22.8.06

ALTERNATIVA 230


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- I Fòrum Independentista del Baix Gaià 23-9-2006 PEL MATÍ

3.- 10 de setembre: Manifestació contra la urbanització de muntanyans II. Plaça de les Monges 19h Veieu els detalls al blog: http://muntanyans2no.blogspot.com

5.- Hem aconseguit una subvenció de la Generalitat per a impulsar la recollida selectiva de la fracció orgànica.

6.- (...) “He llegit en el missatge d'ABG que voleu proposar que la mani del 10 surti al cartell de l'11. És una proposta que creiem interessant, ja que, la mani de l'any passat era sobre la defensa del territori, contra l'especulació i els polítics corruptes, i el cas dels Muntanyans es cenyeix a aquesta descripció.
La voluntat de les manis de l'11 és que d'alguna manera reflecteixin les lluites que es duen a terme al Camp i que es van seguint des de pobleviu. Enguany la mani és sobre el dret a l'autodeterminació, tot i això, si recordes els manifestos dels anys anteriors hem fet referència a com s'han desenvolupat campanyes centrades a les temàtiques de les manis dels anys anteriors. Per aquest motiu, trobem més que interessant d'incloure la convocatòria de Torredembarra al cartell de l'11.
Avui mateix parlaré amb el J. G. que és el noi que dissenya el cartell per a veure si hi pot incloure la convocatòria, ja que ja el té dissenyat des de dijous, i dilluns que ve ja el volia portar a impremta. (...) Ja ho parlaré amb ell. Suposo que ho ficaré en un costat i en un requadre perquè és vegi bé.
Òbviament no cal dir que com a Casal Despertaferro i Xarxa del Camp es promourà la manifestació i ens podeu adherir al manifest. Per altra banda, si m'enviessis el cartell de la mani, i ja agafaré el manifest quan l'envieu pel correu, ficaríem un banner a pobleviu per fer major difusió de la manifestació. Gràcies per la teva atenció. Salut! X. M. - Casal Despertaferro i Masover de pobleviu.org

7.- ARTICLE D’OPINIÓ INTERESSANT: “El futur del turisme a Tarragona
Tarragona reuneix les dues parts del que ha de ser el nou binomi del turisme català: platja i cultura, però la gestió turística del seu Ajuntament encara ha de trobar el camí adequat per posar en valor aquestes possibilitats
opinió Diputada socialista al Parlament de Catalunya
TERESA CARRERA..
L'Organització Mundial del Turisme (OMT) preveu que, en les primeres dècades del segle actual, continuarà l'expansió del turisme, que creixerà a un ritme superior a la mitjana a les àrees receptores de l'Àsia Oriental i el Pacífic. Tanmateix, Europa continuarà essent la regió més visitada del món.
En el segment de sol i platja, tindran més importància les destinacions llunyanes i es preveu un augment de la demanda de vacances combinades amb visites turístiques d'interès especial, així com que el turisme cultural es popularitzi.
Aquestes dades ja ens indiquen que, tot i els bons resultats en nombre de turistes que fins ara ha tingut la Costa Daurada, ens hem d'assegurar el futur aprofitant l'atractiu de les nostres platges, però combinant-lo amb una oferta de turisme d'interior, de ciutat, cultural i de natura.
Si fem les coses bé, amb aquest format, aconseguirem una oferta més equilibradora per al nostre territori, i més desestacionalitzada i sostenible des de tots els punts de vista: econòmic, social i ambiental.
En aquest sentit existeixen ja iniciatives interessants a les nostres comarques, tant en el contingut de l'oferta com en la forma de gestió turística pública i privada, que forçosament s'han d'adaptar també a les noves tendències.
En són exemples rutes com la del Císter i la del Vi, ciutats com la de Cambrils, Reus i el Vendrell i agrupacions de municipis per promocionar-se conjuntament com les que han format els dos primers amb Vila-seca i Salou, i els de la zona del Baix Gaià, que, liderats per Torredembarra, s'han agrupat amb Altafulla, el Creixell, Roda de Berà, el Catllar, la Nou de Gaià, la Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, Salomó i Vespella de Gaià. (...)”
8.- Moltes gràcies per les diferents mostres de suport que hem rebut aquests dies per correu i directament arran de les darreres polèmiques. Gràcies a tothom per la vostra solidaritat i tendresa:

“Amic Lluís, rep el nostre suport, com sempre, i predisposa la nostra col•laboració amb tot el que puguem ajudar. Una forta abraçada i sempre endavant. Visca Catalunya !!!!
P.D. Intentarem estar presents el proper dia 10 de setembre a la " Mani". A. (Creixell)

9.- Dimecres 23, reunió
Aquest dimecres a les 20h al Cafè L'Auca tindrà lloc la reunió per decidir tots els detalls de la manifestació del 10 de setembre. Hi esteu tots conviadats. A més, dimecres és l'últim dia per adherir entitats i col•lectius al cartell de la manifestació. No hi falteu!

10.- Primeres adhesions!
Assemblea de Joves del Baix Gaià
Casal Despertaferro
Xarxa del Camp
Alternativa Baix Gaià
Revista El Timbal
Plataforma Salvem la Platja Llarga

I dimecres és l'últim dia per adherir-se. El dijous portem el cartell a la imprempta.

11.- “Article d’opinió
Torredembarra, en Joanet i la seva generació represaliada
Aquest mes de juliol vaig tenir l’oportunitat de recuperar les olors i formes que tenia el meu poble fins fa poques dècades. Gràcies a l’oferiment d’en Jordi Rovira i la gestió de mitjancer d’en Pere Abadia, un grup de persones vam tenir l’oportunitat de gaudir d’un museu que ens trasllada a la vida dels nostres avis i avies, la seva manera de viure, els seus estris de casa, les eines per treballar la dura terra...
La casa-museu del Carrer Muralla està feta per homenatjar i recordar als nostres avis i àvies, però especialment a la figura d’en Joan Fortuny Mercadé, més conegut amb el renom de Joanet Sereno, persona que va haver de patir la duresa, no tant sols del treball de la terra i de les limitacions econòmiques, si no també els estrall de la guerra. En Joanet forma part d’una de les generacions que li va tocar suportar i patir una guerra civil, una guerra que s’emportà a tota a la seva família "gràcies" a les bombes dels feixistes. Però el patiment d’en Joanet no acabà amb la guerra, va d’haver de suportar les humiliacions dels “guanyadors”, hagué de veure com els traïdors de la república, la democràcia i del poble s’apropiaven de les propietats dels vençuts, dels morts i dels exiliats, una apropiació que en molts casos encara dura avui.
La visita al museu, amb la veu apassionada d’en Jordi Rovira, em va fer esborronar la pell. Poder retornar a les olors i sensacions de les cases dels nostres avis és un privilegi que, per desgràcia, l’agressivitat de la construcció i la manca de sensibilitat per part de les administracions, aquest patrimoni desapareix a marxes forçades. Es per això que cal que des d'urbanisme, cultura i des de la classe política en general s’accelerin els processos de conservació del poc patrimoni històric que ens queda.
El llegat que ens deixa en Joanet i la seva generació no ha de desaparèixer per molts motius, per història, per memòria i per justícia. Caldrà, el més aviat possible, que l’Ajuntament de Torredembarra faci gestos per potenciar la memòria històrica dels nostre poble. No podem permetre que l’objectiu dels "guanyadors" s’imposi, enterrant definitivament al Joanet i la seva generació.
Lluís S.
Regidor de l’Ajuntament de Torredembarra”


16.- PARTIT DE FESTA MAJOR ENTRE L’AUCA I EL BALL DE DIABLES. Dissabte 26 d’agost. A les 10h al bar la Baixada i a les 11h a l’UDT.

ALTRES HERBES