24.8.06

ALTERNATIVA 231


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

(Fografia cedida per Joan Víctor de Barberà)

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- I Fòrum Independentista del Baix Gaià 23-9-2006 PEL MATÍ

3.- 10 de setembre: Manifestació contra la urbanització de muntanyans II. Plaça de les Monges 19h Veieu els detalls al blog: http://muntanyans2no.blogspot.com

4.- Ja hem presentat el recurs d’alçada a l’aprovació definitiva del pla parcial muntanyans II per part de la comissió d’urbanisme de la generalitat de Catalunya a Tarragona.

5.- L’acció de l’AJBG va ser un èxit. Molta gent. Bon ambient. I convocatòria del 10 de setembre.

6.- Més adhesions!
Acabem de rebre l'adhesió a la manifestació del 10 de setembre del GATA, EPM, ICV, Plataforma Salvem els Muntanyans i l’Associació Medioambiental La Sínia. Avui ens han aturat unes iaies pel carrer i ens han dit que vindran a la manifestació. Ens acaba de trucar el Diari de Tarragona i estan pendents de les decisions que es prenguin a la reunió de dimecres a les 20h al Cafè. Notícia d’una pàgina al Diari.

7.- Calen voluntaris!
Estem preparant una gran manifestació contra muntanyans II. la cosa pinta molt malament. Cal que sortim tots al carrer i diguem prou a aquesta bogeria que destrossa el litoral. Necessitem la vostra presència i el suport de la vostra entitat. Adheriu-vos enviant el logo de la vostra entitat abans de dimecres 23 a les 20h. Si sou de fora us podeu quedar a dormir en cases. Ens estem organitzant.

8.- Accions prèvies!
Calen voluntaris/àries per a fer les accions que convoquen a la mani. Ja ha passat la que va fer l'AJBG. La propera seria preparar una pancarta pel partit de futbol de festa major que després es podria deixar penjada en un altre lloc. després cal gent per a dues paradetes ddurant la festa major. També tenim entremans una acció pel dia 9. I les que vinguin seran ben rebudes.

9.- Dimecres 23, reunió
Aquest dimecres a les 20h al Cafè L'Auca tindrà lloc la reunió per decidir tots els detalls de la manifestació del 10 de setembre. Hi esteu tots conviadats. A més, dimecres és l'últim dia per adherir entitats i col•lectius al cartell de la manifestació. No hi falteu!

10.- Primeres adhesions!
Assemblea de Joves del Baix Gaià
Casal Despertaferro
Xarxa del Camp
Alternativa Baix Gaià
Revista El Timbal
Plataforma Salvem la Platja Llarga
GATA
Associació Medioambiental La Sínia
Intercomarcal d’ICV
EPM
Plataforma Salvem els Muntanyans

I dimecres és l'últim dia per adherir-se. El dijous portem el cartell a la imprempta.

11.- “Recursos contra Muntanyans II Alternativa Baix Gaià presentó ayer un recurso de alzada contra el polémico plan parcial aprobado por el conseller Nadal. Mañana, una reunión de trabajo concretará la manifestación del 10-S
POR ALBERT ROSA | arosa@diaridetarragona.com

El pasado viernes, la entidad ecologista del Gepec-EdC ya presentaba el primer recurso de alzada ante el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. Los argumentos esgrimidos giraban básicamente entorno a dos preguntas: ¿por qué se permite construir en una zona inundable? Y ¿por qué se permite amenazar un espacio de interés natural protegido?

Y es que según el Gepec, el decreto de Nadal no se acompaña en ningún momento de cualquier informe que contradiga el que en su día aportó la Plataforma Salvem Els Muntanyans, firmado por dos geólogas de la Universitat de Barcelona, y en el que se afirma que los terrenos ocupables por los 70.000 metros cuadrados de techo edificable son claramente inundables.

En la misma línea, la formación política de Alternativa Baix Gaià (en el equipo de gobierno del Ayuntamiento de Torredembarra) también oficializaba ayer su preocupación respecto a la polémica aprobación de un plan parcial que da luz verde a la edificación de 550 viviendas en este espacio de alto riesgo de inundabilidad, tal y como defienden los ecologistas.

El portavoz de ABG y a su vez concejal de Medi Ambient de Torredembarra, Lluís Suñé, confirmaba la entrada en registro del recurso de alzada, una de las pocas opciones a las que pueden agarrarse los colectivos contrarios a esta promoción urbanística. Aún así, nadie se da por vencido.

«Utilizaremos todos los recursos administrativos posibles para intentar evitar que se construya en Muntanyans II. Esto y las movilizaciones en la calle es lo único que nos queda para hacernos sentir», manifestaba Suñé.

En este sentido, para mañana miércoles está prevista una reunión de trabajo en la que se empezará a preparar la manifestación ciudadana que se ha convocado para el próximo 10 de septiembre.

Hasta el momento, son varias las entidades que se han adherido ya a esta iniciativa, incluso organizaciones de otros municipios. En la reunión, entre otras cuestiones, se tratará el recorrido a seguir, así como las distintas propuestas de los carteles que se mostrarán en la manifestación, además de buscarse a una persona vinculada al mundo de la cultura que será la encargada de leer el manifiesto reivindicativo.

El encuentro tendrá lugar a partir de las 20 horas en el Cafè L'Auca de Torredembarra y el portavoz de ABG invita a la participación ciudadana. «El acto está abierto a todo el mundo», apunta. (...)”

12.- La recollida de cartró comercial que hem iniciat des de la regidoria de medi ambient està anant molt bé. En un sol mes es recull el 3,5% de cartró que es recollia als contenidors blaus l’any anterior. Cal recordar que l’any 2005 vam superar en un 30% la quantitat de cartró i paper recollit el 2004.

