23.4.06

ALTERNATIVA 200

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) 29 d’abril, consulta popular

Muntanyans II és cosa de tots/es

En el procés massiu d’urbanització de la costa catalana hem trobat escletxes per guanyar espais verges lliures de blocs de pisos. A Torredembarra estem en ple procés per continuar aixecant habitatges a tocar de l’espai protegit dels Muntanyans. Tot i que la Conselleria de Medi Ambient i el Ministeri estan negociant amb l’empresa la compra dels terrenys (enguany consta una partida de diners al pressupost de l’Estat!), el Departament de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya ha donat llum verd al desenvolupament del pla parcial Muntanyans II. Creiem, però, possible i necessari aturar la seva urbanització.

Davant d’aquesta situació l’Alternativa Baix Gaià ha convocat una consulta popular de cara al dissabte 29 d’abril per demostrar que els veïns i les veïnes estan en contra d’aquest projecte. I com creiem que Muntanyans II és cosa de tots fem una crida a què participeu col•laborant en les meses i en la difusió de la consulta. Us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu alternativabg@gmail.com i del telèfon 696363328.

També es pot col•laborar econòmicament a través de la guardiola instal•lada al cafè L’Auca (carrer Santa Rosalia, 5). Amb aquests diners es pagaran les despeses de cartells, paperetes, etc.

On podrem votar?

No cal dir que la consulta és simbòlica, que no disposem dels mitjans per a una gran difusió i que els resultats no seran vinculants. Malgrat tot, convoquem a tothom a votar SÍ a la protecció dels terrenys afectats pel pla parcial muntanyans II. Es podrà votar de 10h a 14h i de 17h a 21h a la Plaça V. Ivern de Baix a Mar, Plaça del Castell, Plaça de la Font i Plaça Mossèn Joaquim Boronat. Ho podran fer tots aquells que tinguin de 16 anys en amunt. TAMBÉ ES POT VOTAR PER CORREU. Tothom que no pugui venir el dissabte 29 a votar ho pot fer per correu tradicional urgent (Apartat de correus 223 – 43830 Torredembarra) i correu electrònic (alternativabg@gmail.com). Cal indicar el nom, els cognoms, el DNI i el vot negatiu o positiu a protegir l’espai.

Quan sabrem els resultats?

A l’acabar-se la jornada electoral totes les urnes es reuniran a la Plaça del Castell i es procedirà a fer el recompte. Posteriorment tancarem la jornada amb un pa amb tomàquet popular i un recital del cantautor Miquel del Roig. Els resultats seran enviats a tots els mitjans de comunicació i s’intentarà aconseguir el màxim ressò possible. De fet aquest és un dels objectius principals de la jornada: fer sentir el clam popular contra la urbanització massiva de la nostra costa. Un exercici de democràcia participativa.

Volem saber-ho tot

Dilluns 24 d’abril sortirem diversos grups de veïns a enganxar cartells anunciant la consulta popular. Quedem a les 22h a la Plaça del Castell. Dijous 27 farem una reunió a les 21:30h al Cafè L’Auca per preparar els detalls de la jornada de dissabte. Tothom hi està convidat. Divendres 28 a les 20h farem un acte públic a la sala de reunions del Casal Municipal de Torredembarra per explicar el procés d’urbanització i oposició al projecte fins al dia d’avui. També mostrarem un vídeo del darrer aiguat que va inundar l’espai. I al llarg de tota la setmana participarem en debats i entrevistes a diferents mitjans de comunicació per mostrar el nostre rebuig a la urbanització de muntanyans II i convocant a tothom a la votació del dissabte 29 d’abril.

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com www.alternativabg.blocat.com

2) ABRIL..........

Fins 5 de maig expo dels escoltes a L’Auca
Fins el 29 expo sobre l’estalvi d’aigua a cal Bofill
23: Festa major d’Ardenya i de Sant Jordi.
23: El Jordi S. Vendrà llibres del Patronat a la Plaça de les Monges (11h-14h) a veure si us passeu a saludar.
23: TRES a Botarell
27: Assemblea de l’abg 21:30h EN DIJOUS!
28: Acte públic sobre muntanyans II
29: Consulta popular sobre muntanyans II.
30: Caminada popular dels escoltes.

3) “Torredembarra actuarà enguany a la vil•la del Moro per fer-la més didàctica Es crearan més plànols i una plataforma per guanyar perspectiva del jaciment romà M. PLANA. Torredembarra
Posar l’antiga vil•la romana del Moro a l’altura que es mereix i recuperar-la de l’oblit. L’Ajuntament de Torredembarra destinarà enguany més de 50.000 euros a reparar i consolidar les runes que hi ha actualment a l’espai, a més de comprar la finca als propietaris privats. De moment, el consistori descarta fer més excavacions al jaciment, que vol convertir en un espai didàctic i posar-hi més plafons informatius per intentar aconseguir que acabi sent un punt d’atracció turística. El consistori treballa en la redacció d’un conveni de col•laboració amb el Museu Nacional Arqueològic de Catalunya perquè s’impliqui en la gestió de l’espai. (...)” del PUNT

4) gestió del BUTLLETÍ SETMANAL electrònic:
-Gràcies a tothom per la informació i opinions que ens envieu.
-El butlletí setmanal es pot reenviar a tothom
-Ens podeu facilitar adreces de correu per tal que els enviem regularment el butlletí
-Si us voleu donar de baixa només cal enviar un mail.
-Cal arribar al màxim de veïns per donar comte de la feina que fem i per recollir opinions i informació.
-Actualment enviem directament el butlletí a 115 persones de la Torre. Gràcies!

5) “Costes invertirà més de 2 milions d'euros per incloure al PEIN dels Muntanyans les finques que encara no són de domini públic La Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient té previst destinar en els pròxims mesos més de 2 milions d'euros per a la recuperació de les dotze finques -quatre d'elles edificades- del PEIN
Muntanyans de Torredembarra que encara no són de domini públic. El pressupost inclou les despeses previstes per a la compra o expropiació de les finques, que ocupen uns 26.000 metres quadrats, i la posterior actuació per a adaptar l'espai a la resta del PEIN. Francesc Montoya / ACN |(...)”
5) “Escola de debat TREBALLEM PER ENFORTIR L’ESQUERRA NACIONAL I ECOLOGISTA Olot 6 i 7 de maig del 2006 Dissabte 6 de maig taules debat seguretat alimentaria i transgènics>Municipalisme i valors socials>Reptes de la Globalització> Som una nació i tenim el dret de decidir? Diumenge 7 de maig. Visita a la comarca El programa definitiu amb els ponents el rebreu en els propers dies Inscripció gratuïta Dormir i sopar de dissabte al voltant dels 30 euros INSCRIPCIONS INFORMACIÓ: inscripcions@catalunya.org info@elsverds-catalunya.org Bloc de l’Escola de debat http://escoladedebat.blocat.com/ ORGANITZA: ENTESA DE PROGRÉS MUNICIPAL i ELS VERDS ESQUERRA ECOLOGISTA”

7) CAP A LA PRIMERA TROBADA D’ABGs
2 de juliol, data per a avaluar l’expansió de l’ABG i la presentació de la Mesa Comarcal de l’ABG (es proposa que sigui de 50 membres). Aquell dia organitzaríem una jornada de treball i lúdica en un espai a determinar.

9) BAIX GAIÀ ÉS COMARCA
-Confirmades les primeres dates de les rodes de presentació: 19 de maig a Altafulla i 2 de juny a Bonastre.

ALTRES HERBES

1) Una colla de joves torrencs han obert el Que va! a l’Avinguda Francesc Macià. Us ho recomanem vivament. Menjar àrab, refrescos, terrasseta...

2) http://barcelona.indymedia.org/newswire/update/index.php
En Francia, los jóvenes protestan por la "modificación" de los contratos
basura. Muchas voces han sido las que se han quejado en este país porque los
jóvenes no hacían nada. Pues bien, ¿se lo vamos a demostrar?

3) ”El Grup d’Aficionats a l’Art posarà en escena els dies 12, 13 i 14 del proper mes de maig l’obra que va resultar guanyadora del primer Premi Bambolina (2003) convocat pel NUS ESCÈNIC, “Converses al vent” de Joan Carles Cardona Romanos. La representació es farà a la sala gran del Casal Municipal que pràcticament és l’únic espai apte per a representacions teatrals que hi ha actualment a Torredembarra. Se n’ha reduït dràsticament el nombre de localitats, en un intent de fer l’espectacle més assequible al públic, en quant a l’acústica i la visibilitat. Esperem que l’experiment doni bon resultat.
Formaran part de la representació com a actrius i actors: Carles Marquès, Rafel Núñez, Joan Maria Vidal, Esteve Cañellas, Dolors Garri, Martí Martí, Aida Solé, Arantxa Piquer, Rosa Maria Castro, Joan Pi, Joan Griñó, Carme Canyelles i Anna Ramírez.
I com a equip tècnic: Iris Gual, Lluís Solé, Antoni Pulido, Rafel Nuñez, Maria Teresa i Rosalia Porta, Iris Figuerola, Joan Porta i Perruqueria Anna. Sota la direcció de Maria-Rosa Wennberg.
L’autor de l’obra ha promès la seva assistència el primer dia de l’estrena.
L’horari de les representacions serà a les 10 de la nit els dos primers dies. I el diumenge serà a 2/4 d’1 en sessió matinal, ja que ha estat impossible trobar una data per fer-ho a la tarda. La puntualitat és la norma del Grup.
Esperem l’assistència dels aficionats al teatre.”

4) Nota del Jordi S.: “Si tot va bé la Sínia sortirà per Sant Joan. Dimecres que ve ens posem a recollir articles i a maquetar. Per tants tots/es aquells/es que hi vulgueu col•laborar ja podeu enviar els escrits. Penseu que el tema unificador de la propera revista serà l’aigua i que es recomana escrits d’una pàgina i mitja de word, uns 4000 caràcters.”

5) Visiteu una farmàcia de la Torre del segle XVIII (va en serio):
www.madrimasd.org/cienciaysociedad/Museos/Buscador/museos/19/descripcionfondo.asp?id=&pest=1