és insostenible i crea una dependència econòmica al sector de la construcció en detriment d’una diversificació de l’economia.

L’Ajuntament de Torredembarra i el Consell Comarcal del Tarragonès han aprovat mocions a favor de no construir als terrenys afectats pel pla parcial Muntanyans II. El Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya va obrir negociacions amb el Ministerio de Medio Ambiente per tal de comprar una part de l’espai. Malgrat això, el Departament de Política Territorial no ha aturat el procés per a urbanitzar.

Creiem que no es pot construir en un espai d’alt ric d’inundació, que funciona com un dels darrers connectors biològics i que afectaria irreversiblement a la biodiversitat de l’EIN dels Muntanyans.

Torredembarra, 10 de setembre de 2006
Manifestació 19h Plaça Mn Joaquim Boronat (de les Monges)”

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- I Fòrum Independentista del Baix Gaià
Ordre del dia: 1) Balanç de la lluita independentista a la comarca en els darrers deu anys 2) Suport a les candidatures unitàries de l’ABG al Baix Gaià. 23 DE SETEMBRE DE 2006 PEL MATÍ

3.- 10 de setembre: Manifestació contra la urbanització de muntanyans II.
-De la Plaça de les Monges a la Plaça de la Vila.
-A les 19h i que acabi amb un concert semiacústic (es proposa demanar la col•laboració d’ARIEL SANTAMARIA, TRES i altres que conegueu).
-Dimecres 23 d’agost a les 20h és l’últim dia per a fer arribar adhesions.
-En Toni coordinarà el tema imatge. Li podeu enviar idees a xacrix1714@hotmail.com.
-Dissabte 9: acció davant una immobiliària convocant a la manifestació. (S’accepten més idees, accions fetes per col•lectius de manera independent, etc) JA TENIM EL MATERIAL!
-Es proposa proposar a la Xarxa del Camp adherir la manifestació al cartell unitari de l’11 de setembre.

4.- AGENDA
-Tots els dilluns visites guiades pel nucli antic de la torre.
-Tots els dimecres visites als muntanyans
-Expo Jordi Morera a la Fonda

5.- Seguim rebent amenaces per tal que no demanem responsabilitats pel cas muntanyans II.

6.- Del web de tv3: “Membres de l'Alternativa Baix Gaià protesten a Torredembarra contra el projecte urbanístic de Muntanyans Una vintena de membres de l'Alternativa Baix Gaià, que agrupa diferents organitzacions de la zona, han empaperat aquest matí en senyal de protesta la caseta d'obres de la promotora d'un projecte urbanístic a la zona dels Muntanyans, a Torredembarra. D'aquesta manera volen pressionar les administracions per evitar que es construeixin 550 habitatges en una zona inundable. (...)

7.- “Encara que lluny, estic al peu del canó, ahir per la tarda vaig estar parlant amb el Lluís, avui he rebut el correu Alternativa 227, he actualitzat el nostre blog (consulta'l), he posat el cartell del Félix, hauriem de trobar una frase com "Aturem l'especulació dels Muntanyans". Aurrera! C.”

8,. “Hola, ja podeu posar el logo de la Plataforma Salvem la Platja Llarga a la manifestació contra el Pla parcial als Muntanyans (...) ho divulgarem. Salut i bona sort!”

16.- PARTIT DE FESTA MAJOR ENTRE L’AUCA I EL BALL DE DIABLES. Dissabte 26 d’agost. A les 10h al bar la Baixada i a les 11h a l’UDT.

ALTRES HERBES

1) “Campanya de donació de sang: - DIA: 21de Setembre del 2006 - HORA: de les 17.30 a les 21.30 hores. - LLOC: Sala gran del Casal Municipal de Torredembarra Gràcies E. P.”

2) 24 d’agost últim dia per entregar escrits per al Timbal que sortirà per l’11 de setembre. (jsmbaixgaia@hotmail.com)

3) Últims dies per entregar escrits per a La Sínia (tema: CONVIURE). Sortirà l’1 d’octubre.

4) Últims dies per adherir actes de les vostres entitats i administracions al Gaià Folk que tindrà lloc durant el mes d’octubre.

5) “GEPEC-EdC ha denunciat davant de l’Ajuntament de la Pobla de Montornès, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Agència de Residus de Catalunya i el Consell Comarcal del Tarragonès, els abocaments que són visibles al llarg de molts quilòmetres de la llera del barranc Gibert, subsidiari de la conca hidrogeològica que nodreix l’EIN de la Platja de Torredembarra i Creixell.” (...)

6) “Un nou pas endavant pels nostres rius!
Sembla que l'Agència Catalana de l'Aigua s'ha posat les piles i ja ha presentat els primers rius on es posaran en marxa els Consells de Conca, vinculats als Plans zonals d'implantació dels cabals mantenimet. El Gaià és un dels rius "afortunats" on s'iniciarà aquest procés participatiu. Segons va publicar el diari El Punt d'ahir dimarts, el procés de participació al Gaià podria començar durant el mes de Setembre.
A la pàgina web de l'ACA hi ha publicada la següent informació:
Consells de conca
Arreu d'Europa s'estan creant espais de participació més propers al territori i vinculats a les diverses conques hidrogràfiques. Aquests espais de participació són claus per debatre els Plans de gestió de conca que es deriven de la Directiva Marc d'Aigua.
Espais de participació on les persones que hi participen representant entitats o empreses no són només aquells/es amb un dret sobre l'aigua sinó són tots els "actors" del riu, totes aquelles entitats que fan alguna activitat relacionada o que treballen per la seva preservació o recuperació.
Entitats ecologistes, organitzacions socials, organitzacions sindicals, pagesos, regants, concessionaris hidroelèctrics, pescadors, piragüístes, empreses de la zona, ajuntaments, consells comarcals, etc. són parts indispensables per formar els Consells de Conca i debatre els problemes i reptes de futur del seu àmbit territorial: la seva conca.
Durant l'any 2006 i 2007, l'Agència Catalana de l'Aigua posarà en marxa quatre experiències pilot de participació al territori: Alt Ter, Gaià, Tordera i Baix Ter.
Salut i Gaià! H.”

7) “Recordeu!!!!! aquest dissabte dia 19 és l'últim cap de setmana dels dj's platja. A les 22h comença el concert de reegae i després batukada i dj a la platja... La gent que hi col•labora del grup de joves, us recordo que hem quedat una hora abans per donar un cop de mà., així que a les 21h a l'escenari de l'aeròbic. Fin ara! S.”