13.- Segons les dades del primer semestre aquest any acabarem reciclant 800 kg de roba més que l’any passat. El 2005 vam recollir uns 800 kg més que el 2004.

14.- V Trobada Solar 30 de setembre.

15.- Des de la regidoria de medi ambient s’han repartit 7000 tríptics sobre la recollida selectiva.

16.- A finals d’agost s’acaben els 8 mesos de prova pilot de recollida de poda a Torredembarra. Fins el mes de juny els impropis han estat mínims. A l’estiu han augmentat.

17.- PARTIT DE FESTA MAJOR ENTRE L’AUCA I EL BALL DE DIABLES. Dissabte 26 d’agost. A les 10h al bar la Baixada i a les 11h a l’UDT.

18.- “Avui, Francesc Baltasar, Conseller de mediambient de la Generalitat de Catalunya, ha intervingut en la taula rodona “Natura ús o abús” pels 30 anys del Llibre Blanc de la Gestió de la Natura als Països Catalans. En el marc de la XXXVIII Universitat Catalana d’Estiu, que es celebra aquests dies a la vila nordcatalana de Prada. Quan s’ha referit a les zones en crisi, ha parlat dels Muntanyans de Torredembarra, com una zona de propera recuperació. Després i a micròfon tancat i en resposta a les nostres preguntes sobre l’estat actual de les negociacions, ha donat el seu vot de confiança pel bon fi de les negociacions que porta amb la Ministra de mediambient de l’Estat espanyol, i l’empresa, per tal d’adquirir els terrenys. La propera setmana precisament hi té una nova trobada, on parlaran d’un possible acord de pagament multianual. També s’ha mostrat molt cautelós pel treball en contrari que s’està fent des d’Urbanisme de la Generalitat, encarint el preu de recompra de l’espai. Amb tot, ell confia en que els socialistes catalans vegin i comparteixin els puns de vista de la Ministra Narbona, que són favorables a la compra. També ens ha animat als membres de l’Alternativa Baix Gaià a seguir amb activitats positives com la manifestació del proper dia 10 de setembre a Torredembarra. I que qualsevol questió relacionada amb aquest tema li fem arribar, o bé a ell mateix o a través de la Rosa Mateu, que segueix el tema.

Núria P. i Francesc M.
23 d’agost de 2006, Prada de Conflent

PS: Disposem de fotografies de la nostra trobada amb el conseller Baltasar. Pel TdB o pel blog. Esperem que vagi bé l'assemblea d'avui. Trameteu-nos material per a fer el TdB de convocatòria de la manifestació.”

19.-“ Companyes i companys, avui us demanem puntualitat a la reunió de treball per preparar la manifestació del 10 de setembre. El motiu es que televisió espanyola (TVE) vindrà a grabar uns minuts de la reunió. Es important que totes i tots estiguem a les 20h. a l’Auca.

Salut i combat!

Alternativa Baix Gaià”

20.- Estem fent córrer missatges de mòbil per a recordar la reunió del vespre. També ho podeu fer valtrus, si us animeu.

ALTRES HERBES
1) http://www.biblioteca.torredembarra.org
2) Proposta de pobleviu.org

Benvolguts/des companys/es,

El motiu del present és informar-vos que estem aprofitant aquests mesos d'estiu per tal de renovar i millorar seccions del nostre portal i crear-ne de noves per oferir un millor servei als nostres visitants i en especial a les entitats que col•laboreu en aquest projecte de xarxa virtual.

En aquests moments estem treballant en la recuperació de la secció d'enllaços i en la creació de la secció "publicacions" en la qual pretenem recollir les revistes, fulls i diaris que les entitats del Camp editen per tal que la gent se les pugui descarregar per poder-les llegir, imprimir, fotocopiar i distribuïr. També estem renovant els continguts d'una base de dades que si bé ja fa temps que teniem feta no la podíem penjar mitjançant el format anterior de pobleviu.org. En aquesta pretenem recollir les adreces de contacte de les entitats que treballen el Camp per facilitar l'accessibilitat de les persones i entitats a aquestes. Així també, hi volem incloure contactes d'empreses del Camp que ofereixin recursos a les entitats com ara equips de só, escenaris, imprentes, assessorament legal, etc. etc.

Aquesta tasca és llarga i difícil, ja que, a internet no es disposa a vegades de la informació necessària. Per aquest motiu us demanem si ens podeu facilitar el màxim d'informació sobre la vostra entitats i entitats afines per tal de poder completar aquestes seccions. En concret es tractaria com a mínim de les següents dades:

- Enllaços: Adreça web, correu electrònic de contacte i informació bàsica sobre l'associació, així com la plana web: periodicitat de renovació, continguts, gestió, etc.

- Publicacions: En cas que editeu alguna publicació ens haurieu de fer saber on la podem localitzar a la xarxa, o en cas que aquesta no hi aparegui, fer-nos arribar cada cop que surti el contingut digital en format pdf, així com informació sobre la seva periodicitat i entitat que l'edita.

- Bases de dades: Hauríem de saber la denominació de l'entitat, l'adreça física i electrònica, telèfon, població així com si es disposa de pàgina web.

Per tal que es feu una idea més concreta (funcionament i utilitat) us recomanem que visiteu les dues primeres seccions ja actives i en fase de construcció al portal www.pobleviu.org.

Gràcies per la vostra col•laboració.
Entre tots i totes farem de pobleviu.org una eina més útil per treballar i difondre la informació i actualitat dels moviments socials del Camp.
SAlut!

Masovers de pobleviu.org

2) Ja ets membre del Consell Municipal de Sostenibilitat? Informa’t al calbofill@ajtorredembarra.org