7.6.07

TORREDEMBARRA ALTERNATIVA 288



Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

http://alternativabaixgaia.blogspot.com

Bona tarda. Prometem no enviar tants correus quan la dinàmica de la legislatura hagi començat. Però és aquests dies són de molta feina, moltes reunions i molts debats. Hem d’agrair el treball de molta gent, el suport, els ànims, les felicitacions i les crítiques constructives per tal de millorar el projecte.
Dimecres vam aprovar en assemblea el document base a partir del qual diversos representants nostres parlaran amb totes les candidatures. Aquest document és a la disposició de tots els votants de l’Alternativa. Només cal que el demaneu per correu electrònic.
La roda de reunions comença avui. El següent pas serà la PERMANENT de dissabte a les 12h a la Plaça del Castell. Es tractaran els següents punts:

1.- Valorar les primeres reunions amb altres candidatures.
2.- Decidir els continguts del proper TDB
3.- Decidir una data per a proposar als companys de la resta del Baix Gaià per a fer una reunió comarcal.
4.- Altres

El procés obert es tancarà dijous 14 amb la darrera assemblea per a decidir el nostre paper en la present legislatura després de la roda d’entrevistes. Serà a les 21h. No hi falteu! (HEM PENJAT UN CARTELLET AL WEB PER SI EL VOLEU XUCLAR).

1.- ARTICLE D’OPINIÓ
“Vestits de Grop
Grop, entitat que es va estrenar a finals de la dècada de 1990 amb un homenatge a Joan Brossa, va inaugurar una nova exposició divendres 1 de juny. Es tracta d’un recull d’obres d’autors que treballen voltant d’aquesta entitat torrenca que han batejat amb el nom de “Vestits”. L’espai triat és el pati del Castell dels Icard, l’actual Ajuntament. Es pot visitar de dilluns a dissabte. Amb la inauguració van demostrar que qualsevol faceta de l’art és del seu interès. Amb una posada en escena teatral, Grop va aconseguir crear un ambient precís. El pati del Castell es va convertir en unes golfes on la roba de colors, la música i el treball de la Janet Rimbau es van barrejar per donar pas a la visita col•lectiva de l’exposició.
Cal felicitar i agrair a aquesta entitat per fer cultura a Torredembarra. Aquest tipus d’activitat fan que la nostra Vila tingui una oferta i una demanda que fa preveure un futur lúdic i creatiu diferent. Cal dir que estan col•laborant enormement a la pedagogia cultural eines com l’Escola de Música, el Centre Escènic, la Coral Xaloc, la Coral Santa Rosalia, els grups de Hip Hop i els grups de rock, el Grup d’Aficionats a l’Art, les Comissions que treballen al Patronat de Cultura, els Premis Torredembarra, el Grup de Joves i moltes altres entitats.
Grop i la resta d’iniciatives culturals torrenques estan posant molta imaginació per cercar espais per a desenvolupar les seves activitats. És per això que penso que les infraestructures que s’han de facilitar des de l’administració seran molt ben rebudes. Estan en procés el teatre auditori, el teatret de cal Maiam i la rehabilitació de l’antic Escorxador. Però no ens podem quedar aquí ja que el Patronat Antoni Roig es troba en un estat lamentable.
Tornant a Grop, el gener de l’any 2000 vaig entrevistar a Jordi R. Morera per a la revista El Timbal setmanes després que guanyés el IV Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu. Em va dir que “l’art actual més que donar solucions ha de donar planjaments”. I és cert, Grop, una entitat que promou l’art contemporani, continua fent plantejaments i creant. Ara, també, calen solucions a la manca d’espais. Els plantejaments estan fets.
Jordi S.”

2.- CAL QUE TOTS ELS GRUPS DEL PARLAMENT DONIN SUPORT A LA MOCIÓ!
“Proposta al Parlament de CiU sobre Muntanyans II
CiU ha inclòs una proposta on es demana la protecció de l'espai de Muntanyans II a causa del seu valor ecològic i risc d'inundabilitat.
En el BOPC núm. 78 de 5 de juny de 2.007 podeu trobar la Proposta de resolució dels terrenys afectats pel Pla parcial Muntanyans II de Torredembarra.
http://www.parlament.cat/activitat/bopc/08b078.pdf
Queda pendent la votació per part dels partits del Parlament l'aprovació de la proposta.” TEXT ENTRE COMETES EXTRET DEL WEB DEL CARLES R.
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2431457

3.- PROPOSTA DE CONSORCI PER ALS MUNTANYANS
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2431436

4.- PACTES
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2431475
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2429929

ALTRES HERBES

A.-AGENDA
8: 19h Sala Gran del Casal presentació del llibre “Projecte literari per un món millor” Reg. D’Ensenyament, col•labora Patronat Cultura i Reg. Joventut.
8: Txala al Metropol.
9: La Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Torredembarra ha organitzat la 3a Passarel•la de Moda que es durà a terme a partir de les 21 h, a la plaça del Castell.
9: 12:30 h a la piscina municipal Festival de cloenda de temporada de la secció de Natació Sincronitzada UDT
9: La secció de Bàsquet (UDT) vol convidar a tots els jugadors, pares i familiars a gaudir d'una jornada festiva practicant l'esport de la cistella. Aquesta jornada es farà al nou PAVELLÓ MUNICIPAL SANT JORDI
9: IV Trobada de les terres del Gaià a la Sínia
9: Festa de final de curs de l’Agrupament Escolta
9: PERMANENT DE L’ABG-TORREDEMBARRA 12h
10: Espremulls a la processó de corpus
10: 9.30 h Parada autobús de Correus Tornada aprox. a les 19 h SORTIDA CULTURAL AL PRIORAT Visitarem les mines de plom de Bellmunt, el celler modernista de Falset amb cata de dos vins, anirem a Escaladei, primer al poble o conreria, on dinarem, i després visitarem La Cartoixa origen del Priorat històric. Finalment pujarem fins a Siurana, on podrem gaudir d’una gran vista panoràmica Centre d’Estudis Sinibald de Mas (CESM)
11: “Trobada de les comissions de treball del Consell Municipal de Sostenibilitat a les 20 hores, a la Sala de Comissions de l’ Ajuntament de Torredembarra.”
16: jornada de comiat de l’Escola de Futbol de la UDT en la temporada 2006/2007
16: Trobada de Ball de Bastons amb la participació de la Torre.
16: Segurament vindrà el Toni G. dels Verds a la Torre.
17: Els Hereus ,amb Amparo Moreno: SORTIDA AL TEATRE DEL NUS.
17: 9h: Al Delta de l'Ebre, excursió amb quitxalla. Els voluntaris poden participar gratuítament. GEPEC
21: Presentació del llibre “Tertúlia i cuina a Torredembarra” de N. Gómez. 20:15h Biblioplatja
22-24: Festa major de Baix a Mar
22: 20h a la Biblioplatja VETLLADA LITERÀRIA Presentació del llibre de David Nel•lo, Geografia de les veus. L’autor, amb ascendents de Torredembarra i que hi passa les vacances des que era petit, ha recollit en aquest llibre moltes vivències, records, expressions i paisatges de la nostre vila. CESM
23: 19H: Gemma i Maria presenten els seus llibres didàctics a la biblioplatja de Torredembarra. GEPEC
23: 20:30h Presentació del llibre de Gabriel Comes sobre les dones a Baix a Mar (1900-1936) al Pes
1 de Juliol, 10H: Visita gratuïta per damunt el fons marí. Punt de trobada: davant de Cal Bofill. GEPEC