18.6.07

ALTERNATIVA 291


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativabaixgaia.blogspot.com

0.- TORREDEMBARRA

PERMANENT
23 de juny de 2007 - 12h
1.- Valoració de les reunions de la setmana
2.- Treballs previs a la comarcal. Què redactem naltrus per analitzar plegats després a la comarca? (anàlisi dels resultats? Model organitzatiu? Permanent?...)
3.- Informar sobre la proposta de la Pobla de fer samarretes.
4.- Altres

MUNTANYANS II NO
Article d’opinió del Carles (http://carlesrico.blogspot.com/)
“Màquines excavadores dins Muntanyans II
Des de que la promotora Vegas del Guadaira té tots els papers per urbanitzar gràcies al Senyor Jimenéz i al senyor Joaquim Nadal es van començar a fer les obres per fer el pas subterrani, que està inclòs en el pla parcial d'aquest solar.
L'encarregada de fer el pas és l'empresa Viscan i semblava que inicialment només farien aquesta obra a esperes de la resolució del conflicte.
Avui he pogut constatar que les excavadores han començat a treure la vegetació i moure terres del quadrant nord-oest del solar de Muntanyans II el que s' enten com l'inici de la urbanització de 550 habitatges. Es pot deduir que tenen previst treure la vegetació i moure terres de l' àrea que hi ha entre la N-340 i la valla delimitadora que ha posat l'empresa que es troba al mig del solar.
Desconec perquè han començat a moure les terres, un dia abans del nomenament del alcalde a Torredembarra, i a més quan s'està intentant arribar a un pacte entre els grups d'esquerres del poble.
Una fita molt important per aturar aquesta destrucció és obtenir el suport d' ERC i IcV a la proposta de resolució presentada al parlament català per CiU on es demana incloure Muntanyans II dins l'Espai Natural dels Muntanyans. L' aprovació d'aquesta proposta implicaria a la Generalitat a buscar mecanismes per protegir el solar, fet molt important ja que ara mateix es té en contra el PSC, i el nou conseller Francesc Baltassar de Medi Ambient no vol implicar-se en la protecció de l'espai, a diferència del seu antecessor Salvador Milà.”
Per veure les fotos de la destrucció cliqueu el link
http://public.fotki.com/carles/destrucci-a-muntany

PACTES
• Des de l’endemà de les eleccions vam obrir un procés de debat de al voltant de l’ABG. Hi ha participat el 100% dels la gent de la candidatura i molts votants, amics i simpatitzants. Ha estat un procés obert, engrescador i efectiu. El resultat ha estat una aposta per reeditar el pacte d’esquerres tot proposant millores en els àmbits on no s’ha actuat de manera exitosa per al poble.
• Aquestes propostes s’han basat en 4 punts que han estat el marc filosòfic (Participació, Transparència, Coordinació i Planificació). Aquests punts els vam fer públics perquè enteníem que era necessari donar a conèixer a la ciutadania quins eren els moviments de l’ABG els dies posteriors a les eleccions.
• La major part de la informació publicada en premsa i blogs sobre l’ABG no és correcta, tot i que respectem totes les valoracions realitzades.
• L’aposta de l’ABG és senzilla i compromesa: volem un pacte catalanista i de progrés que permeti desenvolupar els grans projectes de la Vila així com dotar d’efectivitat els serveis socials que permeten la cohesió del nostre poble. Cal aprendre dels encerts i dels errors per a millorar la gestió.
• Les negociacions amb tots els partits han estat fructíferes i basades en el respecte mutu.
• Felicitem a l’alcalde i als veïns perquè per primera vegada en molts anys s’ha aconseguit un ple de constitució d’una nova legislatura sense tensió ni crits.
• Tal com han fet la resta de partits, nosaltres també exigim “valentia” i “coherència” a la resta de candidatures. Nosaltres hem estat coherents a l’hora de no votar cap candidat a alcalde que no fos de l’ABG si abans no s’havia tancat un pacte de govern. Així ho vam decidir en assemblea.
• Volem agrair el suport dels votants i simpatitzants que han fet possible la presència d’una veu dels moviments socials a l’Ajuntament de Torredembarra.

ALTRES HERBES

A.-AGENDA
21: Presentació del llibre “Tertúlia i cuina a Torredembarra” de N. Gómez. 20:15h Biblioplatja
22-24: Festa major de Baix a Mar
22: 20h a la Biblioplatja VETLLADA LITERÀRIA Presentació del llibre de David Nel•lo, Geografia de les veus. L’autor, amb ascendents de Torredembarra i que hi passa les vacances des que era petit, ha recollit en aquest llibre moltes vivències, records, expressions i paisatges de la nostre vila. CESM
23: Comissió d’Economia Municipal i Pressupostos Participatius 20 h Ajuntament
23: 19H: Gemma i Maria presenten els seus llibres didàctics a la biblioplatja de Torredembarra. GEPEC
23: 20:30h Presentació del llibre de Gabriel Comes sobre les dones a Baix a Mar (1900-1936) al Pes
JULIOL
1: 10H: Visita gratuïta per damunt el fons marí. Punt de trobada: davant de Cal Bofill. GEPEC
15: Big Jump al Gaià.