27.6.06

ALTERNATIVA 217

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

LA PRESENTACIÓ DEL BG COMARCA A LA NOU SERÀ DISSABTE 1 DE JULIOL A LES 20H A LA LLAR DE JUBILATS.

DIUMENGE TROBADA D’ABGs! Serà a la Sínia de Gaià (Tamarit) d’11h-13h Puntualíssims. Mitja hora abans ja hi serem per anar rebent els assistents. Hi pot participar tothom, no només els que formaran part de la Comarcal. Els de la Torre quedem a les 10h a la Plaça del Castell. Intenteu confirmar assistència per si som massa gent i hem de canviar d’emplaçament.

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “En quan a la via verda, (...) potser el que caldria és no perdre la idea, però jo proposo en un altre indret: el propi Gaià. Si de veritat volem sensibilitzar la gent en temes mediambientals, hem de cercar que el nostre paisatge sigui útil, que la gent s'enganxi a ell. "El roce hace el cariño". De Tamarit a el Catllar seria relativament fàcil per començar. Connectors des de la Torre i d'altres pobles no serien difícils si s'adoptés una política de manteniments i revisions anuals, en comptes de les grans obres faraòniques amb gran despesa en ciment, i amb vistes a la foto en les revistes municipals. Evidentment, resseguir la conca del Gaià en sentit proximal és una ambició prou realista en el temps. Treballeu aquesta idea. X. S.”

2) “VIVE LA VÍA Prosigue la reposición de la serie VIVE LA VÍA las tardes de verano en La 2 de TVE.
www.viasverdes.com”

3) “Des del GATA, proposen de fer una marxa per la comarca a finals d'enguany. Amb el Ll. G. vam plantejar la possibilitat de fer una marxa anual sobre alguna qüestió que preocupi la comarca, vist l'èxit de les marxes del Gorg-Muntanyans-Gaià i la marxa d'enguany per reivindicar el cabal ecològic del Gaià. Li podríem proposar fer una marxa per reclamar la via verda del Baix Gaià.”

4) Aquest matí he entregat al•legacions al POUM de La Riera fora de plaç. De totes maneres ho he entregat com a instància. La secretària, molt amablement, m'ha comentat que possiblement i a petició seva es torni a obrir un nou plaç d'exposició pública sobre els temes que més hagin estat modificats del text inicial. Això ens pot donar peu per introduir en temps legal, ara sí, les nostres al•legacions. És molt probable que una de les correccions que hi faci Urbanisme de Tarragona sigui la posició de l'Ajuntament de La Riera de donar exenció de habitatge protegit (no social que encara molts de nosaltres no ho sabem distingir) a les zones de baixa densitat. També confio en que el fet de que es tingui intenció de reobrir la línea de ferrocarril Reus-Roda (veieu penúltim escrit d'en J. S.) ajudi a aprovar quelcom relacionat amb el que ABG demana. Salut” F.

5) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JUNY

28: ASSEMBLEA MENSUAL 22h

JULIOL
1: BG COMARCA La Nou de Gaià 20h Llar de jubilats
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL 11h
8: Sortida al Teatre. platja de L’alger de L’Ametlla de Mar . ”La Filla del Mar “ .
reserves : 977.64.07.08 Nus.
9: Sopar d’estiu de l’ABG
18: a Creixell (1 d’agost a la Torre) X JORNADES DE NETEJA DE PLATGES MEDITERRàNIA i SENSIBILITZACIó SOCIAL INSCRIPCIons Mediterrània-CIE Tel. 977 55 13 00 educa@mediterrania-cie.org”
Fins 9 de juliol 19.00 a 21.00 h EXPOSICIÓ La pesca tradicional a Catalunya Cal Bofill CESM
21: 11.00 h Edifici Capitania, Port de Torredembarra VISITA GUIADA
Port de Torredembarra. CESM iNSCRIPCIÖ: 627 452 726
28: 20.00 h Cal Bofill CONFERENCIA CACTUS: Qué son y qué no son. Origen. Diversidad. Usos. Cultivo A càrrec d’Antonio Díaz

