3.6.06

ALTERNATIVA 211


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

URGENT!!!!

ESTEM AL CARRER DEL FORN. UN CONEGUT CONSTRUCTOR ESTÀ DECONSTRUINT LA CASA ON HI HA ELS CONTRAFORTS DE L’ANTIC CASTELL!! LES OBRES LES HAURIA DE SUPERVISAR UN ARQUEÒLEG... I NO HI ÉS!! ESTEM TRUCANT A LA REIAL ACADÈMIA ARQUEOLÒGICA DE TARRAGONA, A... ESTEM FENT FOTOS I CONCENTRANT-NOS AL DAVANT!! FEU FALTA!! VENIU!! (el carrer del forn és on hi ha el bar de la torre). HI SEREM TOT EL MATÍ!!!

0.-“>/*ToöO*/..........................CONGRATULACIONS!¡!*..............................................que no et càpiga cap dubte que la teva encomiable tasca de coordinació// >telemàtica i //vehiculació d'informació, i de sentiments, és molt i >molt creativa-interessant-important-eficaç-estratègica//-sinèrgica//-valuosa-etc. molt més del que hom sovint pot suposar!¡!>/ENDAVANTSEMPRENDAVANT!¡!” T.

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

2.- > Un estudi de la Universitat de Barcelona proposa fer més estret el passeig Marítim de la Torre
L’estudi va ser encarregat per l’Ajuntament, arran dels temporals del 2003
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1905335

3.- “Amics L'any passat a la Universitat Catalana D'estiu vaig conèixer l'Assumpta, la professora d'Història que va destapar l'afer de la Maternitat d'Elna. A partir d'aquell moment hem fet possibles alguns actes públics des de l'Associació d'Amics i Amigues de la Universitat de Prada. Ahir em va escriure en aquests termes. Hem preparat una moció per al seu reconeixement que ens podeu demanar per correu.” F.

4) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JUNY

3: ) BG COMARCA Vespella 20h –Els de la Torre hem quedat a les 19h a la plaça del Castell-
5: Presentació dels consums d’aigua de Torredembarra
6: ACTE SOBRE L’ESTATUT A RODA 19:30H Casino Municipal
8: Dijous a L’Auca
10: Permanent de l’ABG
22: ) BG COMARCA Torredembarra a L’Auca
10: Actuació del Grup d’Aficionats a l’Art de Torredembarra a La Riera.
11: Excursió a peu de Creixell a Santes Creus.
17: Homenatge a Francesc Llorach “Sisquet Pintor”
18: Referèndum de l’estatut
27: ) BG COMARCA La Nou de Gaià
28: ASSEMBLEA MENSUAL
29: DIJOUS A L’AUCA

JULIOL
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL

5.-) Pobleviu.org ha col•locat a la seva agenda setmanal els actes del BG comarca.

6) “Exposició sobre productes reciclats "Et penses que allò que llences no s’aprofita" Del 29 de maig al 9 de juny cal Bofill Centre d’Activitats Medi Ambientals De dilluns a divendres de 10 a 15hores”

7) “ Algú o altre, ara que encara hi som a temps hauria de revisar els continguts del futurible nou POUM del municipi de la Riera de Gaià. Faríeu molt bé de treure el nas i que vosaltres mateixos traguéssiu conclusions. Jo he fet el què he pogut fins ara, presentant al•legacions, notes de premsa, avisant al delegació de Cultura de l’existencià d’una vil.la romana en el lloc on volen aixecar una urbanització clònica de 127 vivendes enfront a les 50 que conformen l’actual poble d’Ardenya, majoritàriament amb edificis del s. XVIII. De moment, l’únic que m’he guanyat és molts maldecaps en el municipi.” X. Una veu des d’Ardenya (Baix Gaià)
8) “Gràcies, Realment, estem en un moment a tota la comarca del Baix Gaià decisiu. Em de saber trobar la via de col.laboració entre la gent que l'interessa el territori. Hem de poder posar els interessos de la comunitat, per damunt dels interessos d'uns quants. El resplendor d'un misto dura uns instants malgrat la gran flamarada. El progrés econòmic del totxo, per si sol i sense arrossegar altres actius, és com allò que diuen els castellans: "Pan para hoy y hambre para mañana".
La marca turística Baix Gaià que es vol potenciar des dels municipis i pobles de la comarca, no té futur si no es treballa la singularitat, la autenticitat de bona part del seu paisatge natural i rural. De què servirà establir senderes que connectin els diferents pobles del Baix Gaià, si no podem oferir qualitat de paisatge i de respecte de l'arquitectura d'inspiració popular dels seus pobles? A reveure! “ X.

9.- El Casal La Turba s’ha fet ressò en el seu darrer butlletí de la excursió concentració q ue vam convocar diverses entitats a favor del cabal ecològic del riu Gaià. Hi ha exemplars a L’Auca.

