23.6.07

ALTERNATIVA 292


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativabaixgaia.blogspot.com

0.- TORREDEMBARRA

PERMANENT
30/VI a les 12h

MUNTANYANS II, ARRASSAT
-Veieu al blog la imatge del Google Earth sobre l’estat actual dels terrenys afectats per Muntanyans II.
-“Llista d'accions possibles per aturar la construcció de Muntanyans presentades per la Plataforma Salvem els Muntanyans al Departament de Medi Ambient
Aquesta llista d'accions es van presentar al Departament de Medi Ambient i mai es va obtenir cap mena resposta per part del Departament.

Actuacions a desenvolupar des del departament de Medi Ambient i Habitatge en relació amb el Pla Parcial Muntanyans II de Torredembarra.(...)” veieu http://carlesrico.blogspot.com/
-Us convoquem a les 12:30h de diumenge 24 de juny al Cafè per fer una pancarta contra Muntanyans II. Distribuirem publicitat de “perill d’inundacions” a l’espai.

PACTES
Veieu el nostre darrer comunicat al blog.

BLOG
El blog de l’ABG supera les 10.000 visites des de setembre.

ELS VERDS
“Hola, Us vull agrair la bona rebuda que vaig rebre dissabte així com traslladar-vos salutacions dels companys i companyes dels Verds.
Per el que fa a la Plataforma pel dret a decidir ja direu quin dia va bé per fer la presentació de la plataforma a Torredembarra així com per enviar-vos els fulls de recollida de signatura. fins aviat i força! Toni”

ARTICLE D’OPINIÓ
El cap de llista de CiU a les darreres eleccions municipals ha declarat al darrer Diari de la Torre que els únics que podien haver salvat Muntanyans II eren ... els de l’ABG! ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Jordi S.

ASSEMBLEA
Oberta, popular i de tots. Dimecres 27 de juny a les 21h.

1.- BAIX GAIÀ
“BIG JUMP al riu Gaià
El proper diumenge 15 de juliol, participarem de la moguda del BIG JUMP, una iniciativa que arriba d'Europa i que al nostre país gestiona la XNCA (Xarxa Nova Cultura de l'Aigua). Aquesta acció s'ha de considerar com una reivindicació per aconseguir un bon estat de les masses d'aigua i dels rius, tal i com fixa la Directiva Marc de l'Aigua.
Adjuntem arxiu on hi ha una mica més d'informació d'aquesta acció i també podeu consultar aquesta pàgina web: www.xnca-cat.org
Aquí al Baix Gaià, proposem fer aquesta acció reivindicativa al punt on es troben el Gaià amb el camí entre Ferran i Altafulla. I com a proposat en Jordi S., ha més de "banyar-nos" de manera simbòlica al riu, faríem una petita recollida de deixalles. L'hora de trobada serà les 12 del migdia. Aquesta hora s'ha establert comunament a tota Europa.
Ara mateix, donem suport a l'acció el GATA, l'Associació Mediambiental la Sínia i l'ABG de la Torre. Tots/es els que volgueu, hi podeu donar suport com a entitat, partit polític, etc... Us agraïrem que ens respongueu abans del dia 27 de juny. Ho podeu fer a través del correu electrònic a: sinia@siniadelgaia.com o per telèfon 655486116. Salut i Gaià! Hèctor”

MARXA CONTRA LA PEDRERA I EN DEFENSA DEL TERRITORI
Es proposa que sigui a mitjans de setembre. Hi ha diverses entitats interessades en donar suport. La última paraula la tenen els companys de Vespella. Es proposa fer-ho en diumenge, “engeguem d'hora, al voltant de les 11. Fem una ruta que no superi l'hora i mitja i vinga, macro pica-pica - dinar. Potser caldria coordinar-nos i que cada entitat o persones portéssim diverses coses, tipus les truites, prò també patakes, olives, etc. I un cotxe al punt d'arribada amb alguna cosa de beure...
Lo de les banderes està molt bé de recuperar-les. Són molt visuals i agraden als mitjans de comunicació. A la Sínia en tenim 6 amb el lema del Gaià. Potser en podríem fer algunes de noves amb els eslògans que proposeu, que poden ser blaves o d'altres colors!
Salut i Gaià! Hèctor”

ALTRES HERBES

A.-AGENDA
22-24: Festa major de Baix a Mar
23: 19H: Gemma i Maria presenten els seus llibres didàctics a la biblioplatja de Torredembarra. GEPEC
23: 20:30h Presentació del llibre de Gabriel Comes sobre les dones a Baix a Mar (1900-1936) al Pes
JULIOL
1: 10H: Visita gratuïta per damunt el fons marí. Punt de trobada: davant de Cal Bofill. GEPEC
11: 20h a la sala de plens de l’ajuntament convocatoria informativa sobre els pressupostos participatius (CMST).
15: Big Jump al Gaià.

B.- TEATRE
“Hola, Som el grup de teatre CATORZEDABRIL, i pensem que us pot interessar el nostre espectacle ANDA JALEO, JALEO, amb història, poemes, música i cançons de la República i la Guerra Civil, que
podeu veure a la nostra pàgina http://www.catorzedabril.org, tot i que encara està per acabar (la pàgina, no l'espectacle). Si esteu interessats, us podeu posar en contacte amb la nostra directora Mònica L. monlucch@yahoo.es A reveure,
Antoni L.”

C.- AMNISTIA
http://www.amnistiacatalunya.org/tarragona/