22.6.06

ALTERNATIVA 216


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

BON DIA. CANVIS:
-QUEDA APLAÇADA LA PRESENTACIÓ DEL BG COMARCA A TORTREDEMBARRA. NO TÉ DATA.
-LA PRESENTACIÓ DEL BG COMARCA A LA NOU SERÀ DISSABTE 1 DE JULIOL A LES 20H A LA LLAR DE JUBILATS.

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “Al PUOSC apareix l'adequació de la zona verda de l'Hort del Nap (50.000 euros de subvenció) i la rehabilitació de l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil (150.000 euros de subvenció).
Més informació: www.gencat.net/sial/nou_puosc/puosc_2007_atribucio_inicial.pdf” J. G.


3.- EL PUNT: “Pessimisme a Medi Ambient sobre la compra dels Muntanyans
El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va manifestar ahir que s’havia trobat amb «una resposta pessimista» al Ministeri de Medi Ambient davant de la proposta de compra dels Muntanyans II que va presentar a la titular de la cartera, Cristina Narbona, fa tres setmanes. Baltasar, que va vincular les dificultats per adquirir els terrenys a un problema de disponibilitat pressupostària, es va comprometre que el seu departament continuaria «insistint» en la sol•licitud. Per la seva banda, l’alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez, va assegurar ahir que des del consistori «el tema Muntanyans es dóna per tancat» i que donaria per bona qualsevol opció que no suposés «un cost econòmic per a la població». (...)

4.- DIARI DE TGN:”Medi Ambient està disposat a col•laborar amb el Ministeri amb l'adquisició dels terrenys de Muntanyans II de Torredembarra El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha dit a Cambrils que 'el Govern i especialment des d'aquest Departament estem disposats a fer un esforç' per fer conjuntament amb el Ministeri de Medi Ambient l'adquisició de 83.018 metres quadrats dels terrenys del Pla Parcial Muntanyans II de Torredembarra (Tarragonès). Tot i la resposta 'pessimista' de la ministra, Carme Narbona, a la proposta del Govern d'adquirir els terrenys, Baltasar l'atribueix 'no a la importància del tema sinó a no tenir disponibilitat pressupostària immediata' (...)”

5) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JUNY

22: Acte del Centre d’Estudis Sinibald de Mas . Inauguració expo sobre la pesca tradicional. 20h
22: Donació de Sang Casal 17:30h-21:30h
22: COMARCAL DE L’ABG 22H AUCA
28: ASSEMBLEA MENSUAL 22h
29: DIJOUS A L’AUCA 20h

JULIOL
1: BG COMARCA La Nou de Gaià 20h Llar de jubilats
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL
9: Sopar d’estiu de l’ABG

6.- ELS SOCIALISTES DE BCN PASSEN DE LA VIA VERDA DEL BAIX GAIÀ:
“Senyor, En resposta a la vostra consulta plantejada a la nostra bústia internet i segons la informació facilitada per la Secretaria per a la Mobilitat, us agraïm el vostre interès pel Pla Estratègic de la Bicicleta i valorem positivament la vostra proposta de realitzar una infraestructura per a bicicletes en l’actual via ferroviària en desús Reus - Roda de Barà. Cal dir, però, que la Generalitat de Catalunya ha mostrat recentment el seu interès en rehabilitar dita línia en desús en un document tant important com el Pla d’Infraestructures de Transport 2006-2026, per tal de, per una banda, facilitar l'accés en transport públic a la nova estació del tren d'alta velocitat del Camp de Tarragona des del Penedès i el Baix Camp reobrint el servei de viatgers, i per una altra, permetre constituir un by-pass per mercaderies a la ciutat de Tarragona.
Tot i això, la proposta de Xarxa Ciclista Bàsica que des d’aquest Programa s’ha elaborat contempla l’eix Tortosa – Tarragona - Barcelona - Girona- La Jonquera, el traçat del qual encara no s’ha definit però que a bon segur satisfarà la necessitat de dotar d’infraestructures ciclistes a les comarques del Baix Camp i el Tarragonès.
Atentament, Secció d'Informació i Registre Departament de Política Territorial i Obres Públiques Barcelona, 16 de juny de 2006”

7) “Hola gent, (...) Es vol establir entre la carretera comarcal que mena a el Catllar i la via de tren morta, una urbanització a l'estil de les de finals del s. XX. Tard o d'hora, la carretera s'haurà de renovar, i l'intensitat del trànsit rodat, també augmentarà considerablement. Per tant, tindrem una illa de poblament, en un enclavament de baixa qualitat de vida, encorsetada entre la via de tren (que penso RENFE té intenció de recuperar i desdoblar) i una carretera endormiscada. La proposta lògica, seria desplaçar la carretera a frec de la via del tren i permetre que el poble d'Ardenya pugui créixer, en un entramat dens i sostenible, d'una forma lògica, racional i estèticament respectuosa, facilitant l'identificació de tots els pobladors de l'àrea, en una única personalitat de població.
Us adjunto document amb registre d'entrada que potser pugui tenir una certa importància. Salut i empenta! X. S.”

