20.4.06

ALTERNATIVA 199

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) CONSULTA POPULAR
-El Punt 11-4-06: “L’Alternativa Baix Gaià, l’únic partit que va votar en contra de l’aprovació provisional del pla parcial Muntanyans II al consistori, (…) per analitzar la resposta ciutadana al projecte de Muntanyans II, l’ABG ha organitzat per al 29 d’abril una consulta popular i no vinculant en què es preguntarà als ciutadans: «Vols que es protegeixin els terrenys de l’espai afectat pel pla parcial Muntanyans II?» Els horaris per votar seran de deu del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a nou del vespre, i les urnes es col•locaran a la plaça de la Font, el Mossèn Joaquim Boronat, del Castell i també a la plaça V. Ivern, a Baix a Mar. El regidor de l’ABG a l’Ajuntament de Torredembarra, Lluís Suñé, reconeixia que es tracta d’una consulta «simbòlica» per dir que «l’ABG no vol donar per feta la urbanització d’aquesta zona». Hi podran votar els majors de 16 anys i vinculats a Torredembarra.”
-Els carrers de Torredembarra ja són plens de cartells de la consulta.
-Dissabte a les 12h reunió per acabar de preparar tots els detalls (paperetes, urnes...). També valorarem la nova situació política després de la remodelació del Govern de la Generalitat ja que Milà és qui duia les negociacions amb Madrid per comprar Muntanyans II.
-Hem rebut noves adhesions per participar a les meses (Pep, Pere, Manolo, etc)

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com www.alternativabg.blocat.com

2) ABRIL..........

20: Ple Municipal
22: Taula rodona a Cal Bofill sobre l’estalvi d’aigua. 17h
21: Presentació del recull d’articles del Centre d’Estudis Sinibald de Mas. Cal Bofill. 20h
21-5 de maig expo dels escoltes a L’Auca
22: Jornada de treball per elaborar el programa de joventut de l’abg. 19h
22: Xerrada sobre com s’ha organitzat l’oposició a muntanyans II de cara a agafar idees per oposar-se a la Pedrera de Vespella. 18:30h a Vespella de Gaià. Intervindran Gepec i ABG.
22: Distribució gratuïta de mecanismes d’estalvi d’aigua a cal Bofill.
22: Fins el 29 expo sobre l’estalvi d’aigua a cal Bofill
22: Cau Obert dels Escoltes a Cal llovet.
22: PERMANENT de l’abg. 12h
22-23: Festa major d’Ardenya i de Sant Jordi.
23: El Jordi S. Vendrà llibres del Patronat a la Plaça de les Monges (11h-14h) a veure si us passeu a saludar.
23: TRES a Botarell
26: Assemblea de l’abg.
24??: Acte públic sobre muntanyans II
29: Consulta popular sobre muntanyans II.
30: Caminada popular dels escoltes.

4) “JORNADES D’ESTALVI I REUTILITZACIÓ D’AIGUA
Dissabte, 22 d’abril, a les 17.00 h Cal Bofill. Centre d’Activitats Medi Ambientals
Presentació a càrrec del Regidor de Medi Ambient Sr. Lluís Suñé
“L’estalvi d’aigua, una necessitat” Jordi Molist. Agència Catalana de l’Aigua
“L’aigua a nivell domèstic. Quin ús en fem i com podem estalviar?
Joana Bou. Ecologistes en Acció de Catalunya
VINE A BUSCAR EL TEU JOC DE MECANISMES GRATUÏT
Dissabte 22 d’abril d’11 a 14h i de 17 a 19h Cal Bofill. Centre d’Activtats Medi Ambientals
Exposició de mecanismes d’estalvi domèstic i de jardí Del 22 al 29 d’abril. Cal Bofill. Centre d’Activitats Medi Ambientals“

5) “AL•LEGACIÓ AL PLA D'INFRAESTRUCTURES DEL TRANSPORT DE CATALUNYA (PITC) QUE PRESENTA L'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ-ENTESA PEL PROGRÉS MUNICIPAL " La podeu consultar sencera a www.viaverdabaixgaia.blogspot.com

7) CAP A LA PRIMERA TROBADA D’ABGs
2 de juliol, data per a avaluar l’expansió de l’ABG i la presentació de la Mesa Comarcal de l’ABG (es proposa que sigui de 50 membres). Aquell dia organitzaríem una jornada de treball i lúdica en un espai a determinar.

8) JORNADA PEL PROGRAMA DE JOVENTUT
El dia 22 d’abril per la tarda a les 19h tindrà lloc a la sala de reunions del Casal Municipal de

9) BAIX GAIÀ ÉS COMARCA
-Confirmada la primera data de les rodes de presentació: 2 de juny a Bonastre.

ALTRES HERBES

1) 28 de Maig **de la Pobla de Montornès al Castell de Tamarit per Quico Segovia i Serafín Rodríguez Per apuntar-vos truqueu al 699 564 518 de dilluns a divendres de 21 a 23 hores o envieu un missatge a gata@tinet.cat amb les vostres dades abans del divendres anterior a la sortida i en les sortides de més d’una jornada amb 15 dies d’antelació com a mínim (places limitades). Els participants hauran de signar un document responsabilitzant-se dels seus actes. Els menors de 18 anys hauran de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable. Cal portar calçat i roba adient a la sortida. Preu de la sortida 3 euros, gratuït per als socis. Més informació a www.tinet.org/~gata.

