29.4.06

ALTERNATIVA 203

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) COSULTA POPULAR
Manquen minuts per començar la consulta. Ahir vam arribar a contar 100 vots per correu. L’ambient és bo. La primera victòria ha estat la resposta popular contra la por: veient els nombrosos comerços que s’han atrevit a penjar els nostres cartells i veient les desenes d’adhesions. Gràcies a tothom. Avui serà un dia de festa per la participació però també una demostració de què els veïns d’aquest poble n’estan tips d’aquest model urbanístic que els 7 partits en bloc defensen.

Que gaudiu d’aquest dia i que vagi tot bé. Ens retrobem al capvespre al cafè de dalt per a celebrar-ho. Un record especial per als que esteu malalts, operats (Pep S.) o impedits per gaudir d’aquesta diada de dignitat.

p.d. A partir d’ara centralitzem el vot per correu al telf. 696363328 i al mail alternativabg@gmail.com. El procés per correu es tancarà uns minuts abans de les 21h. Per votar cal enviar el nom, DNI i el sentit del vot.

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com http://alternativabg.blocat.com

2) Diari de Tarragona: “L’ABG convoca una consulta popular per canalitzar el rebuig al pla parcial dels Muntanyans II
Ò.M.. Torredembarra
L’Alternativa Baix Gaià (ABG) de Torredembarra ha organitzat per dissabte una consulta popular simbòlica, no vinculant però que busca noves vies de pressió a l’administració, per canalitzar el rebuig dels veïns al projecte d’urbanització del pla parcial Muntanyans II, al qual ja ha donat llum verd el Departament de Política Territorial de la Generalitat.
La formació fa també una crida als ciutadans a col•laborar en la constitució de les meses i en la difusió de la convocatòria. Les possibilitats de pronunciar-se que s’ofereixen als votants, que només han de tenir més de 16 anys, es basen a dir «sí» o «no» a la protecció dels terrenys afectats pel pla parcial. Es podrà votar de 10 a 2 i de 5 a 9 a les places V. Ivern de Baix a Mar, del Castell, de la Font i Mossèn Joaquim Boronat. Abans de la jornada de dissabte, demà es farà un acte públic al casal per informar del projecte dels Muntanyans.”

27.4.06

ALTERNATIVA 201


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) COSULTA POPULAR
-La Llista de l’Àlex ha reenviat el darrer escrit. Pobleviu.org l’ha penjat al web.
-Ens estan posant traves legals arbitràries i inaudites per tirar endavant amb la consulta. Malgrat tot avui al vespre ratificarem la decisió de tirar endavant amb la jornada de dissabte peti qui peti. És per això que fem una crida a assisitir el màxim d’hores possibles a les meses a fer ambient, petar la xerrada, informar els veïns... Cal portar càmeres de fotos i de vídeo per si envien la policia a desallotjar-nos.

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com http://alternativabg.blocat.com

2) ABRIL..........

Fins 5 de maig expo dels escoltes a L’Auca
Fins el 29 expo sobre l’estalvi d’aigua a cal Bofill
27: Assemblea de l’abg 21:30h EN DIJOUS!
28: Acte públic sobre muntanyans II 20h
29: Consulta popular sobre muntanyans II.
30: Caminada popular dels escoltes.

3) DEL PUNT DE 23 ABRIL: “Arranca la mancomunitat al Baix Gaià
Les regidories de turisme del Tarragonès Nord editen un tríptic conjunt per promocionar globalment la zona
M. PLANA. Torredembarra
Els municipis del Baix Gaià han començat a fer de les problemàtiques conjuntes un únic front d’actuació per tenir més veu. Si ara fa un any eren els alcaldes de Torredembarra i Altafulla els que es comprometien a impulsar un consell d’alcaldes del Baix Gaià, ara és el torn dels regidors de turisme de la zona, que han preparat una campanya de difusió conjunta del seu potencial turístic. Coincidint amb aquesta conjuntura, la formació política Alternativa Baix Gaià impulsarà a partir del maig la difusió d’una document que amb el nom El Baix Gaià és comarca vol obrir el debat sobre la necessitat de mancomunar tots els serveis dels municipis situats al tram final del riu Gaià. Reivindicar una comarca pròpia no és per tant l’objectiu principal ara per ara. (...)
5) “Escola de debat TREBALLEM PER ENFORTIR L’ESQUERRA NACIONAL I ECOLOGISTA Olot 6 i 7 de maig del 2006 INSCRIPCIONS INFORMACIÓ: inscripcions@catalunya.org info@elsverds-catalunya.org Bloc de l’Escola de debat http://escoladedebat.blocat.com/ ORGANITZA: ENTESA DE PROGRÉS MUNICIPAL i ELS VERDS ESQUERRA ECOLOGISTA”
6) “ToöO...........................................................aquí teniu, per si us cal on convingui!¡! ;-)

*Enllaços:
* Document d'Alegacions a la Xarxa Natura 2000 amb cartografia actualitzada i relligat amb la Proposta de LIC per la Conca del Gaià i el Litoral Associat,
(aquesta subscrita a Renau el juliol'04, per 20 entitats, des dels grups ecologistes fins als caçadors passant per la URV i la ICHN-IEC):
http://www.gepec.org/ftp/aleg.XARXA2000%20Conca%20Gai%E0%20-%20tot%20plegat.pdf
*Respecte la CORONA VERDA del Baix Gaià del llevant tarragoní agro-forestal:
http://www.gepec.org/ftp/corona.pdf
http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=459
http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=509
http://www.gepec.org/ftp/Diagnosi%20i%20proposta%20del%20GEPEC%20per%20la%20Platja%20Llarga%20TGN.pdf”
7) CAP A LA PRIMERA TROBADA D’ABGs
2 de juliol, data per a avaluar l’expansió de l’ABG i la presentació de la Mesa Comarcal de l’ABG (es proposa que sigui de 50 membres). Aquell dia organitzaríem una jornada de treball i lúdica en un espai a determinar.

8) El Mònic no ens ha publicat la convocatòria per a la consulta.

9) BAIX GAIÀ ÉS COMARCA
-Confirmades les primeres dates de les rodes de presentació: 19 de maig a Altafulla i 2 de juny a Bonastre.

10) “Hola J.: Soy E. de momento sigo las actividades a través del correo y de las hojas informativas de ABG.
El domingo 23 estuve en el centro de Salut de Torredembarra y me llevé una grata sorpresa cuando vi la hoja en el mostrador y alguna persona leyéndola. Para el mes de Mayo queremos hacer algún acto en Roda sobre el 75 aniversario de la República, ya os lo comunicaré con tiempo por si podéis asistir Salut”

ALTRES HERBES

1) ”El Grup d’Aficionats a l’Art posarà en escena els dies 12, 13 i 14 del proper mes de maig l’obra que va resultar guanyadora del primer Premi Bambolina (2003) convocat pel NUS ESCÈNIC, “Converses al vent” de Joan Carles Cardona Romanos. La representació es farà a la sala gran del Casal Municipal que pràcticament és l’únic espai apte per a representacions teatrals que hi ha actualment a Torredembarra. (...) L’horari de les representacions serà a les 10 de la nit els dos primers dies. I el diumenge serà a 2/4 d’1 en sessió matinal, ja que ha estat impossible trobar una data per fer-ho a la tarda. (...)”

2) “adjunt us envio el nº 73 de la publicació CATALUNYA de la CGT de Catalunya, per si és del vostre interés, en la pagina 10 i 11 es parla de ferrocarril, hi ha un articule meu. Salut ferrandis “ QUI VULGUI EL PDF NOMÉS CAL QUE CONTESTI EL CORREU I EL REENVIEM. EN FORMAT PAPER EL TENIM A L’AUCA.

3) “Manifestació alternativa 1r. de Maig a Tarragona Campus (info@campusreus.org) MANIFESTACIÓ ALTERNATIVA 1 DE MAIG DE 2006.
LLOC DE TROBADA: PLAÇA IMPERIAL TARRACO, TARRAGONA.
19:00 HORES. Convoquen: CGT, Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona, Xarxa del Camp, Endavant Tarragona, Cercle Marxista, Rescat, COBAS i altres col•lectius.”

23.4.06

ALTERNATIVA 200

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) 29 d’abril, consulta popular

Muntanyans II és cosa de tots/es

En el procés massiu d’urbanització de la costa catalana hem trobat escletxes per guanyar espais verges lliures de blocs de pisos. A Torredembarra estem en ple procés per continuar aixecant habitatges a tocar de l’espai protegit dels Muntanyans. Tot i que la Conselleria de Medi Ambient i el Ministeri estan negociant amb l’empresa la compra dels terrenys (enguany consta una partida de diners al pressupost de l’Estat!), el Departament de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya ha donat llum verd al desenvolupament del pla parcial Muntanyans II. Creiem, però, possible i necessari aturar la seva urbanització.

Davant d’aquesta situació l’Alternativa Baix Gaià ha convocat una consulta popular de cara al dissabte 29 d’abril per demostrar que els veïns i les veïnes estan en contra d’aquest projecte. I com creiem que Muntanyans II és cosa de tots fem una crida a què participeu col•laborant en les meses i en la difusió de la consulta. Us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu alternativabg@gmail.com i del telèfon 696363328.

També es pot col•laborar econòmicament a través de la guardiola instal•lada al cafè L’Auca (carrer Santa Rosalia, 5). Amb aquests diners es pagaran les despeses de cartells, paperetes, etc.

On podrem votar?

No cal dir que la consulta és simbòlica, que no disposem dels mitjans per a una gran difusió i que els resultats no seran vinculants. Malgrat tot, convoquem a tothom a votar SÍ a la protecció dels terrenys afectats pel pla parcial muntanyans II. Es podrà votar de 10h a 14h i de 17h a 21h a la Plaça V. Ivern de Baix a Mar, Plaça del Castell, Plaça de la Font i Plaça Mossèn Joaquim Boronat. Ho podran fer tots aquells que tinguin de 16 anys en amunt. TAMBÉ ES POT VOTAR PER CORREU. Tothom que no pugui venir el dissabte 29 a votar ho pot fer per correu tradicional urgent (Apartat de correus 223 – 43830 Torredembarra) i correu electrònic (alternativabg@gmail.com). Cal indicar el nom, els cognoms, el DNI i el vot negatiu o positiu a protegir l’espai.

