7.6.06

ALTERNATIVA 212


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Gràcies a tothom per les mostres de suport, correus, sms, trucades, etc. pel cas del carrer del Forn. Ara us donem detalls:

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2) Proposta de data per la segona trobada per parlar del Gaià i el parc natural:l dissabte 16 de setembre a Querol - Cal Camadall; al costat del riu?

”....................ah! i que he anat rebent felicitacions vàries de gent i entitats per la iniciativa de la DECLARACIÓ DE RENAU tal i tal, per exemple des de les Terres del Ter, de la Xarxa de Custòdia del Territori, els quals intentaran venir a la següent trobada de Querol blablabla ............i que divendres a la Jornada de Santes Creus, el Sr.Escoda (President C.C.Alt Camp & alcalde Aiguamúrcia) també va presentar públicament la DECLARACIÓ DE RENAU pel Parc Natural de les Terres del Gaià: molt bo que tothom es faci seva la idea, i hi participin, s'involucrin, millor que millor..., en allà també es va sumar gent i entitats a la iniciativa, als quals evidentment se'ls convocarà tal i tal i nar sumant i nar fent blablabla ;-)“

3) Ha sortit el segon FULL de l’ABG DE Roda. També ha sortit el Full d’Altafulla i el TDB de la Torre.

4) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JUNY

8: Dijous a L’Auca 21h
10: Permanent de l’ABG 12h
10: Acte sobre l’estatut a Vespella 20h Mas d’en Plana
10: Trobada de Balls de Bastons a Terrassa
10: 17h acte del Consell Municipal de Sostenibilitat
22: BG COMARCA Torredembarra a L’Auca 21h
22: Acte del Centre d’Estudis Sinibald de Mas . Inauguració expo sobre la pesca tradicional. 20h
10: Actuació del Grup d’Aficionats a l’Art de Torredembarra a La Riera.
11: Excursió a peu de Creixell a Santes Creus.
16: Ple del CMST
17: Homenatge a Francesc Llorach “Sisquet Pintor”
18: Referèndum de l’estatut
27: ) BG COMARCA La Nou de Gaià 20h
28: ASSEMBLEA MENSUAL 22h
29: DIJOUS A L’AUCA 20h

JULIOL
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL
“Exposició sobre productes reciclats "Et penses que allò que llences no s’aprofita" Del 29 de maig al 9 de juny cal Bofill De dilluns a divendres de 10 a 15hores”

5) S’està posant en marxa una comissió d’Economia Municipal i Pressupostos Participatius. És per aquest motiu que es fa una convocatòria informativa, el dilluns dia 12 de juny, a les 20 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra. Si voleu rebre més informació es pot posar en contacte amb “Cal Bofill” seu del CMST, al telèfon 977641672 (Cristina).

6) “el dia 10 de juny a les 17h a la Sala de Plens de l’Ajuntament, comptarem amb la presència de Joan Bou, Regidor d’Hisenda, Pressupost Participatiu i Participació Ciutadana a Santa Cristina d’Aro, que està disposat a compartir amb tots i totes la seva experiència.”

7) “Vaig anar a Urbanisme de l'ajuntament a demanar per l'obra de _______, al número 34 del carrer del Forn. El permís de construcció s'ajusta a la legalitat, però inclou una resolució del Departament de Cultura que obliga a fer el moviment de terres sota control d'un arqueòleg documentant tot el procés fotogràficament, especialment un cop aflorats els contraforts del castell vell. Per part de ________ s'ha procedit amb una incomprensible velocitat i ànim d'ocultació. El moviment de terres va iniciar-se el dissabte 3 de juny i va continuar el dilluns 5 de juny a porta tancada i sense la presència de cap arqueòleg, tal i com ja vàrem informar dissabte. Tal com estaven les coses no em va quedar més remei que trucar al Servei d'Arqueologia de Tarragona denunciant els fets. Allí em van confirmar el nivell d'il•legalitat i la voluntat de parar l'obra, cosa que farien a partir d'avui dimarts. Seguirem informant.”

8) “Vaig interessar-me pel Projecte de Remodelació del carrer Antoni Roig i Pl de la Font. Aquest projecte va ser aprovat inicialment per Junta de Govern Local el mes de febrer d'enguany, i ja ha exhaurit el seu plaç d'exposició pública. Per les consultes que ens havien arribat vaig interessar-me per les cases num ___ de la Pl. de la Vila, el núm ___ del carrer Muralla i el núm ___ del carrer de La Sort. Aquestes cases aparentment són fora de projecte, però els han arribat procediments de contribució especial pel pagament de l'obra. Vaig adreçar la consulta a Hisenda, i molt amablement l'explicació rebuda va ser més o menys així: Les cases o finques que coincideixen exactament amb l'obra, com per exemple qualsevol del carrer Antoni Roig paguen en funció de la seva volumetria. Si a més donen a un altre carrer pel darrera la seva contribució ve reduïda en previsió de la servitud de pagament de l'altra via. En el cas del número ___ de la plaça de la Vila paga en funció de la coincidència mètrica de l'obra amb la casa, repercutint- se aquesta volumètricament i repartint-se per tots el veïns. Igual cas dels núms ___ del carrer Muralla i carrer de La Sort. Si hi ha alguna queixa més féu-la arribar i veurem si amb les dades que em van facilitar ho aclarim.”

8) “Vaig veure'm amb l'alcalde i el vaig estar informant dels treballs de la subcomissió de patrimoni de la Comissió de Medi Urbà del CMST, treballs dels que vol estar-ne informat en tot moment. L'estat actual és la decisió d'elaborar un llistats dels elements del patrimoni històric basat inicialment en el precari llistat del PGOU i el més nodrit de l'avantprojecte de PEMU del nucli antic. Aquest llistat serà finalment exhaustiu de tot el terme i a més hi contindrà elements naturals com comunitats vegetals i arbres monumentals si s'escauen a part de trets paisatgístics.”

9) “L’alcalde em va informar de la nova situació del Patronat Antoni Roig, on s'ha procedit finalment a renovar la Junta i on estan a punt de reformar els estatuts per a adequar-los a la nova Llei de Fundacions.”

10) “Vaig trobar-me amb el G. en la seva qualitat de regidor de relacions ciutadanes i vàrem estar comentant l'estat del projecte de ràdio "Ona La Torre", que ara passa pel concurs de logotip. Vàrem estar mirant com vehicular l'aspecte formatiu d'aquest mitjà que podríem nodrir amb l'aportació de mitjans tècnics usats que aportaria RNE, i que l'Ajuntament només cal que sol•liciti, i que juntament amb un altre company del PSC estem seguint per tal de bastir una escola de ràdio, que podria funcionar de base i impulsora de l'emissora local.”

11) “Vaig estar veient amb el F. C. professor dels cursos d'escriptura que estem fent des del Patronat de Cultura, i que alhora és director de teatre al TNC, i també dramaturg. La raó és el seu interès en ajudar en la programació futura de la sala polivalent de Cal Maiam. Poden haver grans expectatives aquesta trobada per ser comissionada des del Patronat de Cultura.” F.M.

ALTRES HERBES
1) Al Concert 15 Anys de Casal Despertaferro! hi vam anar 30 persones de l’Auca

2) http://rodamet.blogspot.com/
http://rodadebara.blogspot.com/