8) “X. S. C/ ___ Ardenya

Sra. M. M.
Arqueòloga Territorial Serveis Territorials de Cultura
Generalitat de Catalunya
C/ Major, 14 43003 Tarragona

Senyora, Assabentat que l’Ajuntament de La Riera de Gaià té la intenció d’urbanitzar uns terrenys ubicats al nord d’Ardenya, aprovat inicialment com Pla Parcial “els Pins” en el ple municipal del dia 30 de setembre de 2003. L’informo que en aquest lloc es troba en superfície abundant ceràmica corresponents a les èpoques ibèrica i romana, la qual cosa indica la presència d’un jaciment arqueològic d’importància i abast desconeguts. A més, a poca distància, tallat per la carretera i possiblement relacionat amb aquest jaciment es localitza un dipòsit d’època romano-republicana fitxat en la Carta Arqueològica del Tarragonès. Per aquest motiu li prego que tingui en compte aquesta circumstància i que ho notifiqui a l’Ajuntament de La Riera per tal que s’iniciïn prospeccions / excavacions arqueològiques abans de procedir a qualsevol moviment de terres. Atentament, X.. S. Ardenya, 29 de maig de 2006”

9) “VOLS FORMAR PART DE LA XARXA DE CASES ECOFICIENTS? ET REGALEM UN SISTEMA DE REG AMB DEGOTER Si tens una terrassa o balcó amb torretes o jardineres ( entre 10 i 15) i vols que t 'instal•lin un sistema degoter per a regar les plantes, TRUCA A: Àrea d’Ecologia Urbana Cal Bofill. Centre d’Activitats Medi Ambientals Tel. 977 641 672 calbofill@ajtorredembarra.org”
10) I si fem una reprovació com ABG al conseller Nadal?. Prou motius tenim: Muntanyans II, Brises del Mar, les 100.000 vivendes que alguna ens tocarà ... Això si recordant el bon pas que ha estat el Pla Director de la Franja Costanera (al seu pesar i com acord del Tinell). Si la gent s'atreveix a dir que Maragall no ha de continuar crec que nosaltres podem dir que el que segur no ha de ser-hi en un desitjat nou tripartit ha de ser en Joaquim Nadal. Que us sembla? També podem esperar a la comarcal i fer-ho com a resolució.”
11) Per avui dijous, des de la regidoria de joventut, hem organitzat un bus gratuït per assistir a la festa major de Valls. Info: Punt d’Informació Juvenil.

12) Resum de la darrera reunió Permanent de l’ABG:
1.- Balanç del darrer ple del CMST: Cal més agilitat per part de moderador.

2.- JOVENTUT: Hi ha hagut canvis de darrera hora en el calendari d’activitats. De 16h a 20h es farà un casal infantil. 2 mesos d’estiu. 1 euro al dia costarà als nens o inscripcions per activitats de més llarga durada (20 euros al mes). Col•laborarà la regidoria d’esports. Patronat Antoni Roig. Fang, esports, sortides per la Vila, etc. El 100% del pressupost de joventut l’està gestionant l’assemblea de joves. Èxit del bus a Madrid a la Warner. S’està preparant un bus per anar a veure un grup de música de la Torre a Reus.

3.- Jornades interculturals. Dilluns, darrera reunió per a preparar-les. Àrabs, llatins, etc. Dissabte: Marató (zona esportiva fins a la paella) i activitats culturals a la paella. Divendres: Plaça del castell, passarel•la amb vestits típics de diferents cultures, ball. Cercavila. Col•laboració dels comerciants del mercadet de la paella.

4.- Muntanyans II. Declaracions del Conseller de Medi ambient de dijous. Contactes de la SER a Madrid. Les negociacions continuen. Per tant, erc ha mentit dient que no hi havia negociacions a Madrid per comprar l’espai.

5.- MEDI AMBIENT: Ja tenim el camió per a la recollida de cartró de les empreses. És imminent el seu inici.

6.- Peatonalització del carrer Nou: Hi ha hagut poca o gens participació ciutadana. Urbanisme reiteradament ens havia informat que els contactes amb els veïns anaven bé. Però en realitat no han fet la feina. No han explicat que el pagament es pot fer en 5 anys.

7.- Llista electoral. A l’Assemblea en seguim parlant. S’han rebut les primeres adhesions.