Quan sabrem els resultats?

A l’acabar-se la jornada electoral totes les urnes es reuniran a la Plaça del Castell i es procedirà a fer el recompte. Posteriorment tancarem la jornada amb un pa amb tomàquet popular i un recital del cantautor Miquel del Roig. Els resultats seran enviats a tots els mitjans de comunicació i s’intentarà aconseguir el màxim ressò possible. De fet aquest és un dels objectius principals de la jornada: fer sentir el clam popular contra la urbanització massiva de la nostra costa. Un exercici de democràcia participativa.

Volem saber-ho tot

Dilluns 24 d’abril sortirem diversos grups de veïns a enganxar cartells anunciant la consulta popular. Quedem a les 22h a la Plaça del Castell. Dijous 27 farem una reunió a les 21:30h al Cafè L’Auca per preparar els detalls de la jornada de dissabte. Tothom hi està convidat. Divendres 28 a les 20h farem un acte públic a la sala de reunions del Casal Municipal de Torredembarra per explicar el procés d’urbanització i oposició al projecte fins al dia d’avui. També mostrarem un vídeo del darrer aiguat que va inundar l’espai. I al llarg de tota la setmana participarem en debats i entrevistes a diferents mitjans de comunicació per mostrar el nostre rebuig a la urbanització de muntanyans II i convocant a tothom a la votació del dissabte 29 d’abril.

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com www.alternativabg.blocat.com

2) ABRIL..........

Fins 5 de maig expo dels escoltes a L’Auca
Fins el 29 expo sobre l’estalvi d’aigua a cal Bofill
23: Festa major d’Ardenya i de Sant Jordi.
23: El Jordi S. Vendrà llibres del Patronat a la Plaça de les Monges (11h-14h) a veure si us passeu a saludar.
23: TRES a Botarell
27: Assemblea de l’abg 21:30h EN DIJOUS!
28: Acte públic sobre muntanyans II
29: Consulta popular sobre muntanyans II.
30: Caminada popular dels escoltes.

3) “Torredembarra actuarà enguany a la vil•la del Moro per fer-la més didàctica Es crearan més plànols i una plataforma per guanyar perspectiva del jaciment romà M. PLANA. Torredembarra
Posar l’antiga vil•la romana del Moro a l’altura que es mereix i recuperar-la de l’oblit. L’Ajuntament de Torredembarra destinarà enguany més de 50.000 euros a reparar i consolidar les runes que hi ha actualment a l’espai, a més de comprar la finca als propietaris privats. De moment, el consistori descarta fer més excavacions al jaciment, que vol convertir en un espai didàctic i posar-hi més plafons informatius per intentar aconseguir que acabi sent un punt d’atracció turística. El consistori treballa en la redacció d’un conveni de col•laboració amb el Museu Nacional Arqueològic de Catalunya perquè s’impliqui en la gestió de l’espai. (...)” del PUNT

4) gestió del BUTLLETÍ SETMANAL electrònic:
-Gràcies a tothom per la informació i opinions que ens envieu.
-El butlletí setmanal es pot reenviar a tothom
-Ens podeu facilitar adreces de correu per tal que els enviem regularment el butlletí
-Si us voleu donar de baixa només cal enviar un mail.
-Cal arribar al màxim de veïns per donar comte de la feina que fem i per recollir opinions i informació.
-Actualment enviem directament el butlletí a 115 persones de la Torre. Gràcies!

5) “Costes invertirà més de 2 milions d'euros per incloure al PEIN dels Muntanyans les finques que encara no són de domini públic La Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient té previst destinar en els pròxims mesos més de 2 milions d'euros per a la recuperació de les dotze finques -quatre d'elles edificades- del PEIN
Muntanyans de Torredembarra que encara no són de domini públic. El pressupost inclou les despeses previstes per a la compra o expropiació de les finques, que ocupen uns 26.000 metres quadrats, i la posterior actuació per a adaptar l'espai a la resta del PEIN. Francesc Montoya / ACN |(...)”
5) “Escola de debat TREBALLEM PER ENFORTIR L’ESQUERRA NACIONAL I ECOLOGISTA Olot 6 i 7 de maig del 2006 Dissabte 6 de maig taules debat seguretat alimentaria i transgènics>Municipalisme i valors socials>Reptes de la Globalització> Som una nació i tenim el dret de decidir? Diumenge 7 de maig. Visita a la comarca El programa definitiu amb els ponents el rebreu en els propers dies Inscripció gratuïta Dormir i sopar de dissabte al voltant dels 30 euros INSCRIPCIONS INFORMACIÓ: inscripcions@catalunya.org info@elsverds-catalunya.org Bloc de l’Escola de debat http://escoladedebat.blocat.com/ ORGANITZA: ENTESA DE PROGRÉS MUNICIPAL i ELS VERDS ESQUERRA ECOLOGISTA”

7) CAP A LA PRIMERA TROBADA D’ABGs
2 de juliol, data per a avaluar l’expansió de l’ABG i la presentació de la Mesa Comarcal de l’ABG (es proposa que sigui de 50 membres). Aquell dia organitzaríem una jornada de treball i lúdica en un espai a determinar.

9) BAIX GAIÀ ÉS COMARCA
-Confirmades les primeres dates de les rodes de presentació: 19 de maig a Altafulla i 2 de juny a Bonastre.

ALTRES HERBES

1) Una colla de joves torrencs han obert el Que va! a l’Avinguda Francesc Macià. Us ho recomanem vivament. Menjar àrab, refrescos, terrasseta...

2) http://barcelona.indymedia.org/newswire/update/index.php
En Francia, los jóvenes protestan por la "modificación" de los contratos
basura. Muchas voces han sido las que se han quejado en este país porque los
jóvenes no hacían nada. Pues bien, ¿se lo vamos a demostrar?

3) ”El Grup d’Aficionats a l’Art posarà en escena els dies 12, 13 i 14 del proper mes de maig l’obra que va resultar guanyadora del primer Premi Bambolina (2003) convocat pel NUS ESCÈNIC, “Converses al vent” de Joan Carles Cardona Romanos. La representació es farà a la sala gran del Casal Municipal que pràcticament és l’únic espai apte per a representacions teatrals que hi ha actualment a Torredembarra. Se n’ha reduït dràsticament el nombre de localitats, en un intent de fer l’espectacle més assequible al públic, en quant a l’acústica i la visibilitat. Esperem que l’experiment doni bon resultat.
Formaran part de la representació com a actrius i actors: Carles Marquès, Rafel Núñez, Joan Maria Vidal, Esteve Cañellas, Dolors Garri, Martí Martí, Aida Solé, Arantxa Piquer, Rosa Maria Castro, Joan Pi, Joan Griñó, Carme Canyelles i Anna Ramírez.
I com a equip tècnic: Iris Gual, Lluís Solé, Antoni Pulido, Rafel Nuñez, Maria Teresa i Rosalia Porta, Iris Figuerola, Joan Porta i Perruqueria Anna. Sota la direcció de Maria-Rosa Wennberg.
L’autor de l’obra ha promès la seva assistència el primer dia de l’estrena.
L’horari de les representacions serà a les 10 de la nit els dos primers dies. I el diumenge serà a 2/4 d’1 en sessió matinal, ja que ha estat impossible trobar una data per fer-ho a la tarda. La puntualitat és la norma del Grup.
Esperem l’assistència dels aficionats al teatre.”

4) Nota del Jordi S.: “Si tot va bé la Sínia sortirà per Sant Joan. Dimecres que ve ens posem a recollir articles i a maquetar. Per tants tots/es aquells/es que hi vulgueu col•laborar ja podeu enviar els escrits. Penseu que el tema unificador de la propera revista serà l’aigua i que es recomana escrits d’una pàgina i mitja de word, uns 4000 caràcters.”

5) Visiteu una farmàcia de la Torre del segle XVIII (va en serio):
www.madrimasd.org/cienciaysociedad/Museos/Buscador/museos/19/descripcionfondo.asp?id=&pest=1

20.4.06

ALTERNATIVA 199

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) CONSULTA POPULAR
-El Punt 11-4-06: “L’Alternativa Baix Gaià, l’únic partit que va votar en contra de l’aprovació provisional del pla parcial Muntanyans II al consistori, (…) per analitzar la resposta ciutadana al projecte de Muntanyans II, l’ABG ha organitzat per al 29 d’abril una consulta popular i no vinculant en què es preguntarà als ciutadans: «Vols que es protegeixin els terrenys de l’espai afectat pel pla parcial Muntanyans II?» Els horaris per votar seran de deu del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a nou del vespre, i les urnes es col•locaran a la plaça de la Font, el Mossèn Joaquim Boronat, del Castell i també a la plaça V. Ivern, a Baix a Mar. El regidor de l’ABG a l’Ajuntament de Torredembarra, Lluís Suñé, reconeixia que es tracta d’una consulta «simbòlica» per dir que «l’ABG no vol donar per feta la urbanització d’aquesta zona». Hi podran votar els majors de 16 anys i vinculats a Torredembarra.”
-Els carrers de Torredembarra ja són plens de cartells de la consulta.
-Dissabte a les 12h reunió per acabar de preparar tots els detalls (paperetes, urnes...). També valorarem la nova situació política després de la remodelació del Govern de la Generalitat ja que Milà és qui duia les negociacions amb Madrid per comprar Muntanyans II.
-Hem rebut noves adhesions per participar a les meses (Pep, Pere, Manolo, etc)

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com www.alternativabg.blocat.com

2) ABRIL..........

