11.8.06

ALTERNATIVA 226


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- “I al final la guspira encén els ànims de qui espera i no desespera. Abans, al capvespre mirant el bell crepuscle com si fos etern: una part, naltrus d’aquest microcosmos que ens eleva dos centímetres del terra. I, abans, deia, jugant amb la mica de vent que ens remou els cabells del clatell, agafant una mica de sorra amb les mans, veient com s’escola a poc a poc entre els dits, fins que només queda un bassalet de sorra de no res al palmell. Aixecar la vista, llavors, i topar amb la mirada amb monstres de ferro i ciment que, en nom del progrés, trepitgen els muntanyans per a ofegar-los de mort.

Una passa darrera l’altra, intentant tornar pel camí d’on hem vingut, intentant que cada solc de sorra quedi intacte, com estava. Un malabarisme suau per a entretenir i amassar la damnificada planta del peu. Compareu aquesta pretensió (cap) amb la de menjar-se la raó a cops de totxana.

Hi ha qui viu del passat explicant històries que mai ha viscut en realitat. Quants van córrer davant dels grisos? Quanta gent us va dir que va votar l’Alternativa? Si tot plegat fos cert la terra sencera hagués corregut davant dels grisos i l’Alternativa hagués guanyat les eleccions per a presidir l’onu.

No hi ha cosa més aburrida que una persona vomitant queixes a una altra persona que a l’instant esdevé una paret i respon com si d’eco es tractés. I prou. I l’eco desapareix enmig de la vomitada. Potser ja n’hi ha prou i podem vomitar, encara que només ens quedi el fel, a la cara dels problemes per tal de trobar un remei sostenible que permeti un desenvolupament que estigui més d’acord amb les persones i el nostre entorn.

Un somriure, una abraçada. Per uns moments el totxo ens ha portat cap on volia. Retornem. Retrobem-nos. Com estem? No fa tanta calor. S’agraeix.

Demà dissabte 40 veïns/es del nostre poble sortiran de nou al carrer per mostrar la dignitat de la gent treballadora. Serà una acció alegre, vistosa i gustosa per a dir als rics que es fotin els seus bitllets per on els hi càpiguen. A les 11h, a la Plaça del Castell. A les 12h, a Muntanyans II. No hi falteu, si voleu. Jordi S.”

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- I Fòrum Independentista del Baix Gaià
Ordre del dia: 1) Balanç de la lluita independentista a la comarca en els darrers deu anys 2) Suport a les candidatures unitàries de l’ABG al Baix Gaià. 23 DE SETEMBRE DE 2006 PEL MATÍ

3.- 10 de setembre: Possiblement sigui el dia que fem la manifestació per muntanyans II que acabaria amb la botifarrada o soparet. Esperem a veure que decideix l’assemblea de joves i ho lliguem.

4.- AGENDA
-Tots els dilluns visites guiades pel nucli antic de la torre.
-Tots els dimecres visites als muntanyans
Expo Jordi Morera a la Fonda
11: Bibliocontes 19h
8-12: V Mostra de Circ del Baix Gaià
12: Concert de regae a la platja (Grup de joves+Regidoria Joventut)
13: Recolecta de la lliga contra el Càncer a la Torre
15: Sardanes 20h

5.- Dissabte 12, a les 11h a la Pl. Del Castell i a les 12h a Muntanyans II, acció simbòlica contra muntanyans II.. Calen voluntaris, etc. Possiblement aprofitem l’acció per a convocar una gran manifestació de cara al 10 de setembre (data a confirmar). De totes maneres, passada l’acció quedem dimecres 16 a les 20h a l’Auca per reunir-nos.

6) “Nota de premsa
Alternativa Baix Gaià inicia una campanya d’accions al carrer per continuar pressionant a les administracions per que aturin el projecte urbanístic Pla Parcial Muntanyans II
Després dels darrers aconteixements, –l’aprovació definitiva del text refós per part de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, sense passar per l’aprovació d’aquest pla parcial per el Ple de l’Ajuntament de Torredembarra, aixi com les declaracions de la Ministra de Medi Ambient del Govern Central dient que l’aprovació definitiva del projecte ha fet revaloritzar el preu dels terrenys afectats, dificultant les negociacions de compra- l’Alternativa Baix Gaià va decidir en la darrera assemblea iniciar una campanya d’accions i d’actes al carrer per pressionar a les administracions per que aturin aquest projecte urbanístic de 550 habitatges damunt d’una zona inundable.
L’inici d’aquesta campanya es farà aquest dissabte 12 d’agost a les 12 del migdia, amb una primera acció damunt dels terrenys afectats per el pla parcial.
Ll. S. – 696 363 328”

16.- PARTIT DE FESTA MAJOR ENTRE L’AUCA I EL BALL DE DIABLES. Dissabte 26 d’agost. A les 10h al bar la Baixada i a les 11h a l’UDT.

ALTRES HERBES

1) “CORRELLENGUA La idea de passar el DVD del Correllengua a l'Auca en el cicle Els Dijous de l'Auca és bona.
El Pau R. des l'Assemblea de joves del Baix Gaià va dir que també mirarien de muntar algun acte.
El tema de la moció des de la CAL. À.”