ALTRES HERBES

1) “HOLA COMPANYS, LO MISMO QUE OS OCURRIÓ CON EL DESENGANCHE DE LOS CARTELES ANUNCIANDO LA CHARLA DE NUESTRA COMPAÑERA DOLORS COMAS, NOS SUCEDIÓ A NOSOTROS EN CREIXELL, NOS ARRANCARON LOS CARTELES DE PROPAGANDA DEL ESTATUT Y SE PUSIERON EN SU LUGAR LOS DE ERC Y LOS FAMOSOS CIUTADANS PER CATALUNYA, ¿ ES ESTO LA DEMOCRACIA QUE VAN PREDICANDO EN SUS MITINES? QUE VERGUENZA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
SALUT PER A TOTS.”

2) Mireu: El club d’estels de badalona a Torredembarra!

www.mira-mira.org/fotos/torredembarra

3) Us recomanem www.baixgaia.net

4) “EL NUS ESCÈNIC Sortida al Teatre. Ultima sortida de la temporada, dissabte dia 8 de juliol a la platja de L’alger de L’Ametlla de Mar . ”La Filla del Mar “ .
Sortida de Torredembarra .Passeig de la Sort (parada bus ) a les 8 de la tarda.
Preu per persona : Socis 8 € ,no socis 12 €. Data límit per pagar les reserves : 1 de juliol a Joan P. - Perruqueria ANNA . Tlf. 977.64.07.08 i 977.64.00.63 .”

4) “X JORNADES DE NETEJA DE PLATGES MEDITERRàNIA i SENSIBILITZACIó SOCIAL Anima't i participa-hi!! Platges de Cambrils, Salou, Vila-seca, Tarragona, Torredembarra, Vilafortuny i el Creixell.
Hola amics i amigues, Un any més portarem a terme les Jornades de Neteja de Platges. Informarem als ciutadans de la problemàtica de llençar els residus a la platja i repartirem cendrers per reduir l'impacte de les burilles de cigarrets a les platges (les quals comformen el 60% dels residus de la sorra). El calendari de neteja és el següent:
- Dimarts, 18 de juliol: Platja del Creixell --- Creixell
- Dimarts, 1 d'agost: Platja de Torredembarra --- =
Torredembarra
Us animem a tots a participar-hi i a difondre aquest mail. Com més
serem, més netejarem !! INFORMACIó i INSCRIPCIons C. V. Mediterrània-CIE Tel. 977 55 13 00 educa@mediterrania-cie.org”

6) Activitats del CESM:

22 de juny, dijous,
20,00 h:
Presentació Cal Bofill
Oberta del 23 de juny al 9 de juliol de
19.00 a 21.00 h
EXPOSICIÓ
La pesca tradicional a Catalunya
Exposició cedida pel Museu Marítim de Barcelona
Presentació a càrrec de Gabriel Comes i Francesc Llorach:
La Pesca tradicional a Torredembarra
Durant els dies de l’exposició es passarà el vídeo Els pescadors de Torredembarra,
filmada per un turista suec el 1955.
30 de juny , divendres
22.00 h
Sala polivalent, Cal Bofill TALLER D’ASTRONOMIA
Què podem veure a l’estiu amb l’ajut de planisferis i mapes del cel digitals.
A càrrec de Quim Moreno
21 de juliol, divendres
11.00 h
Edifici Capitania, Port de Torredembarra VISITA GUIADA
Port de Torredembarra. Recorregut per totes les instal•lacions del port: capitania,
llotja (subhasta del peix), tallers, molls de pesca, molls esportius, etc.
A càrrec d’Oriol Milà
28 de juliol , divendres
20.00 h
Sala polivalent, Cal Bofill CONFERENCIA
CACTUS: Qué son y qué no son. Origen. Diversidad. Usos. Cultivo
A càrrec d’Antonio Díaz
4 d’agost , divendres
22.00 h
Sala polivalent, Cal Bofill TALLER D’ASTRONOMIA
El telescopi, què és i com funciona
A càrrec de Llorenç Miró
19 d’agost , dissabte
10.00 h – 13.00 aprox.
Sala polivalent, Cal Bofill FISHWATCHING O OBSERVACIÓ DE PEIXOS (1ª sessió)
Prop de la platja
A càrrec de Pere Abelló
25 d’agost, divendres
22.00 h
Sala polivalent, Cal Bofill TALLER D’ASTRONOMIA
Introducció a la fotografia astronòmica
A càrrec de Quim Moreno, Llorenç Miro i Javi Elias
26 d’agost , dissabte
10.00 h – 13.00 aprox.
Sala polivalent, Cal Bofill FISHWATCHING O OBSERVACIÓ DE PEIXOS (2ª sessió)
Prop de la platja
A càrrec de Pere Abelló
Per a un millor desenvolupament d’algunes de les activitats es fa necessària la confirmació de la vostra assistència al telèfon 627 452 726. .