10.4.06

ALTERNATIVA 197

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) “ABG de la Torre obre un debat públic per definir el seu programa
EL PUNT.. Torredembarra
.L’Alternativa Baix Gaià de Torredembarra obrirà el proper dissabte 22 d’abril la primera de les trobades amb diversos sectors de ciutadans per tal de definir els eixos del proper programa electoral. En aquest primer cas, la reunió està adreçada als joves del poble. Els comicis electorals del 2007 seran els segons als quals concorre l’ABG després que en les darreres eleccions del 2003 la formació aconseguís un regidor.”

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com www.alternativabg.blocat.com

2) “El Tarragonès destina 20.000 euros a netejar abocaments incontrolats
EL PUNT.. Tarragona.
El Consell Comarcal del Tarragonès ja ha destinat uns 20.000 euros a la neteja d’abocadors incontrolats. A Perafort, el consell ha retirat uns 439.000 quilograms de runes i materials voluminosos. Al Catllar, el segon poble on s’estan netejant els espais amb runes, l’ens supramunicipal ja ha recollit 57.240 quilograms. Aquest servei del consell comarcal ha nascut després que alguns consistoris demanessin a l’ens la seva actuació per acabar aquestes actituds incíviques dels abocaments irregulars. Aviat s’iniciarà la neteja en alguns indrets afectats per abocaments al terme municipal de Constantí i els ajuntaments de la Pobla, la Nou i Torredembarra també han sol•licitat aquesta actuació del consell comarcal.”

3) “L’ABG impulsa pel 29 d’abril una consulta popular no vinculant sobre el futur dels Muntanyans
M.P.. Torredembarra
L’Alternativa Baix Gaià (ABG) realitzarà una consulta popular, no vinculant, a Torredembarra sobre el futur del pla parcial Muntanyans II, després que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques resolgués aquest mes de març el recurs interposat contra la suspensió del document decretada el 2004 per la Comissió Territorial d’Urbanisme al•legant, llavors, motius d’inundabilitat. L’ABG, que és l’únic partit que va votar en contra del pla quan es va aprovar de manera provisional al si del consistori, vol que la consulta doni «un toc d’atenció» al govern català, segons deia el portaveu de la formació, Lluís Suñé, qui assegurava que «encara queden elements de reflexió per oposar-se» al pla parcial. No és la primera vegada que qüestions ambientals centren consultes populars a l’àmbit del Baix Gaià. Precisament fa dos anys, el 25 d’abril del 2004, la coordinadora Salvem el Gaià va impulsar una consulta popular no vinculant a les diverses poblacions del Baix Gaià sobre la necessitat de dotar el riu Gaià d’un cabal ecològic. En aquella ocasió van votar 1.183 persones.”

4) La notícia de l’inici de la campanya “Baix Gaià és comarca” apareix a www.pobleviu.org

5) Dissabte 7 d’abril a les 19h a L’Auca assemblea del Camp del Campanya Unitària per l’Autodeterminació.

6) AGENDA:

ABRIL..........

8: 12h reunió oberta per a organitzar la consulta per muntanyans II
8: al vespre inauguració de l’expo de Jordi R. Morera de collage. Durant la setamana sANTA farà un taller de collage per als nens. (Amb el suport de la regidoria de medi ambient) –L’11 d’abril a les 18h taller de collage infantil a Cal Bofill-.
8: al 16 XVI Parc de Jocs (amb el suport de Joventut)
11 al 15 Ambibus a Cal Bofill, matí i tarda.
10-13: I Parc de Joves (S. Santa) 4 x 4 (amb el suport de Joventut)
15: Distribució gratuïta de mecanismes d’estalvi d’aigua a cal Bofill.
20: Ple Municipal
21: Taula rodona a Cal Bofill sobre l’estalvi d’aigua.
21: Presentació del recull d’articles del Centre d’Estudis Sinibald de Mas. Cal Bofill. 20h
21-5 de maig expo dels escoltes a L’Auca
22: Jornada de treball per elaborar el programa de joventut de l’abg.
22: Distribució gratuïta de mecanismes d’estalvi d’aigua a cal Bofill.
22: Fins el 29 expo sobre l’estalvi d’aigua a cal Bofill
22: Cau Obert dels Escoltes a Cal llovet.
23: TRES a Botarell
26: Assemblea de l’abg.
27: Acte públic sobre muntanyans II
29: Consulta popular sobre muntanyans II.
30: Caminada popular dels escoltes.

