29.5.06

ALTERNATIVA 210


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

AQUEST DIMECRES (DIA 31) ASSEMBLEA POPULAR, OBERTA, MENSUAL I ALTERNATIVA A L’AUCA 22H

0.- Breu resum de la reunió permanent de L’ABG del 27 de maig de 2006

1.- premi mañé i flaquer: Fem una valoració i un llistat d’aspectes que es podrien millorar (cal exposar les obres de pintura paraL•lelament a l’entrega de premis, cal posar a la venta els llibres del premi de recerca en paral•lel a l’entrega de premis, etc).
2.- excursió als escenaris de la batalla de l’ebre i trobada d’Olot. Èxit.
3.- Valoració de la campanya turística impulsada pels regidors de turisme del Baix Gaià: Mapa, jornades gastronòmiques de primavera, allotjament, Català, castellà, Alemany, anglès… Un èxit. Felicitats als regidors de turisme.
4.- Pàgina web del litoral: estudis penjats a internet, es poden demanar treballs, roquer, muntanyans, punt de llibre, etc. Molt interessant.
5.- Dossier per a les ferreteries per la campanya de l’aigua de la Torre.
6.- 250 empreses s’han adherit al conveni per la recollida de cartró. D’13h a 16h del migdia han de deixar el cartró a la porta. Són el 100% de les empreses consultades.
7.- Muntanyans II: continua el procés per la compra de l’espai. Continuen les pressions perquè no es compri. La darrera notícia apareguda al Diari de Tarragona posa els punts sobre les is sobre les responsabilitats en aquest cas.
8.- Reunió amb el nou conseller de medi ambient.
9.- Reunió amb Unió de Pagesos, regants i abg. Vam parlar del cabal ecològic del riu Gaià. Vam arribar a l’acord d’anar plegats davant de l’administració per solucionar els temes candents. També convoquem conjuntament per al setembre-octubre unes jornades. Allí acabarem de perfilar. Preparem abans, una reunió entre pagesos i el president del Consorci d’Agües.
10.- Juliol 7 i 8, jornades interculturals
11.- Habitatge jove. Aplicarem aviat la nova política d’habitatge. Segurament serà la primera oficina del Camp de Tarragona. Ens coordinarem en una primera fase amb els Punts d’Informació JuvEnil dels pobles costaners del Baix Gaià i després saltarem als pobles de l’interior.
12.- Estem preparant els casals d’estiu. Tenen la col•laboració de Joventut.
13.- Candidatures ABG. Bones notícies a La Pobla (Proposta de reunió dijous 1 de juny a les 20h), Roda (Ens vam trobar amb els companys/es de Roda) i Vespella.
14.- Pavelló. S’està preparant l’eina publica de gestió.
15.- A Cal Bofill hi pot entrar tothom. Totes les entitats poden fer-ne ús. Hi ha una sala molt adient per a fer actes, passis de vídeo, presentacions, etc.
16.- Han començat les obres de la sala multiusos del costat de l’IES i molí de Vent. Es podrà fer esport. Estem indignats per les obres i la tala d’arbres (de 30-35 anys).
17.- La subcomissió de patrimoni del Consell de Sostenibilitat està fent una proposta de catàleg per a protegir. Cal un pla de protecció global, seguint el model de Reus.
18.- Tira endavant la comissió de treball de pressupostos participatius dins el consell de sostenibilitat. Hem aconseguit una subvenció per poder contractar una persona que coordina la seva feina. Juliol-novembre: Formació per als membres de la comissió. Novembre: s’aprovaran les seves propostes dins el capítol d’inversions. Felicitem al Pau C. per la seva feina en aquest àmbit.
19.- S’ha creat una comissió de comunicació dins el consell de sostenibilitat. Tot el que es publiqui, radioemeti, etc. podrà ser debatut en aquesta comissió.

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

4) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

Fins finals de maig: expo "PAPERS RECICLATS" a Ca La Padrina, amb alguna incorporació nova.
fins 3 de juny expo dels Escoltes al Castell.
31: ASSEMBLEA OBERTA 22H

JUNY

1: REUNIÓ PER PARLAR DE LA CANDIDATURA DE LA POBLA. 20h
2: ) BG COMARCA Bonastre 20h
3: ) BG COMARCA Vespella 20h
5: Presentació dels consums d’aigua de Torredembarra
6: ACTE SOBRE L’ESTATUT A RODA 19:30H Casino Municipal
8: Dijous a L’Auca
10: Permanent de l’ABG
10: ) BG COMARCA Torredembarra
10: Actuació del Grup d’Aficionats a l’Art de Torredembarra a La Riera.
11: Excursió a peu de Creixell a Santes Creus.
17: Homenatge a Francesc Llorach “Sisquet Pintor”
18: Referèndum de l’estatut
22: Reunió de la Comissió d’Urbanisme de l’ABG
27: ) BG COMARCA La Nou de Gaià
28: ASSEMBLEA MENSUAL
29: DIJOUS A L’AUCA

JULIOL
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL

8 ) “Torredembarra peatonalizará la calle Anton Roig a partir de septiembre Vecinos y comerciantes aplauden la mejora, pero discuten sobre el uso y las contribuciones a pagar” (...) DDT


9) “Quatre noves rutes per a ciclistes i visitants a Torredembarra
A.P.. Torredembarra
Un recorregut pel centre històric, dues rutes en BTT i un passeig des del nucli antic de Clarà fins al litoral de Torredembarra. Aquestes són les quatre noves rutes turístiques que el Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra va presentar ahir i que formen part del nou material de promoció turística de la localitat. Mentre que els dos recorreguts per a ciclistes tindran panells informatius i senyalització, les altres dues rutes es convertiran en visites gui ades setmanals durant els mesos d’estiu.” (...) PUNT
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1897850

ALTRES HERBES

1) “EXPOSICIÓ "NO ET MENGIS EL MÓN"
realitzada per la Xarxa de Consum Solidari Del dilluns 22 de maig fins el divendres 2 de juny Facultat de Medicina de Reus (c/Sant Llorenç 21) L'exposició "No et mengis el món" té com a objectiu donar a conèixer les desigualtats del comerç internacional, denunciar quins són els actors de la globalització neoliberal (OMC, FMI, BM,...) i informar de quines són les alternatives al respecte (cooperatives de consumidors, consum responsable, comerç just,…), explicaNT quines són les amenaces que pateix el planeta i quins són els grans depredadors econòmics, i què podem fer per canviar les coses.
Més informació sobre l'exposició i la Xarxa de Consum Solidari al web: www.xarxaconsum.net “