2.5.06

ALTERNATIVA 204


2 DE MAIG de 2006
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Dissabte dia 6 hi ha la TAULA per parlar del cabal ecològic del riu Gaià a Renau. Cal que hi vagi algú de cada poble. És molt important participar-hi. Confirmeu l’assistència i us indiquem l’hora i l’espai.

0) COSULTA POPULAR

www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1864829
“Més d’un miler de persones participen en el referèndum de Muntanyans II a la Torre
A. JANSÀ. Torredembarra

+ Una de les urnes que ahir es van instal•lar a la Torre. Foto: r.b.
Més de 1.200 persones van participar ahir en la consulta popular per salvar Muntanyans II, una iniciativa impulsada des del grup municipal Alternativa Baix Gaià (ABG), que encapçala l’actual regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torredembarra, Lluís Suñé. Concretament, el referèndum demanava als ciutadans que es pronunciessin a favor o en contra de la preservació de l’espai natural en relació amb el projecte urbanístic que té previst dur-hi a terme l’empresa de Granada Vegas de Guadaira i que afectarà uns 22.500 metres quadrats dels més de 80.000 que hi havia previstos inicialment. (...) Del Punt
- “Nota de Premsa
Més d’un miler de persones responen a la Consulta Popular per Muntanyans II convocada per l’Alternativa Baix Gaià
1.200 persones van recolzar la Consulta Popular convocada per l’Alternativa Baix Gaià, ciutadans majoritàriament de Torredembarra. De les 1200 paperetes tant sols 3 es van mostrar favorables al desenvolupament del Pla Parcial Muntanyans II. Desde l’Alternativa Baix Gaià valorem molt positivament el nombre de persones que van decidir recolzar la iniciativa del nostre col.lectiu, tenint en compte el limitats mitjans que disposavem per fer la Consulta Popular, sense campanyes institucionals, ni mitjans físics per disposar un major nombre d’urnes distribuïdes pel Municipi.

Desde l’Alternativa Baix Gaià demanem a les administracions implicades en l’aprovació del pla parcial Muntanyans II que prenguin nota i escoltin les veus dels ciutadans i ciutadanes que estan demanant un urbanisme més racional i més respectuós pel territori. Aquesta demanda la dirigim directament cap a la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat a Tarragona, que aquests dijous 4 de maig pot aprovar el text refós del projecte urbanístic proposat per el responsable de Política Territorial, el Conseller Joaquim Nadal.

Cal recordar que desde la paralització de l’aprovació definitiva del projecte urbanístic, el desembre del 2004, han sortit nous indicadors que demostren que tirar endavant el projecte serà un error gravíssim amb consequències imprevisibles en el futur, sobretot per l’alt risc d’inundacions, i per l’afectació negativa que pot provocar a l’Espai d’Interès Natural Muntanyans, la construcció de 550 habitatges al seu costat. Ara encara estem a temps d’aturar aquesta incoherència urbanística, però per fer-ho cal que les administracions ho tinguin clar.

Malgrat que la situació per aturar el projecte és complicada, desde l’Alternativa Baix Gaià farem tot el possible per preservar els terrenys afectats pel Pla Parcial, treballant juntament amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Desde l’Alternativa Baix Gaià demanem als partits locals, que el passat mes de desembre van votar a favor de la moció que demanava aturar el projecte urbanístic, CIU i ERC, que mostrin públicament el rebuig a la proposta urbanística proposada pel Conseller Nadal, proposta que serà debatuda, i possiblement aprovada, en la propera Comissió d’Urbanisme de Tarragona, el proper dijous 4 de maig.
Alternativa Baix Gaià “

-Del Punt: >” Un 99,74% de votants volen que es protegeixi els Muntanyans II
EL PUNT. Torredembarra.
Gairebé totes les persones –un 99,7%– que van participar de la consulta popular que l’Alternativa Baix Gaià (ABG) va organitzar dissabte a Torredembarra, van respondre que volen que es protegeixi els ter renys de l’espai afectat pel pla parcial Muntanyans II. 1.172 persones van respondre afirmativament i tres de manera negativa. Els resultats es faran arribar a la comissió d’Urbanisme del Camp de Tarragona que dijous que ve podria aprovar el polèmic projecte urbanístic. La consulta, sense validesa jurídica, vol demostrar el desacord d’una part de la població pel pla parcial Muntanyans II.”
1) Hi ha novetats a: http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com http://alternativabg.blocat.com

