16.8.06
ALTERNATIVA 227
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ
0.- PUBLICITAT DE pisos a MUNTANYANS (ACTUALITZADA L’11-8-2006)
http://www.newlar.com/promocion.do?idPromocion=1074&vista=exito
1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
2.- I Fòrum Independentista del Baix Gaià
Ordre del dia: 1) Balanç de la lluita independentista a la comarca en els darrers deu anys 2) Suport a les candidatures unitàries de l’ABG al Baix Gaià. 23 DE SETEMBRE DE 2006 PEL MATÍ
3.- 10 de setembre: Manifestació contra la urbanització de muntanyans II.
Dimecres 16 ens hem reunit al cafè de dalt una colla considerable després de l’acció de dissabte passat. L’ambient és important i les possibilitats de victòria, minses. L’emprenyament, doncs, és gegant i col•lectiu. Amb la joia, però, que caracteritza els moviments socials de la comarca, la reunió ha estat un èxit. No s’ha concretat gaires coses. Molta pluja d’idees a ordenar en els propers dies de manera horitzontal i participativa. Intentem anar a pams:
-Es proposa fer una manifestació contra el pla parcial muntanyans II amb un cartell unitari, amb els logos de totes les entitats que s’hi vulguin adherir. Els logos de totes les entitats sortirien amb el mateix tamany i importància.
-Es proposa que surti de la Plaça de les Monges i acabi a la Plaça de la Vila.
-Es proposa que surti a les 19h i que acabi amb un concert semiacústic (es proposa demanar la col•laboració d’ARIEL SANTAMARIA, TRES i altres que conegueu).
-A les 20h hi ha sardanes a la plaça del Castell i respectaríem l’espai totalment i l’horari el màxim possible.
-Reiterem: tot això són propostes que cal debatre d’aquí a dimecres que ve.
-Dimecres 23 d’agost a les 20h és l’últim dia per a fer arribar adhesions.
-En Xavi coordinarà el tema imatge. Li podeu enviar idees a xacrix1714@hotmail.com.
-En Gerard farà el seguiment fotogràfic de reunions i activitats. Li podeu anar enviant imatges a: gerardvalles@telefonica.net
-Na Rosa coordinarà una roda de trucades el dilluns 21 a les 12h.
-En Jordi S. redactarà un esborrany de manifest.
-Es proposa proposar a Bigas Luna o al Francino actor llegir el manifest. El tema el mou en Fèlix (Li podeu enviar suport al falcant@gmail.com)
-En Jordi R. coordina el tema banderoles. Voluntaris per ajudar podeu parlar amb ell a morera9@hotmail.com
-Tenim lona i material d’escalada.
-Octaveta: manifest + convocatòria.
-Dissabte 9: acció davant una immobiliària convocant a la manifestació. (S’accepten més idees, accions fetes per col•lectius de manera independent, etc)
-Es proposa proposar a la Xarxa del Camp adherir la manifestació al cartell unitàri de l’11 de setembre.
-es proposa proposar a timbalers del Baix Gaià i més venir a fer soroll el dia de la mani.
-Es proposa obrir un blog per rebre adhesions i notícies.
-Possibles logos:
Que el ciment no ofegui la natura
Muntanyans II NO. Defensem la terra
-Totxo + Muntanyans
-Adjuntem cartellet per tal que el REENVIEU A TOTHOM QUE PUGUI ESTAR INTERESSAT EN L’ORGANITZACIÓ/ADHESIÓ A LA MANIFESTACIÓ.
4.- AGENDA
-Tots els dilluns visites guiades pel nucli antic de la torre.
-Tots els dimecres visites als muntanyans
Expo Jordi Morera a la Fonda
16.- PARTIT DE FESTA MAJOR ENTRE L’AUCA I EL BALL DE DIABLES. Dissabte 26 d’agost. A les 10h al bar la Baixada i a les 11h a l’UDT.
17.- “L'Alternativa Baix Gaià comença una campanya d'accions per demanar que s'aturi el pla parcial
AZAHARA PALOMARES. Torredembarra El moviment social i polític contra el pla urbanístic Muntanyans II, a Torredembarra, protagonitzarà una altra manifestació al carrer el pròxim 10 de setembre. Així ho va anunciar ahir l'Alternativa Baix Gaià (ABG), que va donar el tret de sortida a una sèrie d'accions reivindicatives a favor de la preservació d'aquest espai natural amb un acte simbòlic als terrenys afectat pel pla parcial. La formació política vol sensibilitzar els ciutadans i pressionar les autoritats perquè continuïn amb les negociacions i aconsegueixin que el Ministeri de Medi Ambient compri part dels terrenys on es preveu la construcció de 550 habitatges. (...)”. És un fragment de la notícia del Punt. També va sortir al Diari de Tarragona, Catalunya Informació, Ràdio Nacional d’Espanya, Etc.
ALTRES HERBES
0) “CORRELLENGUA La idea de passar el DVD del Correllengua a l'Auca en el cicle Els Dijous de l'Auca és bona.
