19.8.06

ALTERNATIVA 229


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) PROPOSTA DE MANIFEST A ESMENAR: Per ara s’ha esmenat una falta ortogràfica.

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- I Fòrum Independentista del Baix Gaià 23-9-2006 PEL MATÍ

3.- 10 de setembre: Manifestació contra la urbanització de muntanyans II. Plaça de les Monges 19h
-Dimecres 23 d’agost a les 20h és l’últim dia per a fer arribar adhesions.
-Dissabte 9: acció davant una immobiliària convocant a la manifestació. (S’accepten més idees, accions fetes per col•lectius de manera independent, etc) JA TENIM EL MATERIAL!
-Es proposa proposar a la Xarxa del Camp adherir la manifestació al cartell unitari de l’11 de setembre.

4.- AGENDA
-Tots els dilluns visites guiades pel nucli antic de la torre.
-Tots els dimecres visites als muntanyans
-Expo Jordi Morera a la Fonda

5.- “Demà sortim a Navarra fins l'altre dissabte 26/agost...quan torni si heu decidit el logo ens hi posem....amb una tarda s'hi poden fer molts... A reveure. J.r.” ELS LOGOS SÓN A L’AUCA PER A QUÈ ELS REVISEU.

6.- “LLOC de l'ACTE: Casa abandonada al costat del "pajaro loco" de portaventura.

VINE A MOSTRAR EL TEU SUPORT EL DIA DISSABTE 19 D'AGOST ES FARÀ UNA
MANIFESTACIÓ A LA CASA ABANDONADA DEL PASSEIG MARÍTIM!!!
(Difon i vine a participar!)
7:00h: quedem a l'Auca per sortir cap a Baix a Mar (per qui no sàpiga on és el lloc)
7:30h: arribarem al lloc i desplegarem una pancarta tot repartint octavetes amb el manifest que us adjunto a baix. Quant ho considerem oportú llegirem el Manifest.
8:00h: s'acaba l'acte.
(manifest)
PERQUÈ L'ESPECULACIÓ NO TÉ LÍMITS... PERÒ LA NOSTRA TERRA SÍ!
Avui dissabte 19 d'Agost, l'Assemblea de Joves del Baix Gaià, hem
okupat de forma simbòlica aquesta vivenda abandonada situada al Passeig marítim, una més que dibuixa la realitat turística i especuladora de la nostra costa, una costa condemnada i castigada sota el poder de la construcció: un poder que vulnera el dret a accedir a una vivenda digne i destrueix el medi ambient.
Amb aquesta acció volem reivindicar dos punts:
En primer lloc: la inaccessibilitat per part dels joves i no tant joves a viure sota un sostre decent, degut al progressiu encariment del sòl com a conseqüència de l'especulació. Denunciem per tant que: Tant a Torredembarra com a la resta de pobles costaners del Baix Gaià, aquesta dinàmica econòmica ha perjudicat directament a les classes populars. En segon lloc: la nostra terra es troba en una greu situació, on cada cop més manquen els espais naturals degut al negoci del gran mercat que gràcies al seu poder econòmic, pot destruir aquells espais que pertanyien al poble, i així construir-ne uns d'altres al servei d'una gran minoria privilegiada de la població. Denunciem per tant que: s'ha destruït a canvi d'un negoci efímer unes terres que ara són irrecuperables, com el Roquer, actual port esportiu (la zona més mafiosa i consumista de torredembarra) i la Platja del Canyadell, espai edificat amb el permís de la burgesia i el reformisme català. Torredembarra no és l'únic poble agredit per l'especulació, arreu dels Països Catalans, de l'edificació i la destrucció de paissatges naturals en són exemples notoris, les comarques del País Valencià, són arrasades per empreses destructores com Marina D'Or, camps de Golf, etc... Davant d'aquesta situació, no ens podem quedar callades, defensem la nostra terra davant de qualsevol atac especulatiu, i combatem aquells que
ens destrueixen.
Denunciem també la possible construcció del Muntanyans II, per a
construïr centenars d'efidificis, que aïllarien biològicament la quarta zona humida més important del Principat. Davant d'això, us convoquem a la manifestació el proper dia 10 de setembre a les 19h a la Plaça de les Monges. Per finalitzar, ens reafirmem en la lluita contra l'especulació i per la defensa del territori tot construïnt uns Països Catalans més lliures!
Immobiliàries, constructores, especuladors, falsos ecologistes...
¡CULPABLES! Visca la Terra! AJBG 19-08-2006”

7.- “(...) vindré a la Mani del 10 de Setembre. Em sembla bé que surti el tema a la Mani Unitària que convoca la Xarxa del Camp de Tarragona per les mobilitzacions de la diada nacional de l'11 de Setembre. De la resta de l'Associació (...) a vore qui s'apunta. També et diré alguna cosa per afegir el Logo (...). Es podrien enviar e-mails pressionant al Conseller de la Generalitat Joaquim Nadal. Fer un escrit stàndard i que tothom que vulgui li envïi de manera que es pugui copalsar l'e-mail de la Conselleria d'Obres Públiques, d'on depèn Urbanisme, o potser al seu e-mail personal que té a disposició dels ciutadans. És una persona descaradament desenvolupista, i sembla que no té límits. També es podria vincular els actes del Correllengua del Baix Gaià amb els
Muntanyans. I els altres grups polítics del Consistori no s'hi podrien adherir a la Marxa ?? I l'Ajuntament de Torredembarra no podria aprovar un altre Manifest en defensa dels Muntanyans i enviar-lo a la Conselleria i al Ministerio de Medi Ambient ??? (...)” Ll. G.
Gata

8.- “una idea perfectament descartable: estaria bé fer una paradeta informativa el dia 2 en els concerts d'en Llach i Mesclat. Avui a les nou intentaré passar a fer una cervesa per l'Auca. Ju.

9.- L’Assemblea de Joves i el Gepec són dos de les entitats que ja estan fent crides a participar a la manifestació del 10 de setembre. ENDAVANT!!

10.- Necessitem que algú voluntàriament s’ofereixi a gestionar (editar, buscar fotos, etc) el blog de la manifestació fins una setmana després del 10-setembre. http://muntanyans2no.blogspot.com

16.- PARTIT DE FESTA MAJOR ENTRE L’AUCA I EL BALL DE DIABLES. Dissabte 26 d’agost. A les 10h al bar la Baixada i a les 11h a l’UDT.

ALTRES HERBES

1) “Campanya de donació de sang: - DIA: 21de Setembre del 2006
2) a l’Auca hi ha una guardiola per a col•laborar amb el correllengua.