30.6.05

ALTERNATIVA 140

1.- SAMARRETA D´ESTIU DE L´ABG. Algunes aportacions: “Bones! es podrien fer tres samarretes diferents amb frases diferents en comptes de fer només la de Brams? Ho dic perquè podríem posar una frase del Ovidi Montllor (que en té un gran repertori) o a mi molt personalment m'agradaria alguna d'Inadaptats. En fi, si és possible fer-ne vàries (fent la mateixa quantitat de samarretes però amb diferents textos) puc enviar unes quantes suggerències. Salut! » P.R. RESPOSTA : Per qüestió de pressupost només podem fer una samarreta.
« Home, no està mal, però i si en comptes de blanc fos un color cru o grisós? Fashion? Aiaiai que t'estàs modernitzant massa!! » J.G. RESPOSTA : Collonut. « Bé, pos faig unes suggerències, algunes no són molt bones la veritat, la frase de Brams m'està bé, però faig aquestes propostes a veure que els sembla a la gent (es poden reenviar, potser el Pau A. o algú altre té més suggerències). La primera penso que és la millor de les que hia per aquí, però no si es si es pot posar tant de text a la samarreta. Ovidi Montllor -"Serà blava i tranquil.la la mar. Serà espessa i verda la vall. Serà gran i dolça la muntanya. Serà un dia que durarà anys." o si és molt llarg -" Serà un dia que durarà anys." (idem)
-"L'ensenyança era com era, els ensenyats el què som" (l'escola de ribera) -"Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer. Vostra raó es va desfent, la nostra força creixent. Les molles volen al vent!"
o si és molt llarg -"Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer. Les molles volen al vent!" (tot explota o pel cap o per la pota) -"Vam viure un món preciós. Perquè vull! Perquè tinc ja ganes de viure! " (perquè vull)
Inadaptats -"Canviarem la història" (idem) -"Treballant en el que penso, m'augmento la dignitat" (Festa sí, lluita també!)
-"Per tots els mitjans" (idem, en realitat es una cita marxista)
Salut! Pau R. RESPOSTA: M´encanta (Jordi S.) la primera que has posat de l´Ovidi. Esperem respostes i ho portem a imprimir

3) Vàries :
-Del 17-20 d´agost Mostra de Circ al Baix Gaià.
-Cada dimecres a les 19h (Juliol-agost) visites guiades pels muntanyans. Des de Cal Bofill.
-Proper ple: 13 de juliol a les 19:30h Tota la documentació a www.torredembarra.org
-23 de juliol: STOP! AKÍ STEM (grafitis, malabars, percusions...) al pg Marítim, on fan l´aeròbic. Org. Regidoria de Joventut.
-S´estan distribuint 1000 tríptics informatius per la Torre adreçats als joves sobre el cannabis. Estan editats per la Conselleria de Sanitat de la Gene.
-16 de juliol gimcama nocturna. Cal apuntar-se al Punt d´Informació Juvenil.
-30 de juliol: II Mostra de DJ´S a la Platja. Org. La Regidoria de Joventut.

4) Calendari de reunions de l´ABG per aquest estiu. A banda de totes les extraordinàries que convinguin, les ordinàries seran : JULIOL permanents 9, 23, assemblea mensual 27 (22h a la Sala de Reunions del Casal Municipal). AGOST : assemblea mensual el 31 d´agost.

5) PREMSA :Hem rebut El Treball I l´ARREL. Els deixem a la Biblioteca de l´Auca perquè tothom ho pugui llegir.

6) Assemblea mensual de l´ABG 29-VI-05 Una mica de resum:
-Hem estat avui a la reunió d´ICV del Camp per explicar el cas de Muntanyans II.
-Avui presentació de la vigilància medioambiental. 4 persones en total. Dividides en 4 zones. Enllaçats amb la Guàrdia Urbana.
-Avui hem presentat els 6 educadors ambientals per la campanya dels residus, amb la intenció d´implantar l´any vinent l´orgànica.
-Faran 1500 entrevistes a individuals i 100 a empreses. A part de preguntar informaran.
-S´han fet 7000 tríptics.
-Es canviaran els contenidors.
-Hem presentat el negociat amb el GEPEC. Així aquest estiu faran moltes activitats.
-A partir d´ara Cal Bofill s´obrirà 7 dies a la setmana.
-Ple Municipal setmana que ve, entrarà l´ordenança de funcionament de Cal Bofill. Es buscarà sempre la flexibilitat i facilitar les activitats.
-Ara a Cal Bofill hi ha 17 pesones.
-Muntanyans II: Divendres hi ha reunió a nivell d´ICV per decidir l´estratègia arran de la decisió d´urbanisme.
-Es comenten algunes de les mancances de l´atual equip de govern i possibles maneres de solventar-ho.
-Es debat sobre la manca d´aparcaments i el projecte de peatonalització del carrer nou.
-Fins el 2 de juliol es poden presentar suggeriments al Pla de Viabilitat. Comentem les mancances d´aquest Pla.
-S´acorda empendre accions per solventar els problemes urbanístics i d´arbrat del Pg de l´Estació.
-DIMARTS DIA 5 DE JULIOL A LES 22H BUSTIAREM EL TDB A SANT JORDI. QUEDEM A L´AUCA.
-Propera assemblea mensual la farem a la Sala de Reunions del Casal. L´anunciarem amb cartells. 27 de juliol a les 22h.
-Dissabte 2 de juliol no hi ha permanent.
-Properes permanents: 9 i 23 de juliol a les 12h.

ALTRES HERBES:
1) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 3 de juliol (invertebrats terrestres).
2) CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT DE TORREDEMBARRA En data d’avui, per Decret núm. 1403 dictat pel President del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra, es convoca la reunió del Ple, que tindrà lloc el dia 1 de juliol de 2005, a les 20 hores, a la Sala de Plens de la Casa de la Vila.
3) El Jordi R. Morera té quadres a Ca La Padrina (Plaça de La Vila), a la cafeteria que hi ha al costat del restaurant Les Palmeres (Platja) i properament inaugura expo a Mont-Roig del Camp. Serà l´1 de juliol (divendres) a les 9h del vespre. Hi serà fins el 21 de juliol al Casal Cultural. És similar a la que va fer a Cal Bofill, un xic ampliada amb obra nova. Tothom hi és convidat. Per qui vulgui passar-se podem quedar qualsevol dia. Només cal que em truqui 977642262 (jordi morera.)
4) Expo de Lluís Barba a Galeria Antoni Pinyol de Reus (Carrer del Vidre, 11) fins l´1 de juliol. Hi trobareu de refiló alguns temes torrencs.
5) Ep! Nou sistema per organitzar actes culturals a la Torre. Informeu-vos. Molt interessant. Hi ha un model de sul.licitud per demanar material al patronat de Cultura (cadires, megafonia, projector, etc).
6) S´ha inaugurat el local social de l´Associació de Veïns de la Marítima Residencial.
7) “Hola, com molt probablement sabreu, la Generalitat ha re-elaborat una proposta d'ampliació a la Xarxa Natura 2000 (ara en exposició pública): cal dir que en aquesta darrera proposta oficial, la Conca del Gaià és on s'amplia més superfície a protegir de tot Catalunya (a banda de l'àrea Pirinenca), potser arran de la nostra pretèrita proposta (!). Tot i així, el GEPEC i altres entitats i persones naturalistes hem elaborat un seguit d'al•legacions per tal de millorar-ne encara més la qüestió...” Més info al.legacions: Toni Bara, Renau (Baix Gaià) abara@pie.xtec.es

26.6.05

ALTERNATIVA 139

1) Fa uns dies es va presentar la CUP de Vilanova i la Geltrú. www.cupvilanova.org

2) Dissabte pel matí hem fet permanent i hem parlat els següents temes :

-Pla local de joventut. Hem estat insistint en la seva redacció i aprovació. Finalment ha estat aprovat i ens correspondran diverses subvencions. N´hem demanat 4. Una per crear la sala de joventut, com a centre cívic.

-Concert de dissabte passat al Casal va anar molt bé. Es repetirà a la Carpa de Cal Bofill.

-Ens han concedit una subvenció de 30.000 euros per actuacions als Muntanyansl.

-Dilluns comença la “policia ambiental”: Hem dividit el poble en 4 parts. Informar al ciutadà, vigilar el bosc del canyadell, senyalització del canyadell…

-Ja tenim els 6 informadors de la campanya de residus.

-S´ha fet el negociat amb el GEPEC. A partir de la setmana que ve estaran amb una situació estable i podran treballar tranquilament.

-Cal Bofill estarà obert en cap de setmana. Malgrat tot, aquest estiu per fi s´obrirà, hi haurà molta més gent treballant-hi. Cal un esforç per donar a conèixer els valors que representa l´EIN.

-Hem editat 7000 tríptics de la campanya de residus.

-Conveni amb Generalitat i Consell Comarcal “Nous Veïns” per integrar immigrants: curs de “pinche” de cuina, conveni amb restaurants perquè donin feina i la generalitat subvenciona les primeres 50 hores de treball. En 15 dies comencen. Setembre nous cursets.

-Muntanyans II: Informe 2001, dilluns reunió amb la Dolors C., dilluns trucarem a costes (Madrid) per parlar del tema, hem demanat ajuda al Joan Herrera (diputat a Madrid), podríem demanar ajuda al Raül Romeva? Reunió amb conseller Milà, molt positiva.

-En Lluís B. s´ofereix per assessorar qüestions d´imatge i color de la campanya de residus.

-Aquest estiu es faran 100 contactes amb empreses per implantar l´1 de gener l´orgànic primer a les empreses.

-L´Agència Catalana de Residus ens financia el cubells i les bosses per regalar (orgànic). Crearem l´ecopunt per donar material i informar.

-Aquest estiu portarem uns inflables per jugar que representen els contenidors de reciclatge. Hi haurà els informadors per informar a pares/mares i nens/es.

3) 29 de juny (Sant Pere) ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

4) Vàries :
-Del 17-20 d´agost Mostra de Circ al Baix Gaià.
-Cada dimecres a les 19h (Juliol-agost) visites guiades pels muntanyans. Des de Cal Bofill.
-Proper ple: 13 de juliol a les 19:30h Tota la documentació a www.torredembarra.org
-23 de juliol: STOP! AKÍ STEM (grafitis, malabars, percusions...) al pg Marítim, on fan l´aeròbic. Org. Regidoria de Joventut.
-S´estan distribuint 1000 tríptics informatius per la Torre adreçats als joves sobre el cannabis. Estan editats per la Conselleria de Sanitat de la Gene.
-16 de juliol gimcama nocturna. Cal apuntar-se al Punt d´Informació Juvenil.
-30 de juliol: II Mostra de DJ´S a la Platja. Org. La Regidoria de Joventut.

5) Ens arriben bones notícies des de Barcelona. Sembla que tira endavant l´edició de l´opuscle “Baix Gaià és comarca”

6) No ens funciona la impresora. Llavors hi ha una colla de gent que no té correu i que no li arriba aquesta info setmanal. Convindria que els/ens tinguéssim informats com fos. Són els següents : Pere A, Francisco F., Lin P., Manuel E., Josep F., Miguel, Fede, Joana E. i Susana C.

ALTRES HERBES:
1) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 3 de juliol (invertebrats terrestres).
2) CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT DE TORREDEMBARRA En data d’avui, per Decret núm. 1403 dictat pel President del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra, es convoca la reunió del Ple, que tindrà lloc el dia 1 de juliol de 2005, a les 20 hores, a la Sala de Plens de la Casa de la Vila.
3) El Jordi R. Morera té quadres a Ca La Padrina (Plaça de La Vila), a la cafeteria que hi ha al costat del restaurant Les Palmeres (Platja) i properament inaugura expo a Mont-Roig del Camp. Serà el 30 de juny (divendres) a les 9h del vespre. Hi serà fins el 21 de juliol al Casal Cultural. És similar a la que va fer a Cal Bofill, un xic ampliada amb obra nova. Tothom hi és convidat.
4) NOTA PREMSA TORNEM A LA CARRETERA PER SEGUIR PRESSIONANT A FAVOR D’UN ACCÉS DIRECTE ALS CINEMES D’ALTAFULLA

L’Associació de Veïnes i Veïns Ronda d’Altafulla-Safranars veu positivament la predisposició de la Comissió Territorial d’Urbanisme a facilitar el reivindicat accés directe als cinemes Les Bruixes des de l’antiga N-340 que eviti als usuaris donar un tomb per carrers interiors de la població però comprova que les presses no han aconseguit que el projecte pugui ser aprovat en la darrera sessió de l’ens provincial. Així s’haurà d’esperar com a mínim fins el 20 de juliol per aconseguir el vist-i-plau de la Generalitat a aquest accés que requereix prèviament l’aprovació de Carreteres de l’Estat. També valorem l’esforç d’obrir un pas alternatiu des del vial de Caprabo per descongestionar l’entrada als cinemes, si bé no suposa cap solució al principal problema que és el de la sortida.
Tota aquesta sèrie d’avanços segurament s’han accelerat per la nostra pressió que no hem de deixar. Per tant segueix vigent el lema “Volem l’accés als cinemes per la N-340, Ja!” que tornarà a posar-se de manifest aquest DISSABTE 25 DE JUNY però amb UN CANVI D’HORA PER L’ARRIBADA DE L’ESTIU: ara la concentració en el voral de la carretera es retarda i serà de 19:30h a 20h

Una La concentració pacifica però amb samarretes, xiulets i alguna traca de Sant Joan festiva finalitzarà amb el repartiment d’octavetes en les que s’explica que la protesta no va adreçada contra els usuaris ni contra els cinemes que tenen unes de les sales més modernes, còmodes i de millor qualitat del conjunt de la demarcació tarragonina sinó per aconseguir uns accessos dignes per a tothom.

DISSABTE 25 DE JUNY 19:30h a 20h CONCENTRACIÓ A L’ANTIGA N-340 p.k. 1173 ALTAFULLA

ASSOCIACIÓ DE VEÏNES I VEÏNS RONDA D’ALTAFULLA-SAFRANARS

5) Expo de Lluís Barba a Galeria Antoni Pinyol de Reus (Carrer del Vidre, 11) fins l´1 de juliol. Hi trobareu de refiló alguns temes torrencs.

25.6.05

ALTERNATIVA 138

1) L´ABG d´Altafulla ha tret al carrer el seu butlletí número 34. Si el voleu llegir el podeu demanar i us l´enviem en pdf.

2) NOTA PREMSA ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DEMANA MESURES ESTRICTES PER EVITAR EL RISC D’INCENDIS PER LES FESTES DE SANT JOAN EN LES ZONES FORESTALS D’ALTAFULLA
Davant el fort risc d’incendi forestal que pateix aquestes setmanes la major part de les nostre comarques, agreujat per la sequera i les altes temperatures i veient les mesures adoptades per altres municipis davant el perill d’utilitzar material pirotècnic en zones forestals, el grup municipal d’Alternativa Baix Gaià-Entesa pel Progrés Municipal d’Altafulla s’ha adreçat a l’alcalde d’Altafulla, Manel Ramon, per demanar-li que apliqui mesures especial i que dicti un ban d’urgència per recordar a la població i estiuejants que cal actuar amb la màxima prudència i que prohibeixi la utilització de focs pirotècnics en les àrees més susceptibles de patir incendis forestals com la muntanya de Sant Antoni, l’entorn de la urbanització de Brises del Mar i alguns punts dels Munts com el conegut de l’antic càmping dels alemanys. ABG també demana als municipis veïns de Torredembarra, la Riera de Gaià i especialment Tarragona, que compten amb una espessa zona forestal que vigilin especialment per evitar qualsevol destrucció de la riquesa del Medi Natural.
Fèlix Alonso Cantorné i Robert Aceña Alonso
Regidors del grup municipal ABG-EPM d’Altafulla
Fèlix Alonso 655800568 Robert Aceña 977652989
3) El dia 29 hi ha assemblea de regidors d´ICV i EPM. Un dels dos temes que es tractaran serà el de Muntanyans II. A les 20 hores, al local de Tarragona.
4) Dissabte 25 a les 12h PERMENENT de l´ABG.

5) Hem preparat un nou TDB que presentarem dimecres que ve a l´ASSEMBLEA MENSUAL.

6) S´ha fet una proposta de diseny de samarreta de l´ABG. Si el voleu veure envieu un correu i us enviem un arxiu adjunt.

29 de juny (Sant Pere) ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

8) Dissabte 18 de juny des de la regidoria de joventut vam donar support al concert organitzat per 4 grups de la comarca al casal municipal. Hi van assistir 250 persones.

9) Vàries :
-Ha sortit al carrer el número 5 del butlletí del Consell de Sostenibilitat
-Hem iniciat la campanya informativa sobre els residus.
-El Ministeri de Medi Ambient invertirà 1100000 euros pel camí de ronda del roquer.
-El 25 comença l´aplicació del programa som.nit als llocs d´oci nocturn per sensibilitzar i informar sobre les drogues.
-Del 17-20 d´agost Mostra de Circ al Baix Gaià.
-Cada dimecres a les 19h (Juliol-agost) visites guiades pels muntanyans. Des de Cal Bofill.
-L´ajuntament de Torredembarra s´ha adherit a la Commemoració Internacional per a gais, lesbianes i transexuals del 28 de juny.
-Proper ple: 13 de juliol a les 19:30h Tota la documentació a www.torredembarra.org
-El ple municipal ha aprovat la moció del Consell de Sostenibilitat per catalogar i protegir el patrimoni arquitectònic mentre no s´aprovin els PEMUs.
-23 de juliol: STOP! AKÍ STEM (grafitis, malabars, percusions...) al pg Marítim, on fan l´aeròbic. Org. Regidoria de Joventut.
-Sortida per anar al Festival d´Art al Carrer de Torelló. 2i 3 de juliol. 6 euros. Informació al Punt d´Inf. Juvenil.
-des de Medi Ambient hem demanat una ajuda a la Generalitat per col.laborar amb la recollida d´ampolles dels Salats que fan cada Nadal.

ALTRES HERBES:
1) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 3 de juliol (invertebrats terrestres).
2) CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT DE TORREDEMBARRA En data d’avui, per Decret núm. 1403 dictat pel President del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra, es convoca la reunió del Ple, que tindrà lloc el dia 1 de juliol de 2005, a les 20 hores, a la Sala de Plens de la Casa de la Vila. ORDRE DEL DIA 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra duta a terme el dia 17 de desembre de 2004. 2. Relació d’altes i baixes 3. Informació de les activitats realitzades per les comissions, d’acord amb l’article 27è del Reglament del Consell Municipal de Sostenibilitat 4. Seguiment de l’estat de compliment de les mocions i acords d’anteriors plenaris del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra. 5. Lectura i aprovació de les següents propostes de moció: • Proposta moció per tal de sol•licitar una solució pels abocaments d’aigües residuals a la platja de la Paella, de la Comissió de Medi Litoral per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra • Proposta moció per tal d’aprovar una ordenança d’estalvi domèstic d’aigua, de la Comissió d’Aigua, Residus i Energia per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. • Proposta moció per tal de delimitar l’àrea privada de la pública en la urbanització que està tocant a la platja del Canyadell, de la Comissió de Medi Rural, Agrícola i Forestal per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. • Proposta moció per tal de conservar l’arbrat autòcton en les noves zones urbanitzables, de la Comissió de Medi Rural, Agrícola i Forestal per a què el Ple de Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. • Proposta moció per tal de proposar un projecte d’acompanyament per a gent gran en la propera convocatòria de plans d’ocupació del Departament de Treball i Indústria, de la Comissió de Benestar Social i Salut per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. 6. Donar compte de la proposta moció del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra per tal d’aprovar una normativa que permeti protegir els elements arquitectònics d’interès patrimonial que va ser aprovada pel Ple de la Corporació en la sessió del dia 9 de juny de 2005. 7. Precs i preguntes La secretària accidental Ma. Josefa Ramos Ruiz
3) El Jordi R. Morera té quadres a Ca La Padrina (Plaça de La Vila), a la cafeteria que hi ha al costat del restaurant Les Palmeres (Platja) i properament inaugura expo a Mont-Roig del Camp. Serà el 30 de juny (divendres) a les 9h del vespre. Hi serà fins el 21 de juliol al Casal Cultural. És similar a la que va fer a Cal Bofill, un xic ampliada amb obra nova. Tothom hi és convidat.

4)Celia Llousas Ferreiro Àrea Programàtica Iniciativa per Catalunya Verds Ciutat, 7 08002 Barcelona Telèfon 93 301 06 12 Fax: 93 412 42 52 ambits@ic-v.org www.ic-v.org Hola a totes i a tots, Estaria bé que abans de les vacances d’estiu féssim una reunió de l’àmbit de moviments socials i cooperació d’ICV. Per això us convoco pel proper dimarts dia 28 de juny a les 19h.L’ordre del dia que us proposo és el següent: Jornades de polítiques de cooperació d’ICV. Campanya “Qui deu a qui?” Web de l’àmbit de moviments socials i cooperació. Altres: Valoració del FSMed Reunions diverses Roger Morales i Puig
5) Els nostres amics i amigues de Vila-seca s’han ofert per organitzar el sopar d’estiu de d’ICV, del Camp de Tarragona. Com ja sabeu es una trobada oberta i familiar, per tant podeu venir acompanyats/ades de les vostres famílies. Serà el dia 1 de juliol, divendres, a les 9 del vespre. El sopar tindrà lloc al Restaurant, “ 4 Carreteras” i el menú està compost de : PRIMER PLAT : ENSALADA MIXTA O ENTREMES ESPECIAL SEGON PLAT : LLONGANISSA, XULETES DE XAI, POLLASTRE O LLOM POSTRE : GELAT CAFES I BEGUDES ( no cava), preu 18 euros. Es necessari que com a màxim el dia 27 de juny, ens feu arribar la reserva, i el menú que heu elegit. Aquest dia hem de ser força gent, tant per passar-ho bé, com per donar una bona imatge de creixement territorial. Una abraçada a tots i totes. INTERCOMARCAL ICV CAMP DE TARRAGONA

17.6.05

ALTERNATIVA 137

1) ACTE PÚBLIC DE L´ABG
Dijous 16 de juny a les 20h a la Sala de Reunions del Casal Municipal vam fer l´acte sobre Muntanyans II i va anar molt bé.
La convocatòria va aparèixer a l´agenda de www.pobleviu.org

2) JORNADA D´URBANISME
Dissabte, dia 18, farem la jornada d´urbanisme amb tècnics de l´UPC. Serà a Cal Bofill. Al ser una jornada de formació és oberta a la gent de les alternatives, de candidatures cosines de la comarca, i simpatitzants. Serà a les 10h (deu) i acabarà a la 13h. NO HI HA DINAR POSTERIOR. Després anirem a fer el vermut.

3) El dia 29 hi ha assemblea de regidors d´ICV i EPM. Un dels dos temes que es tractaran serà el de Muntanyans II. A les 20 hores, al local de Tarragona.

4) El web gratuït que vam fer a les darreres eleccions està desfassat. Convidndria que el tanquéssim o que esborréssim els missatges d´un plasta que signa amb el nom de José Ortega y Gasset que ens penja articles de José Maria Gil Robles a l´apartat del fòrum. Va en serio. Crec que és el Pau A. qui té la contrasenya.

5) ERC-ABG de La Riera de Gaià han redactat al.legacions al pla general. Es poden entragar-ne més fins dilluns. Informeu-vos a: riusjordi@hotmail.com

6) 29 de juny (Sant Pere) ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

ALTRES HERBES:
1) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 3 de juliol (invertebrats terrestres). Benvolgut/da,
2) “La Regidoria d’Urbanisme d’aquest Ajuntament ha posat en marxa la redacció del Pla de Vialitat de Torredembarra amb l’objectiu de comptar amb una eina que ordeni la mobilitat del municipi tenint en compte, entre d’altres, criteris de sostenibilitat. El nostre poble es troba immers en un important desenvolupament urbanístic i creixement econòmic, tant d’àmbit municipal com supramunicipal, que fa necessari que siguem capaços de dur a terme una bona planificació en qüestions tan cabdals com les connexions viàries entre els diferents nuclis poblacionals i el centre urbà, les illes de vianants, la ubicació d’aparcaments, les amplades dels vials, els carrils bici, el transport urbà, etc.
El disseny d’aquesta planificació viària és un projecte decisiu per al present i el futur de Torredembarra i l’Ajuntament vol impulsar la participació ciutadana perquè aporteu suggeriments en l’establiment de les principals directrius. És per aquest motiu que em complau convidar-vos a l’acte de presentació de l’Anàlisi i diagnosi del Pla de Vialitat, que es durà a terme el pròxim 22 de juny, a les 20 h, al Pati del Castell.”
3) El Jordi R. Morera té quadres a Ca La Padrina (Plaça de La Vila), a la cafeteria que hi ha al costat del restaurant Les Palmeres (Platja) i properament inaugura expo en un poble que no recordo quin era. El proper dia us ho dic. Val la pena: temes molt torrencs, encara que no ho sembli, i materials reutilitzats.

12.6.05

ALTERNATIVA 136

VISCA L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ!

1) ACTE PÚBLIC DE L´ABG
Dijous 16 de juny a les 20h a la Sala de Reunions del Casal Municipal. El tema central serà Muntanyans II
Dilluns a la nit, 22h a la Plaça del Castell, farem l´encartellada. Quants més siguem més riurem.
Dilluns (Rosa) convindria fer roda de trucades.

2) JORNADA D´URBANISME
Dissabte vinent, dia 18, farem la jornada d´urbanisme amb tècnics de l´UPC. Serà a Cal Bofill. Al ser una jornada de formació és oberta a la gent de les alternatives, de candidatures cosines de la comarca, i simpatitzants. Serà cap a les 12h. Cal que ho confirmem. Si us voleu quedar a dinar aviseu i si aviseu quedeu-vos a dinar!

3) TROBADA D´EPMs
Dissabte vam fer la IV Assemblea d´Enteses de Progrés Municipals a Torredembarra. Va ser una jornada molt interessant on a part d ´intercanviar informació entre regidors, alcaldes i militants, vam podem comptar amb tècnics especialitzats que ens van assessorar. Cal destacar l´apartat dedicat a l´habitatge i a la nova llei d´urbanisme.
4) “La Regidoria de Medi Ambient de Torredembarra presenta la campanya “Participa en el nou model de recollida selectiva”
La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torredembarra, a través de l’Àrea d’Ecologia Urbana, posa en marxa aquest estiu la campanya “Participa en el nou model de recollida selectiva” amb dos objectius bàsics: consolidar l’actual sistema de recollida selectiva de residus i introduir la recollida de matèria orgànica.

El regidor de Medi Ambient, Lluís Suñé, ha explicat que es parteix d’una situació poc favorable ja que l’Ajuntament no havia dut a terme mai a Torredembarra una campanya sobre residus i, de fet, les dades mostren com el municipi només recicla un 11,12% de les 10.500 tones de deixalles que genera cada any, quan la mitjana catalana és del 20%. Aquest baix índex de reciclatge és el que ha motivat, en bona part, la campanya tenint en compte una vessant moral i de sensibilitat en el sentit que no es pot parlar d’una ciutat sostenible si la ciutadania no és capaç de fer recollida selectiva, i una vessant econòmica ja que actualment el municipi ha de pagar 10 € per tona de brossa no reciclada que es porta a incinerar o a l’abocador, al voltant de 93.000 € anuals.

La campanya comptarà amb una exposició itinerant, del 15 de juny al 15 de setembre, que sota el lema “Fes dels residus un recurs” explicarà la problemàtica actual, consells per a millorar la situació i la introducció a la futura recollida de matèria orgànica. A més, de l’1 de juliol al 31 d’agost es realitzarà un porta a porta, amb la participació de sis educadors mediambientals que informaran sobre la recollida selectiva i realitzaran 1.500 enquestes a la ciutadania sobre els hàbits en relació als residus i també se’ls demanarà la seva opinió sobre quin és el millor sistema per a implantar a la Torre en la recollida de matèria orgànica. Aquest porta a porta es concentrarà a les zones del Nucli antic, Babilònia, Sant Jordi i Molí de Vent, que és on viu la major part de la població fixa i Cal Bofill actuarà com a punt d’informació per atendre tots els ciutadans.

Els grans generadors de residus com ara establiments de restauració i hostaleria o fruiteries i peixateries, en el cas de la matèria orgànica, també seran subjectes d’aquesta campanya i rebran visites dels educadors mediambientals per a establir un sistema propi de recollida selectiva.

D’altra banda, Lluís Suñé, ha anunciat que l’any vinent ja es posarà en marxa la recollida de matèria orgànica, al menys pel que fa als grans generadors, i ha destacat que a partir d’aquest mes de setembre, quan finalitzi la campanya, es valorarà l’opinió de tota la ciutadania per així implantar un sistema que tingui en compte l’opinió dels seus usuaris i garantir que es pugui millorar sensiblement a l’alça el percentatge de recollida selectiva.

La campanya compta amb la col•laboració d’Ecologistes en acció de Catalunya.”
5) DIMARTS 7 DE JUNY A LES 22H vam fer una bustiada de tdbs a Baix a Mar. Va ser un èxit perquè hi vam anar colla i va ser un moment
11) 29 de juny (Sant Pere) ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

ALTRES HERBES:
1) He publicat a “Cooperació catalana” un article de dues pàgines sobre Miquel Mestre. L´han penjat al web: www.rocagales.org/hist277.htm (Jordi S.)

2) Ja coneixeu el web dels TRES? http://dimweb.net/tres
3) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 3 de juliol (invertebrats terrestres).
4) http://www.fsmed.info
5) Hola, de nou us convoquem en nom dels nostres companyes i companyes de Vila-seca, en aquest cas a una conferencia col-loqui sobre Energia Nuclear i Seguretat a les Comarques de Tarragona, amb la intervenció de Joan Herrera, Diputat al Congres de Madrid per ICV-EUA. La presentació anirà a càrrec de Antonio Ruiz Marchante . Dia, 16 de juny a les 20 hores Lloc, Saló d’Actes de la Biblioteca Carrer, Rambla Catalunya, C/ Tarragona

6) Objecció fiscal http://www.tinet.org/~tgnapau

6.6.05

ALTERNATIVA 141

AQUEST DISSABTE DIA 9 DE JULIOL PERMENENT!
1) “Un grup de vigilància ambiental vetllarà perquè es respecti l’entorn del poble aquest estiu
La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torredembarra ha posat en marxa una iniciativa per tal de vetllar pel cumpliment de les normes mediambientals bàsiques a la zona. Amb la subvenció que la Generalitat de Catalunya ha otorgat a aquest Ajuntament s’han contractat 4 vigilants mediambientals per intentar evitar les possibles infraccions que es poden cometre per part de la població. Aquests vigilants, coneguts com Policia Verda, estaran en funcionament durant quatre mesos, encara que, com explica Lluís Suñé, regidor de Medi Ambient, el seu objectiu és demostrar que aquest servei és necessari per a tot l’any. Entre d’altres aspectes, intentaran impedir que es cometin actes vandàlics, que no es lliurin residus que no tinguin la categoria d’escombraria, que es dipositin les deixalles fora dels contenidors i que es compleixi la normativa de la platja. En aquest sentit està prohibit: que entrin animals, fer foc, cuinar o rostir, fer acampades, la circulació de qualsevol tipus de vehicle i disparar cohets a la platja i la utilització de sabó a les dutxes. La Policia Verda no pot imposar les sancions pertinents als infractors però s’ocuparà d’informar als agents locals els incumpliments de les normatives. Tot i que les multes poden ser des de 60 fins a 300 €, depenent de la gravetat, la policia local només aplicarà les multes en cas de reincidència. La normativa també preveu la possibilitat de condonar els pagaments per la reparació del mal i amb accions cíviques.

A banda d’això, 6 educadors es dediquen a informar porta a porta de la correcta selecció de la brossa i de la futura implantació de la selecció de l’orgànica, per tal de consolidar el model de selecció i avaluar els pros i contres que troba la població. S’intenta aconseguir la participació de la ciutadania per tal de definir un nou model de recollida selectiva. Entre les opcions es distingeixen tres models: continuar amb els contenidors als carrers, recollida porta a porta i un sistema mixt. Els informadors portaran un tríptic informatiu que fa de suport a la informació que facilitaran. A més, parlaran amb 100 empreses del municipi per tal que col•laborin amb la campanya i els oferiran solucions i faran informes sobre les col•laboracions i resultats. Paral•lament, els agents de la Policia Verda vigilaran que aquestes empreses compleixin amb la normativa.

Una altra de les activitats que durà a terme la Regidoria de Medi Ambient, a través de l’Àrea de Medi Natural, és la promoció de l’espai natural de la platja dels Muntanyans. El GEPEC és l’entitat encarregada de programar aquestes activitats, entre les quals destaquen les visites guiades gratuïtes, els punts d’informació permanents a Call Bofill, les activitats mediambientals d’estiu per a infants, neteja de l’espai natural, dues campanyes populars informatives, activitats amb motiu del Dia Mundial Marítim i els cursos de formació de voluntariat, informadors ambientals i sobre legislació de l’EIN, entre d’altres. “
2) Enquesta a www.torredembarra.org Quin projecte de futur considera prioritari?

Rehabilitació de l'edifici del Patronat Antoni Roig
Rehabilitació de l'antic edifici de l'Escorxador
Musealització de la Vil.la Romana del Moro
Rehabilitació de la Sala de Caixa Tarragona
Ampliació del Centre d'Assistència Primària
Construcció de la piscina coberta
Construcció del minipavelló
Construcció d'un teatre auditori
Rehabilitació de la Sala Gran del Casal Municipal




3) Vàries :
-Del 17-20 d´agost Mostra de Circ al Baix Gaià.
-Cada dimecres a les 19h (Juliol-agost) visites guiades pels muntanyans. Des de Cal Bofill.
-Proper ple: 13 de juliol a les 19:30h Tota la documentació a www.torredembarra.org
-23 de juliol: STOP! AKÍ STEM (grafitis, malabars, percusions...) al pg Marítim, on fan l´aeròbic. Org. Regidoria de Joventut.
-S´estan distribuint 1000 tríptics informatius per la Torre adreçats als joves sobre el cannabis. Estan editats per la Conselleria de Sanitat de la Gene. Van casa per cas els informadors. Obriu les portes!
-16 de juliol gimcama nocturna. Cal apuntar-se al Punt d´Informació Juvenil.
-30 de juliol: II Mostra de DJ´S a la Platja. Org. La Regidoria de Joventut.

4) Calendari de reunions de l´ABG per aquest estiu. A banda de totes les extraordinàries que convinguin, les ordinàries seran : JULIOL permanents 9, 23, assemblea mensual 27 (22h a la Sala de Reunions del Casal Municipal). AGOST : assemblea mensual el 31 d´agost.

5) Jornada sobre el canvi climàtic a Catalunya 12 de juliol de 2005, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra. Organitza: Ajuntament de Torredembarra – Regidoria de Medi Ambient
Col•labora: Generalitat de Catalunya – Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible. Departament de la Presidència
En els darrers anys s’ha posat de manifest, amb molt poc marge de dubte, que les activitats antròpiques produeixen canvis en els sistemes que determinen el clima de la Terra. El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible ha impulsat i coordinat la realització d’un estudi sobre els possibles efectes del canvi climàtic al nostre país, junt amb el Servei Meteorològic de Catalunya. Aquest estudi ha pretès recollir en un únic document l’estat del coneixement sobre la qüestió del canvi climàtic d’origen antròpic a Catalunya, per tal de posar-lo a disposició del públic i, especialment, d’aquelles persones responsables de la planificació i la gestió pública al nostre país. A més, es proposen fórmules per intentar minimitzar-ne els efectes negatius i adaptar-nos amb la màxima eficiència.
PROGRAMA: A les 17 h. Presentació de la jornada, a càrrec del Sr. Lluís Suñé, regidor de Medi Ambient i 4t tinent d’alcalde de Torredembarra.

De 17.10 h a 17.55 h. Una visió de l’esdevenidor climàtic a Catalunya, a càrrec del Sr. Josep Enric Llebot, professor de Física de la Matèria Condensada de la Universitat Autònoma de Barcelona, membre del CADS i coordinador de l’Informe sobre el canvi climàtic a Catalunya.

A les 17.55 h. PaUsa –cafè. De 18.15 h a 19 h. Turisme i canvi climàtic; algunes hipòtesis per a Catalunya, a càrrec del Sr. David Saurí, professor del Departament de Geografia de l’Institut de Ciències Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona i autor de l’Informe sobre el canvi climàtic a Catalunya.

De 19 h a 19.30 h. Taula Rodona El canvi climàtic a nivell local

19.30 h. Cloenda, a càrrec de l’Il•lm. Sr. Manuel Jiménez, alcalde de Torredembarra.

Places limitades. Cal confirmar l’assistència al tel. 977 641 672.

6) Ahir dimarts vam fer la bustiada del tdb a Sant Jordi i va anar molt bé i ràpid.

7) Propera assemblea mensual la farem a la Sala de Reunions del Casal. L´anunciarem amb cartells. 27 de juliol a les 22h.

8) Adjuntem l´últim tdb per tal que el reenvieu.

ALTRES HERBES:
1) A www.pobleviu.org trobareu la 6a Declaració de la Selva Lacandona de l´EZLN.
2) A l´Auca ja es poden comprar samarretes, pins i estelades.
3) El Jordi R. Morera té quadres a Ca La Padrina (Plaça de La Vila), a la cafeteria que hi ha al costat del restaurant Les Palmeres (Platja) i expo a Mont-Roig del Camp. Hi serà fins el 21 de juliol al Casal Cultural. És similar a la que va fer a Cal Bofill, un xic ampliada amb obra nova. Tothom hi és convidat. Per qui vulgui passar-se podem quedar qualsevol dia. Només cal que em truqui 977642262 (jordi morera.)
4) A finals de juliol trobareu a l´Auca samarretes per comprar que seran negres i posarà Baix Gaià amb un estel vermell.
5) El 23 al vespre a l´Auca sopar i teatre amb l´Oriol Grau.

4.6.05

ALTERNATIVA 134

VISCA L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ! QUE NO ENS ENGANYIN: UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE!

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Coses:
-Aquest mes de juny: assemblea de les EPM a Torredembarra (11 DE JUNY), acte públic sobre muntanyans II de l´abg (16 DE JUNY, 20H) i jornada tècnica sobre urbanisme organitzada per l´abg (18 de juny).

3) Ha sortit al carrer el TDB número 7. L´adjuntem amb pdf perquè el feu córrer.

4) Ens arriba d´Altafulla que l´acte de l´ABG que van organitzar divendres va ser un èxit total de participació i de contingut.
5) DIMARTS 7 DE JUNY A LES 22H BUSTIADA DE TDBs A BAIX A MAR. QUEDEM A LES 22H A L´AUCA I A LES 22:10H AL BAR SPORT (CAL FEDE)
6) AQUEST DIJOUS 9 DE JUNY HI HA PLE MUNICIPAL.
7) Benvolguts/des companys/es, Tal com s’havia acordat en la darrera reunió de les EPM, tot seguit us convoco per la IV Assemblea de l’Entesa de Progrés Municipal, que es realitzarà el proper 11 de juny (dissabte) a Torredembarra. Les dades de l’Assemblea són les següents: IV ASSEMBLEA DE L’ENTESA DE PROGRÉS MUNICIPAL Dia: Dissabte 11 de juny de 2005 Lloc: CAN BOFILL Barri Marítim s/n,
TORREDEMBARRA (BAIX GAIÀ) L’Ordre del Dia es el següent: ORDRE DEL DIA 09.30 h. Recollida de material i acreditacions. 10 h. Presentació de l’Assemblea i benvinguda a càrrec de Lluís Suñé (Regidor i Conseller Comarcal de l’Alternativa del Baix Gaià-EPM. 10.15 – 10.45 h. Proposta de finançament de l’ENTESA, Jaume Salmeron, Tresorer. 10.45 – 11.45 h. Situació territorial al Baix Gaià i Tarragona, Lluís Suñé, Situació territorial Lleida, Antoni Moreno, Situació territorial Girona, Pere Garriga, Situació Territorial Àrea Metropolitana, Josep Antoni Rubio. 11.45 – 12.00 h. Pausa, cafè. 12.00- 12.45 h. Nova Llei d’Urbanisme. 12.45-13.15 h. Preguntes. 13.15 a 14.00 h. Nova Llei d’Habitatge. 14.00 a 14.30 h. Preguntes. 14.30 h. Acte de clausura amb Jordi Fàbrega, president EPM i Dolors Comes, Diputada.
15.00 h. Dinar (Cal reservar al telèfon 93.402.21.23 (Marisa) preu 10/12 euros).
Més endavant rebreu informació ampliada de l’assemblea. Pere Garriga Solà
Secretari d’organització d’EPM

8) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

9) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

10) Al Periódico de dissabte surt com es finançava C. Daurada.

11) 29 de juny (Sant Pere) ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

12) Dissabte hem fet la permanent i hem tractat els següents temes:
-Treballs per fer complir a l´empresa constructora del Canyadell tots els acords que en el seu dia es van fer amb l´ajuntament (vessaments…) i NO S´HAN FET (!)
-Campanya pel reciclatge. Generem 10.500 tones de merda a l´anya a la Torre i mai s´havia fet res per evitar-ho (!). Dilluns presentem en roda de premsa la campanya. Hem preparat una exposició. L´1 de juliol comença el porta a porta informatiu., etc.
-Consorci del Transport al Camp de Tarragona. Les nostres propostes (bitllet únic, tramcamp, etc). Dilluns o divendres participem en un debat radiofònic amb Santi Pallàs a Ona Catalana. Serà a la 13h.
-Dimecres passat vam participar en un debat radiofònic sobre noves tecnologies a Ona Catalana.
-Hem aconseguit la subvenció per a “4 policies ambientals” (els que volgueu portar currículum ho podeu fer a cal Bofill). Contracte de 4 mesos.
-Dissabte 11 de juny Rafael Ribó (Síndic de greuges) a la Fonda de la Riera. Membres de la Plataforma hi assistiran. Es fa una crida a participar-hi.
-La Plataforma portarà les signatures al Parlament de Catalunya. Estaria molt bé que els companys d´ICV els poguessin rebre aquell dia.
-Estudi encarregat pel Ministeri de Medi Ambient (2001) proposant la protecció de Muntanyans I i II. On són les còpies que es van enviar cap a Tarragona llavors?
-El dia 15 de juny tenim reunió amb el Conseller Milà. (riu Gaià, Muntanyans II, etc)
-Proposta de crear un centre d´interpretació mediambiental a la zona de muntanyans II pel futur gran EIN dels muntanyans/gorg…
-10 arguments per no construir a Muntanyans II (hiperresumidament): 1) Legislació de la UE 2) Informe de Medio Ambiente 3) Pacte de Tinell i els corredors biològics 4) Gorg i Generalitat 5) Llei d´Urbanisme 6) Informe de l´ACA 7) Informe de Risknat 8) Agenda 21 9) Manifest del Consell de Sostenibilitat 10) 3100 signatures
-La propera Junta de Govern aprovarà demanar informació sobre Muntanyans II
-Trobada d´EPMs a Cal Bofill. En acabar anirem a dinar. Els que hi vulguin anar cal apuntar-se a l´Auca abans de dijous.
-Proposta de de democratitzar l´accés a internet. El Gerard cercarà més informació.
-Divendres vam tenir reunió amb skaters, enginyer i tècnic d´spoko.
-Què passa amb la Malla XIII?

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org 4) LES RESTES DE PODA ES PODEN DUR (MENTRE NO HI HAGI ELS CONTENIDORS ESPECIALS) A LA DEIXALLERIA 15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h. 5) He publicat a “Cooperació catalana” un article de dues pàgines sobre Miquel Mestre. Si a algú li interessa el puc enviar per correu electrònic (Jordi S.) 6) Presentació del llibre “Miquel Mestre Avinyó i el Cooperativisme a Torredembarra” al local de l´Assocació Cultural La Fornal (Vilafranca, carrer Sant Julià) Dijous 9 de juny 20h. // DIMARTS A LES 13:20H A ONA CATALANA // El llibre ja es ven a cal Sonsona 7) Dissabte 18 de juny, Culturaviva 2005 a Sant Sadurní d'Anoia Obrint Pas, Dijous Paella i Marcel Caselles i la Principal de la Nit són el cartell del concert d'enguany. 8) Ja coneixeu el web dels TRES? http://dimweb.net/tres 9) NOTA PREMSA

EL VEÏNAT AFECTAT PER LA PROPERA OBERTURA DELS CINEMES D’ALTAFULLA TALLARÀ LA CARRETERA AQUEST DISSABTE 4 DE JUNY PER EXIGIR UN ACCÉS DES DE LA N-340
L’Associació de veïnes i veïns Ronda d’Altafulla-Safranars ha convocat per aquest dissabte 4 de juny a les 18 h. (sis de la tarda) una concentració de 30 minuts en el punt quilomètric 1173 de l’antiga carretera nacional 340 que és per on s’hauria de produir l’entrada al complex lúdic i de cinemes “Les Bruixes” que te previst obrir a finals del mes de juny. Amb el lema “VOLEM ELS ACCESSOS ALS CINEMES PER LA N-340, JA”, el veïnat vol seguir presionant per evitar que els centenars de vehicles i motocicletes hagin de passar per zones residencials per la inexistència d’un accés directe i independent des de la N-340, tal com sempre havia promès l’alcalde Manel Ramon.
El darrer ple ordinari d’Altafulla del 27 de maig, els veïns i veïnes ja van exhibir una pancarta amb aquest lema expressant la preocupació que després de més de dos anys des de l’aprovació del projecte s’hagi hagut d’esperar al darrer moment per solucionar el problema de les connexions. En aquest sentit des de l’Associació es valora positivament la predisposició de Carreteres del Ministeri de Foment per atendre la possibilitat de concedir l’accés sense esperar que la competència de l’antiga N-340 passi al municipi, però preocupa que fins ara no s’hagi fet res per aconseguir-ho i que calguin una sèrie de tràmits administratius que puguin dificultar l’execució de l’accés.
Davant aquesta situació l’assemblea de veïns i veïnes va decidir presionar els propers dissabtes amb concentracions de 30 minuts a la carretera en considerar innegociable cap altra opció d’accés als cinemes que no sigui per la carretera. Per tant si no hi ha una solució i els accessos no estan fets demanem que s’ajorni la inauguració, prevista inicialment pel 16 de juny, o únicament que s’habilités un accés provisional només per davant del centre comercial Caprabo, però mai per darrera.
DISSABTE 4 DE JUNY 18h-18:30h CONCENTRACIÓ A L’ANTIGA N-340 p.k. 1173
Francesc Farré President de l’AAVV Ronda d’Altafulla-Safranars 630025827
17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres). 23) http://www.fsmed.info 24) La propera inauguració d´una exposició a la Fonda serà el proper 4 de juny. L´Art de l´orfebrería és una mostra de peces d´un art antiquíssim, tant com l´existència humana. A partir de juny , a la Fonda tindreu oportunitat de veure peces dels orfebres Roger Borràs (Torrenc) i d´Ignasi Garreta (Rierenc). Amb motiu d´aquesta exposició s´han posat a la venta tires de deu números a un euro, per rifar durant la inauguració del dia 4 de juny d´un collar de plata de disseny exclusiu d´en Roger Borràs. Si us interessa, els números els podeu adquirir a Torredembarra, a les botigues “LookZone” , “Ignasi garreta” , “Roger Borras, orfebres” o bè a La Riera a la mateixa Fonda Riera. 25) Ens ha sigut concedida una subvenció per contractar a través dels plans d'ocupació a quatre persones que estiguin a l'atur i vulguin treballar com a "policia mediambiental" durant quatre mesos a incorporar-se immediatament. tel. 977 64.16.72 mediambient@ajtorredembarra.org 26) Benvolguts contertulianos/nes:
Per aquesta primera quinzena de Juny hi han programades dues activitats culturals mès a la Fonda Riera.
Aquestes sòn les propostes:
-Dissabte 4 de Juny, inauguració a les 20:00h de l´expocició "L´Art de l´orfebreria" amb peces d´Ignasi Garreta i de Roger Borràs. L´Art de l´orfebrería ès una mostra de varies peces de dos orfebres del Baix Gaià, un torrenc i un rierenc.
Aquestes joies actuals sòn d´alguna manera hereves d´un art antiquíssim, tant com l´existència humana. La història, l´artesanía, la funcionalitat i el simbolisme es donen la mà quan parlem d´aquest "art".
Durant la inauguració es sortejarà un collar de plata de disseny exclusiu d´en Roger Borràs.
També es posaràn al a venta tires de deu números a un euro per rifar el dia 20 de Juliol - el dia de la Festa Major de La Riera- d´una peça d´orfebreria de disseny exclusiu del rierenc Ignasi Garreta.
Per si us interessa, els números els podeu adquirir a Torredembarra, a les botigues "LookZone" , "Ignasi garreta" , "Roger Borras, orfebres" o bè a La Riera a la mateixa "Fonda Riera" o al botiga de roba "Montse".
Hi esteu tots convidats.
-Dissabte 11 de Juny, a les 21:15h, 22è. Sopar -tertúlia amb el tema "El síndic de greuges: el defensor de les persones" per Rafael Ribó, Síndic de Greuges.
El síndic de greuges ès una de les figures institucionals mès antigues i representatives de la societat catalana -ja des d´època medieval- al servei de les persones i del ciutadà. Aquí a la Fonda, tindreu l´oportunitat de conèixer com funciona la sindicatura en un nou impuls que l´actual síndic ha iniciat per donar a conèixer aquesta institució i fer-la mès propera a la gent.
Aquest serà l´ultim sopar-tertúlia del curs 2004-2005 i de cara al curs vinent ja s´estan buscant nous temes per nous sopars. Si voleu proposar-ne algún ho podreu fer per escrit en el paper que us passarem el dia 11 de Juny durant el sopar.
El menú:
-Entremés d´estiu. ( Timbal d´ensaladilla, varietat de verds, tomàquets xerry, ou dur, pebrot i i olives)
-Cuixa d´ànec al forn amb guarnició de prunes, panses i poma.
-Pastisset de llimona.
Vi, aigua, pa i café.
Preu 15€

RESERVES als telèfons 977.655057 (matins) i al 977.655118 (vespres) o al l´adreça de correu electrònic
fondariera@gmail.com. Aforament limitat! FONDA RIERA, ès al carrer Sant Antoni, n.11. Aixi que ja ho sabeu, si us interessa... truqueu!
27) Bones people !!!!!! Us faig saber que aquet Diumenge 5 a les 18:00 h juguem a Torredembarra el 1er partit de promoció a 1a Regional que ens enfrontarà al Reddis. En teoria l'entrada valdrà 5 € per l'espectador en general, xo no se si faran alguna història pq el jovent no hagi de pagar tant. Només us ho dic x si us animeu a venir, xo entenc que l'entrada és cara, que teniu feina, opos, etc.Així que, no patiu que no m'enfadaré si no veniu. Jejeje. Molts petons a tots i sort en tot allò en el que estigueu enredats. O.

2.6.05

ALTERNATIVA 133

Pel juny la falç al puny

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Coses:
-Aquest mes de juny: assemblea de les EPM a Torredembarra, acte públic sobre muntanyans II de l´abg i jornada tècnica sobre urbanisme organitzada per l´abg (18 de juny).

3) Aquesta mena de reflexió en veu alta podria anar a un tdb (potser també el podeu reciclar pel butlletí d´altafulla). De mentres per començar a fer boca aquí el teniu. He recollit diversos pensaments expressats en assemblees i permanents i altres que he compartit amb el Jordi P. Són idees només. Però crec que ja toca començar a donar-hi voltes. Salut i Alternativa! Jordi S.

Alternativa 2007
No se´ns escapa a cap de nosaltres que les properes eleccions municipals són molt importants per a l´ABG. El punt fonamental és que podem donar un pas endavant en la construcció de candidatures alternatives al joc de partits tradicionals a diferents municipis del Baix Gaià. I no podem oblidar que amb la feina feta i la tasca de divulgació realitzada aquesta legislatura pot portar a les candidatures que ja tenen representació a obtenir-ne encara més. Això suposaria, per exemple, que a Altafulla podríem guanyar les eleccions i a Torredembarra, doblar o triplicar representació, cosa que ens donaria més força davant un hipotètic futur govern d´esquerres.

Cal, ara mateix, posar-se a treballar amb unes línies consensuades i clares per vertebrar aquest projecte. Els valors de fons han de continuar com sempre: treball col.lectiu, humiltat, fermesa, valentia, actitud positiva, etc.

En primer lloc, cal reiterar l´objectiu: oferir una alternativa al model tradicional de fer política, buscant la participació i la corresponsabilitat de la societat en l´afer públic. A partir d´aquí cal veure les nostres candidatures com a simples mitjans per a assolir objectius reals que repercuteixin a la societat.

En segon lloc, l´objectiu més proper per a fer efectiva la tasca a realitzar és assolir més representació als ajuntaments que ens vam presentar a les darreres eleccions i presentar candidatures allà on no ho vam fer (Salomó, Roda de Berà, Creixell, Vespella, etc.).

En tercer lloc, cal destriar bé del nostre tarannà aquells aspectes que podem suggerir més adhesions. Aquests perfils s´haurien de basar en el nostre caràcter participatiu i en la nostra defensa del territori.

Per fer-ho caldrà seguir aprofundint en l´elaboració d´un programa marc que englobi de manera analítica un projecte social, econòmic i mediambiental global i obert per al Baix Gaià.

En aquest sentit, cal destacar l´esforç dut a terme per recollir les reivindicacions ciutadanes i portar-les a les instàncies pertinents. També són interessants els documents de l´ABG “Baix Gaià és comarca”, el projecte mediambiental per a Torredembarra (la redacció del qual s´ha iniciat recentment), els butlletins editats a Torredembarra, Altafulla i La Riera de Gaià, i el correu electrònic setmanal que es penja regularment a la xarxa d´internet.

A partir d´ara hem de ser capaços d´obrir un nou procés de participació en el si de la nostra entitat. Els eixos podrien ser: la redació de l´esmentat programa global per al Baix Gaià (procés que s´iniciarà el setembre del 2005 i que clourà el febrer del 2006), la creació de nous nuclis per crear noves candidatures, la recollida de noves lluites ciutadanes per tal de buscar solucions i la col.laboració i l´adhesió als moviments socials.

Cal reiterar la nostra col.laboració i suport de les CUP (Candidatures d´Unitat Popular), d´ICV (Iniciativa per Catalunya Verds), Els Verds (Els Verds, Esquerra Ecologista). Alternativa Verda, EuiA (Esquerra Unida i Alternativa) i les EPM (Entesa de Progrés Municipal). Amb aquest context volem encapçalar aquesta experiència unitària de l´esquerra alternativa que pretén un món diferent treballant des d´aspectes locals.

Ara és el moment que totes/s, cadascú en la mesura que pugui, dins i fora de l´Alternativa, amb esperit crític i constructiu, bastim aquest projecte.


4) Hola, demà divendres l'ABG d'Altafulla farà una projecció d'un documental, tenen problemes tècnics, empalmar el canó amb el DVD... Em demanen que em posi en contacte amb vosaltres per si teniu idea de com funciona el tema tècnic, especialment el Siscu Mercadé. Us deixo el mòbil del Francesc X. Ferre 630 025 827

5) La Plataforma ens ha fet arribar l'estudi que va fer el Ministerio de Medio Ambiente l'any 2001, el tindré avui i demà dijous a l'auca per qui el vulgui veure. El divendres el porto al Departament de Medi Ambient de Tarragona per que volen fer còpia. L'estudi proposa l'expropiació. ICV està preparant una nota de premsa per fer públic el posicionament sobre muntanyans. Salut!
6) 10 DE JUNY : SOPAR- DEBAT VOLEM L`ESTATUT: CAP UNA CATALUNYA SOBIRANA JUSTA I ECOLÒGICA Amb: JAUME BOSCH Vicepresident d' ICV Presenta: Antoni Garcia. Portaveu dels Verds-Esquerra Ecologista a les nou del vespre al Restaurant Via Fora! .C.A.T dins el Centre Artesà Tradicionarius situat a la trv. Sant Antoni 6-8 del barri de Gracia de la ciutat de Barcelona. El preu del sopar és de 17 euros i podeu confirmar la vostra assistència mitjançant correu electrònic ( info@elsverds-catalunya.org ) o al tel. 647 773 295. www.elsverds-catalunya.org
7) Benvolguts/des companys/es, Tal com s’havia acordat en la darrera reunió de les EPM, tot seguit us convoco per la IV Assemblea de l’Entesa de Progrés Municipal, que es realitzarà el proper 11 de juny (dissabte) a Torredembarra. Les dades de l’Assemblea són les següents:
IV ASSEMBLEA DE L’ENTESA DE PROGRÉS MUNICIPAL
Dia: Dissabte 11 de juny de 2005
Lloc: CAN BOFILL
Barri Marítim s/n,
TORREDEMBARRA (BAIX GAIÀ)
L’Ordre del Dia es el següent:
ORDRE DEL DIA
09.30 h. Recollida de material i acreditacions.
10 h. Presentació de l’Assemblea i benvinguda a càrrec de Lluís Suñé (Regidor i Conseller Comarcal de l’Alternativa del Baix Gaià-EPM.
10.15 – 10.45 h. Proposta de finançament de l’ENTESA, Jaume Salmeron, Tresorer.
10.45 – 11.45 h. Situació territorial al Baix Gaià i Tarragona, Lluís Suñé,
Situació territorial Lleida, Antoni Moreno,
Situació territorial Girona, Pere Garriga,
Situació Territorial Àrea Metropolitana, Josep Antoni Rubio.
11.45 – 12.00 h. Pausa, cafè.
12.00- 12.45 h. Nova Llei d’Urbanisme.
12.45-13.15 h. Preguntes.
13.15 a 14.00 h. Nova Llei d’Habitatge.
14.00 a 14.30 h. Preguntes.
14.30 h. Acte de clausura amb Jordi Fàbrega, president EPM i Dolors Comes, Diputada.
15.00 h. Dinar (Cal reservar al telèfon 93.402.21.23 (Marisa) preu 10/12 euros).
Més endavant rebreu informació ampliada de l’assemblea.
Pere Garriga Solà
Secretari d’organització d’EPM

8) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

9) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

10) Segueix l’Operació Pinotxo!
Contra el nepotisme, la negligència i la manipulació informativa SÍ hi ha Alternativa

L’alcalde Ramon s’està transformant en un estruç que amaga el cap i la seva, cada cop més, llarga nàpia sota l’ala. Sobre la destrucció d’elements protegits del Castell d’Altafulla per part de l’Hotel Gran Claustre gestionat per BCN Mediterrània 2002 SL, l’alcalde segueix insistint que ell no té res a veure ni tampoc cap tipus de responsabilitat. Tampoc deu tenir responsabilitats en el control de les obres i per evitar la destrucció del patrimoni d’Altafulla. També com un calamar escup la tinta contra l’oposició. Així sembla que som l’Alternativa Baix Gaià els culpables d’haver destruït el Castell, tacat el nom d’Altafulla i en definitiva d’aconseguir que la marquesa impedeixi l’ús del castell a la població.
Manel Ramon s’oblida que qui governa és ell i que les destrosses en el fossar i el pont medieval, la manca de control i d’arqueòlegs durant les obres en un recinte declarat Bé d’Interès Nacional i la conculcació del decret d’alcaldia s’han produït sota el seu mandat. En cap moment assumeix responsabilitats ni tampoc fa sortir el nom de l’Hotel en l’acusació, no sigui que els poderosos es molestin. Tot això ho diu utilitzant espais públics del butlletí municipal (que paguem tots) amb un ús partidista i sense rèplica per part dels demés. I ho fa signant col•lectivament fent així co-partícips de la seva ineptitud i negligència a la resta de l’equip de govern: Fuensanta Castro, Carme Vives, Luís Lorenzo, Josep Maria Gené i Pep Muntades.
Ara s’han vist obligats per llei a convocar un ple extraordinari que l’alcalde es negava sota l’excusa que el cas estava “sub judice”. Perquè es resisteix tant a donar explicacions oficials?, que potser té por dels poders econòmics? Perquè actua, va als jutjats, a cultura i al ple, sota pressió i no per iniciativa pròpia i d’immediat en el moment en que té coneixement de greus irregularitats. Això no és prudència i demostra l’incompliment del seu lema “Primer Altafulla”. Si estima la població d’aquesta manera més val que plegui i doni el relleu a altres que mostrin més eficàcia, transparència i que governin a favor de la ciutadania i no d’altres interessos.

Breu cronologia dels fets del Castell d’Altafulla
27 gener BCN Mediterrania sol•licita la llicència.
9 febrer decret alcaldia d’autorització obres d’anivellament i neteja
17 març pregunta d’Olga Arnau (CIU) al ple sobre les obres
22 març arriben sospites de destrosses dins el pati
12 abril informe de l’arquitecte recomanant paralització obres
13 abril aturada obres amb inspecció de destrosses per part alcalde i reg.urbanisme
20 abril regidor ABG reclama informe
21 abril nova aturada de les obres que s’havien reprès (un mes després de tenir sospites de destrosses)
27 abril ABG notifica als mitjans que al dia següent anirà a la Fiscalia
28 abril l’equip de govern registra als jutjats del Vendrell una denúncia
28 abril ABG denúncia a la Fiscalia danys irreversibles en el Castell
29 abril Ramon es nega en un Ple extraordinari a poder tractar les destrosses
27 maig ABG CIU i ERC obliguen a fer Ple extraordinari que es negava Ramon

Curs bàsic de gramàtica:
Anivellar: posar en posició horitzontal. Fer que una superfície esdevingui plana fent desaparèixer la inclinació que hi hagi en el terreny
Nepotisme: qualsevol abús de poder comès a favor de parents o amics.
Negligència: manca de la deguda diligència.
Assumir responsabilitats o dimitir: ?????????? (Sembla que no existeix a Altafulla)



ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org 4) LES RESTES DE PODA ES PODEN DUR (MENTRE NO HI HAGI ELS CONTENIDORS ESPECIALS) A LA DEIXALLERIA 15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h. 5) Si a algú li interessa el puc enviar per correu electrònic (Jordi S.) 6) Presentació del llibre “Miquel Mestre Avinyó i el Cooperativisme a Torredembarra” al local de l´Assocació Cultural La Fornal (Vilafranca, carrer Sant Julià) 20h 7) Dissabte 18 de juny, Culturaviva 2005 a Sant Sadurní d'Anoia Obrint Pas, Dijous Paella i Marcel Caselles i la Principal de la Nit són el cartell del concert d'enguany. També hi haurà sopar amb Al-Mayurqa i, durant tot el dia, cultura popular, taules rodones i activitats infantils. Un any més, en el marc de la significativa i simbòlica setmana dels Focs de Sant Joan, la festa nacional dels Països Catalans, celebrarem el Culturaviva. Aquesta jornada arriba enguany a la seva cinquena edició i, després de visitar Igualada, Martorell, Amposta i Ripoll, enguany es celebrarà a Sant Sadurní d'Anoia. El programa d'activitats es realitzarà durant tot el dissabte 18 de juny i inclou: - Actuacions de cultura popular d'arreu dels Països Catalans, cercavila i correfoc. - Xerrades, una de les quals dedicada a Ovidi Montllor i Guillem d'Efak. - Paella popular per dinar i sopar amb l'actuació d'Al-Mayurqa. - Espectacles d'animació infantil - Concert amb: Obrint Pas, Dijous Paella, La Fera Ferotge i La Principal de la Nit El Culturaviva és un projecte de la CAL que té per objectiu donar un impuls a la llengua i la cultura catalana a la població on es realitzi i a les seves rodalies. Consisteix en realitzar un acte anual itinerant de mobilització ciutadana, musical, lúdica i a favor de la llengua i la cultura dels Països Catalans , prenent com a referent les jornades que es fan des de fa uns anys a altres territoris de llengua catalana, com poden ser Tirant de Rock (al País Valencià) o l'Acampallengua, (a les Illes). Es tracta d'organitzar, en paraules de T. Strubell (1997) “...grans jornades festives dedicades a la celebració de la catalanitat, de manera massiva, regular i participativa...que creen un clima social favorable a la recuperació cultural i lingüística...”. Al Culturaviva hi ha dos elements definidors que són fomentar la coneixença i la interrelació entre gent d'arreu dels Països Catalans i l'altra element són presentar novetats culturals, folklòriques, musicals i gastronòmiques d'arreu de la nostra nació a la població que acull el Culturaviva
17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres). 23) http://www.fsmed.info 24) La propera inauguració d´una exposició a la Fonda serà el proper 4 de juny. L´Art de l´orfebrería és una mostra de peces d´un art antiquíssim, tant com l´existència humana. A partir de juny , a la Fonda tindreu oportunitat de veure peces dels orfebres Roger Borràs (Torrenc) i d´Ignasi Garreta (Rierenc). Amb motiu d´aquesta exposició s´han posat a la venta tires de deu números a un euro, per rifar durant la inauguració del dia 4 de juny d´un collar de plata de disseny exclusiu d´en Roger Borràs. Si us interessa, els números els podeu adquirir a Torredembarra, a les botigues “LookZone” , “Ignasi garreta” , “Roger Borras, orfebres” o bè a La Riera a la mateixa Fonda Riera. 25) Ens ha sigut concedida una subvenció per contractar a través dels plans d'ocupació a quatre persones que estiguin a l'atur i vulguin treballar com a "policia mediambiental" durant quatre mesos a incorporar-se immediatament. El perfil d'aquestes persones és el següent: - un/una major de 45 anys
- 2 dones - un major de 25 anys que no hagi assolit els 12 mesos en situació d'atur i que encara no hagi accedit a cap mesura formativa En tots els cassos es valora experiència en el camp del medi ambient i també saber anar en bicicleta.
El treball consistirà, majoritàriament, en informar a la ciutadania en general del compliment de l'ordenança de policia i bon govern en el camp de la protecció mediambiental i la gestió dels residus, tant en la zona rural, urbana com litoral i en dur a terme neteges puntuals.
Tothom que estigui interessat pot posar-se en contacte amb mi al més aviat possible a la meva adreça de correu o telèfon. Cal que estigueu apuntats/ades a l'atur abans de demà, atès que això és un requisit imprescindible per poder procedir a la contractació.
Elisenda Forés Tècnica de Medi Ambient Ajuntament de Torredembarra Cal Bofill. Centre d'Activitats Mediambientals
tel. 977 64.16.72 mediambient@ajtorredembarra.org