27.4.06

ALTERNATIVA 201


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) COSULTA POPULAR
-La Llista de l’Àlex ha reenviat el darrer escrit. Pobleviu.org l’ha penjat al web.
-Ens estan posant traves legals arbitràries i inaudites per tirar endavant amb la consulta. Malgrat tot avui al vespre ratificarem la decisió de tirar endavant amb la jornada de dissabte peti qui peti. És per això que fem una crida a assisitir el màxim d’hores possibles a les meses a fer ambient, petar la xerrada, informar els veïns... Cal portar càmeres de fotos i de vídeo per si envien la policia a desallotjar-nos.

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com http://alternativabg.blocat.com

2) ABRIL..........

Fins 5 de maig expo dels escoltes a L’Auca
Fins el 29 expo sobre l’estalvi d’aigua a cal Bofill
27: Assemblea de l’abg 21:30h EN DIJOUS!
28: Acte públic sobre muntanyans II 20h
29: Consulta popular sobre muntanyans II.
30: Caminada popular dels escoltes.

3) DEL PUNT DE 23 ABRIL: “Arranca la mancomunitat al Baix Gaià
Les regidories de turisme del Tarragonès Nord editen un tríptic conjunt per promocionar globalment la zona
M. PLANA. Torredembarra
Els municipis del Baix Gaià han començat a fer de les problemàtiques conjuntes un únic front d’actuació per tenir més veu. Si ara fa un any eren els alcaldes de Torredembarra i Altafulla els que es comprometien a impulsar un consell d’alcaldes del Baix Gaià, ara és el torn dels regidors de turisme de la zona, que han preparat una campanya de difusió conjunta del seu potencial turístic. Coincidint amb aquesta conjuntura, la formació política Alternativa Baix Gaià impulsarà a partir del maig la difusió d’una document que amb el nom El Baix Gaià és comarca vol obrir el debat sobre la necessitat de mancomunar tots els serveis dels municipis situats al tram final del riu Gaià. Reivindicar una comarca pròpia no és per tant l’objectiu principal ara per ara. (...)
5) “Escola de debat TREBALLEM PER ENFORTIR L’ESQUERRA NACIONAL I ECOLOGISTA Olot 6 i 7 de maig del 2006 INSCRIPCIONS INFORMACIÓ: inscripcions@catalunya.org info@elsverds-catalunya.org Bloc de l’Escola de debat http://escoladedebat.blocat.com/ ORGANITZA: ENTESA DE PROGRÉS MUNICIPAL i ELS VERDS ESQUERRA ECOLOGISTA”
6) “ToöO...........................................................aquí teniu, per si us cal on convingui!¡! ;-)

*Enllaços:
* Document d'Alegacions a la Xarxa Natura 2000 amb cartografia actualitzada i relligat amb la Proposta de LIC per la Conca del Gaià i el Litoral Associat,
(aquesta subscrita a Renau el juliol'04, per 20 entitats, des dels grups ecologistes fins als caçadors passant per la URV i la ICHN-IEC):
http://www.gepec.org/ftp/aleg.XARXA2000%20Conca%20Gai%E0%20-%20tot%20plegat.pdf
*Respecte la CORONA VERDA del Baix Gaià del llevant tarragoní agro-forestal:
http://www.gepec.org/ftp/corona.pdf
http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=459
http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=509
http://www.gepec.org/ftp/Diagnosi%20i%20proposta%20del%20GEPEC%20per%20la%20Platja%20Llarga%20TGN.pdf”
7) CAP A LA PRIMERA TROBADA D’ABGs
2 de juliol, data per a avaluar l’expansió de l’ABG i la presentació de la Mesa Comarcal de l’ABG (es proposa que sigui de 50 membres). Aquell dia organitzaríem una jornada de treball i lúdica en un espai a determinar.

8) El Mònic no ens ha publicat la convocatòria per a la consulta.

9) BAIX GAIÀ ÉS COMARCA
-Confirmades les primeres dates de les rodes de presentació: 19 de maig a Altafulla i 2 de juny a Bonastre.

10) “Hola J.: Soy E. de momento sigo las actividades a través del correo y de las hojas informativas de ABG.
El domingo 23 estuve en el centro de Salut de Torredembarra y me llevé una grata sorpresa cuando vi la hoja en el mostrador y alguna persona leyéndola. Para el mes de Mayo queremos hacer algún acto en Roda sobre el 75 aniversario de la República, ya os lo comunicaré con tiempo por si podéis asistir Salut”

ALTRES HERBES

1) ”El Grup d’Aficionats a l’Art posarà en escena els dies 12, 13 i 14 del proper mes de maig l’obra que va resultar guanyadora del primer Premi Bambolina (2003) convocat pel NUS ESCÈNIC, “Converses al vent” de Joan Carles Cardona Romanos. La representació es farà a la sala gran del Casal Municipal que pràcticament és l’únic espai apte per a representacions teatrals que hi ha actualment a Torredembarra. (...) L’horari de les representacions serà a les 10 de la nit els dos primers dies. I el diumenge serà a 2/4 d’1 en sessió matinal, ja que ha estat impossible trobar una data per fer-ho a la tarda. (...)”

2) “adjunt us envio el nº 73 de la publicació CATALUNYA de la CGT de Catalunya, per si és del vostre interés, en la pagina 10 i 11 es parla de ferrocarril, hi ha un articule meu. Salut ferrandis “ QUI VULGUI EL PDF NOMÉS CAL QUE CONTESTI EL CORREU I EL REENVIEM. EN FORMAT PAPER EL TENIM A L’AUCA.

3) “Manifestació alternativa 1r. de Maig a Tarragona Campus (info@campusreus.org) MANIFESTACIÓ ALTERNATIVA 1 DE MAIG DE 2006.
LLOC DE TROBADA: PLAÇA IMPERIAL TARRACO, TARRAGONA.
19:00 HORES. Convoquen: CGT, Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona, Xarxa del Camp, Endavant Tarragona, Cercle Marxista, Rescat, COBAS i altres col•lectius.”