20: Ple Municipal
22: Taula rodona a Cal Bofill sobre l’estalvi d’aigua. 17h
21: Presentació del recull d’articles del Centre d’Estudis Sinibald de Mas. Cal Bofill. 20h
21-5 de maig expo dels escoltes a L’Auca
22: Jornada de treball per elaborar el programa de joventut de l’abg. 19h
22: Xerrada sobre com s’ha organitzat l’oposició a muntanyans II de cara a agafar idees per oposar-se a la Pedrera de Vespella. 18:30h a Vespella de Gaià. Intervindran Gepec i ABG.
22: Distribució gratuïta de mecanismes d’estalvi d’aigua a cal Bofill.
22: Fins el 29 expo sobre l’estalvi d’aigua a cal Bofill
22: Cau Obert dels Escoltes a Cal llovet.
22: PERMANENT de l’abg. 12h
22-23: Festa major d’Ardenya i de Sant Jordi.
23: El Jordi S. Vendrà llibres del Patronat a la Plaça de les Monges (11h-14h) a veure si us passeu a saludar.
23: TRES a Botarell
26: Assemblea de l’abg.
24??: Acte públic sobre muntanyans II
29: Consulta popular sobre muntanyans II.
30: Caminada popular dels escoltes.

4) “JORNADES D’ESTALVI I REUTILITZACIÓ D’AIGUA
Dissabte, 22 d’abril, a les 17.00 h Cal Bofill. Centre d’Activitats Medi Ambientals
Presentació a càrrec del Regidor de Medi Ambient Sr. Lluís Suñé
“L’estalvi d’aigua, una necessitat” Jordi Molist. Agència Catalana de l’Aigua
“L’aigua a nivell domèstic. Quin ús en fem i com podem estalviar?
Joana Bou. Ecologistes en Acció de Catalunya
VINE A BUSCAR EL TEU JOC DE MECANISMES GRATUÏT
Dissabte 22 d’abril d’11 a 14h i de 17 a 19h Cal Bofill. Centre d’Activtats Medi Ambientals
Exposició de mecanismes d’estalvi domèstic i de jardí Del 22 al 29 d’abril. Cal Bofill. Centre d’Activitats Medi Ambientals“

5) “AL•LEGACIÓ AL PLA D'INFRAESTRUCTURES DEL TRANSPORT DE CATALUNYA (PITC) QUE PRESENTA L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ-ENTESA PEL PROGRÉS MUNICIPAL " La podeu consultar sencera a www.viaverdabaixgaia.blogspot.com

7) CAP A LA PRIMERA TROBADA D’ABGs
2 de juliol, data per a avaluar l’expansió de l’ABG i la presentació de la Mesa Comarcal de l’ABG (es proposa que sigui de 50 membres). Aquell dia organitzaríem una jornada de treball i lúdica en un espai a determinar.

8) JORNADA PEL PROGRAMA DE JOVENTUT
El dia 22 d’abril per la tarda a les 19h tindrà lloc a la sala de reunions del Casal Municipal de

9) BAIX GAIÀ ÉS COMARCA
-Confirmada la primera data de les rodes de presentació: 2 de juny a Bonastre.

ALTRES HERBES

1) 28 de Maig **de la Pobla de Montornès al Castell de Tamarit per Quico Segovia i Serafín Rodríguez Per apuntar-vos truqueu al 699 564 518 de dilluns a divendres de 21 a 23 hores o envieu un missatge a gata@tinet.cat amb les vostres dades abans del divendres anterior a la sortida i en les sortides de més d’una jornada amb 15 dies d’antelació com a mínim (places limitades). Els participants hauran de signar un document responsabilitzant-se dels seus actes. Els menors de 18 anys hauran de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable. Cal portar calçat i roba adient a la sortida. Preu de la sortida 3 euros, gratuït per als socis. Més informació a www.tinet.org/~gata.

2) “QUÈ EN TRAURÀ, LA DONA DEL SOLDAT?
Aquest any 2006, les Rates de Biblioteca i el Patronat de Cultura, ens van demanar que ens féssim càrrec de tot l'acte de Sant Jordi. Per Centrescènic va ser una proposta interessant, però no deixava de preocupar-nos la responsabilitat i coherència pedagògica pròpia i vers els alumnes. Per això, l'escola solament es podia fer càrrec d'un acte així si ho plantejava com a taller teatral, i per tant, com a espectacle on els alumnes poguessin posar en pràctica i ensenyar el seu treball al públic. És per aquest motiu, i també per dinamitzar la creació de textos de temàtica diversa que, a partir dels escrits de les Rates de Biblioteca, s'ha creat una dramatúrgia on els textos prenen una altra dimensió i passem del simple recital a la complexa, però més rica, realitat dramàtica i teatral.

La temàtica que ha pogut convertir aquests textos en una peça dramàtica ha estat "la guerra". Els moments de tensió internacional que es viuen des dels últims anys donen peu a fer una petita reflexió, que creiem que és interessant per als alumnes perquè constatin que la cultura i el teatre, a part de divertir, poden servir també per exercitar el pensament, i per tant, el compromís de l'artista pren una altra dimensió. Així mateix, el públic trenca la imatge arcaica del que sembla, erròniament, que hagi de ser una posada en escena de textos poètics. També els propis autors poden veure com els seus textos adquireixen un altre pes i donen un gir quan passen pel sedàs d'una lectura profunda, lliure d'arquetipus, clixés i sota la visió de la interpretació.

L'espectacle que s'ha creat s'ha reforçat amb titulars de la premsa actual i amb cançons de Bertold Brecht, musicades per Kurt Weill. Això ha representat implicar, també, a músics de La Torre com la Marina Ciuró, el Jordi Garcia i el Jordi Martínez (director i cap d'estudis de l'Escola Municipal de Música, respectivament) i un grup d'alumnes de l'esmentada escola, així com a les artistes plàstiques de Grop, Cristina Riambau, que col•labora en la creació de l'espai escènic i Aurora Roig que es fa càrrec del cartell i del programa de mà. Agraïm a tots ells la seva participació desinteressada i esperem seguir comptant amb el suport del Patronat de Cultura, per fer possible la creació i col•laboració entre els artistes de La Torre.
F. C., Director de Centrescènic”

3) “XXL JAM 8ª EDIZYON. - festival internacional de Hip Hop - Introducción:
XXL PRODUKZIONES organiza la octava edición del XXL Jam. Es un festival internacional dedicado íntegramente al HIP HOP, y por eso engloba las siguientes actividades: sesiones de dj, exhibición de graffiti, concurso de Break, conciertos de Rap, beatbox, concurso de bombing con obstáculos, y otras actividades como: street Basket.
El festival es itinerante empezó el año 1999 en el mercat de musica viva de vic, y desde entonces a pasado por varias ciudades como: Barcelona y Tarragona.
Este año se celebrará en Reus (Tarragona), en el recinto de La PALMA. Los días viernes 21 y sábado 22 de abril del 2006. XXL JAM 8ª EDIZYON. - Festival Internacional Underground de Hip Hop - 21 y 22 de abril en La PALMA de Reus (Tarragona).
Conciertos:
Solo los solo (Barcelona) Artista Americano por confirmar
Falsalarma (Barcelona) Artista Francés por confirmar
Juaninacka (Sevilla) Big Digga & IboFat (Alemania)
Efren + Mr. guti (SonDKalle - Barcelona) Mustafá Yoda (Argentina)
Ehler Danloss (Madrid) Prome (3L’S - Barcelona)
Jazz&J (Portugal) Madico (Reus)
Ko tecniko (Reus) Dj Slikk (Alemania)
… + artistas por confirmar
Campeonato nacional de break BreaKING TarraKO 5. crew vs crew
Premio: 600€ (aprox. 70% Taquilla) Inscripcion por grupo: 6€
Jurado: Karlsruhe Team Combo (alemania) Con: Shadow, Stany, Shaq (Style Crax)
BajoTierra Jam III Concierto con grupos desconocidos de altísimo nivel
Exhibición de Graffiti Con: Baske, Aber, Matrix (TBT - Alemania)
Exhibición con + de 70 artistas Street Basket 3vs3
concurso de Bombing con obstáculos memorial a “Enom (KRL)”
+ info: WWW.MASHIPHOP.COM ¡¡¡Entradas YA a la VENTA¡¡¡ precio especial hasta el 20 de Abril Bono 22€ del 23 de marzo al 20 de abril solo en www.atrapalo.com *el bono permite entrar los 2 días, a todos los eventos.
Venta en: Dandole – Tarragona, SFlow – Reus, El Clan – Lleida, FlashBack – Girona, Bunker – Barcelona, www.atrapalo.com Colaboran: Suicide People, Anima’t serveis culturals (TCC), Relacions cíviques del Ajuntament de Reus, Diversió Diversa, Montana, www.atrapalo.com, Dandole Store, SFlow, www.FlashBackshop.com , www.lahiphopstore.com, www.4x4hiphop.com, Eastpak.”
4) ....................................................la versió definitiva de la proposta oficial de Xarxa Natura 2000 ja està a exposició pública!¡! PODEU CONSULTAR LA CARTOGRAFIA....
http://premsa.gencat.net/display_release.html?id=22175&ACCESOSESSID=d60b3d7e17e62a7b8f00bb2300466d40

19.4.06

ALTERNATIVA 198

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) CONSULTA POPULAR
-fEM una crida a participar activament a la consulta estant a alguna de les meses. Estem fent un llistat de persones que s’han ofert per ser-hi i ja superem la vintena. Volem arribar als 60. És per això que fem una crida a la participació a tothom perquè muntanyans II no només és Torredembarra, sinó també la costa catalana, la lluita popular contra la urbanització agressiva, etc Per tant tothom hi pot participar. En aquest sentit hem enviat crides a través del Triangle i de Pobleviu.org.
-Vam fer la roda de premsa de presentació i va sortir a molts mitjans de comunicació.
-Dimarts 18 podeu passar a recollir per L’Auca els cartells de la Consulta. Cal fer un esforç tots plegats per intensificar la feina aquestes dues setmanes.