2) “QUÈ EN TRAURÀ, LA DONA DEL SOLDAT?
Aquest any 2006, les Rates de Biblioteca i el Patronat de Cultura, ens van demanar que ens féssim càrrec de tot l'acte de Sant Jordi. Per Centrescènic va ser una proposta interessant, però no deixava de preocupar-nos la responsabilitat i coherència pedagògica pròpia i vers els alumnes. Per això, l'escola solament es podia fer càrrec d'un acte així si ho plantejava com a taller teatral, i per tant, com a espectacle on els alumnes poguessin posar en pràctica i ensenyar el seu treball al públic. És per aquest motiu, i també per dinamitzar la creació de textos de temàtica diversa que, a partir dels escrits de les Rates de Biblioteca, s'ha creat una dramatúrgia on els textos prenen una altra dimensió i passem del simple recital a la complexa, però més rica, realitat dramàtica i teatral.

La temàtica que ha pogut convertir aquests textos en una peça dramàtica ha estat "la guerra". Els moments de tensió internacional que es viuen des dels últims anys donen peu a fer una petita reflexió, que creiem que és interessant per als alumnes perquè constatin que la cultura i el teatre, a part de divertir, poden servir també per exercitar el pensament, i per tant, el compromís de l'artista pren una altra dimensió. Així mateix, el públic trenca la imatge arcaica del que sembla, erròniament, que hagi de ser una posada en escena de textos poètics. També els propis autors poden veure com els seus textos adquireixen un altre pes i donen un gir quan passen pel sedàs d'una lectura profunda, lliure d'arquetipus, clixés i sota la visió de la interpretació.

L'espectacle que s'ha creat s'ha reforçat amb titulars de la premsa actual i amb cançons de Bertold Brecht, musicades per Kurt Weill. Això ha representat implicar, també, a músics de La Torre com la Marina Ciuró, el Jordi Garcia i el Jordi Martínez (director i cap d'estudis de l'Escola Municipal de Música, respectivament) i un grup d'alumnes de l'esmentada escola, així com a les artistes plàstiques de Grop, Cristina Riambau, que col•labora en la creació de l'espai escènic i Aurora Roig que es fa càrrec del cartell i del programa de mà. Agraïm a tots ells la seva participació desinteressada i esperem seguir comptant amb el suport del Patronat de Cultura, per fer possible la creació i col•laboració entre els artistes de La Torre.
F. C., Director de Centrescènic”

3) “XXL JAM 8ª EDIZYON. - festival internacional de Hip Hop - Introducción:
XXL PRODUKZIONES organiza la octava edición del XXL Jam. Es un festival internacional dedicado íntegramente al HIP HOP, y por eso engloba las siguientes actividades: sesiones de dj, exhibición de graffiti, concurso de Break, conciertos de Rap, beatbox, concurso de bombing con obstáculos, y otras actividades como: street Basket.
El festival es itinerante empezó el año 1999 en el mercat de musica viva de vic, y desde entonces a pasado por varias ciudades como: Barcelona y Tarragona.
Este año se celebrará en Reus (Tarragona), en el recinto de La PALMA. Los días viernes 21 y sábado 22 de abril del 2006. XXL JAM 8ª EDIZYON. - Festival Internacional Underground de Hip Hop - 21 y 22 de abril en La PALMA de Reus (Tarragona).
Conciertos:
Solo los solo (Barcelona) Artista Americano por confirmar
Falsalarma (Barcelona) Artista Francés por confirmar
Juaninacka (Sevilla) Big Digga & IboFat (Alemania)
Efren + Mr. guti (SonDKalle - Barcelona) Mustafá Yoda (Argentina)
Ehler Danloss (Madrid) Prome (3L’S - Barcelona)
Jazz&J (Portugal) Madico (Reus)
Ko tecniko (Reus) Dj Slikk (Alemania)
… + artistas por confirmar
Campeonato nacional de break BreaKING TarraKO 5. crew vs crew
Premio: 600€ (aprox. 70% Taquilla) Inscripcion por grupo: 6€
Jurado: Karlsruhe Team Combo (alemania) Con: Shadow, Stany, Shaq (Style Crax)
BajoTierra Jam III Concierto con grupos desconocidos de altísimo nivel
Exhibición de Graffiti Con: Baske, Aber, Matrix (TBT - Alemania)
Exhibición con + de 70 artistas Street Basket 3vs3
concurso de Bombing con obstáculos memorial a “Enom (KRL)”
+ info: WWW.MASHIPHOP.COM ¡¡¡Entradas YA a la VENTA¡¡¡ precio especial hasta el 20 de Abril Bono 22€ del 23 de marzo al 20 de abril solo en www.atrapalo.com *el bono permite entrar los 2 días, a todos los eventos.
Venta en: Dandole – Tarragona, SFlow – Reus, El Clan – Lleida, FlashBack – Girona, Bunker – Barcelona, www.atrapalo.com Colaboran: Suicide People, Anima’t serveis culturals (TCC), Relacions cíviques del Ajuntament de Reus, Diversió Diversa, Montana, www.atrapalo.com, Dandole Store, SFlow, www.FlashBackshop.com , www.lahiphopstore.com, www.4x4hiphop.com, Eastpak.”
4) ....................................................la versió definitiva de la proposta oficial de Xarxa Natura 2000 ja està a exposició pública!¡! PODEU CONSULTAR LA CARTOGRAFIA....
http://premsa.gencat.net/display_release.html?id=22175&ACCESOSESSID=d60b3d7e17e62a7b8f00bb2300466d40