AGOST
4-5: festival de curtmetratges REC d’estiu.
4: Concurs de Castells de Sorra.
-servei diari de guarderia de platja
-cursos de gimnàstica i de tai-txi, passejades en barca i visites guiades

4: 22h Cal Bofill TALLER D’ASTRONOMIA El telescopi, què és i com funciona A càrrec de Llorenç Miró CESM iNSCRIPCIÖ: 627 452 726

19: 10.00 h – 13.00 Cal Bofill FISHWATCHING O OBSERVACIÓ DE PEIXOS (1ª sessió) Prop de la platja CESM iNSCRIPCIÖ: 627 452 726

25: 22h Cal Bofill TALLER D’ASTRONOMIA Introducció a la fotografia astronòmica CESM iNSCRIPCIÖ: 627 452 726

26: 10h–13 Cal Bofill FISHWATCHING O OBSERVACIÓ DE PEIXOS (2ª sessió)
Prop de la platja cesm iNSCRIPCIÖ: 627 452 726.

6) PUNT: “El Parlament aprova instar Foment a fer gratuït el peatge de Cambrils La comissió de Política Territorial i Obres Públiques del Parlament aprovava ahir per unanimitat la proposta del grup parlamentari de CiU que insta el govern català a «fer les gestions necessàries davant el Ministeri de Foment perquè acordi la gratuïtat del peatge de l'autopista AP-7 des de Cambrils fins a Salou i, en conseqüència fins a Torredembarra, mentre durin les obres de construcció i millora de la variant de la carretera N-340 (...)”

7) punt: “Torredembarra potenciarà les activitats d’animació turística durant els mesos d’estiu La temporada d’estiu a la platja de Torredembarra serà «molt més que sorra», segons va afirmar l’alcalde la localitat, Manuel Jiménez. Per cinquè any consecutiu, el consistori posarà en marxa a partir de la primera setmana de juliol el conjunt d’activitats d’animació turística «L’estiu és teu», que aquest any té la col•laboració de les regidories de Turisme, Joventut i Esports. Entre les activitats, es preveu que la localitat es converteixi en epicentre del món esportiu els dies 5 i 6 d’agost, quan la platja local acollirà el campionat de Catalunya de vòlei platja. Un dels actes estrella serà la cinquena edició de Pleniluni, la mostra de circ del Baix Gaià, que se celebrarà del 8 al 12 d’agost (...)”
8) PUNT: “Organitzen unes xerrades sobre l’educació dels joves immigrants L’Associació Torrenca d’Immigrants Magrebins del Baix Gaià, amb la col•laboració de l’Observatori de les Migracions de les Comarques de Tarragona (OMT) del departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV, ha organitzat demà dues conferències sobre les noves realitats socials que comporta la immigració a Catalunya i Europa. (...)

9) Des de la regidoria de medi ambient hem iniciat una campanya pel reg dels jardins i torretes amb goteig. Per contra, Obres i Serveis ha posat gespa a la zona verda del carrer comarques catalanes que rega per aspersió. Coses de la vida.

10) Hem proposat a Cultura que posi a l aventa el llibre sobre Ferran de Querol.

11) DE LA POBLA A LA RIERA JA ÉS POSSIBLE Ahir vam revisar un tercer tram de via verda. Es tracta del tram que va de Brises del Mar fins a l'Ermita de Montornès. Es tracta d'un quilòmetre i mig de via en força bon estat. Vam poder veure una guineu, dos conills, etc. Un luxe.

ALTRES HERBES

1) L’Isaac de Ferran ha obert una botiga de còmics al carrer Onze de Setembre, 1 de Torredembarra. Us la recomanem vivament. www.tabeius.com