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com www.alternativabg.blocat.com

2) Ha sortit al carrer el Full 45 d’Altafulla.

3) http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1840627

“Torredembarra posa fil a l’agulla per canalitzar enguany la rasa i posar fi a les inundacions
Les obres les assumiran els promotors dels plans parcials pels quals transcorre (...)”

4) El Punt de dilluns ens ha publicat aquesta carta:
“ El carrer Major de Torredembarra i la gestió de l’urbanisme comercial
FRANCESC MERCADÉ TEIXIDÓ, ASSESSOR TÈCNIC EN COMERÇ INTERIOR I MEMBRE DEL’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DE TORREDEMBARRA (TARRAGONÈS). (...)”
El carrer Major de Torredembarra forma part d’un complex entramat urbà medieval que esdevingué vila closa en bastir-se la muralla de Torredembarra el 1206. Per uns dibuixos que va deixar al seu pas per Torredembarra, el cavaller de Beaulieu al s. XVII, constatem que d’aleshores ençà el carrer Major manté la seva sinuosa i característica figura. Els veïns n’estem molt satisfets del «nostre» carrer. I sempre que ha calgut intervenir-hi, per fer-hi passar qualsevol servei, el veïnat hem estat amb l’ai al cor. Parlem de tot això perquè a finals de l’any passat, quan varen començar les obres de canalització del gas ciutat, la gent s’ho mirava amb un cert recel. Però les obres no s’enllestien i en un gener etern tot eren comentaris. Al febrer la cosa va moure’s de debò. La gran majoria de les pedres que separaven les coques varen desaparèixer i es va omplir el carrer amb ciment de color groc. Però el pitjor de tot va ser l’anivellament del ferm i la vorera. Tot això sense un projecte descriptiu, i sense una explicació raonable. (...)”
5) Agència Catalana de Noticies
“L'ABG convoca 'tots els ciutadans vinculats a Torredembarra' a una consulta popular no vinculant sobre el Pla Parcial Muntanyans II Amb el convenciment que encara és possible 'salvar' els Muntanyans, l'Alternativa Baix Gaià (ABG) ha organitzat una consulta popular no vinculant per al dia 29 d'abril. La pregunta serà: 'Vols que es protegeixin els terrenys de l'espai afectat pel Pla Parcial Muntanyans II? i estarà adreçada a 'tots els ciutadans vinculats a Torredembarra', censats al municipi o no, que tinguin 16 anys com a mínim.
Beatriz Higueras / ACN |
Cal tenir en compte, segons ha puntualitzat el regidor d'ABG de Torredembarra, Lluís Suñé, que es tracta d'una consulta 'simbòlica', sense validesa jurídica, l'objectiu de la qual és 'donar a conèixer la sensibilitat de la població' envers el model de creixement urbanístic.
En aquest sentit, ha manifestat la creença que una gran part dels veïns és contrària a la construcció d'habitatges a tocar de l'únic espai d'interès natural del municipi, independentment de quina sigui la seva ideologia política. (...)”

6) AGENDA:

ABRIL..........

18: 18h a l’Auca reunió per a preparar les Jornades de dissabte referents al programa de joventut de l’ABG.
20: Ple Municipal
22: Taula rodona a Cal Bofill sobre l’estalvi d’aigua. 17h
21: Presentació del recull d’articles del Centre d’Estudis Sinibald de Mas. Cal Bofill. 20h
21-5 de maig expo dels escoltes a L’Auca
22: Jornada de treball per elaborar el programa de joventut de l’abg. 19h
22: Xerrada sobre com s’ha organitzat l’oposició a muntanyans II de cara a agafar idees per oposar-se a la Pedrera de Vespella. 19h a Vespella de Gaià. Intervindran Gepec i ABG.
22: Distribució gratuïta de mecanismes d’estalvi d’aigua a cal Bofill.
22: Fins el 29 expo sobre l’estalvi d’aigua a cal Bofill
22: Cau Obert dels Escoltes a Cal llovet.
22: PERMANENT de l’abg. 12h
22-23: Festa major d’Ardenya i de Sant Jordi.
23: El Jordi S. Vendrà llibres del Patronat a la Plaça de les Monges (11h-14h) a veure si us passeu a saludar.
23: TRES a Botarell
26: Assemblea de l’abg.
24??: Acte públic sobre muntanyans II
29: Consulta popular sobre muntanyans II.
30: Caminada popular dels escoltes.

7) CAP A LA PRIMERA TROBADA D’ABGs
Encetem un procés per a coordinar les candidatures de l’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. Proposem el 2 de juliol com a data per a avaluar l’expansió de l’ABG i la presentació de la Mesa Comarcal de l’ABG (es proposa que sigui de 50 membres). Aquell dia organitzaríem una jornada de treball i lúdica en un espai a determinar.

8) JORNADA PEL PROGRAMA DE JOVENTUT
El dia 22 d’abril per la tarda a les 19h tindrà lloc a la sala de reunions del Casal Municipal de Torredembarra una jornada de treball per a definir els eixos bàsics del nostre proper programa electoral. Els cartells i els flayers estan fets.

9) BAIX GAIÀ ÉS COMARCA
-Posem la maquinària en marxa i anem buscant dates a totes els pobles i barris per a presentar la proposta. Volem començar per la Riera a principis del mes de maig.
-Després del número de Sant Jordi, el Setmanari Directa iniciarà la seva etapa regular i apareixerà la notícia.
-Confirmada la primera data de les rodes de presentació: 2 de juny a Bonastre.

10) El Mònic ens ha publicat el comunicat sobre la preparació del programa electoral i la carta sobre la consulta.

ALTRES HERBES
1) L’elenc de teatre de la Torre, on actua la Rosa, representarà una nova obra els dies 12-14 de maig
2) www.kasalprat.org

3) ToöO..........................................................................................ens dirigim a valtros com a:

PERSONES RESPONSABLES D'ALGUN ÀMBIT TERRITORIAL DE LA CONCA DEL GAIÀ O DE LA CORONA VERDA ÍNTIMAMENT IMBRICADA AL LLEVANT TARRAGONÍ, O COM A CORDINADORS D'ALGUNA COSA RELACIONADA, PEL VOSTRE INTERÈS DEMOSTRAT, PEL VOSTRE CRITERI, COM A REPRESENTANTS TERRITORIALS EN ACTIU, etc.......i a tota aquella gent que sabeu interessada amb ganes i responsabilitat de treballar de veritat per la causa comuna, el Gaià, TAMBÉ EL CONVIDEU:

el dissabte 6 de maig a les 17h., al CASAL de Renau
TAULA-FORUM D'ENTITATS I PERSONES PER A LA CONSERVACIÓ DE LA CONCA DEL GAIÀ I EL SEU LITORAL

....................................................................................................................amb l'horitzó encara possible i necessari del Parc Natural del Gaià i la Seva Mar
QUI S'ANIMA A FER-HO POSSIBLE!?¿


Per anar reflexionant:

-La XARXA NATURA 2000 està al caure, i molt previsiblement, sols es protegiran illes inconexes:
...................................................................................FRAGMENTANT-SE LLAVORS EL CONTINUM IRRENUNCIABLE DE LA CONCA DEL GAIÀ.
-El Pla Territorial del Camp de TGN, el Pla de Conectors i el Catàleg del Paisatge, i diversos POUM's, estan en curs.
-A l'estiu sembla ser ja sortirà a exposició pública el Pla Territorial del Camp de TGN: aquest any es decideix el futur de tota la Conca del Gaià, ARA O MAI!
-És perillós reomplir l'embassament passat tants anys, cap tècnic, ni cap assegurança pot compromètres, i això no ens ha de preocupar.
-Els embassaments tenen data de caducitat!!!
-Cal estimular al CAT a estudiar altres alternatives a aportar aigua alòctona (no autòctona) de l'Ebre, ni que sigui puntualment...
-Ecològicament és preferible una baixada temporal del nivell del pantà, implicant fins i tot un buidat excepcional, que no pas reposar-hi aigua aliena a la pròpia del Gaià!
-Sí, evidentment que cal estar d'acord en cedir aigua del Gaià per abastir la població en emergències puntuals de la xarxa del CAT, PERÒ NO PAS A L'INDÚSTRIA.
-L'Auntament del Catllar té la dèria de bombar aigua del subsòl i fer-la recircular per la llera del riu, i ja està movent fils per aconseguir-ho ......JA JA JA, aiaiai!!!
......................................................................................................................ANTINATURALMENT, INSOSTENIBLEMENT, ESPERPÈNTICAMENT!
- Diu la Gene que el 2010 ja baixarà aigua? JUA JUA JUA!¡!
..................................................................ja cal doncs que es vagin afanyant i projectant-ho THOT: també el rebaixar les comportes, el Pla d'Espais Fluvials, etc.!

I, gran QÜESTIÓ:
I LA RESPONSABILITAT DE REPSOL?¿
....................................................................................i cap on va l'aigua del Gaià després d'haver refrigerat la refineria, cap al Francolí?!
GRANS REPLANTEJAMENTS!¡!
QUÈ FEM?¿


Proposem:
-Respecte la conducció d'aigua de l'Ebre al pantà des del CAT: que la SEO-BirdLife els talli les ales a Bruseles evitant la subvenció reclamada a tal efecte..........
-Respecte el cabal i règim ecològic: contactar amb AEMS-Rios con Vida, xinxar entre tots a Repsol i a qui sigui a la premsa..................................
-Respecte la pedrera de Vespella: reclamar irrefutablement el seu tancament un cop protegit l'entorn...................................................
-Respecte els avions que sobrevolen les Coves Roges al territori de les àligues cuabarrades: alertar i reclamar la modificació de la trajectòria de vol un cop declarat ZEPA...
-Respecte el Parc Natural del Gaià i la Seva Mar: enviar instància oficial i reunir-nos amb el conseller Nadal del DPTOP, i, premsa..................................i?¿

Cal actuar:
.....................................parlem-ne, a Renau, al bell mig del futur Parc Natural, per anar-hi entrant ja en comunió !¡!

Per a implementar informació:

* A la revista Quercus del propassat mes, hi ha un interessant article de AEMS-Rios con Vida sobre "Demolición de presas; ríos sin barreras",
val la pena consultar-lo, a la versió digital hi ha un extret:
http://www.quercus.wanadoo.es/natuweb/html/carticulos/129002_1.html

* Cal seguir amb la feina endegada a Renau el juliol'04, quan 20 entitats, des dels grups ecologistes fins als caçadors passant per la URV i la ICHN-IEC,
vam subscriure la Proposta de LIC per al riu Gaià i el Litoral Associat,
guaiteu doncs els plantejaments i raonaments en el document
d'Alegacions a la Xarxa Natura 2000 relligat amb la Proposta de LIC per la Conca del Gaià i el Litoral Associat:
http://www.gepec.org/ftp/aleg.XARXA2000%20Conca%20Gai%E0%20-%20tot%20plegat.pdf

*S'ha de tenir ben present també
la lògica imbricació de la Conca del Gaià amb el seu frontal costaner, i amb la CORONA VERDA agro-forestal del llevant tarragoní,
podeu consultar les pertinents argumentacions a:
http://www.gepec.org/ftp/corona.pdf
http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=459

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=509
http://www.gepec.org/ftp/Diagnosi%20i%20proposta%20del%20GEPEC%20per%20la%20Platja%20Llarga%20TGN.pdf
PREGUEM CONFIRMEU ASSISTÈNCIA
...........................................................................................................................................................................ENDAVANTSEMPRENDAVANT!¡!
Toni Bara - GEPEC / Ecologistes de Catalunya
Renau (Baix Gaià)

REENVIEU aquest MAIL a tothom que li pugui interessar :-)”

4) “Hem tobat això: http://www.xtec.es/aulanet/ud/socials/gaia/index.htm Cesc “

5) “NOTÍCIES DE L'STAND BY!

Sintonitzeu L'Stand by, El programa musical d'Altafulla Ràdio 107.4 FM, que s'emet en directe tots els dimecres de 21:00 a 22:00 h del vespre, dijous en redifusió de 9:00 a 10:00 del matí i de 16:00 a 17:00 h i ara també els dissabtes a les 13:00 del migdia! Laia Martínez Bagué Stand By - Programa musical Altafulla Ràdio 107.4 FM (Tarragona) tel. 660 85 44 59
standbyradio@gmail.com www.standbyweb.tk”

10.4.06

ALTERNATIVA 197

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) “ABG de la Torre obre un debat públic per definir el seu programa
EL PUNT.. Torredembarra
.L’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra obrirà el proper dissabte 22 d’abril la primera de les trobades amb diversos sectors de ciutadans per tal de definir els eixos del proper programa electoral. En aquest primer cas, la reunió està adreçada als joves del poble. Els comicis electorals del 2007 seran els segons als quals concorre l’ABG després que en les darreres eleccions del 2003 la formació aconseguís un regidor.”

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com www.alternativabg.blocat.com

2) “El Tarragonès destina 20.000 euros a netejar abocaments incontrolats
EL PUNT.. Tarragona.
El Consell Comarcal del Tarragonès ja ha destinat uns 20.000 euros a la neteja d’abocadors incontrolats. A Perafort, el consell ha retirat uns 439.000 quilograms de runes i materials voluminosos. Al Catllar, el segon poble on s’estan netejant els espais amb runes, l’ens supramunicipal ja ha recollit 57.240 quilograms. Aquest servei del consell comarcal ha nascut després que alguns consistoris demanessin a l’ens la seva actuació per acabar aquestes actituds incíviques dels abocaments irregulars. Aviat s’iniciarà la neteja en alguns indrets afectats per abocaments al terme municipal de Constantí i els ajuntaments de la Pobla, la Nou i Torredembarra també han sol•licitat aquesta actuació del consell comarcal.”

3) “L’ABG impulsa pel 29 d’abril una consulta popular no vinculant sobre el futur dels Muntanyans
M.P.. Torredembarra
L’Alternativa Baix Gaià (ABG) realitzarà una consulta popular, no vinculant, a Torredembarra sobre el futur del pla parcial Muntanyans II, després que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques resolgués aquest mes de març el recurs interposat contra la suspensió del document decretada el 2004 per la Comissió Territorial d’Urbanisme al•legant, llavors, motius d’inundabilitat. L’ABG, que és l’únic partit que va votar en contra del pla quan es va aprovar de manera provisional al si del consistori, vol que la consulta doni «un toc d’atenció» al govern català, segons deia el portaveu de la formació, Lluís Suñé, qui assegurava que «encara queden elements de reflexió per oposar-se» al pla parcial. No és la primera vegada que qüestions ambientals centren consultes populars a l’àmbit del Baix Gaià. Precisament fa dos anys, el 25 d’abril del 2004, la coordinadora Salvem el Gaià va impulsar una consulta popular no vinculant a les diverses poblacions del Baix Gaià sobre la necessitat de dotar el riu Gaià d’un cabal ecològic. En aquella ocasió van votar 1.183 persones.”

4) La notícia de l’inici de la campanya “Baix Gaià és comarca” apareix a www.pobleviu.org

5) Dissabte 7 d’abril a les 19h a L’Auca assemblea del Camp del Campanya Unitària per l’Autodeterminació.

6) AGENDA:

ABRIL..........

8: 12h reunió oberta per a organitzar la consulta per muntanyans II
8: al vespre inauguració de l’expo de Jordi R. Morera de collage. Durant la setamana sANTA farà un taller de collage per als nens. (Amb el suport de la regidoria de medi ambient) –L’11 d’abril a les 18h taller de collage infantil a Cal Bofill-.
8: al 16 XVI Parc de Jocs (amb el suport de Joventut)
11 al 15 Ambibus a Cal Bofill, matí i tarda.
10-13: I Parc de Joves (S. Santa) 4 x 4 (amb el suport de Joventut)
15: Distribució gratuïta de mecanismes d’estalvi d’aigua a cal Bofill.
20: Ple Municipal
21: Taula rodona a Cal Bofill sobre l’estalvi d’aigua.
21: Presentació del recull d’articles del Centre d’Estudis Sinibald de Mas. Cal Bofill. 20h
21-5 de maig expo dels escoltes a L’Auca
22: Jornada de treball per elaborar el programa de joventut de l’abg.
22: Distribució gratuïta de mecanismes d’estalvi d’aigua a cal Bofill.
22: Fins el 29 expo sobre l’estalvi d’aigua a cal Bofill
22: Cau Obert dels Escoltes a Cal llovet.
23: TRES a Botarell
26: Assemblea de l’abg.
27: Acte públic sobre muntanyans II
29: Consulta popular sobre muntanyans II.
30: Caminada popular dels escoltes.

7) CAP A LA PRIMERA TROBADA D’ABGs
Encetem un procés per a coordinar les candidatures de l’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. Proposem el 2 de juliol com a data per a avaluar l’expansió de l’ABG i la presentació de la Mesa Comarcal de l’ABG. Aquell dia organitzaríem una jornada de treball i lúdica en un espai a determinar.

8) JORNADA PEL PROGRAMA DE JOVENTUT
El dia 22 d’abril per la tarda a les 19h tindrà lloc a la sala de reunions del Casal Municipal de Torredembarra una jornada de treball per a definir els eixos bàsics del nostre proper programa electoral.

9) BAIX GAIÀ ÉS COMARCA
Ja tenim l’opuscle editat. Té 24 pàgines. N’hem fet 1000 exemplars i ha quedat molt bé. Posem la maquinària en marxa i anem buscant dates a totes els pobles i barris per a presentar la proposta. Volem començar per la Riera a principis del mes de maig.

10) “Torredembarra crea un parc per a patinadors i dóna sortida a una reivindicació d’anys d’aquest col•lectiu
M.P.. Torredembarra
L’Ajuntament de Torredembarra projecta una pista per a patinadors junt a la zona esportiva del poble. L’objectiu és que la instal•lació pugui entrar en servei abans de l’estiu, pels volts del mes de juny. De moment, la pista, que rebrà una inversió de 26.657 euros, tindrà uns 200 metres quadrats i s’hi ubicaran quatre tipus diferents de rampes. La idea del consistori, però, és ampliar en una segona fase la pista amb el doble de superfície i amb més aparells. Segons el regidor de Joventut, Lluís Suñé, aquesta nova instal•lació ha de donar sortida a «una demanda d’una part dels joves des de fa anys». La ubicació a la zona esportiva no és casual ja que, segons l’edil, es volia evitar situar-la en un punt aïllat o al mig del municipi «perquè la societat ho rebutja per la seva perillositat». Per la seva banda, el col•lectiu de patinadors veu amb bons ulls la iniciativa. El qui serà tresorer de la futura associació de patinadors, Xavier Fornós, deia que «les dimensions semblen bastant justes però més val això que res» i afegia que així tindran un espai per desenvolupar amb llibertat la pràctica.”

ALTRES HERBES
1) “Manuel Jiménez Alés Alcalde de Torredembarra es complau a convidar-vos a la inauguració de l’exposició “Papers Reciclats” Collage, de Jordi Morera, que organitza la Regidoria de Medi Ambient. L’acte tindrà lloc el dia 8 d’abril, a les 20 h, a Cal Bofill, Centre d’Activitats Mediambientals. Torredembarra, abril de 2006 L’exposició romandrà oberta fins al 21 d’abril, en horari de 18 h a 20 h els dies laborables. Taller de collage: 11 d’abril, a les 18 h.”

2) “L’AMBIBUS ens visita ! Unitat mòbil d’educació ambiental Amb l’exposició “ Els paisatges de l’aigua, mirall d’una nova cultura”
Lloc....................... Cal Bofill. Centre d’Activitats Medi Ambientals
Dies....................... d’11 a 15 d’abril de 2006
Horari.................... de dimarts 11 a dijous 13 d’abril,
De 13.30 a 13.30 i de 16 a 19h Dissabte 15 d’abril, D’11 a 14h i de 17 a 20h
VINE A BUSCAR EL TEU JOC DE MECANISMES GRATUÏT
PUNT DE RECOLLIDA: Cal Bofill. Centre d’Activitats Medi Ambientals
Dissabte 15 d’abril d’11 a 14h Dissabte 22 d’abril d’11 a 14h i de 17h a 20h”

5.4.06

ALTERNATIVA 196

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) Adjunt teniu el cartell anunciant la reunió per a organitzar la consulta popular de muntanyans II. Feu-la arribar si us plau a totes les persones i entitats que puguin estar interessades. Gràcies!

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com www.alternativabg.blocat.com

2) Hem publicat al Mònic i al Som-hi una carta explicant la nostra posició contrària a la proposta de Nadal per a construir a Muntanyans II.

3) Hem publicat una carta al Mònic explicant el cicle d’excursions que estem fent per la comarca. La propera serà segurament el 12 de maig per l’EIN dels Muntanyans. Segurament ens acompanyaran companyes/s de Creixell i d’Altafulla. Tothom hi és convidat.

4) “Torredembarra impulsa un telèfon d’atenció ciutadana
EL PUNT. Torredembarra. L’Ajuntament de Torredembarra posarà en marxà demà, i com a prova pilot, un telèfon d’atenció ciutadana, el número del qual és el 902 34 00 25. El telèfon donarà servei de dilluns a divendres de deu del matí a dues del migdia. L’objectiu del servei, impulsat entre les regidories d’Organització Interna i de Participació Ciutadana, és focalitzar les trucades als diversos departaments del consistori i donar una atenció més personalitzada a totes les consultes dels ciutadans.”

5) “Altafulla vol recuperar la línia de tren de Reus-Roda amb passatgers i hi rebutja el tràfic de mercaderies
El consistori diu que no és incompatible amb una ruta verda paral•lela
M.PLANA. Altafulla
L’Ajuntament d’Altafulla vol evitar que la reobertura de l’antiga línia ferroviària de Reus a Roda serveixi per transportar mercaderies per la via. El consistori es congratula per la recuperació de la via però considera que «hauria de servir per connectar els pobles del Baix Gaià amb l’estació de rodalies de Sant Vicenç i la futura estació del TGV de Perafort». La corporació municipal creu que aquesta idea no és incompatible amb la creació d’una ruta verda paral•lela aprofitant el traçat de la via.
L’Ajuntament d’Altafulla no vol desaprofitar les oportunitats per al municipi que poden suposar la recuperació de la via del tren de Reus a Roda, especialment per millorar la seva situació estratègica. El que realment, però, interessa al consistori altafullenc és recuperar el tram de ferrocarril entre Perafort i Sant Vicenç de Calders «exclusivament per a passatgers». A més, el consistori reclama baixadors a Creixell, la Pobla, Torredembarra, Altafulla, la Riera i el Catllar. Segons l’alcalde Manel Ramon, els baixadors interessen «per no haver d’anar a buscar el tren a Perafort» i també reclama un tren llançadora que doni servei cada quinze minuts per enllaçar els punts. L’objectiu del consistori és recuperar la via per a passatgers i per això el ple de la corporació municipal tenia previst ahir a la nit aprovar una moció on es negava que els rails siguin usats per transportar mercaderies tal com l’autoritat portuària i el govern català estan estudiant. La proposta municipal és traslladar els trens de mercaderies pel TGV per «raons d’optimització, d’un servei més ràpid, i de seguretat envers les localitats que travessen». Aquesta opció, però, és poc viable segons Foment ja que no és previsible que circulin mercaderies per TGV pels forts pendents i el volum de passatgers.
Ruta verda
El consistori d’Altafulla demanarà també que es creï una ruta verda que enllaci els municipis, de manera paral•lela al traçat de la via, «aprofitant la zona d’afectació del ferrocarril» i que ja existeixen camins rurals.
Segons el consistori, la ruta verda i la recuperació de la via amb passatgers no és incompatible i recull així «la sensibilitat dels grups que en aquests anys han defensat la Via Verda» i que, segons reconeix la moció que ahir havia d’aprovar el ple, «gràcies a ells la lluita per no perdre l’espai ha estat viva».
Més enllà del Baix Gaià

Les millores a una possible reobertura de la línia del tren, aturada des de 1992, han de comportar beneficis a banda de l’àmbit del Baix Gaià. Així ho defensa un dels artífexs de la moció, el portaveu de l’Alternativa Baix Gaià (ABG), Fèlix Alonso, qui deia que el possible ús de la via per part dels passatgers «no serà només pel Baix Gaià ja que a una persona de Vilanova potser li va més bé agafar l’alta velocitat a Perafort que no pas a Sants». Malgrat que l’ABG va ser un dels promotors de la idea de convertir aquesta via en una via verda, Alonso deia que la ruta verda amb el transport de passatgers «és compatible» i afegia que l’alta velocitat hauria de servir per traslladar les mercaderies «amb més rapidesa perquè aquesta via no estarà col•lapsada»”
5) “L’Any de l’aigua pretén fer de Torredembarra una ciutat ecoeficient
Aquest 2006 Torredembarra viurà l’Any de l’aigua. La Regidoria de Medi Ambient ha preparat un programa ambiciós i amb iniciatives molt novedoses per convertir la nostra població en capdavantera a tot Catalunya en l’estalvi d’aquest escàs recurs, reprenent el paper que ja va jugar la Torre com a ciutat pilot de la Campanya Catalunya Estalvia Aigua. L’eix central, al voltant del qual giren totes les activitats programades, és l’Ordenança d’estalvi i ús eficient de l’aigua per aplicar als edificis de nova construcció que es presentarà a votació al plenari del mes de maig, tal com ha explicat el regidor Lluís Suñé.

L’ordenança s’ha elaborat sempre intentant comptar amb l’opinió del sector de la construcció local. En aquest sentit, des de l’àrea d’Ecologia Urbana de la Regidoria de Medi Ambient, es van dur a terme diverses visites personalitzades per informar-los de la intenció de l’Ajuntament d’aplicar-la. Tanmateix, un cop acordat el text per part dels tècnics i polítics de tots els grups municipals, es va passar a exposar al sector implicat a través d’una xerrada específica que va recollir les seves impressions. Fruit d’aquesta interacció, l’ordenança s’aplicarà, un cop aprovada, progressivament. Així, serà d’obligat compliment la incorporació de mecanismes estalviadors a aixetes, dutxes i cisternes dels WC, mentre que l’aplicació de dipòsits de pluvials i sobrants de piscines serà obligada un temps després de l’aprovació, temps que serà més llarg en el cas de la incorporació de l’aprofitament de les aigües grises per a omplir les cisternes dels WC. De fet, aquesta iniciativa ja ha obtingut un premi de l’Associació d’Amics de l’Aigua, guardó que va ser lliurat a l’Ajuntament el 22 de març, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua.

L’activitat més novedosa del programa és la realització d’un estudi sobre el consum a les cases amb jardí i la creació d’una xarxa d’habitatges ecoeficient. Partint de la base que a Catalunya no existeixen dades reals del consum de jardins, es triaran un seguit d’habitatges (al voltant de 25) que vulguin col•laborar a demostrar que a Torredembarra es pot fer una construcció més sostenible. En aquests habitatges, la Regidoria de Medi Ambient instal•larà gratuïtament un comptadors que mesuraran quina aigua es consumeix al jardí. També es calcularà la dimensió dels dipòsits i resta d’instal•lacions que els permetrien regar amb menys consum d’aigua aprofitant els pluvials. També se’ls convidarà a fer un curs de xerojardineria (que és la jardineria que consumeix poca aigua). Aquestes actuacions permetran obtenir dades reals de consum d’aigua que seran úniques a Catalunya i que poden ajudar a planificar les necessitats hidrològiques del país.

Aquest estudi s’iniciarà aquest estiu i tindrà la durada d’un any. L’habitatge que en aquest temps consumeixi menys aigua en comparació amb l’any anterior rebrà com a reconeixement del seu esforç un aparell temporitzador per al reg de jardí i un disseny específic de xerojardí.

Les activitats de l’Any de l’aigua començaran aquest mes d’abril amb la visita de l’Ambibus (de l’11 al 15 d’abril, a Cal Bofill. Dimarts i dijous, de 10.30 h a 13.30 h i de 16 h a 19h, i dissabtes, d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h), el repartiment gratuït de jocs de mecanismes estalviadors (a Cal Bofill, el 15 d’abril, d’11 h a 14 h i el 22 d’abril, d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h), l’exposició de mecanismes estalviadors i de “Catalunya estalvia aigua” (del 22 al 29 d’abril, a Cal Bofill, de dilluns a dissabte, de 10 h a 14h), una jornada i una taula rodona (el 22 d’abril, a Cal Bofill).

Per al mes de maig, a part de l’aprovació de l’ordenança d’aigua es durà a terme la campanya informativa a les ferreteries de la Torre perquè incorporin entre la seva oferta els mecanismes estalviadors d’aigua a les cases i jardins. Al juny, s’impartirà el curs de xerojardineria per a personal de l’Ajuntament i ciutadania en general) i el dia 5 (Dia Mundial del Medi Ambient) es farà una jornada de presentació de la relació entre el consum d’aigua i els seus usos a les cases de Torredembarra.

Els mesos d’estiu es dedicaran a desenvolupar la campanya d’estalvi i reutilització d’aigua als jardins per a estimular el desenvolupament de comportaments ecoeficients entre la població. A l’octubre s’editarà i difondrà un futlletó informatiu sobre la recollida d’aigua de pluja i la seva utilització i al novembre un altre sobre la reutilització de les aigües grises.”
6) AGENDA:

ABRIL..........

6: a part del vídeo del Gaià, passarem el de l’urban park. Dijous a L’Auca 21h.
7: Reunió per parlar de la campanya del Baix Gaià Comarca a l’auca 20h
8: 12h reunió oberta per a organitzar la consulta per muntanyans II
8: al vespre inauguració de l’expo de Jordi R. Morera de collage. Durant la setamana sANTA farà un taller de collage per als nens. (Amb el suport de la regidoria de medi ambient) –L’11 d’abril a les 18h taller de collage infantil a Cal Bofill-.
8: al 16 XVI Parc de Jocs (amb el suport de Joventut)
11 al 15 Ambibus a Cal Bofill, matí i tarda.
10-13: I Parc de Joves (S. Santa) 4 x 4 (amb el suport de Joventut)
15: Distribució gratuïta de mecanismes d’estalvi d’aigua a cal Bofill.
20: Ple Municipal
21: Taula rodona a Cal Bofill sobre l’estalvi d’aigua.
21: Presentació del recull d’articles del Centre d’Estudis Sinibald de Mas. Cal Bofill. 20h
21-5 de maig expo dels escoltes a L’Auca
22: Jornada de treball per elaborar el programa de joventut de l’abg.
22: Distribució gratuïta de mecanismes d’estalvi d’aigua a cal Bofill.
22: Fins el 29 expo sobre l’estalvi d’aigua a cal Bofill
22: Cau Obert dels Escoltes a Cal llovet.
23: TRES a Botarell
26: Assemblea de l’abg.
27: Acte públic sobre muntanyans II
29: Consulta popular sobre muntanyans II.
30: Caminada popular dels escoltes.

7) CAP A LA PRIMERA TROBADA D’ABGs
Encetem un procés per a coordinar les candidatures de l’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. Proposem el 2 de juliol com a data per a avaluar l’expansió de l’ABG. Aquell dia organitzaríem una jornada de treball i lúdica en un espai a determinar.

8) JORNADA PEL PROGRAMA DE JOVENTUT
El dia 22 d’abril per la tarda a les 19h tindrà lloc a la sala de reunions del Casal Municipal de Torredembarra una jornada de treball per a definir els eixos bàsics del nostre proper programa electoral. La jornada és oberta a tot el jovent de la Torre. S´han dissenyat uns cartells i un dossier de treball. Aquell dia analitzarem els resultats de les 100 enquestes que farem als joves. L’enquesta està en procés de realització. Si voleu afegir alguna pregunta encara sou a temps de proposar-la.

9) Farem gestions per arreglar el camí que comença on acaba l'avinguda Catalunya, pel tros de cal Ratxet i que va a parar a la rasa. Se l'anomena camí de la rasa o camí de la casa blanca. Resulta que dues vegades ha estat pressupostat per a ser arranjat i no s'ha fet. Fa temps es va crear una comissió de propietaris (sagal, ratxet, roman del sabre i altres) per a reunir-se amb l’anterior regidor d’urbanisme i que aquest no va fer res. No és molta cosa la que s'ha de fer per arreglar-ho. Esperem aconseguir-ho.

10) BAIX GAIÀ ÉS COMARCA
Ja tenim l’opuscle editat. Té 24 pàgines. N’hem fet 100 exemplars i ha quedat molt bé. Posem la maquinària en marxa i anem buscant dates a totes els pobles i barris per a presentar la proposta. Volem començar per la Riera a principis del mes de maig.

11) “L'ABG obre un procés de debat a Torredembarra per decidir 'els eixos' del seu programa electoral per les properes municipals

L'Alternativa Baix Gaià (ABG) obre un procés de debat a Torredembarra per decidir els 'eixos bàsics' del seu programa electoral amb vista als propers comicis municipals. 'Aquest procés serà obert a la població convocant diverses reunions amb sectors que ens poden ajudar a definir i conèixer les diferents problemàtiques de la vila', ha informat aquesta formació política a través d'un comunicat.
ACN |

Una de les primeres trobades que té previstes serà amb els joves, tindrà lloc el proper 22 d'abril i servirà per avaluar l'enquesta efectuada a un centenar de joves de la localitat.

A banda de la política de joventut, l'ABG ha manifestat la seva preocupació pel desenvolupament de l'actual pla general que, segons la seva opinió, 'no respon a les expectatives de qualitat de vida dels gent de la Torre'. Per aquest motiu, ha assegurat que desenvoluparà 'la idea d'assumir en el programa íntegrament l'Agenda 21 que ha estat duta a terme amb l'esforç de la participació ciutadana'.

Aquesta formació política preveu que el procés de debat durarà fins al mes juny i que es farà en paral•lel amb el treball de la candidatura, consistent en la gestió de les regidories esmentades, permanents setmanals, una assemblea mensual oberta a tota la població, un acte públic semestral, un butlletí electrònic setmanal, un butlletí en paper mensual, un cicle de curts i un cicle d'excursions pel Baix Gaià, entre altres actuacions.

Quan s'acabi el procés de debat, decidirà els noms de les llistes electorals. D'aquesta manera, el partit vol 'refermar la idea de treball col•lectiu i de projecte de l'ABG més que no pas els noms que puguin posar al capdavant de la llista'.

L'ABG recorda que el seu naixement és 'fruit d'uns vuit anys de mobilitzacions ciutadanes per la gratuïtat de l'autopista, en contra del ramal del TGV projectat entre Torredembarra i Altafulla i a favor del cabal ecològic del riu Gaià', en les quals hi va participar tota una colla de gent que va veure que 'no hi havia cap candidatura que recollís' les seves reivindicacions.

Aquestes persones, assenyala, 'van constituir legalment el partit mesos abans de les eleccions municipals de 2003 i i van rebre el suport de diferents organitzacions ecologistes (Els Verds-Esquerra Verda; Els Verds-Alternativa Verda; Els Verds), de l'esquerra transformadora (Entesa de Progrés Municipal; Iniciativa per Catalunya Verds. Esquerra Unida i Alternativa) i independentistes (Candidatures d'Unitat Popular)'.

Un grup d'intel•lectuals va signar també un manifest de suport a la candidatura. Per exemple, Ignasi Riera, José María Mendiluce, Joan Font, Magí Sunyer, Manuel Vázquez Montalbán i Coral Quadrada, afegeix.

'Els resultats a Torredembarra van ser valorats molt positivament ja que es presentaven 8 candidatures i el vot es va repartir molt. L'ABG va treure el 7,1% (396) dels vots a Torredembarra i va obtenir així un regidor. Després d'un primer any a l'oposició, hem participat amb el govern del quatripartit encapçalat pel PSC portant les regidories de Medi Ambient, Cooperació i Joventut', assenyala en el comunicat.

El motiu pel qual ha decidir tornar-se a presentar a les properes eleccions és, segons diu, que no hi cap altra candidatura que representi els seus valors 'd'esquerres i ecologistes'.” ACN


12.- “Oci alternatiu per a joves i jocs per als infants aquesta Setmana Santa
La Regidoria de Joventut ha organitzat una completa oferta per a les vacances de Setmana Santa dirigida a nens i joves. Per un costat, es durà a terme el XVI Parc de Jocs de Setmana Santa destinat a nens i nenes de 3 a 12 anys i per un altre, i per primera vegada, s’ha programat el 4x4, tot un seguit d’activitats d’oci alternatiu.

El Parc de Jocs de Setmana Santa tindrà lloc del 8 al 15 d’abril, de 17 h a 20 h. En aquesta ocasió, el Patronat Antoni Roig s’ambientarà per acollir una proposta lúdica que tindrà com a eix central la interculturalitat. Sota el títol de Viatgem per les cultures del món, s’han escollit cultures representatives dels 5 continents a l’entorn de les quals els més petits tindran tallers i jocs per conèixer-les millor. Les cultures que es tractaran seran la catalana, la britànica, la tirolesa, la marroquina, la senegalesa, la guatemalenca, l’hondurenya, els indis nord-americans, la boliviana, la xinesa, la japonesa, la hindú, la nova zelandesa, etc. El preu de l’entrada és d’1 €.

A partir dels 12 anys, els joves podran participar a la programació d’oci alternatiu: Jove! Kdem al 4 x 4. 4 dies, 4 temàtiques que organitzen conjuntament la Regidoria de Joventut i el Grup de Joves. Les activitats previstes es faran al Casal Municipal els dies 10, 11 i 12 d’abril, de 18 h a 21 h, i el dia 13, a la Zona Esportiva, de 22 h a 01 h.

El 10 d’abril, sota el títol d’Expressa’t! hi haurà ball àrab, capoeira, kung fu, teatre musical i ball de bastons. L’11 d’abril, Juguem?: futbolí humà, jocs de rol, de taula, estirar la corda, el mocador i descoberta de natura. El 12 d’abril, Amb les mans: henna, maquillatge, samarretes, fundes per al mòbil, rastes, jardineria, rebosteria. I el 13 d’abril: Nit d’oci: Activitats nocturnes a la Zona Esportiva amb piscina, gimcana, torneig de futbol, rocòdrom i tennis. Totes les activitats són gratuïtes.” www.torredembarra.org


ALTRES HERBES

1) Manuel Jiménez Alés Alcalde de Torredembarra es complau a convidar-vos a la inauguració de l’exposició “Papers Reciclats” Collage, de Jordi Morera, que organitza la Regidoria de Medi Ambient. L’acte tindrà lloc el dia 8 d’abril, a les 20 h, a Cal Bofill, Centre d’Activitats Mediambientals. Torredembarra, abril de 2006 L’exposició romandrà oberta fins al 21 d’abril, en horari de 18 h a 20 h els dies laborables. Taller de collage: 11 d’abril, a les 18 h.