El Pau R. des l'Assemblea de joves del Baix Gaià va dir que també mirarien de muntar algun acte. El tema de la moció des de la CAL. À.”
1) “Campanya de donació de sang: - DIA: 21de Setembre del 2006 - HORA: de les 17.30 a les 21.30 hores. - LLOC: Sala gran del Casal Municipal de Torredembarra Gràcies E. P.”
2) DEL CORRIOL 2 (BUTLLETÍ GEPEC):
2.1.- “Necessitem pis! Tenim tot un seguit de persones que, en cas de trobar-los un lloc per dormir a Torredembarra, vindrien a treballar de voluntaris o a fer les pràctiques. Tenim sol•licituds no només dels Països Catalans (Benidorm), sinó també de més enllà (Austria, França). Fins no aconseguir cap allotjament gratuït o molt econòmic a Torredembarra, no els podrem oferir de venir a treballar unes setmanes amb nosaltres. Si algú vol col•laborar a trobar i buscar cap allotjament pels propers mesos, que es posi en contacte amb nosaltres a l'adreça email litoral@gepec.cat o bé truqui i deixi missatge al 977645260.”
2.2.- “Continua la instal•lació de pals i cordes per a contribuir a la conducció de visitants dins de l'espai protegit. A l'accés que des de GEPEC-EdC s'ha recomanat, mitjançant estudis i una reunió-visita sobre el terreny, tant a l'Ajuntament de Torredembarra com al Departament de Medi Ambient i Habitatge la seva eliminació total, la setmana del 7 d'agost s'ha començat a instal•lar una barana de pals i cordes. “
2.3.-“Visita guiada 12 visitants a la visita guiada del mes d'agost. Al cens de lliris de mar entre les referències 2 i 3 es varen comptabilitzar 42 peus verds. “
2.4.- “Ajudem a expandir el Butlletí El Corriol Com podeu veure, si no es demana expressament a litoral@gepec.org aquest butlletí electrònic no arriba als destinataris/es. És per aquesta raó que us demanem que feu el boca orella, preferiblement de paraula doncs per correu electrònic té una efectivitat molt limitada. De moment tenim 62 subscripcions.”
2.5.- “Llista de treballs a fer com a voluntariat Us proposem un llistat de treballs en els que us podeu sentir útils per a la Natura, qualsevol d'ells us pot ser útil també per a relacionar-vos amb altres persones, fer exercici físic, aprendre, sortir al camp, etc. preneu nota i demaneu per altres persones que ja hi estiguin treballant-hi. - Vigilar que ningú entri en les zones de pals i cordes, on també hi crien o ho intenten, els corriols camanegre. - Informar que no s'ha de donar de menjar als ànecs ni entrar a els zones eixutes de maresma. -Tallar mioporums, un arbust, com podeu llegir en l'article a banda, que cal controlar - Donar informació als visitants de Cal Bofill, Centre d'Activitats mediambientals quan aquest no és obert. - Col•laborar en la confecció de perfils per a avariguar el moviment de sorra que hi ha tant dins de la mar com fora, hi ha un article a banda que ho explica. - Col•laborar en el precatàleg d'artròpodes tot anant a l'espai natural i fent fotos d'insectes i altres bitxos (hi ha un article al núm. 1 d'aquest butlletí). - Ajudant a trobar pis o apartament per a nous voluntaris de fora que vulguin venir a treballar a casa nostra.
2.6- “L’Escola de Naturalistes, pionera a casa nostra L’Escola de Naturalistes en primer lloc pretén ser el punt de trobada entre els nois i noies que ja practiquen aquest “esport” de forma lliure perquè es puguin estimular mútuament. En segon lloc es vol aconseguir, amb la col•laboració de puntual de naturalistes experts del GEPEC-EdC, formar i aprendre les tècniques naturalistes adients. Per últim, en els nois i noies que no tenen aquest “vici” a la sang, s’intenta captivar-los perquè sentin que tenen la necessitat d’aprendre més de la Natura de la que massa sovint ens oblidem que en formem part. L’Escola de Naturalistes no es podria realitzar si no fos per la Yolanda Martin i l’Òscar Ferré que realitzen la tasca de supervisar com a directors titulats els treballs dels monitors i ajudants de monitors. Entre els monitors i monitores cal destacar el treball entusiasta de l’Alfredo, la Carmen, la Fina, la Goretti, la Meritxell i la Rosa, que treballen força perquè tot rutlli perquè els nens i nenes aprenguin moltes coses de la Natura que els envolta. Volem agrair també el treball de col•laboradors puntuals com el Carles, l’Albert, el Jordi, l’Eloi, el David, la Clea o la Maria. Cada dissabte durant tres mesos aquestes persones varen acompanyar les nenes i nens en la seva descoberta de la Natura i dels seus secrets. La iniciativa ha tingut un èxit inesperat tenint, malauradament, diversos nens i nenes en llista d’espera. Varem intentar sense èxit trobar per ells i elles alguna solució intermitja. S’espera tornar a trobar monitors i monitores per a donar continuïtat a aquest projecte. Per a més informació http://muntanyans.gepec.org/escoladenaturalistes “