10.- L’acte de Bonastre, un èxit! Gràcies i records a tots els que vàreu venir i especialment a la regidora de medi ambient.
ALTRES HERBES
1) “Ei¡! .......ET PASSO UN CORREU DEL QUAL N'HAVIA FET DIFUSIÓ LIMITADA EN UNA PRIMERA FASE DE SONDEIG, PERÒ QUE HAVENT TINGUT PROU BONA ACOLLIDA, TE'L TRAMETO PER ANAR CREANT UN ESTAT CREIXENT D'OPINIÓ FAVORABLE RESPECTE L'EIX CENTRAL D'UNA NOVA ESTRATÈGIA VERS EL BOSC DE LA MARQUESA, CADA VEGADA MÉS DEGRADAT!!! ..................i sens dubte l'espai natural de major interès ecològic-paisatgístic-social de la part de Tamarit del Baix Gaià! :QUE CAL RECLAMAR AL Misterio del Medio Ambiente QUE EL COMPRI COI!!! I PASSI LLAVORS A SER PÚBLIC I PODER-HI APLICAR UN MODEL DE GESTIÓ VERSEMBLANT AL DE LA SÍNIA!¡! (gestió ambiental-paisatgística, agricultura biològica modèlica i educació-sensibilització social, de l'àmbit marí, bosc i conreus)..........................................la Lola de la Plataforma Platja Llarga, Jordi Solé d'Iniciativa a TGN, Damià, etc. ja han començat a moure fitxa!¡!............................................................................ENDAVANTSEMPRENDAVANT!¡!
ToöO.....................doncs que resulta que aquest any SÍ!
M'he carregat les piles i hi he anat, al Bosc de la Marquesa, i,......................................................................................................................................BUUFFF
I així per sobre, lo que més m'ha frapat, o, que estaria B, encertat, coherent, lògic en un espai natural d'aquestes característiques, importància, protagonisme, emblemarietat, blablabla:

A la zona de coreus:
-recuperar el conreu de garrofers tot deixant-ne alguns sense desdrossar (20%¿) com a reservoris estratègics de fauna, prioritzant aquells on s'hi amparen serveres...
-sembrar-hi cereals/farratgeres intersticialment, com abans es feia...
-revertir el conreu intensiu-forçat d'oliveres, que és un pecat!

Al bosc, lo de sempre:
-manca encara marcar els camins-itineraris com déu mana, tal i com ja és clàssic en la majoria d'espais naturals.....
-manca restringir el pas en zones de regeneració de vegetació (molt evident darrera Calabecs, on les COE feien de les seves...)
-manca sensibilització-educació als usuaris, vigilància, neteja........

I, pobret Mas Grimau:
Decadent, tant o més fotut, i tant bona Estació Biològica-Centre d'Interpretació i Mirador Paisatgístic i de Vigilància la torre de guaita que podria esdevenir........

DONCS QUE LO MILLOR COI SERIA QUE FOS PÚBLIC D'UNA PUNYETERA VEGADA, I PROU JA DE DIR-LI A L'AMO EL QUÈ HA DE FER, O DE DEMANAR-LI PERMÍS PER LO QUE SIGUI, O HAVER-NOS DE QUEIXAR DEL QUÈ FA O DEIXA DE FER, O DE MUSSEGAR-NOS LA LLENGUA.....
...............................................................................................que el MMA ho COMPRI, reCOI!!!

I, mentre, xaletet agrícola-cinegètic, bungalows, i, au, nar fent!!!”

2) “Concert 15 Anys de Casal Despertaferro! Campus (info@campusreus.org)
Dissabte 03/06/2006. Hora: 21.30 h. Lloc acte: Camp Futbol Pastoreta, REUS. Punts de venda d'entres anticipada (10 ?) REUS: Bat a Bat Kultur, Campus, Carrasclet - VALLS: La Turba - TORREDEMBARRA: L'Auca - TARRAGONA: Shiva records. Més info: www.pobleviu.org”
3) “En motiu de celebració del Dia Internacional del Medi Ambient, us convidem a veure el documental "La vida se nos va de las manos" i a la xerrada informativa sobre "aliments" Transgènics i Regions Lliures de Transgènics que tindrà lloc a continuació.
Dia : 5 de Juny 06 , a les 20:00 h. Lloc : Centre de Lectura, C/ Major de Reus”

4) “ERC : UN PARTIT SENSE DIRECCIÓ J. B. Josep Lluís Carod Rovira ha protagonitzat tres anècdotes significatives en relació a l’Estatut. Després de la intervenció anticatalana de Mariano Rajoy al Congrés, Carod va afirmar que li venien ganes de votar que sí a l’Estatut. En acabar la tramitació, els portaveus dels grups que havien votat afirmativament es van fotografiar agafats de les mans en senyal de satisfacció: davant la sorpresa general, Carod es va afegir a l’encaixada. És la primera vegada que el líder d’un partit que s’oposa a un projecte de llei en celebra la seva aprovació al costat dels que l’han defensat.
La tercera situació és més recent: després d’anunciar les successives posicions d’ERC sobre el referèndum, Carod va declarar que ningú, votés el que votés, ho faria amb il•lusió. (...)” j. B.