7) CAP A LA PRIMERA TROBADA D’ABGs
Encetem un procés per a coordinar les candidatures de l’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. Proposem el 2 de juliol com a data per a avaluar l’expansió de l’ABG i la presentació de la Mesa Comarcal de l’ABG. Aquell dia organitzaríem una jornada de treball i lúdica en un espai a determinar.

8) JORNADA PEL PROGRAMA DE JOVENTUT
El dia 22 d’abril per la tarda a les 19h tindrà lloc a la sala de reunions del Casal Municipal de Torredembarra una jornada de treball per a definir els eixos bàsics del nostre proper programa electoral.

9) BAIX GAIÀ ÉS COMARCA
Ja tenim l’opuscle editat. Té 24 pàgines. N’hem fet 1000 exemplars i ha quedat molt bé. Posem la maquinària en marxa i anem buscant dates a totes els pobles i barris per a presentar la proposta. Volem començar per la Riera a principis del mes de maig.

10) “Torredembarra crea un parc per a patinadors i dóna sortida a una reivindicació d’anys d’aquest col•lectiu
M.P.. Torredembarra
L’Ajuntament de Torredembarra projecta una pista per a patinadors junt a la zona esportiva del poble. L’objectiu és que la instal•lació pugui entrar en servei abans de l’estiu, pels volts del mes de juny. De moment, la pista, que rebrà una inversió de 26.657 euros, tindrà uns 200 metres quadrats i s’hi ubicaran quatre tipus diferents de rampes. La idea del consistori, però, és ampliar en una segona fase la pista amb el doble de superfície i amb més aparells. Segons el regidor de Joventut, Lluís Suñé, aquesta nova instal•lació ha de donar sortida a «una demanda d’una part dels joves des de fa anys». La ubicació a la zona esportiva no és casual ja que, segons l’edil, es volia evitar situar-la en un punt aïllat o al mig del municipi «perquè la societat ho rebutja per la seva perillositat». Per la seva banda, el col•lectiu de patinadors veu amb bons ulls la iniciativa. El qui serà tresorer de la futura associació de patinadors, Xavier Fornós, deia que «les dimensions semblen bastant justes però més val això que res» i afegia que així tindran un espai per desenvolupar amb llibertat la pràctica.”

ALTRES HERBES
1) “Manuel Jiménez Alés Alcalde de Torredembarra es complau a convidar-vos a la inauguració de l’exposició “Papers Reciclats” Collage, de Jordi Morera, que organitza la Regidoria de Medi Ambient. L’acte tindrà lloc el dia 8 d’abril, a les 20 h, a Cal Bofill, Centre d’Activitats Mediambientals. Torredembarra, abril de 2006 L’exposició romandrà oberta fins al 21 d’abril, en horari de 18 h a 20 h els dies laborables. Taller de collage: 11 d’abril, a les 18 h.”

2) “L’AMBIBUS ens visita ! Unitat mòbil d’educació ambiental Amb l’exposició “ Els paisatges de l’aigua, mirall d’una nova cultura”
Lloc....................... Cal Bofill. Centre d’Activitats Medi Ambientals
Dies....................... d’11 a 15 d’abril de 2006
Horari.................... de dimarts 11 a dijous 13 d’abril,
De 13.30 a 13.30 i de 16 a 19h Dissabte 15 d’abril, D’11 a 14h i de 17 a 20h
VINE A BUSCAR EL TEU JOC DE MECANISMES GRATUÏT
PUNT DE RECOLLIDA: Cal Bofill. Centre d’Activitats Medi Ambientals
Dissabte 15 d’abril d’11 a 14h Dissabte 22 d’abril d’11 a 14h i de 17h a 20h”