2.7.- “Caps de setmana de poda de Mioporum En aquests dies de més calor, i de més assitència d'usuaris a la platja, estem duent a terme una feina de poda de mioporums, que tot i que és força dura, és al mateix temps, molt gratificant, ja que en poca estona veus les conseqüències del teu treball. Els càmpings, per a frenar la brisa marina, varen plantar en el seu temps un tipus d'arbust que pot arribar a més de 4 mts. d'alçada. En la part del camí que mena als càmpings Sol, Clarà i La Noria, les branques d'aquest arbust han ocupat part del camí per on transita la gent, fent que fins i tot, els usuaris trenquin branques d'altres arbustos, com tamarius, per poder-hi passar. Per paliar aquest problema de circulació i seguretat, ja que en alguns llocs l'individu pot patinar i caure a l'estany, s'ha decidit podar una gran part d'aquests arbustos permetent així una major fluïdesa de pas. “
2.8.- “Dues samarretes noves per a l’estiu, ja tens la teva? S’han confeccionat 200 samarretes a partir d’uns treballs del dissenyador David Magriñà. Un d’ells inspirat en el treball realitzat per simebuscasmeencuentras per al grup ecologista mallorquí GOB. En aquest cas es tracta d’una samarreta denúncia que diu RECUERDO DE LA COSTA DAURADA i a sota es veu un edifici en construcció amb unes grues. La fotografia s’ha realitzat a Torredembarra però es pdoria haver realitzat en molt municipis de les nostres comarques. L’altre disseny, que divulga la nostra web www.gepec.org/muntanyans té el dibuix d’un animal emblemàtic de l’espai natural camuflat entre unes taques. El cost de les samarretes per a les persones sòcies és de 7€ i de 12€ per a les persones no sòcies. Hi ha diversos models, també per a noies. I en diferents colors. Es preveu el seu esgotament en poques setmanes.”
2.9.- “693 alumnes de Torredembarra visiten el litoral torrenc. La Regidoria de Medi Ambient, mitjançant el GEPEC-EdC, ha finalitzat amb èxit un programa de sortides de camp adreçades a conèixer des del Roquer fins els Muntanyans, passant pel port de pescadors o Baix a Mar. Els destinataris han estat un total de 693 alumnes de P5, primer curs de cicle mitjà de primària, primer curs de cicle superior i primer curs d’ESO. Del treball realitzat han quedat uns dossiers didàctics (es poden descarregar els primers esborranys de la web http://www.gepec.cat/muntanyans) que inclouen tant els treballs sobre el terreny com diferents activitats prèvies i posteriors a la sortida de camp, així com un joc de taula. El treball, d’elevada qualitat, l’ha realitzat sobretot la psicopedagoga Gemma Tort. Per a bastir les iniciatives s’ha comptat amb diversos col•laboradors tant del barri de Baix a Mar com la pròpia Confraria de Pescadors de Torredembarra i diversos voluntaris del GEPEC-EdC. Amb l’experiència acumulada i les pertinents correccions i actualitzacions s’està estudiant la possibilitat de publicar aquests dossiers, que també podran ser utilitzats per centres d’altres municipis que vinguin a visitar la nostra Vila pel litoral tan divers que tenim.”
2.10.- “La Caixa de Pensions patrocinarà un projecte per a acostar disminuïts visuals a la Natura. La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Medi Ambient i Habitatge, va seleccionar per al conveni amb la confederació de caixes de pensions el “Projecte de sensibilització ambiental per a discapacitats visuals” per a ser desenvolupat en els propers mesos. El projecte, preparat per la Maria Femenias i el Ramon Ferré des de Torredembarra, pretén localitzar al llarg d’aquesta platja i voltants un dels 6 itineraris adaptats per a persones amb disminucions visuals que han de localitzar en el conjunt de les Terres de l’Ebre, Priorat, Conca de Barberà i Camp de Tarragona. El projecte inclou la confecció de maquetes tàctils expressament per a aquest projecte i l’inici d’un servei especialitzat de guiatge de Natura. El pressupost total subvencionat per La Caixa és de 65.000€ als que s’han d’afegir 10.000€ més que s’han d’aconseguir. “
2.11.- “L'entomòleg valencià Joaquim Baixeras visita els Muntanyans-Gorg El prestigiós entomòleg valencià Joaquín Baixeras visità el passat dilluns 7 d'agost l'espai protegit per a fer un canvi d'impressions sobre la conservació de l'entomofauna i dels ambients de l'espai protegit, a la vegada que va assessorar i col•laborar en el pre-catàleg fotogràfic d'artròpodes de l'espai natural. Amb les seves indicacions s'avança més sòlidament cap al coneixement de la fauna de l'espai natural. També va entregar un exemplar del seu darrer llibre “Les libèl•lules de la Comunitat Valenciana ".
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada