25.4.07

ARTICLE D'OPINIÓ


Només una pregunta
"Del dia que ara esmente/ guardeu memòria:/ el 25 d'abril/ de 1707/ que trista batalla/ va somoure la terra d'Almansa;/ l'exèrcit borbó/ al de l'Àustria va véncer d'un colp/ i sense defenses/ ocuparen comarques senceres." Això ho cantava Al Tall cap a l'any 1979. I el 2005 van ser a la Torre presentant les seves v/belles i noves cançons. I aquest 2007, el 25 d'abril, s'ha recordat amb força els 300 anys de l'entrada dels borbons al nostre país. Diverses entitats han promogut desenes de concentracions a pobles i viles. A Torredembrra han estat els nois i les noies de l'Assemblea de Joves del Baix Gaià els que s'han atrevit a modificar el gris trist que domina els nostres carrers amb tanta obra cutre, especuladors i demés. Uns quants fulls, una pancarta i una mica d'explicació. La tertúlia, exàmens de demà i poca cosa més. Ailàs! La policia ha de fer un informe! DNIs, telèfons...
300 anys d'ocupació borbònica i encara hem de demanar perdó per sentir-nos d'aquest tros de món. Doncs que sàpiga tot el món que seguirem d'empeus 300 anys més i tots els que calguin. De moltes terres, de moltes llengües, identitat mòbil, cert. Però, un sol poble.
Per acabar, només una pregunta. ¿La policia també va demanar els DNIs dels militants dels partits polítics que van estar al carrer per Sant Jordi repartint publicitat (Plaça de les Monges i Pes)? També ha hagut de redactar un "informe"? O simplement, només fan informes de les opcions que volguen canviar l'estat de la qüestió?
Amb tanta feina que hi ha (especulació, infraccions urbanístiques, marginació social...), hem de tenir sempre policia redactant informes sobre els joves independentistes?
Jordi S.
Membre de l'ABG

3 comentaris:

Anònim ha dit...

CIU va demanar permis per escrit per ficar les parades, tal i com es va quedar en la reunió de partits que es va fer per organitzar les eleccions.

Anònim ha dit...

a la concentraciód e l'ajbg hi havia 2 secretes. 2 secretes per controlar a 4 joves perillosos terroristes. Així es gasten els nostres impostos!

Que se'n vagin i no tornin més!

Anònim ha dit...

A Altafulla les JERC vam colocar 4 pancartes en diferents llocs del poble... la policia local va encarregar-se de que ningu les veies...

Jordi M.