2.4.06

ALTERNATIVA 195

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com www.alternativabaixgaia.blocat.com/

2) 28/03/06 “ICV MANTÉ LES PREVISIONS PER SALVAR L’ESPAI NATURAL DELS MUNTANYANS
La diputada Dolors Comas fa el seguiment del procés
Les informacions aparegudes recentment, segons les quals el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha resolt el recurs d’alçada contra la suspensió de l’aprovació del Pla parcial Platja de Muntanyans II, ampliant l’àmbit de zona verda i reduint l’espai edificable, no són contradictòries amb el plantejament inicial d’ICV –en el qual es basen els criteris del Departament de Medi Ambient- de preservar aquest espai natural.
Segons la diputada Dolors Comas, que des de fa temps fa el seguiment d’aquesta qüestió, “constato que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha resolt els aspectes de contingut urbanístic segons el pla general vigent i el pla parcial en tràmit per raons estrictament jurídiques, però em consta que aquest fet no atura la tramitació, que ja es va acordar amb el Ministeri de Medi Ambient del Govern Central, d’incloure les finques de Muntanyans II en el programa de compra de finques urbanitzables d’alt valor ecològic”.
Comas ha afegit que “tant ICV i l’Alternativa Baix Gaià com jo mateixa, vigilarem que el Govern Central compleixi els acords polítics als quals, públicament, ha arribat amb el Departament de Medi Ambient. Segons aquests acords, amb independència que els terrenys es pugin urbanitzar o no, el Ministeri els comprarà per preservar-los. Així es va anunciar públicament el novembre de l’any passat, i no hi ha hagut cap esdeveniment que faci canviar la situació”. “
Gabinet de premsa Iniciativa per Catalunya Verds Tarragona Tel. 977 21 63 29
Fax.977 21 49 37 Josep M. Pena 627 55 20 67 icev@tinet.org

3) DEL PERIÓDICO: “ El conseller Milà confia a salvar Muntanyans 2.
Torredembarra> El titular de Medi Ambient es va mostrar ahir convençut que el Govern central adquirirà terrenys al paratge. La compra a Muntanyans 2 servirà per "augmentar la zona protegida i reduir l'edificbilitat". Una immobiliària hi vol construir 550 vivendes. FG”

4) AGENDA:

ABRIL..........

3: Reunió a l’auca a les 22h per preparar la consulta del 29-abril
5: Assemblea per aprovar les propostes elaborades per la comissió 29-abril. 22h auca.
6: a part del vídeo del Gaià, passarem el de l’urban park. Dijous a L’Auca 21h.
8: al vespre inauguració de l’expo de Jordi R. Morera de collage. Durant la setamana sANTA farà un taller de collage per als nens. (Amb el suport de la regidoria de medi ambient) –L’11 d’abril a les 18h taller de collage infantil a Cal Bofill-.
8: al 16 XVI Parc de Jocs (amb el suport de Joventut)
13: al 16 I Parc de Joves (S. Santa) 4 x 4 (amb el suport de Joventut)

5) “El conseller Joaquim Nadal resol el Pla parcial de Muntanyans II de Torredembarra
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha resolt el recurs d’alçada contra la suspensió de l’aprovació del Pla parcial, Platja de Muntanyans II, de Torredembarra. Mitjançant aquesta resolució el conseller estableix ampliar l’àmbit de la zona verda un 62% fins a arribar als 76.987 m2 i reduir el sostre edificable de 80.000 a 70.000 m2. D’aquesta manera, es compatibilitza el desenvolupament del sector amb la preservació mediambiental de l’entorn i s’evita la construcció en zones inundables.
La Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona, en la sessió de l’1 de desembre de 2004 , va acordar suspendre l’aprovació definitiva del Pla parcial 4b, Platja de Muntanyans II, de Torredembarra fins que mitjançant un text refós s’incorporin uns sèrie de prescripcions, com la inedificabilitat de la zona susceptible de ser inundada o una major preservació ambiental de l’entorn. Contra aquest acord es va presentar un recurs d’alçada que ara ha resolt el conseller de PTOP Joaquim Nadal.
El Pla parcial 4b, els Muntanyans II, comprèn els terrenys delimitats per la urbanització Clara Mar, la carretera N-340, la urbanització Marítima residencial i el ferrocarril. Té una superfície de 16,83 ha de les quals 2,07 ha estan incloses dins el PEIN.
El conseller en la seva resolució ha tingut en compte el fet que aquest sector es trobi en un punt molt sensible, ubicat a primera línia de mar i en un entorn certament privilegiat i de gran valor, on no és convenient la presència d’importants pantalles arquitectòniques. D’altra banda l’objectiu d’aquesta resolució és també evitar el risc d’inundació de les zones edificables.
Desenvolupament i preservació ambiental
D’acord amb aquestes consideracions es resolt augmentar substancialment les sessions i disminuir el sostre màxim respecte l’ordenació aprovada provisionalment. Així, s’estableix reduir l’àmbit susceptible d’aprofitament privat amb 42.731 m2, que representa tan sols el 25,4% del sector, i que es distribuiran en dues illes confrontants amb la carretera. El sostre màxim de l’actuació és fixa en 70.000 m2, mentre que en l’anterior ordenació era de fins a 80.733 m2.
Així mateix, s’augmenta un 62% la zona verda fins a arribar als 76.987 m2. D’aquesta manera la zona verda suposarà un 45,7% del sector, al que se li pot sumar el 12% més que suposen els 20.700m2 del PEIN. Així, es destinen 97.687 m2 a espais lliures de titularitat pública, equivalents a un 57,7% del sector.
D’aquesta manera, amb l’ajust realitzat es compatibilitza el desenvolupament del sector amb la preservació de les zones inundables lliures d’edificació i la sostenibilitat del sector en un entorn de singular valor mediambiental per la seva posició en el territori, propera a les antigues llacunes litorals de Muntanyans.
D’altra banda, la proposta efectuada garanteix una millor permeabilitat entre l’espai de la platja de Torredembarra i les zones forestals i agrícoles de l’interior.
La resolució manté la suspensió de l’acord fins que mitjançant text refós s’incorporin aquestes prescripcions. Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es por interposar recurs contenciós administratiu.
24 de març de 2006” (Podeu demanar-nos per internet el plànol de la proposta NADAL.)

6) CAP A LA PRIMERA TROBADA D’ABGs
Encetem un procés per a coordinar les candidatures de l’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. Proposem el 2 de juliol com a data per a avaluar l’expansió de l’ABG. Aquell dia organitzaríem una jornada de treball i lúdica en un espai a determinar. Es tracta d’organitzar a tots els pobles nuclis de veïns/es que proposin alternatives al creixement actual i al pensament únic. Fins llavors cal:
• Mantenir i enfortir la feina municipal de Torredembarra, Altafulla i Roda.
• Editar material d’oficina amb el nostre logo (carpetes, etc.).
• Impulsar la Campanya VIA VERDA
• Participar a la Campanya pel Cabal Ecològic
• Proposar alternatives al Pla d’Infraestructures
• Iniciar la Campanya BG és comarca
• Participar a les campanyes que sorgeixin (pau, solidaritat, dret a decidir, etc)
• Treballar amb els diferents nuclis que es tan apareixent de l’ABG.

7) JA ÉS AL CARRER EL FULL DE RODA
Si aneu passejant pels carrers de Roda us podreu adonar ràpidament que són plens de cartells de l’ABG. És tota una alegria compartir aquest projecte amb tota la gent que somia una comarca i un món diferent.

8) JA ÉS AL CARRER EL 14è TDB
Ja hem distribuït pel centre i els forns el darrer TDB. També el podeu demanar en format pdf.

9) JORNADA PEL PROGRAMA DE JOVENTUT
El dia 22 d’abril per la tarda a les 19h tindrà lloc a la sala de reunions del Casal Municipal de Torredembarra una jornada de treball per a definir els eixos bàsics del nostre proper programa electoral. La jornada és oberta a tot el jovent de la Torre. S´han dissenyat uns cartells i un dossier de treball. Aquell dia analitzarem els resultats de les 100 enquestes que farem als joves. L’enquesta està en procés de realització. Si voleu afegir alguna pregunta encara sou a temps de proposar-la.

10) REGIDORIA DE JOVENTUT
La Regidoria i l’assemblea de joves ja hem editat un flayer per anunciar el 4 x 4 de setmana santa. Seran els dies 10, 11, 12 i 13. Hem posat en marxa els contactes per posar en funcionament l’oficina d’habitatge que permetria tutelar lloguers a través de la generalitat, rebre ajudes per reformar habitatges, etc.

11) MUNTANYANS II
Aquests dies hem parlat amb Milà, Comas, Fernández, etc. Amb tots hem coincidit que el procés de compra de muntanyans II no s’atura. És per això que fem una crida a rebutjar la solució Nadal. Hem creat una comissió oberta per a preparar un consulta popular per tal que la població pugui mostrar el seu rebuig a les pretensions de seguir construint blocs de pisos a tocar de l’EIN dels Muntanyans. Aquesta comissió es reunirà dilluns 3 a les 22h a L’Auca. Les propostes que elabori seran presentades a l’assemblea oberta de dimecres dia 5 a les 22h a L’Auca. Ja hem rebut les primeres mostres d’adhesió i estem fent un llistat de col•laboradors per estar a les urnes, fer publicitat. També es farà un acte públic. Fem una crida a la participació de totes les entitats, candidatures i veïns en general. Possiblement la roda de premsa seria el divendres 7 d’abril.

ALTRES HERBES

1) “Hace unos días en la Plataforma "Salvem la Platja Llarga" cundió la alarma de que se estaban empezando las obras del Paseo Marítimo porque estaban desmontando con maquinaria ligera la valla del camping del fondo de la playa, y se veía maquinaria pesada aparcada en la carretera de llegada.
Desde la misma Plataforma hemos de rectificar: no se ha comenzado el
paseo, y la valla la está desmontando el mismo camping para sustituirla por otra nueva. (...)” L.