2) De l’Agència Catalana de Notícies: “El Govern treu a licitació les obres contra la pudor que genera la depuradora d'aigües residuals de Torredembarra”

3) “Companyes i companys,

El proper DIUMENGE 7 de MAIG es celebra una nova FESTA DE L'OLLA d'Altafulla. A les dues de la tarda serà el dinar a un preu de 4 euros al Comunidó. Si voleu compartir les taules amb la gent de l'Alternativa responeu abans de dimecres 3 de maig, responent aquest mail, telefonant al Felix o dir-ho aquest dimecres a les 20h a la Biblioteca en la reunió dels primers dimecres de mes dels regidors a la ciutadania.
Recordeu FESTA OLLA diumenge 7 apuntar-se abans de DIMECRES 3
Per coneixer les darreres iniciatives i fulls us convidem a visitar la nostra
pàgina WEB: http://www.altafullalternativa.org/”
Alternativa Baix Gaià d'Altafulla

4) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)
4: DIJOUS A L’AUCA. Vídeo sobre els okupes de Pamplona. 21h
6: Taula PEL GAIÀ a Renau
12 i 13: trobada de contacontes dels PPCC
12: Dia de la fibromiàlgia. Mecadet a pl. Monges.
12, 13 i 14: Teatre al Casal (Nus)
13, 20 i 27: Taller de ball folk. ABPT.
13: PERMANENT DE L’ABG
14: EXCURSIÓ ALS MUNTANYANS
19: I Jornada de salut. Casal
20: EXCURSIÓ A TERRES DE L’EBRE
23: PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA BG ÉS COMARCA A TORREDEMBARRA 20H
25: 20:30h presentació del llibre sobre Ferran de Querol
27: PERMANENT DE L’ABG 12H
31: ASSEMBLEA OBERTA 22H

5) I TROBADA D’ABGs “Una altra comarca és necessària”
Hi haurà:
-un/a moderador/a
-4 ponències (1.- es proposa què el Fèlix expliqui l’experiència de l’ABG a l’oposició tal i com ho va fer a Lleida 2.- que el Lluís expliqui l’experiència de l’ABG a l’equip de govern municipal 3.- Balanç de les campanyes comarcals 4.-presentació de la nova imatge de l’ABG )
-Presentació de la comarcal de l’ABG formada per 50 membres
-Clausura amb alguna patum.
FEINA A FER: 1) Opinar sobre el format proposat 2) Proposar noms per a la comarcal 3) Confirmar els ponents.

6) L’ABG S’EN VA A LES TERRES DE L’EBRE (D’EXCURSIÓ)

L'excursió es dissabte 20 de maig i inclou visites a Gandesa, Corbera, trinxeres i dinar tot per 10 euros. La Sortida seria a les 8 del matí de les piscines d'Altafulla, però també es podria fer una parada a Torredembarra, Creixell i Roda si us apunteu i ho difoneu. Això sí caldria saber, el més aproximat possible, pel proper 10 de maig quantes persones s'apunten.

ALTRES HERBES

1) “EL NUS ESCÈNIC FULL INFORMATIU abril maig 2006 TEATRE A TORREDEMBARRA. Casal Municipal. Dies 12 i 13 a les 10 de la nit i 14 a 2/4 d’una del migdia El GRUP D’AFICIONATS A L’ART posarà en escena l’obra de Joan Carles Cardona Romanos CONVERSES AL VENT ,guanyadora del primer premi Bambolina .Venda d ‘entrades dijous dia 11 de 7 a 9 del vespre al Casal ,despatx núm.13 i els dies 12,13 i 14 una hora abans de la representació a l’entrada del mateix Casal ,pel carrer Sant Adrià. Preu per soci 6 e, no soci 8 e. Per més informació vegeu cartells publicitaris.”
2) Nus: “Sortida al Teatre, diumenge 28 de maig al Teatre Condal .Hop!era.(Amb Toni Albà). Passeig de la Sort (parada bus ) a les 4 de la tarda. Preu per persona : Socis 25 € ,no socis 29 €. Data límit per pagar les reserves : 13 de maig a Perruqueria ANNA . Tlf. 977.64.07.08 i 977.64.00.63 (Joan Porta ). “