10.6.06

ALTERNATIVA 213


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- A l’ajuntament de Tarragona, CiU va votar en contra de la proposta d’ampliar la xarxa natura 2000 a la zona del mèdol, gaià, boscos de llevant, corona verda, etc

3.- “Hola. El acto de ayer en Roda estuvo bastante bien de asistencia,vinieron compañeros de Tarragona y de Creixell, la asistencia fue de 38 personas y el contenido genial. Gracias por vuestra colaboración. Hasta pronto” E.

4.- “Com podeu comprovar ja estic bastant recuperat. Gràcies a tots! Fèlix”

5) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JUNY

10: Permanent de l’ABG 12h
10: Acte sobre l’estatut a Vespella 20h Mas d’en Plana
10: Trobada de Balls de Bastons a Terrassa
10: 17h acte del Consell Municipal de Sostenibilitat
22: BG COMARCA Torredembarra a L’Auca 21h
22: Acte del Centre d’Estudis Sinibald de Mas . Inauguració expo sobre la pesca tradicional. 20h
10: Actuació del Grup d’Aficionats a l’Art de Torredembarra a La Riera.
11: Excursió a peu de Creixell a Santes Creus.
16: Ple del CMST
17: Homenatge a Francesc Llorach “Sisquet Pintor”
18: Referèndum de l’estatut
27: ) BG COMARCA La Nou de Gaià 20h
28: ASSEMBLEA MENSUAL 22h
29: DIJOUS A L’AUCA 20h

JULIOL
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL

6.- La darrera sessió dels “Dijous a l’Auca” va ser un èxit.

7.- El Ple municipal de Torredembarra ha aprovat la moció de la via verda.

8.- “Hola gent, Ens ve feina. Encara hi som a temps. Mireu-vos l'arxiu adjunt. Potser caldria reunificar esforços més enllà de la mesquina lluita política de veure qui es posa més medalles. La Declaració de Renau, a la que de nou torno a donar el meu total suport, no deixarà de ser paraules boniques si no es passa a l'acció. Ardenya i la Riera també són vitals per a què la declaració i el què implica, que desperta tanta il.lusió compartida, esdevingui una realitat. NO podem diseccionar el territori i fer-nos-en responsables d'una petita part d'ell. En termes reals, la capacitat de movilització de les persones què vivim en aquest municipi són, desgraciadament, molt febles. És per això que demano ajuda a tothom. El Gaià és un de sol i haurem d'aprendre a sentir-lo així i intervenir allà on convingui. És un moment d'il.lusió, de possibilitats immenses, d'empenta. Podrem reixir si entenem al Gaià i la seva conca com un sol organisme. Hem de recuperar la seva dignitat en tots els seus racons. Impliqueu-vos-hi!
X. S. A Ardenya, també volem existir

URBANITZACIÓ ELS PINS (ARDENYA)
POUM LA RIERA-ARDENYA

Segons m’han informat, i transcrit quasi literalment, el tema està així:

1) El projecte d’urbanització Els Pins, està a hores d’ara a la Conselleria d’Obres Públiques i Urbanisme, per un recurs d’alçada, i mentre el Conseller no dicti resolució, es poden continuar fent al•legacions. Per tant, encara, som a temps de presentar al•legacions directament al Conseller.
2) Respecte al POUM, a banda de les al.legacions presentades pels particular, quasi tots els organismes amb competències han informat desfavorablement i han demanat que es facin les corresponents rectificacions. Aquests informes són vinculants, per tant, obligatòriament s’han de tenir en compte. I ara per ara, el nostre “magnífic” equip de govern no ha estat capaç de respondre a les nostres al.legacions ni tampoc de rectificar el POUM a fi i efecte de contemplar les modificacions necessàries.
Bé doncs, així estan les coses. Si algú vol informació de l’actual projecte del POUM, aprovat inicialment per l’ajuntament del nostre municipi de la Riera, on també es troba Ardenya “representada”, ho pot fer al meu correu-e: xavisc@tinet.cat
Salut i empenta! X. S.”

9) Hem elaborat una sèrie d’imatges de la casa del carrer del Forn. És a la vostra disposició.

10.- “CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT DE TORREDEMBARRA
(...) es convoca la reunió del Ple, que tindrà lloc el dia 16 de juny de 2006, a les 20 hores, a la Sala de Plens de la Casa de la Vila. ORDRE DEL DIA (...)
3. Informació sobre el projecte de Reglament de participació ciutadana de la vila de Torredembarra.
4. Informació de les activitats realitzades per les comissions, d’acord amb l’article 27è del Reglament del Consell Municipal de Sostenibilitat
5. Seguiment de l’estat de compliment de les mocions i acords d’anteriors plenaris del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra.
6. Lectura i aprovació de les següents mocions:
• (...) sobre la creació de la comissió de treball de comunicació (...)
• (...) sobre la creació de la comissió d’economia municipal i pressupostos participatius (...)
• (...) sobre el respecte a l’arbrat, de la Comissió de Medi Rural, Agrícola i Forestal (...)
• (...) sobre la neteja de la platja, de la Comissió de Medi Litoral (...)
7. Revisió de l’ Agenda 21 local. (...)”

11.- Han fet una auditoria dels fons FEDER. Tot el que correspon a la nostra etapa està molt bé. A l’inspector li ha agradat la nostra tasca.

12.- Hem estat a la reunió d’alcaldes del TGNèS per parlar el tema de l’onada de robatoris. Hi ha un replegament no oficial de les forces de seguretat de l’estat a les nostres comarques. No estan complint la feina que els toca fer.

ALTRES HERBES
1.- El Ball de Bastons prepara el X aniversari i busca fotos de les seves actuacions. Si hi voleu col•laborar enviant les que tingueu cal que us poseu en contacte amb la Violeta.

2.- “Diumenge 11 a les 5 de la tarda a la Rambla Nova (entre Unió i Méndez Núñez) SALVEM LA PLATJA LLARGA Convertirem la Rambla amb la Platja. Cal portar tovallola i banyador. Hi haurà taula de recollida de firmes i informació. Organitza: "Fent camí", Agrupament Escolta i Guia La Salle i Plataforma Salvem la Platja Llarga”

3.- “16 DE JUNY - TERMINI DE PRESENTACIÓ MAQUETES CONCURS BAIX GAIÀ SOUND 2006 Us recordem que el 16 de juny finalitza el termini de presentació de maquetes del II CONCURS BAIX GAIÀ SOUND ’06 Per a formalitzar la inscripció, presentar la maqueta i els requeriments, s’haurà d’anar personalment a la oficina del Patronat de Cultura de Torredembarra, situada al carrer Capella núm. 6, despatx 10, dins del Casal Municipal de Torredembarra, de dilluns a divendres de 10 a 15 hores. (Telèfon: 977-643888)”

4) “DISSABTE i DIUMENGE (10 i 11) estarem a la Platja Llarga a les hores del migdia i principi de la tarda, amb una taula informativa.”
www.moviments.net/platjallarga